Jag är definitivt en sån som börjar babbla när jag är nervös! Bla bla bla. Nu är jag lite nervös inför söndagens resa, så här kommer lite hederligt babbel!
Vi har ännu inte packat något alls. Inte ens sökt reda på sommarkläderna! Allt har sin tid eller? Vi ska iallafall försöka börja ikväll. Väskorna är redo att börja fyllas till bredden med shorts, klänningar och presenter. I vanlig ordning har jag inhandlat de flesta presenter till familjen från Dermoshop! Finländska produkter ♡
Plus en hel del fazers blå! Der är svårt att veta vad de blir glad av, men lingontvål och choklad kan knappast slå fel.

Den största presenten stavas Matheo och jag tror inte de bryr sig om så mycket annat än han ändå! Så efterlängtad, första barnbarnet.

Matheo somnade på min arm, och alla som har sovit med ett barn på armen vet hur svettigt det blir! Men jag dröjde kvar i sängen, fastän matlagning väntade på mig. Han är det dyrbaraste jag har, han har gett mitt liv en kärlek jag inte visste fanns. Att få dela den kärleken med så många familjemedlemmar är underbart! Matheo kom till vår familj i en tid som annars var och är fortfarande svår (ni som vet, så vet!). Men han har hjälpt oss att ha fokus på livets goda sidor. För evigt tacksam till Gud att jag blev gravid då för två år sen! Vår skapare vet vad han gör. Just in time.

I ugnen finns nu världens godaste bacon-broccoli-fetaost paj, huset är städat (för en gångs skull) och vi närmar oss kvällen. Om en vecka är vi på väg!

Ha en skön måndagkväll, håll om era nära och kära. Kram!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Av alla de rum vi har i huset så är vårt sovrum det som har fått minst tid och kärlek. Jag ryser bara jag tänker på att vara där. Ändå sover vi där. Men det är också allt. Så fort vi vaknar går vi ut och den enda gången vi går dit är om vi måste ha kläder eller om vi ska sova. Jag önskar så att det skulle vara ett mysigt rum! Ett rum att längta till, ett rum att spendera vaken tid i. Ett organiserat, mysigt dröm-rum. Rummet i sig är väl ok. På andra våningen, men utsikt över trädgården. Balkong, och sned tak. Men, färgen på väggarna i kombination med förskräckliga garderober/skrubbar som är omöjligt att hålla ordning i... usch. Just nu ligger våra kläder utspridda på golvet, rena dessutom. De som inte finns på golvet finns i Matheos spjälsäng, som för övrigt ska ut! Han sover inte i den och den används bara som förvaring av kläder. Jepp. Kaos är vad jag tänker på.

Med detta inlägg hoppas jag att min man skall få samma dröm som jag. En dröm om ett mysigt sovrum. Ett rum vi vill vara i. Här kommer en del bilder lånade från Pinterest, om hur det skulle kunna vara, bara vi försökte lite.

Likes

Comments

Vilken helg ändå! Den kom och gick, och mycket hann vi med. Tiden räcker aldrig till känns det som, och kvällarna kommer så fort. Ändå är kvällarna och tidig morgon min favorit tid på dagarna! Att vara tacksam och glädjas över det lilla är tankar som funnits med mig denna helg. Jag är tacksam över min familj, både den lilla och den stora. Jag gläds åt mina vänner som år ut och år in finns i mitt liv. Särskilt familjen R som har sett och accepterat mig i bra och dåliga stunder!

G jobbar på farm nu, både vardagskvällar och helger. Matheo och jag gör det bästa av situationen, leker och upptäcker livet. Jag har blivit duktig på att bjuda folk hit, (vi kan inte åka någonstans när G har bilen..) så jag får söka efter lekkompisar åt M och kaffesällskap åt mig. Dagen går så mycket smidigare om M får sällskap och det inte bara är jag som ska stå för underhållningen. Dessutom älskar han när det kommer någon på besök, han är en liten social människa, vår son.

Min syster kom hem i helgen, så på lördag eftermiddag samlades vi hos mamma och firade Lilla jul! Så mycket gott att äta, och mycket trevligt att prata om. Det är sådana stunder jag minns.

Idag har jag och Matheo bakat pepparkakor med familjen R. En årlig tradition! Matheo trivs med så många barn runt sig, och hade en riktig rolig kalhygges-promenad med barnen medan jag och frun i huset bakade pepparkakor.

Idag känns mitt hjärta fullt och mina ben trötta.

Nu återstår bara att förbereda för imorgon och en snabb dusch innan Nukku Matti kommer!

Glad första advent! It's the best time of the year...

Likes

Comments

Helping tomorrow you out läste jag på en blogg för några år sedan. Den meningen etsade sig fast i min hjärna och har funnits med mig ever since. Då när jag läste den hade jag ännu inte blivit mamma, och tid fanns (tycker jag nu) i överflöd. Annat är det dessa dagar! Nu är tiden begränsad, och ibland känns det som om jag behöver planera minut för minut.. suck. Om nån bara visste hur mycket tid och energi som går åt till att planera, minnas och fundera ut allt! Jag är knappast ensam om detta. Eller stressar jag i onödan?

Att hjälpa mig själv inför morgondagen. De dagar jag hinner planera och hjälpa morgondagens Hanna, de dagar blir allra bäst. Det kan gälla vad som helst. Tid är guld! Om jag packar väskan färdigt, behöver jag inte stressa och glömma nåt viktigt. Om jag gör mellanmålet färdigt kvällen innan, så sparar jag nån minut. Om jag plockar fram kläder färdigt så är det fixat. Om jag diskar undan och reder upp, så får vi börja med det eviga stökandet från början nästa dag... and so on. Vet ni hur jag menar?

Det är sant att vissa dagar orkar jag inte. Man är ju bara människa (fast ibland en maskin..). Men de dagar jag hjäper mitt framtida jag, så blir mitt framtida jag mycket tacksam över gårdagens Hanna.

Nu ska jag förbereda morgondagen medan energi ännu finns!

Likes

Comments

Om jag fick drömma fritt skulle jag:


Bo här: i ett lagom stort hus i skogens bryn, med grannar på ganska stort avstånd, nära till familj och vänner! 

Resa hit: Till min bror och fru i Norge! Drömmer inte så mycket om att se mig runt om i världen mera. Men visst, Island skulle sitta fint. 

Se den här artisten: Hm. Känner mig riktigt tråkig nu, men vill inte se nån artist med en massa andra? Fast om jag måste välja så skulle jag välja Adele. Jepp. 

Jobba med det här: svår fråga! Drömmer inte så mycket om mitt framtida yrke. Håller på att bli kosmetolog, och de e helt kul. Så vi säger då egen salong! 

Klä mig såhär: Lite mera businesswoman. Och på fritiden som en hot mama. Hehe. 

Träffa den här personen: Nå helt klart min mommo. Så jag fick visa upp min man och min son! 

Vakna upp såhär varje morgon: Utvilad bredvid G. Med solen som skiner in genom gardinen. Jepp. 

Tjäna det här: tillräckligt med pengar så att jag inte behöver oroa mig för ekonomin. 

Ge bort det här: utbildning till så många flickor som möjligt. Kunskap är makt!

Må så här: vara hälsa själv och ha frid i själen. 

Klara den här utmaningen: förutom att klara av vardagen utan att bli stressad så vill jag också få färdigt dessa studier! 

Likes

Comments

Idag känns precis som en lördag skall kännas. Lugn och rolig. Jag känner hur min kropp slappnar av efter veckan som gått. Mitt humör känns bättre, och det är skönt. Jag mår aldrig riktigt bra i november, och vem gör egentligen det? Mittiallt ska kroppen vänja sig med att det är mörkt största delen av dagen. Jag reagerar iallafall på det och blir nedstämd och trött. Men idag känner jag mig som mig själv. Jag har energi att städa! Oftast tycker jag att det är roligt att städa och få det rent och fint runt mig. Men om orken tryter så blir städandet ett jobbigt måste. Idag så känns det helt rätt och gå med trasan i ena hand och sopborsten i andra!

Ännu känns vårt hem inte riktigt som vårt (och det är det inte, eftersom vi hyr det.) Men, det är viktigt för mig att det känns som att vi faktiskt bor här, inte att vi är på besök. Vardagsrummet, där vi har tapetserat, känns mest som vårt. Vi har skruvat upp en hylla, bytt gardinstänger, och fått ljusare väggar. Det känns så bra att ha ett rum, som känns som hemma. Köket är på god väg, men där finns det ännu lite som påminner mig om att här har någon annan bott före oss. Vet ni vad jag menar? Vi kommer inte att göra något i köket än, tapeterna där är i för bra skick för att det skulle behöva ändras på. Just nu kan vi inte lägga ut pengar på sådant som inte riktigt är nödvändigt. Men det är klart att jag drömmer om en ny köksinredning, annan färg på väggarna...åh. Köket är från 90 talet, och går i ganska gula toner. Det är dessutom väldigt slitet så det löns inte heller att måla köksluckorna. Men jag klagar inte, det är vårt kök och vi har en underbar utsikt till vår trädgård. Någon dag så kommer vi att äga vårt eget hem och då får vi spendera pengar på ett kök vi vill ha!

Hoppas ni har en skön lördag och hinner göra något som får er att må bra! Jag ska fortsätta städandet, medan Matheo sover. Adjö!

Likes

Comments

Matheo blir ett år och tre månader på lördag! Han är så rolig, vår lille son. Det är en tid sen jag skrev lite om hans utveckling! Det går så fort nu. Men just nu:

- Pratar han ganska mycket. Han är bra på att göra sig förstådd, fastän han inte säger några hela ord än. Förutom mamma och pappa då.

-När vi klär på och av honom brukar vi skämtsamt räkna till tre. ETT (då drar vi upp ena byxbenet, TVÅ (andra byxbenet) TREEEEE (då drar vi upp hela byxan, eller annat klädesplagg) så det härmar han också. då låter det eeeiiii tååååå triiiiii! Så roligt. (Man är ganska lättroad som förälder!)

-Han älskar när vi sjunger med honom, och särskilt rörelse sånger. Imse vimse är en favorit just nu, och han vill att vi ska sjunga den jämt. Han visar tydligt med sina fingrar att han vill sjunga den, och klättrar med fingrarna som en spindel. Om man inte är snabb då och börjar sjunga så tar han tag i ens egna händer och för dem samman så att vi verkligen ska fatta vad som är på gång. Han kan alla rörelserna i den sången så han är riktigt stolt över det!

-Han lägger gärna på sig sina egna och andras skor!

-G fick en vattenkokare i farsdagspresent, den lyser blått när den är på. Denna vattenkokare är M såå imponerad av! Varenda gång vi går in i köket, pekar han på denna vattenkokare och ropar.

-Fåglar, katter och hundar pekar han på, och ropar sitt förtjusta rop. Han ropar tills att man säger, ja, jag ser! En hund/katt/fågel!

- Han är en väldigt social människa, han fullkomligt älskar när vi får besök. Då blir han helt hyper och springer runt och skrattar. Då visar han alla sina tricks och vill leka och busa. Kommer andra barn i samma höjd som han på besök, ja då ska det kramas och gosas. Så gulligt! Men ännu har han inte hittat nån kompis som vill kramas tillbaka! De flesta springer undan... hehe.

- Han äter allt som vi äter, och ropar tills han får smaka. Sin egen mat är inte lika intressant, så vi kan inte äta på samma gång. Först Matheo, sen kan vi ta fram vår mat. Annars vägrar han äta sin egen mat, och ska bara äta vår. Han är ännu inte kräsen, utan äter verkligen allt. Han bryr sig inte om, om det är starkt kryddad mat! Han älskar all mat, vår lille matglada pojke.

- Han blir bättre och bättre på att leka för sig själv, så bara det inte finns någon potentiell fara (eluttag, vassa föremål inom räckhåll osv) så kan han bra vara ensam en stund i ett rum medan vi är i ett annat. Förutsatt att vi hör vad han gör. Tystnad betyder att han har något fuffens på gång!

- Han leker gärna med allt som har hjul, allt som är lite knepigt, klossar, bollar.

-Roligaste leken just nu är Var e pappa/mamma/annan person. Då gömmer någon sig och Matheo får söka. Då skrattar han så mycket så han knappt hålls på benen! Han är ganska lättlurad ännu, det räcker med att dra en filt över sig, så har han svårt att hitta en. Kul för alla inblandade!

- Han sover ibland hela nätter, ibland inte. Han svänger och vrider på sig, tappar tutten, gnäller i sömnen, sparkar, klättrar.

Just nu är Matheo en lättskött och rolig typ att vara mamma till! Vi älskar honom så oändligt, och det är en stor glädje att få följa hans utveckling! Det är så skönt att det inte längre känns jobbigt att vara mamma. Vi har roligt nästan jämt! Han är väldigt intensiv, så han kör på i 110 när han är vaken, ända tills han somnar. Sen när han vaknar är det full fart tills att han ska sova igen. Han hålls inte i famnen, och vill han gosa så går det på en sekund så är han färdig!
Matheo, vår lockige lille filur! Så mycket glädje vi får av dig. Det lyser bus ur dina ögon!

Likes

Comments

​Inspirerande rubriker, visst? Orkar ej fundera så mycket på rubriker. Det är vad det är. Här sitter jag i ett stökigt kök, med liten huvudvärk och funderar på om jag ska diska först eller reda upp först. På kvällarna när G nattar M brukar jag vilja lyssna på en podd medan jag fixar fram golvet ur alla leksaker. Det gör det hela mycket roligare, och undan går det när jag lyssnar på någon annans intressanta diskussion (som jag dessutom inte behöver delta i!)

Imorgon är det farsdag! Paketet är inslaget och en god frukost är inhandlad. Dessutom är en sovmorgon utlovad! Jag är mitt bästa jag tidigt på morgonen så det blir inga problem att stiga upp med vår early baby bird. Bara jag får dricka mitt kaffe i någorlunda lugn takt. 

Nej, nu ska jag nog hitta det där golvet och diska lite. Så får jag sätta mig ner på soffan (alla dagars slutmål) med valfri sysselsättning. Eller vänta, jag har tre tvättmaskiner att hänga upp! Oh well. 

Detta inlägg är ett typiskt jag-vill-inte-riktigt-göra-det-jag-måste inlägg. 

Ohhhkej. Vi hörs! 

Likes

Comments

Nu går tiden verkligen fort. Nej fort räcker inte, den susar fram. Med raketfart! Denna fredag är verkligen lugn. Vår lärare var hemma med sjukt barn, så vi fick i uppgift att ge varandra spa-fotvård. Yes! Älskar att få fina fötter på skoltid. Så nu har jag mina fötter fixade, klockan är tolv och skoldagen är redan slut. Lyxliv!

Ikväll ska vi äta tacos (och tortillaaas....gör att vi int vill skiljaaas. Sori) och se på Outlander. Följer ni den serien? Alltså. Åh! Suckar med hjärtögon. Så bra! ..inte helt barnvänligt, men ännu har vi ingen som vill se på samma som vi ser på.

Bildresultat för outlander season 3

Länge länge trodde jag att Outlander var någonting jätte fånigt som jag inte skulle tycka om. Så fastän folk i min närhet sa att jag nog borde ge den en chans, så var jag envis. Men tack och lov så började jag se den! Nu har jag även läst alla böckerna (bokfreak här hej) och jag älskar den värld som Diana Gabaldon har byggt upp!

Det var ett litet tips från mig. De två första säsongerna finns på Netflix, och den tredje som håller på nu kan man se på Yle arenan. Eller om man bor i ett land där starz appen fungerar.

Jag har inte så mycket på hjärtat idag, jag njuter bara av att det är helg, solen skiner och livet känns precis så bra som det ska kännas. Nästan så bra att jag undrar om det inte ska hända nåt hemskt snart? Nej skämta bara, nu ska vi inte förstöra stämningen.

Hoppas ni har en bra kväll och att ni genast går och bekantar er med Outlander om ni inte gjort det! Adios!

Likes

Comments

Vardag och bebis
Hur hinner folk? Nu vet jag inte exakt vem folk är, om det ens finns folk som hinner


  • Duscha (och tvätta håret)
  • Träna (????????)
  • Städa
  • Komma ikapp med tvätten
  • Ha egen tid
  • Ha tumis tid
  • Ha tid till att sitta på skithuset ifred
  • Att njuta av stunden
  • Att handla utan att rusa från hylla till hylla och ifall man tar sin tid, undvika att tänka på den andra som är hemma med barnet och säkert räknar minuter tills back-up kommer?

Ja, listan kan göras lång. Men jag känner hela tiden en viss stress, och kan inte riktigt njuta när kvällen kommer då jag vet att det finns saker som borde göras. Ni vet kanske den jobbiga känslan. Så därför undrar jag, som bara har ett barn, hur det ens är möjligt att hinna med.

Där kommer min tanke in. Hur bra var det inte förut, när far och morföräldrarna bodde på vinden hos familjerna? Liksom bara fanns där. Så när barnet behöver en famn samtidigt som disken ska diskas och maten fixas och det ena och det andra, så fanns det ett extra par händer där. Lite mera kärlek under samma tak. Nu fattar jag ju att det inte alltid kanske var så lätt. Svärmödrar som inte kom överrens med sina ingifta döttrar. Föräldrar som förväntade sig för mycket av någon på sin ålders höst. Osv. Men jag föreställer mig att det oftast funkade bra, med lite kärleksfull hjälp från den äldre generationen.

Mvh Hon som känner att vardagen hopat sig lite väl mycket just nu. Kram!

Likes

Comments