View tracker

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Likes

Comments

Fick en kommentar angående mitt inlägg om kroppshets som jag publicerade för ett tag sedan som jag tänkte svara på den.

"Jag kan hålla med dig till 100% om vad du skriver till viss del, men nu finns det även tjejer som är födda underviktiga och du får det att låta som något man borde skämmas för, jag är underviktig och kämpar för att gå upp i vikt. Jag har aldrig haft någon slag av ätstörning heller, utan jag har alltid bara varit underviktig."

Det hela mitt inlägg gick ut på var att man inte skulle låta sig påverkas av idealen som inte alla kan upp nå som t.ex smala lår med tigh gap och en perfekt rumpa. Det spelar egentligen ingen roll om man är smalare eller tjockare i för hållande till idealen så länge det inte är skadligt för hälsan. Och jag menar absolut inte att det är något fel med att vara lika smal som tjejerna på bilderna så länge det är "naturligt". Men, alla kan inte vara så smala och samtidig må bra. Anledningen till att jag tog upp det här med just smala tjejer är för att det är det som det är mest hets runt. Om idealet istället hade varit att ha stora kurviga lår hade jag tagit upp det istället. Vissa är naturligt smala och det är inget fel på det eftersom de inte svälter sig själva för att vara smala, men om man inte är naturligt lika smal som många tjejerna på bilderna och måste gå hungrig för att nå upp till det är är det absolut fel i mina ögon.

Jag vet många naturligt smala tjejer som mår dåligt över att det inte har någon rumpa eller former osv. Även de har påverkats av alla kroppsideal. Så det jag vill komma med det här är inte att det är fel att vara smal utan att det är fel att utsätta sig själv och sin kropp för saker som man inte mår bra av bara för att uppnå idealen oavsett om det handlar om att få kurvigare lår eller smalare lår.

Jag tycker även att det kan bli fel åt motsatta hållet. Numera är det vanligt att ohälsosamt stora tjejer lägger ut bilder på sina kroppar på facebook och säger att de struntar idealen. Detta är exakt lika fel eftersom de är minst lika ohälsosamt som att vara underviktig. Dock är detta inte lika vanligt och jag tog bara det vanligaste exemplet.

Jag hoppas att detta bringar lite klarhet i det hela och att jag inte menar att klanka ner på smala tjejer!

Alla ser olika ut.

Jag struntar i att lägga ut någon typ av kroppsbilder i detta inlägget eftersom jag vill undvika att lägga fokus på vad som är rätt och fel. Det som är rätt är det som får dig att må bra.

Likes

Comments

God eftermiddag eller något. Har precis kommit hem från Skatås efter orientering med skolan och jag klarade det (tackvare att fråga alla andra) men ändå, sjuuukt skönt! Hoppas verkligen på att få gå ut med ett A i slutbetyg nu, skulle kännas så braaaa. Eftermiddagen ska i vilket fall spenderas med plugg och K A F F E. Har sovit så sjukt dåligt sedans skolan började och orkar knappast ta mig igenom dagarna så thanks god för kaffet. 


Kyss

Likes

Comments