Hej på er, hoppas att ni mår super bra!

Idag var hela klassen på vandring till ett ställe där vi skulle grilla hamburgare, vi gick 1 mil och jag som har problem med mina fötter så är det ganska jobbigt då jag får väldigt väldigt ont och har svårt att gå efter jag gått länge eller sprungit länge. Vägen dit var mest tråkig och vi gick på 1h och 15m. Tillbaka vägen tog väll kanske 40 minuter. Jag och 2 andra var först till skolan och vi går i baracker som inte går att öppna utifrån men som tur var så hade klassrummet bredvid oss öppen dörr ut. Så vi gick in där och började leta efter något för att kunna låsa upp en av dörrarna till klassrummet. Tillslut kom jag på att jag hade en penna i ryggsäcken så jag tog den och öppnade dörren till klassrummet och vi gick in och tog våra mobiler osv. Sedan gick jag hem, tog en smoothie och satte mig vid datorn för att skriva det här inlägget.

Ungefär vid 15:37 så tog jag bussen till stallet. Nackdelen med att ta bussen just den tiden är att hela skolan tar den bussen, så jag brukar vara jätte nära på att missa den andra bussen jag byter till. T.ex förra veckan så fick mamma hämta mig vid stationen för att den första bussen kom till stationen 15:46 och den andra bussen åkte 15:45. Varför kommer bussen aldrig i tid? Åk tidigare, herregud. Jag var i stallet runt 16:00 och det var bara att byta om och sedan gå till stallet och få reda på vad vi skulle göra och vilken häst jag skulle få. Som vanligt fick jag Dolly och vi skulle rida barbacka eftersom att det var sista lektionen med gruppen på tisdagar. Hela gruppen kommer att flyttas upp till J2 eller Blå som det nu kallas, och vi kommer att rida på onsdagar istället. Jag borstade i alla fall Dolly, tränsade och vi gick ut till ridhuset. Där försökte jag ta sats och hoppa upp men jag fick för lite sats så våran ridlärare fick hålla i Dolly menas jag ställde mig en bit ifrån och tog sats och hoppade upp. Sedan rörde vi oss ut för att skritta av hästarna, vi gick sedan in i ridhuset och började trava igång hästarna. Efter vi travat igång hästarna delade vi upp oss på de 2 volterna och gjorde några galoppfattningar. Våran ridlärare frågade sedan vad vi ville göra och ja sa "0,1,2,3" vilket är en lek då man gör halt om ridläraren säger 0, skritt om ridläraren säger 1, trav om ridläraren säger 2 och fatta galopp om ridläraren säger 3. Det tyckte hon var en bra idé så vi började och jag vann (hej, ja jag är en tävlingsmänniska hahah). Efter det så skulle vi sätta oss i damsadel och vi fick trava om vi ville vilket gick jätte bra faktiskt.

Är ganska nöjd över dagen ändå. Den blev bättre än jag trott. Ha det så bra, pusspuss

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejhej, hoppas att ni har haft en underbar dag.

Idag har det varit en upp och ner dag. Först vaknade jag, åt frukost, fixade mig och gick till skolan. En av de positiva sakerna med att gå i skolan denna vecka är att vi slutar runt 13-13:45 för att vi har hälsovecka. Vi hade första lektionen och då jobbade vi med "hur en bra skola ska vara". Uppgiften innehöll lite av mobbning, så vi fick en grupp vi skulle jobba i och diskuterade hur en bra skola ska vara. Det som slog mig mest var att lärarna ska bry sig mer om hur eleverna mår och känner. Jag menar, jag har varit med om 3 saker som handlar om mobbning och utfrysning och tro mig, lärarna har knappt brytt sig förutom en av gångerna men fortfarande så var det att jag fick hålla koll på personen så att mobbarna inte gjorde något. Lärarna måste ta mer ansvar och bry sig mer, nej då ska eleverna vara de som bryr sig. Sen hade vi rast i 15 min för att våran lärare aldrig släppte oss.. Efter det så kom Frisk och Fri och hade en föreläsning i 75 min om självförtroende, ideal & vad ord kan göra. Inspirerande var det då jag är väldigt insatt i det. Sedan åt vi, tog det lugnt och sedan skulle dansa Street Dance. Hade ångest över detta igår och ville verkligen inte gå till skolan för om det är någon gång jag känner mig obekväm är det att dansa framför andra. Det gick bra och var ganska roligt fast jag absolut aldrig trott det. Därefter slutade vi och jag gick hem, åt smoothie och väntade på att klockan skulle bli 15:50 så jag kunde byta om till ridkläder och åka till stallet med min vän. Istället blev hon sjuk och jag fick i kris ta bussen 15:37 istället. Sedan var jag stallvärd och kom hem för 2 timmar sedan ungefär.

Det roliga jag tänkte ta upp är att mamma nyss berättade för mig att Gotte blir bara bättre och bättre (för er som inte vet är det en häst jag rider lite då och då). Eftersom han haft fång under sommaren så har jag inte kunnat rida honom mycket alls men det börjar bli vinter, alla blommor och växter vissnar och hans fång blir bättre. Längtar verkligen tills jag äntligen får träffa honom, det var 2 eller 3 månader sedan. Dock har jag ju inte galopperat än för att hon som äger de vet ju knappt något om jag verkligen kan rida ordentligt eller inte. Längtar bara tills jag fattar galopp och han tar sitt första galoppsprång med mig.

Nu ska jag fixa mig till kvällen och äta något, godnatt <33

Likes

Comments

Hej på er, hoppas att allt är jätte bra med er och att ni får en bra helg hittills. Själv spenderar man den på bästa sätt med vänner och familjen.

Det jag i alla fall tänkte ta upp var torsdagens ridpass som gick jätte bra. Vi skulle rida barbacka och det är jag ganska van vid då vi ridit barbacka ganska mycket på tisdagslektionerna. Jag fick i alla fall Papaya, en D ponny som är ganska busig & pigg av sig.
Jag var mest taggad. Jag försökte komma upp utan pall men klarade det inte, gav upp för att jag var lat hahah. Vi skrittade igång hästarna och sedan skulle vi trava och rida lätt, min tanke var bara hej träningsvärk hahah. Vi satt dessutom ner i traven och vi skulle träna på galoppen. Galoppen var jätte fin på henne förutom att jag inte lyckades få ut henne i hörnen då vi galopperade på de två volterna. Det gick bara bättre och bättre till slutet. Jag som längtat till att rida barbacka så var det helt underbart, att sitta på en pigg liten häst som bara galopperade. Ner mot kvällen så åkte jag och mamma och handlade och då köpte vi Daim, Cola & hallon till mig. De bästa jag vet ahah. Ha det så bra, pusspuss

Likes

Comments

Hejhej, hoppas att allt är bra.

Det var ju ett tag sen vi sågs, men jag har bara behövt ta en paus från bloggen. Har haft andra grejer för mig och samlat mig från allt som hänt det här året. Jag kan faktiskt erkänna att allt börjar bli bättre och jag börjar må bra igen och det är jag så otroligt glad över. Just nu försöker jag bara hitta mig själv som person och ta vara på tiden.

I framtiden så kommer jag försöka att hålla bloggen uppe, kommer planera in inlägg och försöka göra det så intressant som det går så det är roligt att läsa.
Ha det så bra så länge!

Adda mig på snapchat för att se när jag lägger upp inlägg: hanna_bjorklund

Likes

Comments

HEJJ, hoppas att allt är jätteee bra med er för det är med mig!

Fredag, suck. Bild på morgonen, verkligen mitt favorit ämne (not).. Men det gick så fort så det var lugnt. Vad står näst på schemat? Idrott.. jaha.. vi skulle cykla en bit ifrån skolan och köra orientering. Det var typ som ett nationellt prov i idrott kan man säga. Så jag gjorde mitt bästa, sprang lite, gick lite osv. Vi skulle hitta 10st skyltar på max 1 timme. Jag var tillbaka först efter en halvtimme. Idrott är inte direkt det ämnet som jag är bra på men idag gick det så sjukt bra! En dold talang hittade jag idag! Så jag fick ett A, blev så glad att jag blev tårögd. Så jag är så sjukt stolt över mig själv.

Senare på dagen runt 16:30 så åkte jag till en galleria och handlade lite grejer, slutade med en jacka och en tröja, suck.. men jag ska beställa det som jag inte hittade på internet iaf. Resten av kvällen har jag pratat med en kompis och haft det allmänt mysigt hahah.

Godnatt, kom ihåg att alltid kämpa oavsett hur svårt det är!! ❤️❤️

Likes

Comments

HEEJJJJ, hahah. Hoppas att allt är strålande med er för det är det med mig!

Dagen i skolan kanske inte var den bästa då det var lite stressigt för vi gjorde ett oförberett prov (blir väldigt nervös av prov).
Dessutom så slutade vi 15:20 idag så det kanske inte är den roligaste dagen.

Ner mot kvällen så lagade jag mat runt 16:30 och sedan åt jag. Efter det så bytte jag om till ridkläderna och mamma och jag åkte till stallet.

Både förr förra och förra torsdagen så hade vi markarbete och senaste gången hade vi två låga hinder.
Idag var då den dagen vi skulle hoppa.
Så jag tänkte "Antagligen så får jag Dolly igen som förra veckan, suck.."
Så hela gruppen gick in till kontoret och ridläraren sa "Ni ska ha hästarna som ni hade förra veckan förutom Hanna, du ska ha Otello".
Jag blev så sjukt glad och typ hoppade omkring hahah. Nejmen sedan så borstade jag honom och sedan så gick vi ut till ridhuset.

Lite kort information om Otello
-
Otello är ett poländskt varmblod. Iaf, han är en pigg stor häst som är lite rädd av sig men älskar att vara igång. Favoriten är ju att hoppa för honom. Han är jätte snäll och är framåt i ridningen fast han egentligen ska vara lugn. Så det får man jobba på litegrann.

När vi väl var ute i ridhuset så satt alla upp (vi var 7st) och det gick på typ 5 min då vi var väldigt snabba hahah.
Sedan skrittade vi igång hästarna tills vi började trava längst fyrkantsspåret och när man väl var vid A och C så skulle man trava ett varv på volten. Efter en stund sa vår ridlärare att vi kunde göra en galoppfattning på A volten. Vilket gick bra utan att han fattade fel galopp.

Sedan skulle vi köra en och en och hoppa hinderna. (Finns video under texten). Det gick sådär då han var lite extra pigg och snubblade lite över hinderna och han landade konstigt osv. Det hände några gånger att han fick fel galopp så då gjorde han galoppombyten och jag blev jätte chockad att han ens kunde det hahah.
Så det gick ju inte jätte bra men huvudsaken var att det var roligt.

Tack för lektionen, fina fina Otello. ❤️❤️

Likes

Comments

1. Ditt namn? Hanna Björklund.

2. Ålder? Jag är 12 år.

3. Längd? Jag är 173+.

4. När föddes du? Den 2 Augusti 2005.

5. Favoritfärg? Svart & Vit.

6. Favoritmat? Tacos.

7. Favorit dryck? Coca Cola och mjölk.

8. Favoritdjur? Hästar alla dar i veckan.

9. Favoritlåt? Det varierar just nu.

10. Favoritfilm? Soul Surfer.

11. Favoritämne i skolan? SO.

12. Vilken tid föddes du? 08.30.

13. Favorit färg på kläder? Svart & Vit.

14. Ögonfärg? Bruna.

15. Hårfärg? Blond.

16. Det bästa som hänt dig? Mitt liv.

17. Tror du på andar? Ett starkt ja.

18. Tre saker som du älskar? Hallon, Coca Cola & mjölk.

19. Hur ofta mår du dåligt? Kan vara att jag mår dåligt i 1 min, sen kan jag bli glad så man kan säga varje dag.

20. Är du känslig? Jag är jätteee känslig.

21. Vilken är din favoritplats? Hästryggen.

22. Vad kan du för språk? Svenska, Engelska & Spanska.

23. Vilken klass går du i? 6:an.

24. Skostorlek? 42-43.

25. Vad gör du på fritiden? Är med vänner, familj och i stallet.

26. Vad vill du jobba med i framtiden? Blogg och Youtube (hästväg).

27. Tänker du alltid på vad du har på dig? Ja.

28. Vilka bor du tillsammans med? Min mamma, pappa och bror.

29. Favorit årstid? Gillar både sommar, höst och vinter. Såå svårt.

30. Ringa eller smsa? Smsa.

31. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar.

32. Hur många kuddar har du i sängen? 2-3.

33. Vänster eller högerhänt? Högerhänt.

34. Favorit glass? Tip Top.

35. Bästa minne? Har många.

36. Favorit kändis? Felix Sandman.

37. Favorit affär? City Gross hahah.

38. Drömjobb? Blogg och Youtube.

39. Vad gör dig ledsen? Allt möjligt.

40. Vad gör dig glad? Gotte, Britta, Pinnen, Basse, familjen, vänner, hallon, mina tankar och mycket mer..

41. Är du blyg? Inte runt mina vänner men om jag träffar folk som jag inte brukar träffa varierar det. Tränar däremot på att bli mindre blyg.

42. Har du några husdjur? Hade en hamster i 1,5 år ungefär och en kanin i 2 dagar.

43. Tror du pengar kan göra en lycklig? Ja, vissa är ju det. Men jag kan säga er att det går att vara lycklig utan pengar, tro mig.

44. Vad går du på för sport/ vad har du gått på för sport? Jag har gått på tennis och jag rider ju just nu, satte x)

45. Vad är du tacksam för? Allt jag får.

46. Största dröm? Få Gotte och Britta som mina egna och leva på youtube och blogg på en gård på landet.

47. Din allra bästa vän? Mig själv.

48. Vad skulle du göra i livet om du inte behöver arbeta för pengarna? Skulle hålla på med blogg, youtube och rida.

49. Om du får önska 5 saker, vad önskar du? 1. Bli lycklig. 2. Få Gotte och Britta. 3. Att ett dygn är 48 timmar. 4. Pengar, så jag har råd med att rida osv. 5. Att mobbning, alla sjukdomar, allt dåligt som händer i världen osv försvinner för gott.

50. Vad heter du på sociala medier?

Snapchat: @hanna_bjorklund

Instagram: @hannabjorklunnd

Likes

Comments

Hej, hoppas att ni mår jätte bra.

Jag vet att jag inte uppdaterat på ungefär en vecka men jag mår verkligen inte bra just nu och jag måste återhämta mig. Vet dock inte hur mycket jag kommer att uppdatera de kommande veckorna.
Måste återhämta mig men ska försöka att uppdatera lite ändå.

Ha det så bra.

Likes

Comments

Godmorgon, hoppas att allt är fint.

Idag tänkte jag skriva lite om mina synbortfall från mitt egna perspektiv.

När jag då får synbortfall så börjar det med att jag ser en oval eller en cirkel där jag inte kan se något, sedan blir den större och större tills den nästan tagit över hela min syn.

När det här då har hänt har jag sovit. Efter jag vaknat har jag haft ont i huvudet. Det kan ha hänt att jag varit vaken och jag gjort något åt saken och det har försvunnit.

Första gången det hände var en tisdag, efter jag ridit. Min första tanke var, vad händer?! Då berättade jag för mamma och hon blev väldigt orolig. Men jag duschade, åt och gick och la mig då vi trodde det skulle bli bättre. Och sedan vaknade jag upp dagen efter och allt var som vanligt. Jag undrade vad som hände och varför det hade hänt? Det gick någon vecka och det hände igen, då gjorde jag samma sak och det gick över.
Jag fick det igen och jag sov och det gjorde så ont i mitt huvud när jag vaknade så jag inte ens kunde prata utan jag tror jag grät av smärtan.

Nu har jag varit med om det här några gånger och antingen så är det migrän eller så är det bara att jag inte sköter mig ordentligt, det är därför jag ska börja bli nyttig. (Läs senaste inlägget).
Jag har varit hos en läkare och vi tog blodprov och vi åkte förbi och köpte huvudvärks tabletter, läkaren sa att jag skulle ta 2 tabletter direkt när jag känner av att det börjar. Det har inte hänt sedan jag var där och det var i måndags.

Vet inte mer hur jag ska förklara.
Hoppas iaf att ni får en fortsätt fin dag, kramkram

Likes

Comments

Hej, hoppas att allt är bra med er för det är det med mig. Jag är i stallet och snart kommer de flesta av mina stall vänner, det mår man alltid bra av. ❤️

Idag tänkte jag ta upp två mål som jag kommit på för ett tag sedan men jag såg det inte riktigt som några "mål" då utan mer en sak jag ville göra.

Men den första är iaf styrketräning i armar, mage, lår, ben ja ni vet. Vill styrketräna hela kroppen. Detta är inte för att jag vill gå ner i vikt eller något annat utan jag vill träna kroppen mer för att må bra och för att bli starkare. Kommer kanske peppa andra vänner att gå ut och springa och träna, sedan kommer jag träna med mamma då hon också vill träna.

Mitt andra mål är bli mer nyttig. Sova bra, äta bra, dricka bra, träna bra, bara ta allmänt bra hand om kroppen. För jag har ibland synbortfall och det kan vara migrän men det kan också vara att jag har gjort av med mycket energi, ätit för lite eller druckit för lite. Kommer ett inlägg om det imorgon om ni vill läsa lite mer om när jag får synbortfall.

Man kan säga att det bara är ett mål då jag tycker att båda målen är att ta hand om min kropp.

Det här vill jag börja med:
- Träna minst 4 gånger i veckan (ridningen innehåller i det).
- Gå 5 000 steg varje dag.
- Äta mer grönsaker och mer mat, för jag känner att jag gör av med all energi jag får hela tiden.
- Dricka ingefära vatten (det är bra för kroppen) varje dag.
- Vill få in min sömn till en vana och sova mer, så jag ska gå och lägga mig 21:00 och vakna 07:00 på vardagar.
- Börja dricka mer vatten på lektionerna, när jag äter och när jag tränar.
- Äta socker fri fil, sockerfria flingor och banan med ägg till frukost.
Tänkte börja med det där och kanske lägga till lite fler saker!

Hörni, om ni vill börja träna av en anledning. Sitt inte bara där, gör något åt saken. Ta med en vän eller en familjemedlem och gå ut och träna. Det är bara att ta på tränings kläder och gå ut. Kom ihåg att ni klarar allt bara ni vill!

Jag tänker göra en "serie" på det här, som heter "Min resa till att bli en nyttig person som mår bra". Hoppas att ni vill ta del av det här och att ni kanske också blev lite inspirerade, pusspuss.

Likes

Comments