Heeeej! Hoppas att ni mår lika bra som jag gör.

Idag har det varit en ganska bra dag, okej inte världens bästa timmar i skolan men kvällen var fantastisk.
Jag rider ju då på Tisdagar och vi skulle göra samma sak som vi gjorde förra veckan. Rida till en äng och sedan trava och galoppera. Jag hade då Dolly som är en New Forest och är ganska bossig men snäll (som Britta, de är ganska lika).

När vi väl var där så började vi trava runt ängen och efter det så skulle vi galoppera en bit bort och sen trava tillbaka. Första rundan gick bra, Dolly galopperade på. Andra rundan så skulle vi fatta galopp och då började Dolly bocka. Så jag drar upp huvudet så mycket som det går och sen så bara sparkade jag in mina hälar i hennes mage och hon rusar iväg i full galopp. Det där leendet och skrattet är det jag visar när jag är lycklig. Det var bland den bästa stunden i mitt liv. Känner lite ångest för att den stunden aldrig kommer komma tillbaka.. (vill tilläga att min ridlärare sa att jag skulle dra upp huvudet och sparka i med hälarna).

Efter vi ridit så skulle jag vänta på att mamma skulle jobba klart och hämta mig. Men en tjej från US-styrelsen (är med i styrelsen i stallet) skulle på möte och hon frågade om jag kunde vara med och jag hade inget bättre för mig så jag satt på möte i ungefär en halv timme innan mamma hämtade upp mig. Nu ska jag snart gå och lägga mig och få ny energi, för imorgon börjar lektionerna.

Godnatt ❤️ (inte jag som tagit bilden)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej på er, hoppas att allt är bra för det är det med mig iaf!
Nu har jag varit i stallet och det gick rätt bra, vi mockade, hade teori, hjälpte de små barnen och jag tog lite bilder!

Är sjukt taggad för skolan imorgon förutom att vi ska på någon aktivitet nära skolan på eftermiddagen 😒 Annars är jag ganska taggad då vi får våra iPads och ja ta det allmänt chill hahah.

Godnatt!! ❤️

Likes

Comments

Hej!

För ungefär 2 timmar sedan så slutade jag skolan. Dagen har faktiskt varit rätt bra. Det började med att jag gick till skolan, sen pratade vi i klassen och gick sedan på rast då jag gick och träffade mina favorit lärare. Jag och en vän från klassen var med varandra hela dagen idag och vi hade ganska kul så det är ett plus.

Runt 12.45 så åkte jag till läkaren där jag bor för att kolla upp mina ögon. Får syn bortfall lite då och då och ibland även huvudvärk. Så jag åkte till läkaren för att kolla upp det och vi har köpt medicin som jag ska ta så fort jag märker att det börjar. Dessutom tog jag blodprov och lite andra tester.

Alldeles snart så ska jag byta om och sen åka till stallet då jag är stallvärd. Tänkte att det kunde vara lite kul med lite bilder när jag är där så jag kommer ta lite bilder vad jag gjort och på hästar osv.

Jag hoppas verkligen att ni som börjat skolan mår bra. Vet att det är jätte många som har grov ångest för skolan och jag tycker verkligen det är synd att man ska behöva känna så.

Ha det så bra så länge!

Likes

Comments

Hej, hoppas att allt är bra med er.
Som ni vet så håller skolan på att börja nu och det är rätt många som har ångest och är stressad för skolan. Så idag tänkte jag ge 9 tips på vad som kan göra dig lite mer avkopplad och bli mer taggad på skolan.

1. Det första tipset är att ta ett bad, bada bubbelpool med massa vänner, ha en tjej/kill kväll med massa roliga aktiviteter eller något annat som du vet som får dig avkopplad och tänka på något annat.

2. Andra tipset är för dig som är stressad inför betyg och hur du presterar i skolan. För mig så måste jag sitta själv i klassrummet då jag jobbar på bra och tycker att det är kul när jag fokuserar. Du kanske kan testa att sitta själv och inte bli störda av andra? Kom ihåg att man måste inte vara bäst, tänk på att det blir värre om du är stressad. Andas, tänk på att allt kommer gå bra om man är lugn och gör sitt bästa.

3. Gör en lugn spellista på Spotify eller någonstans där du kan lyssna på musik och sätt på den när du känner dig stressad!

4. Städa rummet underlättar alltid. Om det är stökigt och man inte hittar saker så blir allt bara värre och ångesten kan kolla fram. Så jag tog mitt mod idag och städade mitt rum, blev ganska nöjd hahah.

5. Läxor förstör alltid våran fritid, så varför inte göra så mycket läxor man kan på rasterna? Såklart man vill vara med vänner och göra andra saker än läxor. Men vad väljer du? Vara med vänner och göra annat kul på fritid för att du gör läxorna på rasten eller göra läxor på fritid och knappt få någon tid över och vara med vänner på rasten? Tycker att det är ett smart tips för de som vill ha mer fritid!

6. Jag tänkte dela med mig av ett tips för att bli mer taggad på att börja skolan. Det jag har gjort är att jag har köpt ett block för 5 ämnen och köpt färgglada bläckpennor som man kan sudda med. Är jätte taggad på att använda dem!

7. Det sjunde tipset är att sätta upp mål för dagen/veckan/månaden som du ska nå till! Det kan vara att du ska sluta prata med bänk kompisarna och börja jobba mer eller så kan det vara att du sätter upp ett mål för ett speciellt ämne!

8. En grej som kan göra dig lite mindre stressad är att gå till en kurator, det kan också vara för att du inte mår bra men också om du är stressad!

9. Mitt sista tips är att gör spellistor på valfri musik app med låtar som du får feeling och blir glad av. Lyssna sedan på spellistan innan du går till skolan på en högtalare med högt ljud, jag mår jätte bra av det!


Hoppas att det här har hjälpt till lite iaf! Ha det så bra.

Likes

Comments

Hejhej
Idag tänkte jag skriva lite om hur ridningen har format mig till den person jag är idag och hur mycket ridningen har förändrat mitt liv.

Allt började med att jag gick på fritids och jag var ungefär 7 år då. En dag berättade mamma för mig att vi skulle åka och rida på fritids. Så jag tyckte väll att det var kul och så, inget märkvärdigt sådär.
Sen kom dagen då vi skulle åka dit. Jag fick då testa att borsta en häst som heter Sten. Han finns inte längre kvar på ridskolan men han var jätte snäll mot alla barn. Däremot så fick jag rida en häst som heter Timon, som inte heller står kvar på ridskolan.

När jag kom hem efter vi ridit så sa jag "Mamma, mamma! Jag vill börja rida!". Mammas tanke var "Är hon seriös?..". Men mamma tyckte att det var kul men blev ju lite ställd och tänkte på att det var hästar, de farliga och stora djuren. Hahah, nej men jag fick iaf börja rida. Jag var jätte glad och längtade så mycket tills första ridlektionen. Efter lektionen så frågade hon "Vill du fortsätta att rida?" och jag bah "såklart!!!" Hahah.

Åren gick och jag gick upp i grupp, blev bättre och utvecklades mer och mer. Tillslut så kom det till den stunden att jag började tröttna, vi gjorde samma sak HEELA tiden. Bara trav, skritt, ridvägar och ingen galopp. Men som tur så ville jag vänta och se. Sen gick jag upp i grupp och då fick vi galoppera, vilket jag tyckte var jätte kul. Så jag fortsatte. Sen så utvecklades jag mer och mer och jag går nu i en grupp högre.

I allt det här så har jag fått mig några vänner. Som har räddat mitt liv. Vill tillägga att alla vänner som jag har fått, jag älskar er!
Men det finns en speciell person som kom in i mitt liv när allt var som värst. Du vet vem du är och jag älskar dig från botten av mitt hjärta. Tack.
Utan alla vänner så hade jag inte levt idag. Har mest vänner från stallet så jag är oftast med dem för att jag inte har så många vänner utanför stallet som jag är med.

Ridningen har format mig på ett bra sätt. Det speciella med hela grejen är att man får tillbringa sin tid med hästarna. Hästarna är mitt lyckopiller. När jag sitter på häst ryggen så glömmer jag allt. Jag tänker bort allt. Tycker att det är så himla skönt att bara komma ifrån allt. Ibland brukar jag också tänka på hur jag kan börja må bättre än vad jag gör och hur jag kan bli en bättre människa.

Det kommer några bilder nedan under min ridgång. Det går uppifrån och ner, så det högst upp är då för 3-5 år sedan och de längst ner var för ett halv år sedan.
Ha det så bra!

Likes

Comments

Heejj!

Nu har jag kommit hem från shoppingkvällen och jag bad mamma ta lite bilder på nya kläderna. Notera att jag inte är någon modell och jag brukar inte fota mig själv på det här sättet så det här är typ första gången hahah. Dessutom ville mamma gärna få det snabbt gjort så allt blev inte exakt som jag tänkt mig men hoppas att det duger hahah. De här kläderna var de ända jag köpte då de inte fanns kläder i min stil och för att det inte kommit in med höst och vinter kollektionen på kläd butikerna.

Båda tröjorna och byxorna är från Lager 157. Skorna är från Inter Sport.

Btw, har ni några ämnen/några speciella inlägg ni vill se så kan ni kommentera! Vill skriva lite om min vardag men även lite andra inlägg, t.ex 10 saker.. osv. Så kommentera gärna!
Ha det så bra!

Likes

Comments

Godmorgon, ny dag nya tag.
Idag ska jag åka och shoppa både kläder och lite nya saker till mitt framtida nya rum. Efter det ska jag bara hem och ta det lugnt, kanske kolla på någon film eller planera lite tills måndag då jag börjar skolan. Är faktiskt bara mest taggad, ingen ångest men bara lite orolig över vissa saker med klassen, betyg och lite andra grejer som förändras.
Kom ihåg att ni är jätte starka och att ni klarar den här terminen! ❤️

Likes

Comments

Hejhej hahah
Idag var jag och red Pinnen, en häst som står på ridskolan. Han är en fin och glad häst som man aldrig skulle kunna tro att han skulle göra något dumt, lär känna honom så får ni se 🙄 Hahah, nemen han är riktig underbar den hästen! Vi red ut en sväng sedan gick vi in till ridhuset. Där travade vi igång hästarna och sedan galopperade lite. Lärorik var lektionen iaf!
Vi ses imorn, godnatt!

Likes

Comments

Hayy, är det bra med er? Med mig är bra, bara att jag saknar Gotte och Britta. Så idag tänkte jag berätta lite om de. Vill påpeka att jag inte ridit de alls länge, har ungefär ridit både Gotte och Britta 5 gånger.

Britta är då den första jag red av de. Mitt första intryck på henne var en lugn och fin häst men efter jag ridit och varit med henne ett tag så har jag insett vilken bossig häst som döljer sig bakom den snälla och lugna Britta. Men om man tänker bort att hon är bossig så är hon annars en lekfull häst som älskar att rida i skogen och ha lite speed på. Hon är världens modell och så fort jag tar upp mobilen så tar hon fram öronen och ser glad ut. Hon är en väldigt bestämt häst och har sin egen vilja så man måste alltid vara extra bestämd när det gäller Britta.

Gotte däremot, första intrycket av honom var en galen och vild häst som tror att allt är mat. Han är den vildaste hästen jag någonsin träffat, men ändå den sötaste hästen som bara ger mig kärlek. Han hatar att inte få vara nära Britta, så efter en gång då jag hade ridit Britta så kom vi tillbaka till stallet då han hade sprungit runt i boxen och var helt svettig. Som sagt så älskar han mat, så han äter allt. Ja allt äter han, till och med pappa tog han en tugga av hahah. Men annars är han en snäll och go häst som älskar naturen och att busa och rymma. Däremot så fort jag tar upp mobilen för att få ett fint kort så tar han bak öronen, det är bara när han står längst fram i gången då han alltid är glad för att få kolla ut ur stallet och se vad som händer.

Tillsammans är Britta och Gotte två busiga och galna hästar som hatar att vara ifrån varandra då de har levt med varandra en stor del av deras liv.

Hoppas det var kul att läsa, kommer mer om Gotte och Britta! Ha det bra.

Likes

Comments

Hej! Hoppas att allt är bra med er, med mig är det strålande.

Nu är jag hos mormor och har det chill. Det kommer inlägg om Gotte och Britta och lite andra inlägg som jag håller på att planera. Om ni har något ämne ni vill att jag ska ta upp så kan ni skriva till mig, antingen i kommentarerna eller på min instagram (finns länk). Så jag ska försöka få upp inlägg varje dag tills skolan börjar.

Ha det så bra så länge!

Likes

Comments