Var med E på stan igår och detta resulterade till mer pengaspenderande än vad som egentligen var tänkt (hehe). Köpte totalt en stickad tröja, ett par byxor och en bikini. Tröjan fick dock inte vara med i inlägget (då jag redan svettat ner den och den ligger i tvätten).

Köpte alltså en bikini i februari (!!!). Brukar aldrig hitta en bikini som jag är riktigt nöjd med, så kände att jag då lika gärna kunde köpa denna nu eftersom den både var snygg och satt bra. För är det något jag lärt mig om bikini-köp så är det att man aldrig hittar en snygg som passar när man väl behöver en.

Köpte också ett par ascoola, randiga byxor med marinblå ränder.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vi startade kvällen med pizza-mys i A:s systers lägenhet (ångrar att jag inte tog bilder). Därefter gick vi till Kulturbolaget där Hov1 hade sin spelning. "Bara läs det jag skriver, åh du kommer förstå.." Med bra platser, fina vänner och bra musik, kunde kvällen inte bli mycket bättre.

"Jag vill va, jag vill va, jag vill va allt för dig.. snälla va, snälla va, snälla va snälla va svag för mig"

"Vi är farliga som ammo över bröstet. Mitten av staden med ekande röster, för fågeln Fenix så vi föder i glöden. Fatta tycke, fattar rätt, fattar allt som jag gör dig"

Kvällens motto: "ska vi fast vi inte borde, fast vi inte borde?" Konserten var slut tidigare än vi räknat med, så visst hade vi tankar om att dra ut. Tyvärr hade inte alla leg med sig, så den idén dog ganska snabbt. Men vi var nöjda ändå (och ganska trötta), så vi tuffade snällt tillbaka till k-stad med planer på nya äventyr.

Likes

Comments

NYA PJUX!!

Var hos optikern i fredags och skulle kolla mina ögon eftersom jag har beställt nya glasögon. Tror de ska komma om ca 2 veckor. Efter det hade jag fysträning, men innan det så hade jag lite tid att gå på stan och gick då in på Donna. Där hittade jag ett par Eytys för halva priset och jag har behövt nya skor ganska länge nu så när jag såg dessa kunde jag bara inte motstå att köpa dem.

Tattoos

Har också gjort mina första två tatueringar(!!!) Har länge velat tatuera mig och nu när jag fyllt 18 så kändes det rätt att göra det nu. Jag gjorde det med E som redan hade en tatuering, men som också gjorde två nya. Den första tatueringen jag gjorde var årtalet 1966 på baksidan av överarmen. Båda mina föräldrar föddes det året och eftersom jag ville ha en tatuering som påminde om dem, passade det med detta. Min andra tatuering föreställer en romersk femma och jag valde det eftersom fem alltid har varit mitt turnummer och för att jag alltid vill ha nummer fem på matcherna.

Likes

Comments

Innan du börjar läsa detta inlägg vill jag att du ska tänka på hur det skulle vara om någon annan bestämde över ditt liv. Hur du skulle klä dig, vem du skulle gifta dig med och vad du skulle göra om dagarna.

För cirka två år sedan åkte jag, min bror och min pappa på semester till Egypten. Väl där hade vi en underbar vistelse och gjorde saker som att snorkla, åka fyrhjulingar i öknen och vindsurfa, men det var när vi kom utanför hotellet och lyxen som jag insåg något... Det var mitt på dagen och jag var den enda kvinnan så långt ögat kunde se.

Det tog inte lång tid innan en man kom fram och frågade min pappa: "excuse me, how many camels would you like for your daughter?". Först trodde jag att han skojade, men när han inte rörde en min förstod jag att den här mannen faktiskt menade allvar. Jag kände mig så förödmjukad och minns jag att jag skämdes. Det et var ungefär i det här ögonblicket som jag förstod att kvinnor i länder som Egypten inte äger en egen vilja. De förväntas att stanna hemma och ta hand om hemmet, barnen och mannen som hon själv inte valt att gifta sig med. Det äcklar mig att pappor går med på att sälja sin egen dotter till en främling för några jävla kameler.

De flesta familjerna tycker inte att det är värt att "investera" i döttrarna då de ändå ska giftas bort till en annan familj. Då kommer dottern inte kunna hjälpa till i sin barndomsfamilj, vilket betyder att de tycker det är onödigt att spendera pengar, tid och energi på döttrarna

Ett annat problem jag ser i norra Afrika är Könsstympningen som oftast utförs på mellan 4-14 år gamla tjejer, men som även kan utföras på kvinnor som ska gifta sig, kvinnor som är gravida, eller kvinnor som just fött sitt första barn. Operationen (om man ens kan klassa det som en operation) utförs utan någon bedövning av en barnmorska eller barberare som använder saxar, smutsiga knivar, rakblad eller t.o.m glasskivor. Detta leder såklart till infektioner och många riskerar att dö.

Så varför händer detta? Anledningarna är många och kan va vara olika från person till person, men ett alternativ kan vara att kvinnan inte anses vara "ren" om hon inte stympas. Eller så är det för att kvinnan ska vara "orörd" tills hon gift sig. Familjer är även rädda att förlora sin heder om de inte fullföljer traditionen och eftersom detta pågått så länge är man helt enkelt rädd för att bli straffad om man inte gör operationen. Allt detta handlar INTE om kulturer eller religion. Detta kallas för förtryck och våld. Så varför pratar vi inte istället i termer som demokrati och lika rättigheter, eftersom vi då kan vi undvika dessa diskussioner som har så känsliga ämnen.

Jag kan tacka Gudarna för att jag inte är född i norra Afrika utan är lyckligt lottad att få bo i ett nästan jämställt land, men det finns kvinnor som tyvärr inte har samma tur som mig. Även om jag inte känner dessa kvinnor, så vet jag att de behöver hjälp. Hjälp för att få människor att förstå att detta kvinnoförtryck är SÅ fel i SÅ många nivåer. Hjälp så att de kan få sina rättigheter tillbaka. Hjälp så de kan få bestämma över sitt eget liv och få göra sina egna val i livet.


Likes

Comments

Det är nu jag borde stå och baka pepparkakor och göra knäck.. men blev så sugen på att göra chokladbollar, så slängde ihop en smet!!

Recept

(Ifall någon skulle undra)

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

3 dl havregryn

3 msk kakao

3 msk kallt kaffe

Kokos - tillräckligt för att rulla bollarna i

Likes

Comments

Började dagen på bästa sätt med go´frulle och julkalendern. I nedfläckad pyjamas, morgonfrisyr och tofflor, flöt jag ut i soffan och bara sög in känslan av att inte behöva passa någon tid. Där någonstans tog sedan njutningen slut. Söndagsångesten tog över och i tankarna började uppgifter från skolan dyka upp.

söndagsångest

Måndagens "partner in crime". Den är hemsk, tröttsam, jobbig och nästan outhärdlig, men varför lägger vi så mycket energi på detta? Det är ju ändå inget vi kan göra åt. Nej, skärpning Hanna! Ta i fortsättningen vara på söndagens ledighet och utan att låta som en förälder i 40 års-krisen som använder uttryck som "carpe diem", ta måndagen som den kommer. Visst, det är hur jobbigt som helst att ta sig upp (som i mitt fall) kl 6:00, men detta görs 4 dagar till i veckan. Så, det kanske inte är just måndagen som är jobbig, utan helgen som är såå efterlängtad.

Likes

Comments

Igår läste jag något som gav mig en tankeställare: "Från den dag du föds, börjar du långsamt att dö". Livet är som en ständigt tickande klocka med en viss tid som du ska fylla med upplevelser och erfarenheter. Kanske hade man kunnat se detta som meningen med livet, men vem är jag att bedöma det? Alla har vi livsmål som vi vill uppnå och det vill vi ha gjort innan tiden är slut, men tänk på all tid som vi inte lägger på att uppfylla våra drömmar. Är den då bortkastad?

När jag tänker på detta så känns det oroande att vara en17-årig tjej som har hela livet framför sig och inte vet vad hon vill göra med det. Rätt sagt så känner jag mig vilsen. Vilsen för att jag inte vet vilka mål jag vill uppnå i livet. Vilsen för att jag inte vill känna när jag är gammal att jag hade kunnat utnyttja min tid på jorden bättre. Vilsen för att jag inte vill slösa bort det enda liv jag har.

Visst, detta bör tas med en nypa salt och helt realistiskt så hade man ju aldrig kunnat använda precis ALL sin tid på att försöka uppfylla sina drömmar, men jag vill ändå påminna folk om att göra livet meningsfullt. Som Jason Diakité sa: "Hur fett det är att leva. Det är viktigt att komma ihåg det". Så jag uppmanar alla till att verkligen LEVA livet. Leva genom att anta utmaningar och inte vara rädd för att göra fel, och leva genom att älska någon hungrigt och passionerat för att sedan bli helt förkrossad och skör.

Så tillbaka till frågan, är tiden som man inte lägger på sina drömmar bortkastad? Jag kan till 99,9% lova att om du verkligen vill uppnå dina drömmar och gör allt för att kunna lyckas, så kommer du också göra det. Däremot om du inte lyckas så har du troligtvis heller inte riktigt viljan till att göra det. Jag säger inte att man ska sluta drömma bara för att man inte tror att man kan uppnå sina drömmar, det jag menar är att livet inte är bortkastat bara för att man inte uppnår dem. Så kortfattat är detta min slutsats: 

Keep calm.. but also keep on dreaming!!

Likes

Comments

Gick en sväng med Milton idag och passade på att ta lite bilder på vägen.

Likes

Comments

Det bästa med hösten är helt klart den mysiga stämningen som blir med alla tända ljus, filtar och filmkvällar.

...men med hösten kommer kylan och jag har redan hunnit bli förkyld. Vi har höstlov nu så känns inte så kul att slösa bort hela det på en förkylning... har iallafall försökt börja på en skrivuppgift som ska va klar nästa vecka samtidigt som jag öst i mig te.

Hade även premiär för årets pepparkakor igår. Kan verka tidigt, men gott var det!!

Resten av dagen ska jag bara vila och försöka bli frisk!!

Ps. Vet att jag inte lägger upp på bloggen så ofta, men ska försöka bli bättre på det. Har bara varit så mycket på senaste tiden.

Likes

Comments

"When you try your best, but you don´t succeed... When you feel so tired that you can´t sleep. Stuck in reverse." Chris Martin beskriver exakt hur jag känner just nu. En känsla av att inte räcka till. En känsla av att känna sig så värdelös och oönskad. En känsla av att känna sig så tom inombords och inte veta vart man ska ta sig till. Hur jag än gör, så gör jag alltid någon besviken. Tjejkompisen, tränaren, mamma, pappa, läraren... allt blir bara så fel. "Skärp dig"-tänker jag. Och ja, jag försöker verkligen.

Ibland undrar jag vad som hände med "hon" som aldrig oroade sig. Allt gick så lätt för henne. Men jag antar att självkänslan försvann med åren. 
Likes

Comments