Äntligen har lovet börjat och nu kan man äntligen sova ut på morgnarna. Och sovmorgon innebär pankaksfrulle!!

Söker sommarjobb

Håller även på att skriva ett CV eftersom jag har planer på att fixa ett sommarjobb. Tänkte köra in till stan och lämna CV:t i alla möjliga butiker som skulle kunna ta in en sommarjobbare. Har redan ett jobb som jag säkert kommer få, men eftersom detta bara varar i två veckor så vill jag hitta ett till. Så om du har något tips på ett jobb i närheten av K-stad så får du gärna höra av dig (hehe).

Bjuder på denna

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sluta jämföra

Trött, avslagen och med utsmetat smink sjunker jag ner i soffan efter en lång skoldag. Jag tar upp mobilen och skiftar mellan de olika apparna när jag slås över hur fullkomligt felfri den ena bilden efter den andra är. En bikinibild på stranden, en bild på Time Square i New York, eller en bild på ett gäng som sitter och äter och ser ut att ha hur trevligt som helst. Dessutom har alla bilderna perfekt ljus, mästerlig skärpa och personerna på bilderna skulle alla dagar i veckan allihopa kunna vara modeller. När jag ser dessa bilder och halvligger där i soffan med mitt utsmetade smink och fettiga hår, kan jag inte undvika att tänka på hur grått och trist mitt liv känns i jämförelse. Hur mitt liv inte är fyllt med äventyr utomlands, eller med sena utekvällar som slutar med kaos, eller för den delen att jag inte har värsta modellkroppen och inte kan lägga ut snygga "pose-bilder".

Något som tyvärr bara är att inse är att det alltid kommer finnas någon som är snyggare, rikare, mer framgångsrik, eller bättre på det ena eller det andra än dig själv. Men det är okej! Om du mäter din egen lycka med någon annans är det bara du som förlorar på det., eftersom vi har en förmåga att överskatta positivitet i andra människors liv. Visst, det är skitlätt för mig att skriva att jag ska sluta jämför mig med andra och vet själv att jag om mindre än 15 min kommer gå in på instagram och scrolla genom alla perfekta flöden iallafall. En tanke att börja med i rätt riktning är att alla försöker få fram den bästa sidan av sig själv på sociala medier, vilket betyder att deras liv inte alltid ser ut så. Ibland ska man också bara "stänga av" och inte ta in de budskap som bombarderar oss varje dag- om hur vi ska leva och se ut. Ta inte till dig. Låt allt bara flyta förbi. Jag hejar på dig!!

Likes

Comments

Var med E på stan igår och detta resulterade till mer pengaspenderande än vad som egentligen var tänkt (hehe). Köpte totalt en stickad tröja, ett par byxor och en bikini. Tröjan fick dock inte vara med i inlägget (då jag redan svettat ner den och den ligger i tvätten).

Köpte alltså en bikini i februari (!!!). Brukar aldrig hitta en bikini som jag är riktigt nöjd med, så kände att jag då lika gärna kunde köpa denna nu eftersom den både var snygg och satt bra. För är det något jag lärt mig om bikini-köp så är det att man aldrig hittar en snygg som passar när man väl behöver en.

Köpte också ett par ascoola, randiga byxor med marinblå ränder.

Likes

Comments

Vi startade kvällen med pizza-mys i A:s systers lägenhet (ångrar att jag inte tog bilder). Därefter gick vi till Kulturbolaget där Hov1 hade sin spelning. "Bara läs det jag skriver, åh du kommer förstå.." Med bra platser, fina vänner och bra musik, kunde kvällen inte bli mycket bättre.

"Jag vill va, jag vill va, jag vill va allt för dig.. snälla va, snälla va, snälla va snälla va svag för mig"

"Vi är farliga som ammo över bröstet. Mitten av staden med ekande röster, för fågeln Fenix så vi föder i glöden. Fatta tycke, fattar rätt, fattar allt som jag gör dig"

Kvällens motto: "ska vi fast vi inte borde, fast vi inte borde?" Konserten var slut tidigare än vi räknat med, så visst hade vi tankar om att dra ut. Tyvärr hade inte alla leg med sig, så den idén dog ganska snabbt. Men vi var nöjda ändå (och ganska trötta), så vi tuffade snällt tillbaka till k-stad med planer på nya äventyr.

Likes

Comments

NYA PJUX!!

Var hos optikern i fredags och skulle kolla mina ögon eftersom jag har beställt nya glasögon. Tror de ska komma om ca 2 veckor. Efter det hade jag fysträning, men innan det så hade jag lite tid att gå på stan och gick då in på Donna. Där hittade jag ett par Eytys för halva priset och jag har behövt nya skor ganska länge nu så när jag såg dessa kunde jag bara inte motstå att köpa dem.

Tattoos

Har också gjort mina första två tatueringar(!!!) Har länge velat tatuera mig och nu när jag fyllt 18 så kändes det rätt att göra det nu. Jag gjorde det med E som redan hade en tatuering, men som också gjorde två nya. Den första tatueringen jag gjorde var årtalet 1966 på baksidan av överarmen. Båda mina föräldrar föddes det året och eftersom jag ville ha en tatuering som påminde om dem, passade det med detta. Min andra tatuering föreställer en romersk femma och jag valde det eftersom fem alltid har varit mitt turnummer och för att jag alltid vill ha nummer fem på matcherna.

Likes

Comments

Innan du börjar läsa detta inlägg vill jag att du ska tänka på hur det skulle vara om någon annan bestämde över ditt liv. Hur du skulle klä dig, vem du skulle gifta dig med och vad du skulle göra om dagarna.

För cirka två år sedan åkte jag, min bror och min pappa på semester till Egypten. Väl där hade vi en underbar vistelse och gjorde saker som att snorkla, åka fyrhjulingar i öknen och vindsurfa, men det var när vi kom utanför hotellet och lyxen som jag insåg något... Det var mitt på dagen och jag var den enda kvinnan så långt ögat kunde se.

Det tog inte lång tid innan en man kom fram och frågade min pappa: "excuse me, how many camels would you like for your daughter?". Först trodde jag att han skojade, men när han inte rörde en min förstod jag att den här mannen faktiskt menade allvar. Jag kände mig så förödmjukad och minns jag att jag skämdes. Det et var ungefär i det här ögonblicket som jag förstod att kvinnor i länder som Egypten inte äger en egen vilja. De förväntas att stanna hemma och ta hand om hemmet, barnen och mannen som hon själv inte valt att gifta sig med. Det äcklar mig att pappor går med på att sälja sin egen dotter till en främling för några jävla kameler.

De flesta familjerna tycker inte att det är värt att "investera" i döttrarna då de ändå ska giftas bort till en annan familj. Då kommer dottern inte kunna hjälpa till i sin barndomsfamilj, vilket betyder att de tycker det är onödigt att spendera pengar, tid och energi på döttrarna

Ett annat problem jag ser i norra Afrika är Könsstympningen som oftast utförs på mellan 4-14 år gamla tjejer, men som även kan utföras på kvinnor som ska gifta sig, kvinnor som är gravida, eller kvinnor som just fött sitt första barn. Operationen (om man ens kan klassa det som en operation) utförs utan någon bedövning av en barnmorska eller barberare som använder saxar, smutsiga knivar, rakblad eller t.o.m glasskivor. Detta leder såklart till infektioner och många riskerar att dö.

Så varför händer detta? Anledningarna är många och kan va vara olika från person till person, men ett alternativ kan vara att kvinnan inte anses vara "ren" om hon inte stympas. Eller så är det för att kvinnan ska vara "orörd" tills hon gift sig. Familjer är även rädda att förlora sin heder om de inte fullföljer traditionen och eftersom detta pågått så länge är man helt enkelt rädd för att bli straffad om man inte gör operationen. Allt detta handlar INTE om kulturer eller religion. Detta kallas för förtryck och våld. Så varför pratar vi inte istället i termer som demokrati och lika rättigheter, eftersom vi då kan vi undvika dessa diskussioner som har så känsliga ämnen.

Jag kan tacka Gudarna för att jag inte är född i norra Afrika utan är lyckligt lottad att få bo i ett nästan jämställt land, men det finns kvinnor som tyvärr inte har samma tur som mig. Även om jag inte känner dessa kvinnor, så vet jag att de behöver hjälp. Hjälp för att få människor att förstå att detta kvinnoförtryck är SÅ fel i SÅ många nivåer. Hjälp så att de kan få sina rättigheter tillbaka. Hjälp så de kan få bestämma över sitt eget liv och få göra sina egna val i livet.


Likes

Comments

Det är nu jag borde stå och baka pepparkakor och göra knäck.. men blev så sugen på att göra chokladbollar, så slängde ihop en smet!!

Recept

(Ifall någon skulle undra)

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

3 dl havregryn

3 msk kakao

3 msk kallt kaffe

Kokos - tillräckligt för att rulla bollarna i

Likes

Comments

Började dagen på bästa sätt med go´frulle och julkalendern. I nedfläckad pyjamas, morgonfrisyr och tofflor, flöt jag ut i soffan och bara sög in känslan av att inte behöva passa någon tid. Där någonstans tog sedan njutningen slut. Söndagsångesten tog över och i tankarna började uppgifter från skolan dyka upp.

söndagsångest

Måndagens "partner in crime". Den är hemsk, tröttsam, jobbig och nästan outhärdlig, men varför lägger vi så mycket energi på detta? Det är ju ändå inget vi kan göra åt. Nej, skärpning Hanna! Ta i fortsättningen vara på söndagens ledighet och utan att låta som en förälder i 40 års-krisen som använder uttryck som "carpe diem", ta måndagen som den kommer. Visst, det är hur jobbigt som helst att ta sig upp (som i mitt fall) kl 6:00, men detta görs 4 dagar till i veckan. Så, det kanske inte är just måndagen som är jobbig, utan helgen som är såå efterlängtad.

Likes

Comments

Igår läste jag något som gav mig en tankeställare: "Från den dag du föds, börjar du långsamt att dö". Livet är som en ständigt tickande klocka med en viss tid som du ska fylla med upplevelser och erfarenheter. Kanske hade man kunnat se detta som meningen med livet, men vem är jag att bedöma det? Alla har vi livsmål som vi vill uppnå och det vill vi ha gjort innan tiden är slut, men tänk på all tid som vi inte lägger på att uppfylla våra drömmar. Är den då bortkastad?

När jag tänker på detta så känns det oroande att vara en17-årig tjej som har hela livet framför sig och inte vet vad hon vill göra med det. Rätt sagt så känner jag mig vilsen. Vilsen för att jag inte vet vilka mål jag vill uppnå i livet. Vilsen för att jag inte vill känna när jag är gammal att jag hade kunnat utnyttja min tid på jorden bättre. Vilsen för att jag inte vill slösa bort det enda liv jag har.

Visst, detta bör tas med en nypa salt och helt realistiskt så hade man ju aldrig kunnat använda precis ALL sin tid på att försöka uppfylla sina drömmar, men jag vill ändå påminna folk om att göra livet meningsfullt. Som Jason Diakité sa: "Hur fett det är att leva. Det är viktigt att komma ihåg det". Så jag uppmanar alla till att verkligen LEVA livet. Leva genom att anta utmaningar och inte vara rädd för att göra fel, och leva genom att älska någon hungrigt och passionerat för att sedan bli helt förkrossad och skör.

Så tillbaka till frågan, är tiden som man inte lägger på sina drömmar bortkastad? Jag kan till 99,9% lova att om du verkligen vill uppnå dina drömmar och gör allt för att kunna lyckas, så kommer du också göra det. Däremot om du inte lyckas så har du troligtvis heller inte riktigt viljan till att göra det. Jag säger inte att man ska sluta drömma bara för att man inte tror att man kan uppnå sina drömmar, det jag menar är att livet inte är bortkastat bara för att man inte uppnår dem. Så kortfattat är detta min slutsats: 

Keep calm.. but also keep on dreaming!!

Likes

Comments