View tracker

Det är nu jag borde stå och baka pepparkakor och göra knäck.. men blev så sugen på att göra chokladbollar, så slängde ihop en smet!!

Recept

(Ifall någon skulle undra)

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

3 dl havregryn

3 msk kakao

3 msk kallt kaffe

Kokos - tillräckligt för att rulla bollarna i

Likes

Comments

Började dagen på bästa sätt med go´frulle och julkalendern. I nedfläckad pyjamas, morgonfrisyr och tofflor, flöt jag ut i soffan och bara sög in känslan av att inte behöva passa någon tid. Där någonstans tog sedan njutningen slut. Söndagsångesten tog över och i tankarna började uppgifter från skolan dyka upp.

söndagsångest

Måndagens "partner in crime". Den är hemsk, tröttsam, jobbig och nästan outhärdlig, men varför lägger vi så mycket energi på detta? Det är ju ändå inget vi kan göra åt. Nej, skärpning Hanna! Ta i fortsättningen vara på söndagens ledighet och utan att låta som en förälder i 40 års-krisen som använder uttryck som "carpe diem", ta måndagen som den kommer. Visst, det är hur jobbigt som helst att ta sig upp (som i mitt fall) kl 6:00, men detta görs 4 dagar till i veckan. Så, det kanske inte är just måndagen som är jobbig, utan helgen som är såå efterlängtad.

Likes

Comments

Igår läste jag något som gav mig en tankeställare: "Från den dag du föds, börjar du långsamt att dö". Livet är som en ständigt tickande klocka med en viss tid som du ska fylla med upplevelser och erfarenheter. Kanske hade man kunnat se detta som meningen med livet, men vem är jag att bedöma det? Alla har vi livsmål som vi vill uppnå och det vill vi ha gjort innan tiden är slut, men tänk på all tid som vi inte lägger på att uppfylla våra drömmar. Är den då bortkastad?

När jag tänker på detta så känns det oroande att vara en17-årig tjej som har hela livet framför sig och inte vet vad hon vill göra med det. Rätt sagt så känner jag mig vilsen. Vilsen för att jag inte vet vilka mål jag vill uppnå i livet. Vilsen för att jag inte vill känna när jag är gammal att jag hade kunnat utnyttja min tid på jorden bättre. Vilsen för att jag inte vill slösa bort det enda liv jag har.

Visst, detta bör tas med en nypa salt och helt realistiskt så hade man ju aldrig kunnat använda precis ALL sin tid på att försöka uppfylla sina drömmar, men jag vill ändå påminna folk om att göra livet meningsfullt. Som Jason Diakité sa: "Hur fett det är att leva. Det är viktigt att komma ihåg det". Så jag uppmanar alla till att verkligen LEVA livet. Leva genom att anta utmaningar och inte vara rädd för att göra fel, och leva genom att älska någon hungrigt och passionerat för att sedan bli helt förkrossad och skör.

Så tillbaka till frågan, är tiden som man inte lägger på sina drömmar bortkastad? Jag kan till 99,9% lova att om du verkligen vill uppnå dina drömmar och gör allt för att kunna lyckas, så kommer du också göra det. Däremot om du inte lyckas så har du troligtvis heller inte riktigt viljan till att göra det. Jag säger inte att man ska sluta drömma bara för att man inte tror att man kan uppnå sina drömmar, det jag menar är att livet inte är bortkastat bara för att man inte uppnår dem. Så kortfattat är detta min slutsats: 

Keep calm.. but also keep on dreaming!!

Likes

Comments

Gick en sväng med Milton idag och passade på att ta lite bilder på vägen.

Likes

Comments

Det bästa med hösten är helt klart den mysiga stämningen som blir med alla tända ljus, filtar och filmkvällar.

...men med hösten kommer kylan och jag har redan hunnit bli förkyld. Vi har höstlov nu så känns inte så kul att slösa bort hela det på en förkylning... har iallafall försökt börja på en skrivuppgift som ska va klar nästa vecka samtidigt som jag öst i mig te.

Hade även premiär för årets pepparkakor igår. Kan verka tidigt, men gott var det!!

Resten av dagen ska jag bara vila och försöka bli frisk!!

Ps. Vet att jag inte lägger upp på bloggen så ofta, men ska försöka bli bättre på det. Har bara varit så mycket på senaste tiden.

Likes

Comments

"When you try your best, but you don´t succeed... When you feel so tired that you can´t sleep. Stuck in reverse." Chris Martin beskriver exakt hur jag känner just nu. En känsla av att inte räcka till. En känsla av att känna sig så värdelös och oönskad. En känsla av att känna sig så tom inombords och inte veta vart man ska ta sig till. Hur jag än gör, så gör jag alltid någon besviken. Tjejkompisen, tränaren, mamma, pappa, läraren... allt blir bara så fel. "Skärp dig"-tänker jag. Och ja, jag försöker verkligen.

Ibland undrar jag vad som hände med "hon" som aldrig oroade sig. Allt gick så lätt för henne. Men jag antar att självkänslan försvann med åren. 
Likes

Comments

Alla känner vi nog igen oss i situationen när man behöver plugga inför ett prov. Först får man reda provet och då tänker man: nu jävlar ska jag ta tag i det (!) och planerar in dagar som man ska plugga, sen blir det inte riktigt som man har tänkt sig och man orkar inte riktigt att ta tag i det. Så för att ta tag i det har jag idag fått muta mig själv med snacks, kaffe & tända ljus.

Likes

Comments

Det här är alltså mitt allra första blogginlägg (!!!) och jag har egentligen ingen idé om hur jag ska börja, men den senaste tiden har det varit väldigt mycket och jag har haft många tankar i huvudet som inte velat försvinna. Eftersom jag är en dålig människa på att prata om mina tankar, tänkte jag istället få ner dem i texter som jag kommer lägga ut här. Bilderna kommer från mitt nya favoritställe.

Likes

Comments