I lördags kom vi till blåsiga Goldcoast och mötte upp Colette som ska resa med oss från och med nu. Första kvällen gick vi ut, vi började i Broadbeach och slutade i Surfers paradise och hade en riktigt rolig kväll ute. I förrigår var vi alla lite sega och hängde vid stranden i Burleigh tills det under eftermiddagen började regna. Då åkte vi tillbaka till campingen där vi under tak kunde grilla massa gott till middag. Igår blev det lite shopping innan vi la oss på stranden i surfers. Det var lite mindre blåsigt än vanligt, tydligen blåser det alltid här, men vågorna var stora ändå och det var så kul att hoppa runt i dom när vi badade. Såg väldigt roligt och härligt ut med massa vuxna människor som lekte i vågorna haha. På kvällen träffade vi You och Johanna som precis kommit hit och grillade hamburgare tillsammans i en park innan vi åkte vidare för att sova på en gratis camping en natt innan vi imorgon åker ner till Byron bay.

Jag och Colette på stranden i surfers.

Likes

Comments

Nu har vi lämnat Brisbane efter två intensiva dagar fyllda med shopping, sol och bad vid lagunen här, öl, dans och massa Uber resor haha. Vi hade hört mycket negativt om Brisbane innan och jag tror det är därför vi blev så positivt överraskade för vi har haft det väldigt trevligt under våra två dagar här. Det kanske inte finns jättemycket att göra men vi gillade det ändå.

Eftersom alla campingar ofta ligger lite off så bestämde vi oss första kvällen för att ta med grejer och göra iordning oss för kvällen nånstans inne i stan, och det blev på en bänk utanför 7 eleven.

En mysig liten innergård på en av barerna.

Jag och vår bil på campingen.

Likes

Comments

I år blev det en riktig girl power alla hjärtans dag. Vi mötte upp You och Johanna, två svenska tjejer som
Gry och Emelie träffat tidigare, i Noosa och dom i sin tur hade med sig fem till svenska tjejer. Det blev strandhäng på dagen, en eftermiddags öl på ett supermysigt ställe och sen bio. Vi satt utspridda i biosalongen, eftersom vi var så många, och såg Fifty shades darker som var bättre än förväntat. Efter bion sa vi hejdå till You, Johanna och dom andra tjejerna och åkte en halvtimma bort till en gratis camping. Imorgon ska vi möta upp Johanna och You igen och gå runt i Noosa national park innan vi åker vidare mot Brisbane.

Likes

Comments

Herregud vilka roliga dagar vi haft ute på Fraser Island. Jag, Emelie och Gry (Vera och Nora hade bokat med ett annat företag) hamnade i en bil med fyra super trevliga irländska tjejer och en av dom, Kate, och jag har kört runt dom andra i våran bil längs stränder, genom vattendrag och på sandiga vägar i skogen.

Första dagen åkte vi till Lake mackenzie som är en kristallklar, turkos sjö med en kritvit strand här på ön. På kvällen lagade vi mat i våra bilgrupper och sedan spreds alla ut längs borden och runt lägerelden med billigt vin i kopparna och alla satt och snackade till sent på kvällen. Vi bor i tvåmanna tält som är utplacerade på ett stort inhängnat område för att inga farliga dingos ska komma och äta upp oss. Totalt bor vi säkert nästan 200 personer på detta området så det är ganska stort ändå.

Andra dagen åkte vi till Indian head där man ser ut över en stor del av ön, sedan till Champange pools som fått sitt man efter alla små bubblor som blir när vågorna slår in över klipporna. Efter lunch åkte vi till Eli creek som är en liten sötvattens bäck/å som vi åkte ner längs med med uppblåsbara ringar. Sista stoppet för dagen blev ett stort gammalt skeppvrak som ligger begravt i sanden här.

Dag tre, sista dagen, var alla rätt sega och enda stoppet blev en sjö som iallafall jag inte var särskilt imponerad över. Den var brun och kändes ofräsch men det var kul körning till och från den iallafall. Efter lunch åkte vi tillbaka till Rainbow beach, väntade in Vera och Nora och nu är vi på en gratis camping på vägen ner mot Noosa.

Nästan enda bilden jag har från fraser då mitt kamera batteri dog under första dagen... men det kommer fler bilder som är tagna med Grys kamera!

Likes

Comments

I förrigår kom vi till Agneswater och betalade vår dyraste campingavgift hittills, 75 dollar, 15 dollar per person. Bittert men nu inatt campa vi gratis igen på en restarea. Igår chillade vi på ett café halva dagen och surfade i solnedgången resterande halvan. Det var inte bästa surfvädret men det var billigt och väldigt kul ändå. Nu bär det av ner mot Rainbow beach för safety briefing för imorgon åker vi ut på Fraser island där vi ska campa och jag ska köra fyrhjulsdriven, vänsterhandsväxlad bil i massa sand, spännande...

Likes

Comments

De senaste två dagarna har varit helt fantastiska. Vi mönstrade på Hammer som är en gammal tävlings båt och begav oss ut i regnet och blåsten mot Whitsundays. Alla fick låna gula galonrockar och trots regnet var det ganska bra stämning på båten. Vår grupp var vi fem, fyra irländska killar som hade med sig varsitt flak öl och drack från att vi gick på båten tills att vi gick av, tre tyska tjejer som knappt kände varandra sen innan, en holländsk tjej, ett tyst (ja tyst inte tyskt) par, en argentinsk snubbe och en sneaky spansk kille. Gott och blandat helt enkelt men hyfsat samma ålder på alla iallafall. Vi stannade först för lite snorkling men det var inte så fint så det slutade med att jag och Emelie mest lekte med vattenleksakerna vi fått låna. Andra snorklingen stannade jag, Emelie och Gry på båten och drack kaffe medan de andra snorklade. Irländarna snorklade inte alls för dom hade somnat haha. Efter mer segling ankrade vi i ett skyddat sund och åt middag medan det mörknade. Hammer är inte känd för att vara en party båt men efter lite saxofon spelande av argentinaren och framförallt efter lite lekar så dansade de första till ABBA på däck och somnade sent under stjärnorna uppe på däck. Nästa dag sken solen och vi seglade mot Whithaven beach som var fantastiskt fint!! Vi fick en fin och varm segling tillbaka till Airlie beach och körde direkt därifrån ut på motorvägen för att stanna på en rest area där man kan campa gratis. Nu är vi på väg till Agnes water och 1770 för lite surfing.

Likes

Comments

Nu är vi i Airlie beach och har fått nytt sällskap i bilen av två svenska tjejer som ska resa med oss åtminstone till Goldcoast. Vi gick ut allihopa igår men nattlivet här var inget att hurra för. Idag är Vera och Nora, vårt ny sällskap, ute på en dagstur på öarna utanför här, Gry är och shoppar och jag och Emelie ligger vi den allmänna poolen här. Imorgon ska vi ut och segla vid whitsundays och av ren slump har både vi tre och Nora och Vera bokat samma båt vilket är skit kul.

Likes

Comments

Idag lämnade vi bilen i Townsville över dagen och åkte ut till Magnetic island. Där hyrde vi en annan söt liten bil och jag fick för första gången testa att köra en bil som jag var tvungen att växla med vänsterhanden, men det gick bra. Vi började med en väldigt varm hike upp till ett slags fort uppe på en höjd med utsikt över ön, vi spanade koalor men såg inte en enda. Sedan blev det stranden och lite lunch innan vi åkte runt ett tag med vår lilla bil för att försöka hitta en koala. När vi åkt runt ett tag och fortfarande inte sett någon koala så stoppade vi en lokalbo för att fråga vart alla koalor gömt sig, och han sa att bästa stället att se koalor var på vandringsleden som vi redan gått under förmiddagen. Men vi gav inte upp utan gick halva vandringsleden igen dock utan lycka så efter det åkte vi tillbaka till färjan och tog oss hem till fastlandet och vår egna bil.

Likes

Comments

Imorse hämtade vi upp bilen och nu är vi påväg till Townsville. Jag började köra och tycker faktiskt det gick väldigt bra trots att bilen är stor och att det år vänstertrafik här. Nu efter ett par timmar och ett stopp på k-Mart för att köpa lakan så har Gry tagit över och jag chillar i baksätet.

Igår gjorde vi inte mycket. Det ösregnade mesta delen av dagen i Cairns så vi gick till café fika och köpte lakrits och satt där ett tag, sen gick vi runt lite innan jag gick till sjukhuset och fick en antibiotikakur utskriven. Hur lyxigt är det inte att "akuta" läkarbesök är gratis för svenskar här?!

Den här bilen ska vi alltså leva i i en månad. Vi fick inte välja själva utan blev tilldelade bilen med texten "acid freaks" på ena sidan och "party people" på andra hahaha. Men färgerna är fina iallafall.

Likes

Comments

Igår var vi ute på en båt hela dagen för att dyka på stora barriärrevet. Vi åkte med Ocean freedom som var en stor och väldigt fin båt och vi fick betala ganska mycket för det, men med all god mat vi fick under dagen så var det värt det. Vi åt till exempel brie- och blåmögelost för första gången på tre månader och gravad lax, räkor, riktig baguette, massa frukt och mycket mer. Men det var ju egentligen inte maten som vi betalat för utan själva dykningen på revet. Dykningen var fin, inte lika fin som i Komodo, men ändå väldigt fin med massa koraller. Förutom två dyk åkte vi med på en glassbottenbåttur, snorklade lite och försökte sola under dom få minuter solen tittade fram under dagen. Vi hade en bra dag och det enda som kunde önskats mer hade väl varit lite finare väder. Det var kul att åka ut på en lite större båt och dyka, tidigare har jag bara dykt från mindre båtar med typ 10 pers ombord nu var vi 70 pers. Dock föredrar jag nog dom mindre ändå för det finns alldeles för många förvirrade människor som aldrig sett vatten innan när man åker på en stor båt...

Likes

Comments