Header

​​​​

Tja, alla fina människor! Sorry att jag har varit så dålig på att uppdatera. När vi var i Göteborg orkade jag helt ärligt inte blogga när vi kom hem. Sen när vi kom hem från Göteborg hände det inte så mycket så jag hade inget att blogga om riktigt. Sen den senaste veckan har jag bara inte mått så bra och inte känt för att blogga helt enkelt. Men jag tänkte att jag skulle skriva litegrann om vad som hänt sen sist.

i Göteborg hände det inte så mycket, vi var i Nordstan två gånger, på Universeum och på Backaplan. Vi träffade Sagas kompis där också och det var roligt. Jag köpte hårfärg. Sen var det inte så mycket mer som hände.

Men sen när vi åkte tåg hem frågade vi konduktören ifall det skulle komma nå fler till våran kupé och det skulle de. Så när hon kom sa konduktören att hon var döv. Så vi tänkte bara ja okej och sen var det inte mer med de. men sen när hon skulle gå och lägga sig så var vi tvungen att hjälpa henne med stegen, eftersom hon hade den översta slafen och det gick bra hon tackade oss typ och gick och la sig. Sen efter ett tag ville jag och Saga släcka taklampan och vi tänkte då fråga henne, men då kom vi på hur ska vi fråga henne om hon är döv. det var då vi fick våran super bra ide och bestämde oss för att skriva på mobilen och vissa den för henne. Precis när vi skulle visa mobilen såg vi att hon hade sänglampan tänd så vi frågade aldrig utan släkte bara lampan. Sen hände inte så mycket utan vi började kolla film båda två, men Saga tyckte inte om filmen så jag fortsatte kolla själv. Sen ett tag efter det gick vi och la oss. På morronen vaknade jag av att hon som sov högst upp klev av och sen somnade jag om och vaknade typ två timmar senare. när vi var i boden klev jag av för att jag skulle byta tåg för att komma hem och Saga satt kvar på det andra tåget för hon skulle vidare till Luleå. Sen då när jag kom hem gömde jag hårfärgen för att mamma inte skulle hitta den. hon visste inte att jag skulle färga håret. Men sen dem dagar som var kvar av lovet sov jag typ och var med kompisar.

På söndagen smugglade jag med mig färgen till skolan. Fast resan dit var ju inte så rolig. Jag och Melinda hade bokat tågbiljetter eftersom vi hade lite mer saker än vanligt. När vi klev på tåget så satt det personer på våran plats och sa att dem också hade bokat dem och det var bra massa saker som hände. Sen löste det sig typ. sen på tisdagen den veckan färgade vi mitt hår i huset och det var jätte roligt. Jag hade varit så taggad sen jag köpte färgen. Sen hände det inte så mycket mer den veckan. Utan sen när jag kom hem på fredagen så blev mamma ganska skockad, men hon var inte arg så det var lugnt.

Sen den här veckan har det inte riktigt hänt något utan vi har fått lånehundar på skolan som vi ska ha under vissa lektioner och jag blev så glad för jag fick min favorit hund i hundstallet som heter Viggo. Han är jätte fin, men drar ganska mycket när man går med honom, men det gör  inget eftersom jag vill ha en utmaning. Meningen med lånehundarna är att vi ska träna dem så att dem kan olika saker och tricks. Sen i torsdags fick vi köra traktor ock det vat skit kul. Jag och Melinda satt i samma traktor och körde. Vi fick testa köra tre olika traktorer, men den första vi körde var nog den bästa.

Men jag ska försöka bli mer social här på bloggen, men nu måste jag gå så ses vi snart puss på er!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tja, tja alla människor! De är lov nu och det känns super bra. Fast jag kommer sakna mina vänner på internatet.

Jag är i Göteborg just nu med en kompis under lovet. Vi bor hos min moster och kommer vara här tills på torsdag.

Vi åkte nattåg hit ner och de var mysigt, eftersom vi sov i en sovkupé. Det var sagt att vi skulle vara ensamma i kupén, men vid två på natten då vi hade lagt oss och var påväg att somna kommer konduktören och säger att vi kommer få sällskap. Så vi var tvungna att göra en snabb städning på typ tre sekunder innan hon som skulle sova med oss i kupén kom. När hon hade kommit in i kupén så skulle vi fälla ut mitten sängen eftersom jag sov högst upp och Saga längst ner så var den inte nerfälld. Säger bara att de inte gick så bra för ingen av oss viste hur man fällde ner den, men till sist fick vi ner den och vi gick och la oss igen. Fast de var lite stelt att sova i samma kupé som en främmande människa, men hon verkade vara snäll så de gick bra. Hon var borta innan jag vaknade på morronen.
Men sen när vi kom fram till Göteborg mötte vi min kusin och åkte sen buss till min moster. Sen efter vi lämnat våra saker hos dem så gick vi till backa plan för att äta och kolla runt lite på alla affärer.
Men här i morron ska vi till nordstan så kan ju skriva mer då. Puss på er!

Likes

Comments

Tja, alla underbara personer där ute! jag har inte varit så aktiv här på bloggen på ett tag, men ska försöka ändra på det. jag tror att det har bara har blivit så på grund av att jag nyligen har skaffat den, men aja jag ska bli bättre på att uppdatera. Det har faktiskt hänt lite saker sedan jag senast skrev, så tänkte berätta litegrann om det.

Här för två veckor sedan flög jag fram och tillbaka från Luleå till Stockholm för att hämta min nya valp. Det var på en fredag direkt efter skolan. Valpen heter Gizmo och han är en kinesisk nakenhund. Jag hatar att flyga eftersom jag är höjdrädd och det här var första gången jag flög själv, så jag var livrädd. Jag trodde jag skulle dö helt enkelt. Resan till Stockholm gick bra, men när jag skulle av planet så visste jag ju inte var jag skulle gå så jag följde bara efter alla andra och hoppades på att jag skulle komma till rätt ställe. Som jag som tur gjorde så jag slapp gå vilse på Arlanda. när jag då kommit rätt och träffat pappa och Gizmo att jag ett tag och höll på med honom innan jag var tvungen att gå till planet. Nu är de det roliga händer. Jag la mina saker i dem där lådorna och gick igenom den där porten och då var allting lugnt tills en av dem som jobbar där tog mina saker åt sidan och frågade vems saker det var. Jag så klart går fram till honom och säger att de är mitt. Först små pratade han lite medans hans kollega kollade något på den där skärmen dem har där bakom innan han frågade "Har du saxar med dig?" och jag bara "Va?" och då visar han med fingrarna vad en sax är medans han frågade igen. Osmart som jag är säger jag rakt ut "Jag vet inte" och då kollade han jätte misstänksamt på mig så jag skyndade mig att säga "Det är min moster som har packat allt. Jag ska bara hämta hunden". Sen frågade han om jag viste vart saxarna var och om jag kunde ta fram dem. Så jag var tvungen att ta upp allt från påsen eftersom dem där saxarna låg längst ner. När jag hittar dem ser jag att det är två små klosaxar och då känner jag bara nää jag orkar inte. Jag var tvungen att leta efter två små klosaxar i en påse med massa saker i samtidigt som jag höll i en valp för att jag inte fick stoppa in honom i sin bur. Som tur var fick jag i alla fall tillbaka klosaxarna.

Resan hem gick jätte bra Gizmo sov hela flygresan, men efter vi landat så var han lite skakig, men antar att et var för att det blev så mycket nytt på en gång. bilresan hem gick också bra Gizmo sov då också och jag spelade musik som jag alltid gör. På kvällen när jag kom hem hade jag och en kompis en "Sleepover". Vi kollade film och åt massa popcorn, som vi alltid gör när vi har sleepover.

På lördagen gjorde vi egentligen ingenting, vi kollade film hela dagen och bara låg i soffan. Sen efter hon då åkt hem hjälpte jag mamma med att torka hundarna eftersom att på söndagen skulle vi på hundutställning i Norge. Efter vi torkat och fixat klart hundarna var det tänk att jag skulle sova någon timme eftersom jag skulle kliva upp 2.00 för vi skulle åka 4.00 på morron för att komma i tid till utställningen. I alla fall så gick jag aldrig och la mig eftersom jag satt och pratade med en kompis tills vi skulle åka. Jag försökte hålla mig vaken, men det gick inte så bra så efter ha åkt i ungefär en timme somnade jag. Jag vaknade ett tag innan vi skulle köra över gränsen till Norge, men somnade igen och sov tills vi nästan var framme vid utställningen.

Utställningen var inte så stor och det gick ganska bra för både Isa och Tick-Tack, så det var roligt. Det som då inte var lika roligt var att allt blev framflyttat. Vi skulle från början in i ringen vid 11.00, men det blev fram flyttat till 13.00. Jag tänkte bara aja jag kan ju kolla mobilen i typ två timmar till då, men nää det gick inte eftersom jag inte hade någon täckning på mobilen och jag tänkte inte prata med andra personer på utställningen eftersom 89% av alla som ställer ut sina hundar är 60 plus eller allmänt dryga personer.

Resan hem var som resan dit jag var vaken den första timmen när vi körde genom Norge, men sen sov jag hela vägen till Kiruna. I Kiruna stannade vi för att äta och det var typ den ända riktiga maten jag hade ätit sen lunchen på fredag. När vi kom hem packade jag lite snabbt vad jag behövde ha med mig till skolan, eftersom att jag åker tillbaka till skolan varje söndag. Efter jag packat klart så körde min storebror och hans kompis mig till Öjebyn. Säger er jag tror aldrig det har tagit så pass länge att åka till Öjebyn som det gjorde då, eftersom dem alltid skulle stanna för att röka eller för att byta vem som körde. När jag äntligen kom fram gick jag och sov på en gång, för var jätte trött.

Sen har det inte hänt något mer intressant förutom att vi var på studiebesök med skolan på Klöverbergsgården. För er som inte vet vad det är för ställe så är de typ det ända hönseriet i Norrbotten. Det var väll lite spännande att vara där, men det luktade jätte mycket och jag är rädd för fåglar alltså höns också, så de läskigt när vi fick se ett av hönsstallarna där det bara kryllade av höns. I det där "Stallet" var det 8 000 höns och det hända mellan oss och hönsen var något sorts glas. Nää jag kommer nog antagligen inte åka dit fler gånger om jag får välja.

Men nu ska jag faktiskt kolla lite till av en serie jag tittar på innan jag kanske ska gå och sova. Jag ska försöka uppdatera mera nu eftersom att nu under lovet ska jag och en kompis ner till Göteborg i ungefär en vecka. Men kanske skriver något inlägg här i morron så puss på er!

Likes

Comments

Tja, tja alla människor! Idag är de tisdag och de har inte hänt något speciellt idag eller igår. Jag har bara haft normala lektioner och allt har bara varit "normalt".
Men igår var jag och en kompis på Ica och jag hade med mig min högtalare, så när vi gick ut från affären så slog ju jag så klart igång den, eftersom jag älskar att lyssna på musik och då kollade en tant på oss lite konstig. Nästan som hon aldrig hade hört personer lyssna på musik.
Sen när vi skulle gå tillbaka mot skolan så gick hon typ samma väg en bit så vi tänkte att vi skulle gå förbi henne och hon såg jätte rädd ut och ökade typ farten, så ifall du känner den där tanten så säg att vi är jätte ledsna för att vi skrämde henne.
Jag har bara en lektion kvar idag och de känns super, eftersom jag känner mig lite trött och bara allmänt less på allt idag.
Men i alla fall idag är de idol och de är jag jätte taggad på. Så vi här i huset kommer antagligen sitta i soffan och kolla idol ikväll som vi alltid annars gör.
Antingen skriver jag mer sen eller imorron, men de ser ni ju, puss på er!<3

Likes

Comments

Tja, tja alla fina människor! Nu sitter jag på bussen på väg till Öjebyn, så idag känner jag mig väldigt taggad på att träffa alla kompisar och mindre taggad på alla vanliga lektioner.
Som många vet gick ju filmen "It" på bio här förra veckan och jag och två kompisar var och såg den. Allt jag kan säga är att jag älskade den.

Filmen hade en bra handling och en fängslande historia. men om man jämför den med den gamla "It" från 1990 tycker jag den nya är bättre eftersom den utspelar sig under samma tidsperiod och inte hoppar fram och tillbaka mellan dåtid och nutid som den gamla. Men jag tycker om den gamla också, men inte lika mycket som den nya.

Och Bill Skarsgård som spelade clownen gjorde ett skit bra jobb med hans karaktär som Pennywise. Det är inte ofta men ser en skådespelare ta en karaktär och göra den till sin egen och göra ett bra jobb med det, men det tycker jag Bill Skarsgård har lyckats med. Han var lätt mycket läskigare än vad Tim Curry var i den gamla, men han var också bra på sitt eget sätt.

Det är ju prat om att det ska komma en tvåa av filmen och det hoppas jag, för kan inte vänta på att få se vad som kommer hända här näst.

Men nu ska jag fortsätta lyssna på min podcast, så kanske jag skriver mera sen, puss på er!!<3

Likes

Comments

Tja, tja! jag är en 16 årig tjej som bor i Gällivare med min familj och mina tre hundar. Jag går på Grans Naturbruks Gymnasium i Öjebyn, inriktning djur och eftersom jag inte bor i närheten så bor jag på deras internat. vilket jag tycker är jätte mysigt och jag älskar personerna jag bor med. På internatet bor vi åtta personer med varandra och dem flesta av oss har faktiskt kommit varandra ganska nära.

På fritiden älskar jag att skriva, det en av anledningarna till att jag skaffar den här bloggen. sen älskar jag också att titta på serier, läsa, lyssna musik, umgås med kompisar och färga håret. Alla utrycker sig olika om vad dem tycker och vill och jag utrycker mig genom att skriva eller min hårfärg. Jag funderar faktiskt på om jag ska färga om de, men har inte bestämt mig ännu.

Enligt mig själv är jag en ganska galen och lite udda person om man inte riktigt känner mig. Mina vänner hade säkert sagt något annat, men ändå hållit med mig. Jag är inte riktigt en person som skäms över saker, kanske några sekunder efter det hänt, men inte längre. Jag tänker inte alltid efter innan jag gör något heller, men det är sån jag är så det kommer ni få leva med.

Jag har väll aldrig häller varit det man skulle kalla "normalt", men jag känner vem vill vara normal när man kan vara sig själv.

Likes

Comments