Everyday life, Host family and home

I fredags hade jag min andra skoldag! Lite roligare än den första då jag hade Engelska, Human geography, psykologi och algebra 2, algebran var sjukt svår så jag ska byta till geometri vilket förhoppningsvis ska vara lättare men man vet aldrig med mig och matte alltså. Ordet hade spridits att det fanns två utbytesstudenter på skolan och det var lite fler människor som kom fram och frågade frågor och pratade med oss vilket var väldigt roligt, vi satt också med några tjejer på lunchen som var trevliga. Jag snackade också med studievägledaren och frågade om sporterna men fick ett väldigt vagt svar så vi får se,men jag hoppas på tennis men annars får jag köra på track där dom inte har några cuts.

Efter skolan tog jag en behövlig nap men väcktes i chock utav småtjejer som sprang omkring skrikandes då Madison hade kompisar över för hennes födelsedags kalas. På kvällen åkte vi till CiCi's pizza och åt en "all you can eat" buffé, man kan säga att jag lämnade stället lite tyngre än innan och efter det bor det av till Roller skate rinken och så prövade vi roller skating, eller jag, barnen och Courtney provade, Letizia är en proffessionel Roller skater fast på is!!! Så hon var sjukt duktig och själv så åkte jag omkring i skräck för att ramla men det gjorde jag inte och måste medge att jag är gaaaanska så stolt över mig själv.

Nu ska vi åka och hälsa på en ny utbytesstudent från Vietnam som kom till en familjevän igår. Vi ska antagligen äta middag där och bara hänga ett tag för att välkomna honom. Imorgon är det en eclipse här, alltså en solförmörkelse vilket är väldigt hypat här, alla har köpt speciella glasögon och det har kommit folk från hela världen för att se detta då det endast händer en gång varje 100-200 år. Så jag antar att det ändå är coolt, men jag får vänta och se och det är värt hypen.

Kram, Hanna

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Everyday life, High school

Nu sitter jag här i mitt rum helt utmattad efter min första skoldag, det har varit så många nya intryck och ansikten idag och att behöva lyssna extra noga när alla pratar och vad läraren säger har fått mig att ladda ur totalt. Idag hade jag först Art 1 som jag dock ska byta pga att det bara var 9th graders i den klassen och sen jag som är 11th grader så aa. Sen var det biology, lunch, weight and conditioning och sist yearbook vilket nog var roligast. Men let me tell you about lunchen, det var som en hönsgård i cafeterian och det var så högljutt, och tyvärr gjorde vi det dåliga valet att ta salad till lunch som bestod av några löv och skinka typ, så imorgon blir det något annat!

Jag kände inte direkt att jag var så trött när jag lämnade skolan då jag var uppe i varv men så fort vi kom hem la jag mig i sängen och somnade direkt. Blev väckt av Madison och Sidney som stod utanför dörren och skrek att maten var färdig, efter åkte vi upp till barnens mormor och morfar och matade kossorna, ankorna och hönsen.

Imorgon har jag Algebra, English, AP human geography och Psychology så det blir full fart hela dagen. Nu ska jag sätta på ett avsnitt Got och sen gå och lägga mig tidigt, går förövrgt upp klockan 6:00 också så det blir långa dagar.

puss

Likes

Comments

Everyday life, High school, Host family and home, New york camp

New york var otroligt! vi hade så roligt och fick se så mycket av staden när vi var där. Första dagen upper manhattan med grand central, bryant park, 5th avenue, rockafeller center och central park!

Andra dagen såg vi lower manhattan med time square, st. Patricks katedral, one world trade center och 9/11 memorial, brooklyn, china town, Little Italy, soho och wallstreet.

Tredje dagen hade vi en picknick i central park och åkte sen till ett shopping centrum med massa outlets. Hela lägret var extremt roligt och man lärde känna så många härliga människor och det var så roligt att höra om fleras värdfamiljer och hur det kan skilja sig så mycket.


Nu sitter jag här i South Carolin och njuter av en slappade efter två intensiva dagar med mycket intryck och många nya ansikten, men inget jag klagar över! alla är så välkomnande och riktigt trevliga och jag tror verkligen jag kommer stortrivas här i Little mountain :) Igår var vi och shoppade hela dagen och såg på kvällen en volleyboll match mellan MId-Carolina och Airport high school vilket var väldigt kul då jag hälsade på några tjejer i min skola. Så på torsdag på första skoldagen (!!!!!) känner jag igen några ansikten.

Ta hand om er! puss


Likes

Comments

Everyday life, Förberedelser

Halloj, idag är det lördag alltså betyder det att om tre dagar åker jag till NY!!! Man känner verkligen att det börjar närma sig då resväskan nästan är färdigpackad, man börjar säga hejdå till många kompisar och nervositeten börjar smyga sig på en. Så otroligt många känslor samtidigt, 99% positiva så det är ju bra haha.

Jag ska för övrigt storstäda mitt rum idag så det är fräsch under tiden jag är borta och så jag kan komma hem till ett städat rum för en gång skull hehe. Hade mer än gärna sett på Prideparaden också men tyvärr är alla upptagna just idag så det får bli nästa år!

imorgon blir det middag med tjejerna vilket jag ser fram emot men tror det kommer bli jobbigt att säga hejdå till alla samtidigt, det är verkligen sjukt att tänka att när jga kommer hem ska dom börja trean efter sommaren, wow tiden gå för snabbt haha och jag har inte ens åkt än.

Ta hand om er så länge så hörs vi snart, Puss!

Likes

Comments

Everyday life, Förberedelser

Hej igen! dagarna går snabbt nu och det är 5 dagar kvar, jag började packa idag och insåg hur mycket mer jag vill ha med mig än vad jag trott, så jag börjar bli lite smått nervös över vikten på resväskan men vi får hoppas på det bästa. Jag var förbi Explorius kontor igår och blev så himla taggad på att åka just på grund av att alla i teamet är så uppmuntrande oh snälla! så gick därifrån med ett stort leende kan man säga.

Efter det mötte jag Alice i stan och hängde med henne ett tag för att sedan äta middag med henne och Tilde, vilket var så mysigt och roligt. Det var dock väldigt tråkigt att säga hejdå till Alice som jag inte kommer träffa förens jag kommer hem. Resten av tjejerna ska jag träffa på söndag för en middag och lite mys.

Hörs snart, Puss <3

Likes

Comments

Everyday life, Förberedelser

Återigen länge sen jag var aktiv här men nu när det har dragit ihop sig för avresa ska det nog bli bättring! Mycket har hänt sen jag satt och skrev förra gången så jag tänkte bara sammanfatta det lite kort.

Den 20e juni fick jag ett samtal om min värdfamilj som jag ska spendera mitt år i USA med. Jag ska alltså bo i en liten stad i South Carolina som heter little mountain, vilket ligger 30 min från SC huvudstad. Min familj består av Mamma Courtney, Pappa Roger, Madison 8 år, Sidney 6 år och Robert 3 år. Jag ska också bo med en annan utbytesstudent från it alien som heter Letizia, hon verkar super söt och snäll och jag tror att vi kommer komma riktigt bra överens. Jag ska gå på Mid Carolina high school som har ungefär 800 elever, vilket är mycket större än vad jag går i nu så det är jag ändå taggad på! Min värdmamma Courtney är så otroligt gullig, hon har fixat jättemycket saker till mitt rum och får mig och Letizia att verkligen känna oss välkomna.

Hela visumprocessen är klar och mitt visum har blivit godkänt och hemskickat, gud vad det var jobbigt med alla papper fram och tillbaka men nu är det klart i alla fall. dock har jag två papper kvar som jag missat att scanna in och skicka till exploring så idag ska jag förbi deras kontor och fixa det, det är verkligen en av sakerna jag tycker om med Explorius, att dom alltid är jättetrevliga och underlättar det så mycket under hela processen som utbytesstudent, tumme upp!

Jag hade också en stor grillkväll för alla vänner vilket blev riktigt lyckat och roligt, kommer verkligen sakna alla dessa fina människor men det är ju bara 10 månader ;)

Igår var jag och vinkade av min bästa vän på Arlanda för hennes utbytesår i Oklahoma, många känslor men mest glädjes jag för hennes skull och är riktigt exalterad för båda oss.

NU är det endast 6 dagar kvar och jag ska börja smått packa snart, dagarna kommer flyga förbi och rätt som det är står jag där själv på Arlanda.

Kram så länga, Hanna <3


Likes

Comments

Förberedelser

Hej allihopa! Längesen jag skrev något men jag tänkte kika in med en tag om mitt blivande utbytesår så då kör vi :)

Var ska du spendera ditt utbyttesår?

USA

vilken organisation åker du med?

Jag åker med explorius!

Var skulle du helst vilja bli placerad?

Jag har inte direkt någon stat som jag helst skulle vilja hamna i men gärna någonstans där det är varmt ;)

Har du fått familj eller gjort regionsval?

nej och nej, många väljer att göra regionsval men för att få en familj som passar mig bäst valde jag att inte göra något och då ha fler familjer som passar just mig :)

Kommer du åka på något förberedelseläger?

Ja, man får åka till New York i 5 dagar och är supertaggad!! Shopping och New yorks turistattraktioner tror jag kommer vara en bra start på året och för att landa lite.

Vad ser du mest fram emot?

Jag ser mest fram emot dom mest amerikanska, som att gå på home coming, prom, pep rallys, umgås med familjen och kompisar och speciellt thanskgiving och halloween! Att få ett nytt hem och en till familj! Men såklart är listan lång och ser fram emot sjukt mycket.

Vad fruktar du mest?

Jag fruktar flera grejer såklart eftersom det är ett helt nytt land och en ny kultur. Dom första veckorna i high school tror jag kommer vara nervösa och jobbiga eftersom jag inte kommer känna någon och vara osäker på språket. hemlängtan fruktar jag lite men brukar inte ämna så mycket hemlängtan dock så vi får se hur det går med det! Jag vet att många människor i småstäder brukar ha annorlunda åsikter än vad jag har och jag fruktar lite att vilja säga vad jag tycker och sen inte bli accepterad för det jag säger.

Vill du prova någon ny sport?

verkligen, haha jag ser mitt utbytesår som en chans att börja på en ny sport och prova olika saker så det vill jag absolut. Kanske volleyboll om det finns, tennis skulle jag också vilja testa, en dröm är ju cheerleading med jag är ju så otroligt osmidig och kan verkligen inte göra volter och sånt där så det skulle ju vara en utmaning hehe....

Vad kommer du sakna mest?

Jag tror att jag kommer sakna kompisar och familj såklart, svensk mat och svenskt godis men också att kunna säga vad jag tycker och bli behandlad mer som en vuxen.

I USA, kommer du åka på någon arrangerad resa?

Inte någon annan än New york i nuläget, jag hoppas på hawaii men det har jag inte tagit upp med mina föräldrar än...

Namnge tre platser du vill söka i USA

1. New orleans

2. Rocky mountains

3. Yosemite national park

Tro du att det kommer bli ett bra år?

Definitivt, jag tror att det kommer vara ett så lärorikt år och är så spänd och kan inte vänta till den dagen planet går från Arlanda till new york!

Näst nästa vecka ska vi utbytisar från Stockholm träffas och fika och bara snacka om nästa år vilket kommer vara väldigt skönt då alla är minst lika taggade och man inte direkt tråkar ut någon med sitt snack ;)

Likes

Comments

Förberedelser

Hej just nu sitter jag i skolan och väntar på nästa lektion, det är en lång dag idag och när jag kommer hem planerar jag att ta en välförtjänt (tycker jag) powernap. Jag skulle behöva plugga lite och ta igen en läxa som jag helt hade glömt som skulle vara inne idag men får se om jag gör den ikväll istället.

Nog om min dag för det var inte vad det här inlägget skulle handla om utan mer om hur man söker som utbytesstudent, vilka företag man kan åka med, ansökningshandlingar och hur man förbereder sig för sitt utbytesår.

Så, allt börjar med en intervju med det företaget du åker med, det finns flera företag så du kan gå på intervju med flera stycken och sedan välja det som känns bäst för dig. Jag åker med företaget Explorius, jag gick endast på intervju med dom men kände direkt efter att det var det företaget som jag ville åka med. Man fick svara på frågor om hur man kulle hantera vissa situationer, tex om man längtade hem. Sedan fick man göra en del på engelska där dom kollade att man hade grunderna i språket och kunde göra sig förstådd.

Efter man fått samtalet att man blivit accepterad eller inte påbörjar ansökningshandlingarna, wow vad det var mer än väntat, man fick 17 olika formulär som man på vissa skulle svara på frågor om sig själv, vissa lämna till lärare så dom fick fylla i och massa mer, det som var svårast tror jag var när man skulle svara på komplicerade frågor på engelska, det kunde vara någon fråga som handlade om hur man skulle hantera en situation där dina kompisar var ledsna, så det var lite konstigt. En sak som också var svårt var att skriva sitt personliga brev, det behövde´vara handskrivet och på ett A4, i det brevet skulle man alltså skriva om sig själv, sina intressen och göra ett bra intryck så det blev lite tufft att få plats på en sida men det gick tillslut . Man fick en månad på sig att göra klart detta men jag behövde mer tid efter det och då förlängde dom tiden, så om du inte hinner klart i tid är det lugnt. Efter man har skickat in sin ansökning granskar dom den och checkar så att allt är som det ska innan dom skickar den till USA var dom ska granska den med. jag fick komplettera en del grejer men inget stort.

När man har skickat in allt och man har kompletterat dom sakerna som behövs får man vänta haha. Hur länge beror på men allt tar tid, för vissa tar det några veckor för att få sin ansökan accepterad av CETUSA och för andra tar det längre. Det gör det för mig, vilket oroar mig smått men det är bara för att jag är så uppspelt och vill få min familj haha. Jag mailade och frågade min kontaktperson om det s vi hoppas på det bästa. Det är alltså efter man har blivit accepterad av CETUSA som dom börjar leta efter en värdfamilj, min kompis fick en tidigt och hon har redan jättebra kontakt med familjen och den verkar super.

I nästa inlägg kommer jag skriva om Get ready mötena som man kan gå på och vad man får reda på där så stay tuned så hörs vi, kram


Likes

Comments

Förberedelser

Hej och välkommen till min blogg, jag hoppas att du kommer finna den användbar om du funderar på att söka som utbytesstudent, är en eller helt enkelt bara vill följa mitt år i USA.

Trots det faktum att jag åker om 5-6 månader (vilket känns som en evighet 😪) finns det så mycket att göra innan och många saker som man behöver och kommer få reda på innan sitt år utomlands. Men som tur är har du lång att förbereda dig vilket behövs, tro mig.

Så kika in lite då och då, så hörs vi.

Kram Hanna

Likes

Comments