View tracker
  • Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Ångest, slutat på bup & julbestyr

Sorryyyyy men har verkligen inte alls haft tid att uppdatera något här senaste veckan. Men tänkte dra en snabbis om hur mitt liv rullar just nu, vad som händer och ska hända etc.

Så, just idag är jag hemma pågrund av att min mens spökar med mig som vanligt. Dock fått en ny medicin jag ska testa nu, hoppas den funkar så jag kan få någon slags hjälp iallafall. Sitter och får en del läxor gjorda då vi har någon stor inlämning/ redovisning/ prov nu varje vecka fram till lovet, pjuhh hur ska jag ens hinna? Känner bara en massa stress fram till jul då jag även måste hitta alla julklappar och så vill man ju gärna hinna med lite julmys då det faktiskt är jul även fast jag själv tycker att det inte känns som det alls. Kanske för att det inte finns någon snö, vem vet.

Stressen har iallafall satt igång ordentligt och min ångest har börjat smyga sig tillbaka ibland, JUSTE förresten, jag har ju inte berättat för er att jag slutat på bup?! Var kanske någon månad sedan som jag hade mitt sista samtal då vi ansåg att jag mår bättre nu och dels för jag vill kunna gå dit när jag känner att det är behövligt. Vill inte sitta och pressa fram något om det är en bra period tex. Så jag ska få ta upp kontakten igen när jag känner att det är aktuellt och då få komma till en ny "psykolog". Och ja, min ångest är tillbaka men inte på samma sätt, det jag får ny tror jag inte är något långdraget. Försvinner nog till lovet då all stress försvinner får jag hoppas.

Hmmm, annars har jag nog inget jätteroligt att säga.... kanske att jag ska till tandläkaren nästa vecka, lutar åt att min tandställning ska ut. Vet inte vad jag tycker om det, blir ju självklart jättekul men kan verkligen inte se mig utan den alls haha. Uppdaterar om det då, P & K vi hörs!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag började jag dagen med att laga en frukost till mig och familjen, gjorde fattiga-riddare, kokade ägg och skar upp en honungsmelon, Mums! Sedan chillade jag hemma och gjorde mig iordning fram till 2 då min buss gick in till stan för att möta upp love som var min date för kvällen. Idag blev det ett besök på den ny-öppnade restaurangen pinchos här i Kalmar. Det var nytt för oss båda eftersom man beställde sin mat, betalade osv genom mobilen. Spännande och något nytt! Gillade verkligen hur det såg ut därinne, mycket röda tyger och saker som hör hemma på en cirkus eftersom det är temat. För mig blev det smörstekta champinjoner, plankstek, kycklingspett och en jordgubb-lime drink. Överraskande gott enligt mig. Maten i sig var väldigt liten men klagar inte för smaken var på topp.

Likes

Comments

View tracker

Har letat efter en liknande diamant choker så länge, och nu hittade jag äntligen en på GinaTricot. Först fanns den endast online men nu i veckan såg jag att dem fanns i butik så var tvungen att införskaffa mig en. Ni kan inte ana hur mycket den glittrar!! Är kär i den. Tycker det passar så snygg till en enkel svart tröja att ha när man går ut och äter eller liknande. Ser framemot att ha den mycket nu till jul ✨

Likes

Comments

Idag har vart en lång dag, har gått i skolan från 8- 16:40 och sedan haft träning mellan 6-7 för att sedan gå på en väns föreställning 7-8. Pjuhh... Men som jag sa för ett bra tag sen så har jag börjat på badminton, har hållt på sedan i slutet på sommaren, runt där skolan började kan man säga. Jag tränar en gång i veckan på onsdagar, tycker det är kul att hålla igång och göra något man tycker om istället för att bara uggla med plugget varje dag. Skönt att veta att man gjort något bra för kroppen! Vi har mycket "fys" (eftersom badminton är en riktigt jobbig sport) , lärt mig massa regler och slag, spelar matcher etc. Tycker det är riktigt nyttigt och kul! Ångar inte en sekund att jag började på det och är redo att gå långt med det då det är något jag vill satsa på. Äntligen funnit det som passar mig efter allt man utövat genom åren haha.

Likes

Comments

Igår var vi lediga från skolan (Måndag) så Love och jag tog en liten shoppingtur i stan. Den blå och den svarta tröjan är ifrån BikBok, de båda köpte jag tidigare förra veckan men ville visa dem med. Det andra hittade jag somsagt på vår lilla tur igår, blev ett nytt enkelt och stilrent puderrosa skärp eftersom mitt flätade som jag har nu börjat ge upp. Så synd. Behöver dock korta ner det här nya och göra lite fler hål. Blev även ett par nya vanliga svarta knästrumpor som jag tänker kan vara snyggt till en enkel klänning eller en oversized tröja. Den sista tshirten på bilden är lite speciell tycker jag, har ett påsytt märke som förestället något slags safaridjur, haha vet inte vad dem heter. Ärmarna är svarta vilket jag tyckte var coolt eftersom resten av tröjan är ljusgrå. Alla tröjorna är ifrån BikBok, min all time favorite affär. BIKBOK SPONSRA MIG!!!

Likes

Comments

I Torsdags blev det biobesök för mig och Love, det blev den nya "Harry Potter" filmen "Fantastic beasts and where to find them". Som jag har väntat, och nu äntligen har jag sett den. Och jag kan inte säga annat att det är en av dem bästa filmerna jag sett enligt mig. Den var spännande och bra precis som en bra film ska vara. Rekommenderar att gå på denna filmen även om du inte är ett så stort fan av Harry Potter filmerna som jag är 👐

Likes

Comments

Äntligeeeen är Therése bok min!!!! Som jag väntat...

Blev så glad när den kom hem. Boken är så fin och man ser att den är välgjord, mycket bilder och snygg design. Ser så mycket fram emot att börja läsa denna, tror det får bli redan ikväll faktiskt. Ska bli så spännande att få veta mer om Therése ångest och hennes liv lite mer och känna förståelse för att man inte är ensam. Boken beställde jag ifrån Bokus.com . Är riktigt nöjd, och grattis till dig Therése som gjort ett så bra jobb! 💗

Likes

Comments

Jag har länge funderat på om jag ska publicera detta inlägget eller inte, det är en text ifrån boken jag började på om "Min resa" med min ångest genom åren. Jag kom idag fram till att publicera den då jag insåg att det kan vara till en hjälp för andra.


Att ha en ångestattack kan vara och kännas olika från person till person. Men när du har haft flera ångestattacker under en period bör du söka hjälp och det säger jag med erfarenhet för det är inte en dans på rosor. Annars så skulle jag säga att det är normalt att någon gång i sitt liv uppleva en enstaka ångestattack som utlösts för att det kan vara mycket stress eller du är rädd och orolig för något, och detta även om du inte lider av långvarig ångest. Du kan också få en ångestattack av att ha varit med om något drastiskt i ditt liv som är ovant för dig. Vissa kan ha många attacker under en kort period för att sedan ha en paus med färre eller inga alls. Men om attackerna hamnar tätare varann och du har svårt att hantera dem MÅSTE du söka hjälp. Eller iallafall prata om det.


“Plötsligt fyller ångesten ditt bröst, en känsla som borrar sig in djupare och djupare in inom dig, sekund för sekund. Och det skapar snabbt ett ont tomt hål i bröstet. Du känner dig bortkastad, ensam, som om ingen vill ha dig och främst att ingen kan hjälpa dig nu.


Dina kinder fylls med varma och tunga tårar. Du knyter dina nävar och spänner dig i kroppen. Det känns som om någon håller fast dig och allt du vill är att fly. Du vill skrika allt du kan och gråta ut varenda tår som finns där. Kasta allt i marken och bara fly. Du vill försvinna samtidigt som du bara vill ha någon där, förståelsen vid din sida.

Du känner en känsla som får dig att tycka illa om dig själv, du vill inte mer, du vill inte må dåligt och du kan du få känslan av att du vill göra dig illa. För att om du känner fysisk smärta blir det som en flykt ifrån den smärta som du känner psykiskt….


Du fastnar med blicken på en punkt i taket…..

Du känner att, ingen kommer någonsin att förstå dig.


Du försöker hålla det inne så gott det går, ingen får märka, ingen får höra. Du gör dig osynligt, försvinner helt. Du är ingen, du behövs inte.


Du måste dölja dina känslor, du vill vara stark.

Dölja all ilska, rädsla och sorg. Knipa igen så gott du kan.


Du försöker blunda, tänka på annat. Hoppas att det snart går över. Att du kommer klara det.

Men du känner att ångesten kommer vinna och fortsätter borra hålet i ditt bröst. Djupare och djupare.


Tillslut är du så trött att du inte känner något annat än tomhet. Alla dina tankar och känslor har virrat runt dig som en tornado som nu kan lägga sig till en enkel vind som sakta blåser bort. För det kommer den göra. Och du SKA vinna kampen mot ångestattacken.


Du klarade det, men gör du det nästa gång?”


Så här beskriver jag mina ångestattacker som bryter ut när det är en händelse som får mig att känna mig osäker på mig själv. Det är då jag känner mig värdelös och rädslan att bli ensam gör att jag tror att ingen vill ha mig, eller att jag är “sämst”. Mina ångestattacker bryter oftast ut i de sammanhangen eller som när jag ska göra något jag känner att jag inte klarar av, när jag blir stressad och när jag måste prestera. Kan också hända att jag får en attack när jag känner att jag gjort någon annan besviken eller ledsen… för vill vara omtyckt, känna mig bra och alltid prestera på topp. Självklart kan det vara så att tankar kan leda till ångestattacker, eller att man en helt vanlig morgon känner det här bultandet i hjärtat och hålet i bröstet.

Man blir yr och vet inte riktigt vart man ska ta vägen. Som om någon håller fast en. Det är verkligen hemskt och ibland kan det vara så att attackerna kommer okontrollerbart, alltså när som helst. Det är det som gör mig så rädd, att jag ska få en attack på en oläglig plats och då känna mig värdelös och svag inför andra.

Jag vet att för att man ska kunna lugna ner sina attacker så måste man andas och fokusera på att klara sig ur det. Men det är inte alltid så lätt, jag vill under mina attacker vara själv, det är så jag klarar av dem bäst. Jag gillar helt enkelt inte att visa mig svag och att behöva förklara mig. Jag vet oftast inte vad mina attacker beror på, då vill jag inte gräva efter någon förklaring som jag inte ens känner till själv i det läget. Men jag vet att för vissa är hjälp av andra och att prata den bästa hjälpen, det är då viktigt att man förstår att vissa helt enkelt bara vill vara ensamma. Tro mig, jag klarar det även om jag just då inte tror på det själv.


Jag tror att många inte vet så mycket om vad ångestattacker är och vad man ska göra ifall det drabbar någon. Så för att göra det klart så är en ångestattack en reaktion på stark oro över någonting. Detta är från person till person och alla reagerar olika. Vissa vill prata och vissa vill vara ensamma, det måste man respektera. Men för vissa kan det vara så svårt att hantera att du måste gå in och hjälpa, i det fallet skulle jag räkna med om en person är så illa inne i sin attack att man vill skada sig själv. Jag har vart där och det blir bara värre ångest av att se dessa ärren sedan.

En ångestattack kan vara så stark att man bokstavligen tror att man ska dö, man spänner sig, man kan bli yr, få ont i hjärtat etc. Kroppen ställer sig nämligen in på att fly för att man känner av hot. Detta hot är i nuläget bara din ångestattack. För att bli av med dessa tror jag att man måste lära känna sina attacker, vad det beror på och hur man bäst klarar sig ur dem.


Min första ångestattack hade jag 2014, jag kommer väl ihåg den men det är inte förens nu i efterhand då jag förstår vad den berodde på. Bara någon månad efter den första attacken så fick jag fler och fler attacker som var kopplade till skolan och jag tog tillslut hjälp av en kurator hösten 2014. Det var en lättnad att få prata av sig istället för att vara fylld till kanten med känslor på egen hand varje dag med rädslan att kanten skulle rinna över. Det var också en lättnad när mina föräldrar fick veta hur jag mådde. Jag vet att det är så många därute som har samma problem men inte vågar ta till med hjälp och det gör mig verkligen så ledsen. Jag vill inte att någon ska känna såhär och då gå med det helt ensam inom sig, man måste våga ta hjälp och våga förstå att det faktiskt händer och är ett problem för sitt eget bästa. Idag har jag inte lika många attacker men dem finns där och jag vet idag hur jag ska hantera dem bättre, det är jag stolt över!


Likes

Comments

Idag har det vart pappas dag!!

Natten till idag har jag sovt hos min älskling, men gick upp runt 10 för att åka med familjen till farfar. Där blev det äppelkaka och biskvier, mums! Längesen jag var där så var kul att hälsa på. Efter det blev de en runda med bilen i stan och sedan mot biltvätten. Kommer ihåg hur man tyckte det var så häftigt när man var liten och demhär stora borstarna kommee över bilen.

När jag kom hem gjorde jag chokladbollar medans pappa inte var hemma som en överraskning. Sedan blev det dags för pappa att få paketer, hos oss skulle jag nog säga att vi firar sånnahär dagar ganska mycket jämfört med andra. Han fick massa fina saker varav nya fina grytlappar av mig, tror han blev glad! Hoppas hans dag vart bra, det förtjänar han❤️❤️

Likes

Comments