Snapchat
Instagram
Blogkeen
Nouw

Testade denna frapino med smak av banana split inne på Espresso house med Filippa, Elsa och Jonna i väntan på tåget hem. Min nya favorit!

En kaktus som jag köpte i Tisdags när vi var ute och gick, 10e i familjen!

Igår startade det nya och för mig sista skolåret på gymnasiet. Jag började vid klockan 11 igår så blev till att ta bussen 10:20. Dagen bestod av att få våra skåp och busskort samt kolla på en föreläsning om morivation. Den har man tappat för länge sen kan jag säga men det är väl bara bita ihop sista året. Vi har ju faktiskt nya ämnen i år som jag faktiskt ska tycka bli kul, såsom psykologi, filosofi och sociologi. Kom hem runt 3 igår och eftersom plugget inte satt igång hade jag inget för mig igår så jag och Maja drog ut och cyklade ett varv i slingan vi har i byn.

Idag (Onsdag) började jag som vanligt 8:10 och gick upp runt 6... lite motigt men det gick.
Idag har jag haft svenska och filosofi, tyckte faktiskt att filosofin var väldigt intressant och något jag tror kommer bli fortsatt kul. Skulle slutat 13:50 idag egentligen men den sista lektionen har inte sin start förens nästa vecka så vi slutade 13:20 idag. Skönt, inte gjort så mycket sedan jag kom hem. Vart så trött då ja inte är van att gå upp så tidigt än. Blir nog bara en dusch och något att äta innan det är dags att sova. Imorgon blir en kort dag med två nya ämnen: psykologi och sociologi. Spännande!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vad vill jag i framtiden? Och hur tar man sig dit?

Har så många frågor nu för tiden som gnager i mitt huvud om just min framtid. När någon frågar mig vad jag har för planer inför min framtid och vad jag vill bli så brukar jag oftast svara att jag skulle vilja bli psykolog. Men nu har jag börjat tveka.. Tveka på allting och känna mig väldigt osäker. Visst, jag är långt ifrån ensam om att inte veta vad jag vill göra i framtiden. Men det känns som alla har iallafall minst en liten tanke om vad dem ska göra efter gymnasiet. Det är ju trots allt bara ett år kvar av grundskolan. Något som ska bli så otroligt skönt men som samtidigt är lite läskigt. Sen kastas jag ut i vuxenvärlden och ska klara mig själv. Dem flesta vet vad dem vill bli vid det här laget, om dem ska ta ett viloår efter gymnasiet, resa, eller jobba direkt. Jag har knappt tänkt på den biten förens nu när det slog mig att det är något jag kanske borde börja tänka på. Men för mig är det ganska ångestladdat. Nästan allt som har med förändring och stora beslut är det. Har sagt väldigt länge nu att jag skulle vilja bli psykolog, men vill jag det egentligen eller är det bara en tanke som gnott sig fast? Vill jag och orkar jag plugga i 5år eller mer? Orkar jag ta på mig andras problem när jag inte ens klarar av mina egna? Skulle jag ens komma in på universitetet? Eller vill jag helt enkelt bli något annat. Eller ska jag ta ett viloår emellan och bestämma mig för vad jag verkligen vill, kanske är klokast. Men ska jag då jobba? Jag vill resa iväg, men för vilka pengar då? Jag vill flytta, men för vilka pengar då? Och ska jag bo själv när jag knappt kan sova om nätterna här hemma?. Allt känns så långt borta och så dimmigt än så länge. Känner att det är så mycket som måste falla på plats och hinnas med. Tillexempel måste jag börja med körkortet, jag vill det, men orkar jag? Orkar ju knappt gå ur sängen. Sedan är det massa annat såsom högskoleprov och bara det att vi ska börja prova mössor till studenten nu i höst skrämmer mig, och shit.. hur ska jag hinna med allt innan tiden flugit förbi?

Det jag vet är att jag vill känna mig stolt över mig själv när jag har nått det jag vill. Jag vill ha ett jobb jag tycker om och trivs med. Jag vill trivas med vart jag bor och jag vill ha en egen familj någon gång även om det är kanske ännu längre bort än allt jag snackat om, själva plugg-delen då. Ahhja...

Tankar om framtid men även dåtid har verkligen en förmåga att gnaga sönder en. Kanske kan vara bra i vissa stunder men inte om det gör en alldeles matt och passiv. Nu ska jag vila huvudet och inte tänka mer på det, kolla på en film kanske. Vädret stämmer inte riktigt överens med vilken årstid det sägs vara idag heller.


Likes

Comments

Denna kappan hittade jag när jag var i Göteborg i början på sommaren inne på ZARA. Var ganska tveksam först då det inte riktigt är min stil eftersom den är lite mer "virkad" i materialet och babyrosa. Men börjar gilla den mera. Denna kappa har jag kombinerat med mina skor ifrån Puma och en enkel klänning ifrån Bikbok.

Likes

Comments

Kika gärna in på min Instagram: @hannaasjogrenn