• Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Vad vill jag i framtiden? Och hur tar man sig dit?

Har så många frågor nu för tiden som gnager i mitt huvud om just min framtid. När någon frågar mig vad jag har för planer inför min framtid och vad jag vill bli så brukar jag oftast svara att jag skulle vilja bli psykolog. Men nu har jag börjat tveka.. Tveka på allting och känna mig väldigt osäker. Visst, jag är långt ifrån ensam om att inte veta vad jag vill göra i framtiden. Men det känns som alla har iallafall minst en liten tanke om vad dem ska göra efter gymnasiet. Det är ju trots allt bara ett år kvar av grundskolan. Något som ska bli så otroligt skönt men som samtidigt är lite läskigt. Sen kastas jag ut i vuxenvärlden och ska klara mig själv. Dem flesta vet vad dem vill bli vid det här laget, om dem ska ta ett viloår efter gymnasiet, resa, eller jobba direkt. Jag har knappt tänkt på den biten förens nu när det slog mig att det är något jag kanske borde börja tänka på. Men för mig är det ganska ångestladdat. Nästan allt som har med förändring och stora beslut är det. Har sagt väldigt länge nu att jag skulle vilja bli psykolog, men vill jag det egentligen eller är det bara en tanke som gnott sig fast? Vill jag och orkar jag plugga i 5år eller mer? Orkar jag ta på mig andras problem när jag inte ens klarar av mina egna? Skulle jag ens komma in på universitetet? Eller vill jag helt enkelt bli något annat. Eller ska jag ta ett viloår emellan och bestämma mig för vad jag verkligen vill, kanske är klokast. Men ska jag då jobba? Jag vill resa iväg, men för vilka pengar då? Jag vill flytta, men för vilka pengar då? Och ska jag bo själv när jag knappt kan sova om nätterna här hemma?. Allt känns så långt borta och så dimmigt än så länge. Känner att det är så mycket som måste falla på plats och hinnas med. Tillexempel måste jag börja med körkortet, jag vill det, men orkar jag? Orkar ju knappt gå ur sängen. Sedan är det massa annat såsom högskoleprov och bara det att vi ska börja prova mössor till studenten nu i höst skrämmer mig, och shit.. hur ska jag hinna med allt innan tiden flugit förbi?

Det jag vet är att jag vill känna mig stolt över mig själv när jag har nått det jag vill. Jag vill ha ett jobb jag tycker om och trivs med. Jag vill trivas med vart jag bor och jag vill ha en egen familj någon gång även om det är kanske ännu längre bort än allt jag snackat om, själva plugg-delen då. Ahhja...

Tankar om framtid men även dåtid har verkligen en förmåga att gnaga sönder en. Kanske kan vara bra i vissa stunder men inte om det gör en alldeles matt och passiv. Nu ska jag vila huvudet och inte tänka mer på det, kolla på en film kanske. Vädret stämmer inte riktigt överens med vilken årstid det sägs vara idag heller.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Denna kappan hittade jag när jag var i Göteborg i början på sommaren inne på ZARA. Var ganska tveksam först då det inte riktigt är min stil eftersom den är lite mer "virkad" i materialet och babyrosa. Men börjar gilla den mera. Denna kappa har jag kombinerat med mina skor ifrån Puma och en enkel klänning ifrån Bikbok.

Likes

Comments

När jag fyllde år fick jag i present av mamma och pappa att få tatuera mig med valfritt motiv torsdagen den 10 augusti på studion Black Diamond här i Kalmar. När jag fick det i present visste jag nästan direkt att jag ville ha just en nattfjäril under brösten, men jag blev lite velig under månaden tills det var dags. Har haft massa idéer under månadens gång och mamma och pappa har vart lite skeptiska mot min fjärilsidé tills i onsdags då jag spikade fast att jag skulle göra den. Och så nöjd jag är!! Den tog omkring 2- 2 och en halv timme med någon paus. Det sägs att just detta ställe ska vara ett utav dem som ska kännas allra mest, det gjorde det kan jag säga. I början när vi bara gjorde konturerna gick det hur bra som helst, sa inte ett knyst. Sen när dem svarta och tjockare partierna på vingarna skulle fyllas i mot sista timmen då var det inte kul längre. Det gjorde så in i helvetes ont om jag ska vara ärlig, visst det gick att härda ut men på vissa ställen ville man bara skrika. Över benen kunde man höra i huvudet när det "krasade" vilket var lite otäckt. MEN NU SITTER DEN DÄR, och jag kan inte vara lyckligare. Är så sjukt nöjd! En eloge till tatueraren Jesse som gjorde den precis som jag ville ha den.

Efteråt gick jag lite på stan, hittade två tröjor för en billig peng som jag tyckte var coola tillsammans inne på Gina Tricot. Så fint det har blivit därinne nu med ny lokal!

Likes

Comments

Kika gärna in på min Instagram: @hannaasjogrenn