Godmorgon! 🌸
Efter allt för några timmar sömn inatt så ringde klockan 08.30 och 09.15 stod jag på träningsverket och väntade på att yogan skulle börja. Jag som alltid har haft den inställningen till yoga att det ska va så ''långdraget'' då de är 75 minuter ändrade helt uppfattning! Nästan så att 75 minuter yoga är skönare än ett 30 minuters intensivt spinningpass 😨
Trots att jag var helt död i benen och rumpan efter träningen igår så var det helt underbart att få sträcka ut sina muskler lite! Man märkte verkligen hur stel man egentligen var😁
Tack Frida & Diana för att ni drog med mig på detta! 😄

Nåja, idag tänkte jag skriva, eller egentligen länka till en video som handlar om näthat.
För er som inte känner mig så kan jag dra igenom det lite kort.
Jag blev i närmare 3,5 år trakasserad så gott som dagligen på det sociala mediumet ask.fm av någon som jag då inte visste vem var, men som jag senare fick bekräftat att det var min f.d pojkvän.
Det var alltifrån ''fan vad du är ful'', ''du är värdelös'' , ''HORA'', ''snälla bara dö, du är så jävla äcklig'' , ''nästa gång du visar dig ute kommer någon skjuta bort huvet på dig''.
Jag hade en ganska ''stor'' ask, med närmare 250 följare och jag kunde inte förstå vem som ens kunde komma på tanken att skriva något sådant.
Dum som jag var så svarade jag på de kränkningar och hot jag fick ta emot, i hopp om att det skulle trappas ner för att jag ''visade'' att jag inte brydde mig - sanningen var ju dock en annan, det tog mer än vad någon nog egentligen kunde tro.

Till slut, så orkade jag inte mera. Jag mådde dåligt, jag fick depression, ångest, självmordstankar, jag hade skärsår på hela min kropp - från halsen och ner till lilltån, 250 h frånvaro från skolan, jag kastade skit på min egen familj för jag var så ostabil och minsta lilla fel som någon gjorde här hemma kunde få mig att gå i tak.
Speciellt om någon sa att jag skulle ta bort min ask! Skulle jag ta bort min ask som vet hur man beter sig på ett socialt forum? Är det inte dom ska ska va borta från sociala forum som inte kan bete sig?
Jag förstår ju nog i efterhand att min familj enbart ville mitt bästa, att jag skulle slippa se all skit jag fick ta emot.


Något av det värsta var ändå att jag var helt inställd på att alla visste vad som stod på min ask - och att alla trodde de som stod där var sant.
Och något av det absolut värsta var ändå också att jag förstörde min familj, jag bröt ner dom sakta men säkert samtidigt som min f.d pojkvän bröt ner mig. Men så tänkte inte jag då.
Pappa som jobbar vecka vecka i Sverige fick det jobbigt, min mamma som jobbar skift fick byta sina arbetspass så att hon kunde va hemma när jag var hemma - för jag klarade inte av att vara hemma själv då jag kände mig förföljd hela tiden.

Mina syskon kastade jag massa skit på - dom var värdelösa, varför fanns dom ens? De enda dom ville var att förstöra för mig och se så mycket bättre ut än va jag gjorde.
Idag - idag skäms jag för hur jag har behandlat min familj. Dom fanns ju faktiskt där för att hjälpa och inte trycka ner mig.
Dom visste ju faktiskt sanningen, men det var svårt när jag intalade mig själv att alla hatade mig och det var mig det var fel på.

I April förra året var jag, mamma och Andreas till Helsingfors för att medverka i YLEs program Cirkus Familj - mitt program kommer att visas i TV den 5 April, men det ligger redan nu ute på webben och jag kommer att länka den filmen här på bloggen.
Så något desto mera tänker jag inte säga.

Idag mår jag bättre, mycket bättre än jag gjort innan faktiskt. Allt detta påverkade mig såklart negativt, men idag ser jag allt det som hänt som något positivt ändå.
Jag har fått varit med om detta och kan istället berätta min historia för andra som kanske sitter i samma situation, men som kanske inte ens vågar berätta för någon om vad som faktiskt händer i deras liv - just för att dom kanske precis som jag tror att de är dom som det är fel på.

Jag har även fått ett nytt motto här i livet som jag stolt bär på min arm livet ut
Videre Possibilitates - Se möjligheterna

Jag föreläser även för barn i låg och mellanstadiet i samarbete med Rädda Barnen just angående näthat och jag har enbart sätt positiva sidor av det!

Hoppas ni får en superfin onsdag iaf! Min onsdag ska spenderas på jobb 🌸

Klicka HÄR för att komma till videon där jag berättar min historia i Cirkus Familj


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments