Första morgonen hemma ensam med bebis och hund. Än så länge går det bra men visst är det lite mer planering som gäller. Vi ska strax ut och gå en liten sväng med Mantas innan jag och Lucas ska till BVC 13:30.

Lucas är trött och sover just nu. Han har varit vaken större delen av natten så då behöver han ta igen lite sömn nu istället.

Efter BVC ska vi hem och mysa vidare i soffan jag och mina grabbar. När Simon kommer hem ska jag kanske ta mig en sväng ensam med Mantas. Han har varit så duktig och tålmodig sedan vi kom hem. Han är så duktig verkligen.

Likes

Comments

Imorgon går Simon tillbaka till jobbet och jag ska vara hemma ensam med hund och barn. Det är tråkigt att våra tio dagar tillsammans spenderades på sjukhus och att Simon inte ens fick möjlighet att vara med alla gånger. Det är lite blandade känslor, vi har inte riktig fått komma in i vardagen hemma ännu men som tur är har Simon möjlighet att komma hem om det skulle behövas. Vi får hoppas att allt flyter på bra.

Likes

Comments

Lucas har fått SÅ mycket fint. Jag ska visa upp allt i något inlägg i veckan. Tänk att han får chans att bli så bortskämd av er alla, tack. Idag fick vi paket av Emelie. En pläd och mössa. Samtidigt hämtade jag ut en pläd som jag beställde för länge sedan till Lucas. Plädar går verkligen åt så det kan vi inte ha för många av.

Tack fina Emelie.

Likes

Comments

Vi är hemma och njuter för fullt. Lucas och jag la oss 20:00 igår men inte ville han sova varken då eller inatt, tur att han är så söt. Så idag har det inte hänt mycket. Vi har myst i soffan och varvat med att mysa i sängen. Sedan blev det en promenad med hund, vagn och sambo, så mysigt att gå hela familjen.

Ikväll ska Simon och jag lyxa till de med små plock. Som jag har längtat efter det.

Likes

Comments

Tack förlossningen, BB och Neo för allt ni har gjort för min son. Äntligen får vi åka hem till vårat och börja livet på riktigt. Sista dosen antibiotika ges idag klockan 17:00 och sedan lämnar vi Mälarsjukhuset och hoppas att vi inte behöver återvända.

Trött bebis efter att ha ätit och till höger en glad bebis när mamma meddelar att vi får åka hem idag.

Likes

Comments

Infektionsproverna visade under 5, Jippi.

Lucas fortsätter även att gå upp i vikt. Imorse vägde han 3194 gram. Men efter att ha ätit hela natten lång vore de konstigt om han inte hade gått upp. Nu inväntar vi ronden, så får vi se när sista dosen antibiotika ska ges imorgon för efter det får vi åka hem.

Nytt: Lucas får börja använda napp om det behövs. Fortsätter han att äta en till två gånger per timme om natten kan vi pröva nappen om det får honom att somna.

Likes

Comments

Sista två nätterna blir det bara jag och Lucas på sjukhuset. Simon är hemma och fixar klart de sista i köket och har hand om Mantas som har kommit hem nu.

Jag hoppas dem här två nätterna går fort. Jag vill bara vara hemma tillsammans med min familj. Det är aldrig roligt att somna utan att ha Simon vid sin sida. Nu som tur är har jag Lucas bredvid mig. Jag tänkte försöka hålla mig vaken tills 01:00 när sköterskan ska ge Lucas sin antibiotika. Sen hoppas jag att vi får sova ett par timmar. Lucas har ätit så mycket under dagen idag, ammat flera gånger under loppet av en timma.

Just nu sover han bredvid mig i sängen. Jag saknar honom när han sover. Att bli mamma väcker sjukt mycket känslor inom än och hjärtat svämmar över med kärlek.

Likes

Comments

Idag fick vi veta att vi får åka hem på lördag efter sista dosen antibiotika om allt fortsätter bra. Imorgon tar dem sista proverna på lilleman och vi hoppas att hans infektionsvärden har gått ner bra.

Efter att sonden har tagits bort har jag fått en ny bebis. Han säger till när han vill ha mat alldeles själv, han har ögonen öppna och vill vara vaken tillsammans med oss. Vi har sedan han föddes behövt att väcka honom och fått i honom mat var tredje timme, dygnet runt. Men tack vare att han nu är igång med amning och har gått upp så bra i vikt kom personalen in och sa att han nu får sova och säga till själv när han vill äta. Vilken lättnad att det äntligen börjar gå åt rätt håll.

Här sov han, ungefär 15 minuter innan han ville äta igen. Mammas kämpe<3

Likes

Comments

Den här killen har börjat ha ögonen mer öppna. Hur söt?!

Likes

Comments

Vad gjorde jag innan du kom till livet? Du är det finaste och dyrbaraste vi har. Nu går det åt rätt håll här på sjukan. Troligtvis var det en sepsis, alltså en blodförgiftning Lucas har fått. Man kan inte svara på hur han har fått det men huvudsaken är att han svarar bra på antibiotikan han får.

Lucas har även blivit av med sonden idag. Han har gått upp bra i vikt, 118 gram igår och 80 idag. Han är matglad i tutten just nu och det gör oss så glada. Han har verkligen kämpat på så otroligt bra. Går allt åt rätt håll blir det hemgång på söndag.

Likes

Comments