Mantas och Lexi tog sitt första bad igår.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hallå igen. Nu känner jag mig lite piggare. Simon tog både hund och barn imorse innan jobb så jag fick sova en timma. Nu sover Lucas i min famn och jag ska försöka lägga ifrån mig honom så hund och jag kan få lite frukost. Jag kom på att jag inte ätit sedan klockan 12:00 igår lunch och jag gick ju en riktigt lång promenad igår så den här kroppen behöver energi.

Idag
ska Lucas få sitt 12 veckors vaccin hos BVC. Jag och min BVC sköterska har bestämt att hon ska ta in en kollega så att dom sticker honom samtidigt. Dels för hans skull men även för min, mamma hjärtat mår bättre. Efter besöket ska vi bara mysa och ikväll ska vi äta halloumi sallad och ugnsbakad lax. Till Lucas blir det den lyxiga bröstmjölken med lite miniform som pricken över i:ET

Likes

Comments

Först vill jag bara säga att jag undrar hur jag just nu tänker. Jag orkar blogga men inte ta redan på bajset och kisset som ligger på golvet i Lucas rum. Efter att ha försökt tarmskölja honom själv slutade de i katastrof i hemmet men Lucas tarm är nog mer nöjd. Jag blev nerkissad. Kisset räckte till väggarna och golvet. Bajset ur slangen flög på golvet och på väggen samt Lucas byrå. Blöjan där jag försökte få bajset att hamna landade upp och ner pp golvet men innan de hamnade den på undre delen vid skötbordet på alla andra nya blöjor. Suck. Jag stängde av det och lät de ligga. Lucas låg och skrattade så jag antog att han höll med mig om att hela situationen var bättre att skratta åt än att gråta. Min son är bra klok. Så just nu låtsas vi som att vi inte visste hur rummet ser ut. Det får pappa upptäcka om 15 minuter när han kliver upp, ha ha.

I flera dagar (även innan han blev förkyld) nu har Lucas vaknat runt 03:30 och vill inte somna om ordentligt efter det.

I två dagar har han inte velat somna på kvällarna. Gråter mest eftersom det går över till att bli övertrött men den här lilla killen ger sig inte i första taget. I lördags somnade han 23:00, är vaken ca varannan/var tredje timma och vill ha mat och vid 03:30 vill han inte somna om och ligga på mig.
Igår kväll var jag och Emelie ute med Lucas och hundarna på en kvälls promenad vid 17:00 tiden. Perfekt tänkte jag så Lucas kan sova i vagnen eftersom han inte sover annars. Lucas sov 15 minuter och promenaden tog 2,5 timma. Han bara skrek och skrek, så fort han kom upp i famnen så slutade han så det hela slutade med att Lucas fick sitta i famnen på en av oss och den andra tog två hundar och en vagn. Vi fick endel blickar på oss.

Nästa lång promenad så får bärselen hänga med under vagnen.

När
vi väll var hemma så ville han inte heller sova. Efter en stund bilåkande somnade han äntligen. Men vaknade lika fort därefter så inatt har det inte blivit mycket sömn.

Det är tur att han är för jäkla söt. Min lilla älskling. 

Likes

Comments

Glöm inte att använda er av BookBeat där man kan läsa och lyssna på ljudböcker. På BookBeat finns det något för alla.

Det är så avkopplande att lyssna på en ljudbok under dagarna nu när Lucas sover. Jag kan koppla bort allt runt omkring bara då.

Likes

Comments

Först och främst, tack till alla som har hört av sig angående igår. Fina människor ni alla är❣️

Inatt har jag suttit och haft stenkoll på min son. Vi bullrade upp med kuddar under madrassen, la babynestet på madrassen och han satt upp och sov. Natten har gått väldigt fort fast jag har varit vaken. Bytt kläder, matat, sett till så slemmet kommit upp, bytt blöja och sugit rent i näsan så fort jag har hört att han får de jobbigare med andningen. Mellan allt det har jag legat och klappat och haft min hand i Lucas så han tryggt ska kunna somna om mellan allt detta. Jag har gjort två tappra försök att tarmskölja Lucas, dock är han förstoppad så movicolen på morgonen kommer göra susen.

Nu är första natten som jag fruktade för över och de är en lättnad i mitt hjärta.
Idag ska vi bara mysa och inatt ska jag och Simon turas om att hålla kolla på Lucas. Man behöver även sömn för att kunna orka.

Likes

Comments

Idag har jag varit med om det mest otäcka som kan hända när man är förälder. Ni vet att jag skrev inlägget att Lucas "snarkade" och att jag inte kände igen ljudet. Antagligen så var de början på en förkylning. Imorse var vi uppe väldigt tidigt som vanligt. Jag satte Lucas i sin gungstol och låg bredvid på soffan och små lurade lite och han sov. När jag vaknar till och tittar på Lucas så är det slem som bubblar i hela munnen. Jag tar upp honom och slänger upp han över axeln och klappar i rumpan. Han kämpar och försöker hosta och få upp slemmet, men utan resultat. Jag springer till skötbordet och tar fram droppar och näs sugen. Mina tankar gick att få rent i näsan så han kan andas. Efter att ha fått ur snor ur näsan ringer jag 1177 och kommer fram påsen gång. Sköterskan hör hur Lucas låter och min panik.

"Han blir mer och mer röd, nästan blå och harklar sig för att försöka få upp det" säger jag till rådgivningen.

Sköterskan säger att jag måste åka in nu på en gång och sätt inte ner han i bilbarnstolen. Håll honom upprätt och slutar han andas ring 112 på en gång. Den känslan i kroppen när dem orden kom gjorde mig oerhört rädd. Mina tankar snurrade att jag inte kommer hinna samtidigt som jag grävde ur så mycket slem jag bara kunde. I pyjamasbyxor, utan trosor, strumpor och utan bh drog jag på mig skorna. Lucas hade bara pyjamas.

Jag som bara har 2 minuter från akuten med bil tog Lucas under armen, sprang till bilen och var uppe på en minut. Blev insläppt och mottagen på en gång. När jag skulle tala om i luckan vad som hade hänt så bröt jag ihop men fick fram att han inte kunde andas.
Vi fick super bra bemötande och dom kom flera stycken på en gång. När vi satt där var han hel plötsligt mycket lugnare. Rödheten från att hämta luft försvann och slemmet var inte alls lika illa. Dom kollade på honom och tyckte han såg stabil ut. Med deras lugnande ord att vi nu var på rätt ställe och hände det igen så är det ingen fara ekade i mitt huvud. Jag försökte sluta gråta och skaka. Jag försökte besvara deras frågor men jag fick inte fram något just då.

Med tiden blev vi båda lugnare och Lucas skrattade och pratade med sköterskan. När vi fick träffa läkare konstaterade hon att Lucas är rosslig och antagligen åkt på en förkylning trots våran försiktighet. Suck.

I de stora hela märker man nu att Lucas är sjuk men nu gör vi allt för att de inte ska bli värre.

Hela akutens personal var underbar och jag är så tacksam för deras hjälp, riktiga hjältar och stöttepelare❣️

Jag har aldrig någonsin känt mig så hjälplös och livrädd på samma gång, tanken att något illa ska hända sitt barn.

Likes

Comments

⭐️Lucas har börjat prata på sitt sätt, vi brukar ligga och små prata med varandra när han känner för det.

⭐️ Jag tycker att han känns mer nöjd nu sista dagarna. Det är så skönt att kunna lägga ifrån sig honom på sidan och få äta frukost utan att han blir hysterisk.

⭐️ Han är verkligen så glad nu. Han skrattar mycket och tycker om när man pratar eller skojar med honom. Hjärtat smälter.

⭐️Han vill stå upp i princip hela tiden när han är vaken. Och när han inte orkar stå så blir han frustrerad.

⭐️ Han sover inte så bra inne just nu på dagarna. Men ute i vagnen slocknar han på en gång.

Likes

Comments