Godmorgon.
Just nu ligger min älskade son vid bröstet och ler. Han har lyckats somna till och jag ligger bara och tittar. Jag skulle kunna titta på honom för alltid. Han gör en massa miner, det är så roligt att titta på. Varje leende intalar jag att han gör för mig.

Idag ska vi ta en lång frukost. Det blir baguetter i ugn, tonfisk röra, avokado, halloumi och bacon. Det låter kanske inte så gott tillsammans men det är så gott.

En promenad ska vi hinna med idag. Lucas får nog stanna hemma med pappa för det går inte att köra vagnen i detta underlag.

Lucas fick en present igår, en Gucci filt och mössa. Så himla skönt material och fint. Dem hade tagit bilen till Stockholm bara för att köpa en present till Lucas. Han kommer bli bortskämd med alla fina människor runt omkring sig, precis vad han förtjänar.

Likes

Comments

Klart att Lucas ska matcha pappa.

Likes

Comments

Idag fick Lucas en present, det tackar vi för.

Likes

Comments

Ett par kvällar nu har jag haft jätte svårt att få Lucas att somna på kvällarna. Vi har varit tvungna att åka i bilen för att få honom att somna. Nu ikväll är Simon iväg på V75 och Lucas har inte sovit mer än 10 minuter åt gången. Han har bara velat ligga vid bröstet precis hela tiden. Jag prövade att åka i bilen och då somnade han, men så fort vi klev in i lägenheten vaknade han. Det hela slutade med att jag fick ringa mamma som kom hit och hjälpte mig. Så fort Lucas kom till henne så somnade han. Det är helt sjukt hur beroende ett barn kan vara vid bröstet.

Jag kan tillägga att jag inte ringde Simon fören jag visste att mamma skulle komma hit. Simon skulle såklart komma hem om jag hade ringt honom och berättat hur de låg till. Jag ville att han skulle få vara iväg i lugn och ro. Han ser fram emot V75 varje år det kommer till sundbyholm.

Nu blev det mys med Lucas, Mantas, Mamma och Malin. En bra lördag.

Likes

Comments

Lucas sover, Simon bastar och jag sitter i duschen med en lätt huvudvärk. Jag ska strax kliva ur och tända lite ljus och lägga mig framför tvn med täcke och kudde. Jag hoppas att Lucas sover ett par timmar till innan vi ska göra dagens sista tarmsköljning.

Helgen kommer bjuda på mys och promenader. Jag ska njuta i vårat nya vardagsrum och jag ska äta massa gott, precis vad jag vill denna helg.

Nästa vecka så hoppas jag brevlådan fylls med lite (läs mycket) saker jag har beställt. Jag har nämligen gått helt crazy och shoppat järnet på internet. Inte nog med att jag köpte ny matta, bord, taklampa, inredning och en tripp trapp med babyskydd till Lucas. Jag köpte även mössor, kläder till oss alla tre, skor, lampor och andra små saker. Ångesten av att ligga på sjukhus och se sin son må dåligt resulterade i att shoppa för att dämpa ångesten. Jag hoppas det blir värt det. Vart alla saker jag köpt ska stå har jag ingen aning om, vi bor i en ganska liten trea som har saker precis överallt. Våran inglasade balkong är just nu en avlastningsplats så där ute kommer fler saker att hamna.

Vi önskar alla er trevlig helg.

Vad ska ni hitta på i helgen? Tar gärna emot tips på vad man kan göra med en liten bebis om man inte vill besöka platser med mycket folk.

Likes

Comments

Inatt sov Lucas mellan 23:00 och 04:30. Det måste bero på hur lyckad tarmsköljningen blev igår. Vid 05:00 så blev de besvärligt i magen och då kunde vi inte somna om så då myste vi istället.

Dagen har varit bra, vi har varit på sjukhuset och hämtat material så vi klarar oss och sen blev det en promenad med Fanny och Tove runt stan. Vädret är verkligen helt underbart.

Ikväll blir det tacos, men innan det ska jag och Lucas fredags bada och bli rena inför fredagsmyset.

Just nu ligger Lucas och sover i soffan. Jag hoppas att han vill sova en stund till så jag hinner stöka undan här hemma.

Igår så var Lucas mammig. Jag visste inte att de kunde ske så tidigt. Han är bara 8 veckor. Men när både mamma och Simon höll Lucas så tjöt han som bara den, det var bara när han kom till mig som han blev lugn och tyst. Det måste bero på att han ville vara hos mig, eller?

Mammas kille.

Likes

Comments

Nu har jag fått frågor kring Lucas magproblem.
Såhär började det hela:
Lucas har sedan dag ett alltid bajsat, massor och hela tiden. Under tiden har han haft problem med magknip. Vi använder mini form och Sempers magdroppar, använde pysventil och gav massage. Inget hjälpte och en dag var de bara stopp. Inget bajs kom och man märkte att han försökte bajsa men att de inte gav något resultat. Lucas prutade massor men de var bara luft som ibland luktade avföring.
Jag var i kontakt med sjukvården, ringde rådgivning, BVC och satt på akuten efter 1177 tycke. Det vi i början fick höra var att det:
Var vanligt att bebisar som är prematur inte kan bajsa. De är inte helt färdig utvecklade ännu.
Det kan gå flera dagar utan att bebisar bajsar och de är helt normalt.
Dem kan ha ont och vara besvärade med magen under en längre tid.
Han är bara vanligt förstoppad. Inget man kan göra något
När man får ersättning blir man förstoppad.
Han är mjölkallergiker, så sluta med mjölkprodukter.

Jag gav mig inte, jag märkte att något var fel, att han var riktigt besvärad och mådde dåligt pga magproblemen.
Ingenting jag gjorde blev bättre, fast jag följde deras råd. Vi fick åka in och ut efter att han fått klyx på klyx och vårdpersonalen sa att de garanterat nu skulle sätta fart på magen.

Det händer ingenting. Lucas blev bara sämre och mer ledsen. Han kved och blev alldeles röd i ansiktet. Efter många läkarbesök och efter många klyx så tog dom det vidare. Läkarna som vi träffade tog kontakt med Uppsala som är experter och tillsammans misstänker dem Hirschsprung. Hirschsprung innebär att en bit av tarmen inte fungerar och måste opereras bort. Operationen kan innebära att man behöver stomi under ett par dagar tills längre än så och i värsta fall stomi för alltid.

Vi blev skickade till Uppsala efter att varit inlagda på Mälarsjukhuset. Där skulle de göra en passage röntgen med kontrast men läkarna tyckte inte vi skulle utsätta honom för det just då eftersom han varit med om så mycket redan. Istället gjorde de en biopsi, där man tar prov från en bit av tarmen för att se om de är Hirschprung han har. Svaren kommer inom 2-3 veckor.

Just nu så är vi hemma och inväntar svaren. Från början skulle vi tarmskölja Lucas 1-2 gånger per dag. Då han blev sämre i veckan och vi fick besöka akuten igen så är det nu ändrat. Jag och Simon tarmsköljer Lucas 4-5 gånger om dagen nu för att avföringen ska kunna komma ut och han ska bli mindre besvärad. Det verkar funka för stunden.

Jag hoppas på ett sätt att det inte är Hirschsprung som de så starkt misstänker. Att Lucas inte behöver sövas, opereras och utsättas för all påfrestning för hans lilla kropp. Samtidigt som de vore en lättnad om det var Hirspsprung och genom en operation utan komplikationer att Lucas kan blir frisk och välmående igen. Det är hemskt att se honom så ledsen. Och ha så ont.
För om det inte är Hirschpsrung så måste de gå vidare. Dem tror inte längre att det beror på en vanlig förstoppning. Man kan hoppas de har fel..

Är det fler än Lucas som har haft problem med förstoppning?


Min kämpe.

Likes

Comments

Bärselen används flitigt nu och Lucas verkar tycka om den nu när han kan hålla upp huvudet bättre. Så imorse tog vi en liten promenad runt huset så Mantas blev rastad. Lucas var vaken och en nöjd bebis under den lilla promenaden.Till något helt annat. Jag är så glad som har Emelie i våra liv. Hon har ställt upp för oss så fruktansvärt mycket under den här jobbiga perioden. Tack för att du finns i våra liv<3

Likes

Comments

Jag fick migrän igår, jäklar vad jag inte har saknat det. Att dessutom ta hand om en 8 veckors bebis som just nu inte mår jätte bra är inte det enklaste. Tur att jag har världens bästa sambo och Lucas har världens bästa pappa som tar hand om oss. Tack för att du är du.
Jag har tagit min nässpray mot migrän och då får jag inte amma på 24 timmar. Jag märker att Lucas inte riktigt är nöjd med de, men jag var tvungen för att lindra den. Ikväll blir det tutte för Lucas igen. Under tiden så pumpas det för fullt.


Till något roligare än mitt gnäll så log Lucas första gången åt mig igår. Mitt hjärta smälte, älsklings Lulle. Kärleken man känner för sitt barn alltså. Jag är evigt tacksam för den här lilla individen som är våran.

Likes

Comments