Området - På förskolan kvarngården är området omringat av en gymnasieskola och ett sjukhus, och väldigt nära ligger en 50 väg. Gymnasieskolan Selma ligger till höger om förskolan ca 15 meter ifrån och sjukhuset ligger framför förskolan ungefär 20 meter ifrån. Bakom förskolan efter deras staket kommer där en väg men eftersom att dagiset har staket runt hela utemiljön så kan inte barnen ta sig ut dit, bakom staketet finns där buskar så man ser inte vägen om man står inne i förskolan. Området har mycket buskar och träd och hela området runt om förskolan är som en park med olika byggnader på. Eftersom att barnen har sitt egna område inhängnat så är det ett bra område för en förskola att vara på men kan även vara lite komplicerat att en gymnasieskola ligger så nära men eftersom barnen en dag med ska gå i gymnasieskolor så kan det vara bra att se det redan som ett barn. Det ligger utanför stan i Landskrona men har nära till olika lekplatser och parker. 

Lokal - Lokalen förskolan är i är liten och gammal men välbyggd. Förskolan är röd på utsidan och ser väldigt mysig ut vilket kan vara bra för barnen och får dom att trivas bättre. 

Utemiljön - Förskolan har som en gård utanför som är inhängnad med staket. Det finns sandlådor och en rutschkana som ligger på en liten backe. Som jag skrev i min beskrivning på området är det som en park utanför där barnen är ute mycket och går. Utemiljön är anpassad för barn och dom tar fram olika slags uteleksaker när barnen har rast som tex cyklar och spannar och spadar till sandlådan. 

Verksamhet - Verksamheten är liten och rummen är små men anpassade för barn med små bord och stolar inne i verksamheten. Barnen har frihet att springa från 3 olika rum så det blir stort för dom eftersom alla 3 rum blir stora tillsammans. Jag tror det bara finns 3 rum på den avdelningen jag är på men det finns 4 stycken avdelningar och jag tror att dom har fler rum men mindre yta eftersom det är äldre barn i dom andra avdelningarna.  Jag tror det är ungefär 3 stycken anställda på varje avdelning och det är uppdelat från ålder 1-4 och 4-6 år på förskolan 

Likes

Comments

Vad händer när barnen inte lyssnar på mig? Vad gör jag om jag ska hålla i en aktivitet med barnen? Och hur ska jag få barnen att trivas med att jag ska vara med dom i 4 hela veckor? Nu ska jag ut på min 2 praktik och ska även blogga om mina dagar på kvarngården, ni kan ta del av dessa dagarna genom att läsa och följa mig under dessa 4 veckor jag har framför mig. Det kommer bli tuffa men samtidigt roliga dagar att skriva om och även spännande för er som läser för att se hur det kan vara att jobba med barn. Det är vad jag ska skriva om i denna bloggen.

Likes

Comments