Tredje praktikdagen är nu avklarad och jag trivs riktigt bra, verkligen. Dom andra skidlärarna är sjukt trevliga och det känns bra med dom grupper som jag får vara med och ha hand om. Så det känns verkligen hur skönt som helst att det känns så pass bra! Precis som dom andra två dagarna så har det endast varit lektioner på förmiddagen med clinics på eftermiddagen. Igår hade vi barn-clinic, med fokuset på säkerhet och syften med olika grejer i barnområdet, och olika saker som man ska tänka extra på när man jobbar med barn i skidskola. Vilket var riktigt intressant! Idag när vi slutat så drog jag och Irma ut på en mysig skotertur, under ett par timmar. Först åkte vi upp på Hemmeråsen och sen åkte vi runt vid fjället.

Likes

Comments

Igårkväll åkte jag och Irma upp till Idre för en veckas praktik i skidskolan här, och idag var första praktikdagen. Och än så länge känns det faktiskt riktigt bra. Fick ett mycket bättre intryck nu här, än jag fick på praktiken förra året i Sälen. Det gjorde ju såklart dagen så mycket bättre. Men måste komma ihåg att det bara har gått en dag än så länge, så jag ska försöka att inte ta ut för mycket i förväg. Haha, lite typiskt mig. Men det känns bra, det gör det verkligen. Efter lunch var det dock inga lektioner inbokade, så då var det offpist-clinic med alla skidlärare. Och nu är jag extremt trött, vilket antagligen leder till en lugn kväll.

Likes

Comments

 • Ben- och bålstyrka:
  Man skulle väl kunna säga att det - åtminstone enligt mig - är ett roligare alternativ till styrketräning, speciellt för ben och bål. Dom rörelser du jobbar med när du åker skidor, såväl som snowboard, tränar både ben och bål mycket mer än vad man kan tro. Balansen du jobbar med när du åker utför hjälper till att bygga upp bålmuskulaturen och grundrörelserna (upp-ner, sida-sida, fram-bak) som du använder när du åker aktiverar hela kroppen.

 • Hjärta och lungor:
  Något som många nog kanske inte tänker på, är hur konditionskrävande skid- och snowboardåkning faktiskt är. Blandningen av lite högre höjder och förhöjd puls hjälper till att förbättra blodcirkulationen. Och tro det eller ej, i genomsnitt bränner skidåkningen 400 kalorier i timmen, vilket är helt sjukt.
 • Lägre stress:
  När du spenderar en dag i backen så blir det naturligt att lägga ner mobilen och ta det lugnt. Umgås med familj och vänner, utan all stress som du vanligtvis möter i din vardag. Det är svårt att använda mobilen i backen, på samma sätt som du är van att använda den under dina dagar. Därför hjälper åkningen till att skärma av lite och minska stressen.

 • Förbättrad sömn:
  Eftersom skidåkningen är rätt krävande och dessutom aktiverar hela kroppen, så blir du naturligt utmattad när du kommer hem. Positivt utmattad såklart, om du frågar mig. Detta gör att du med största säkerhet får en god natts sömn efter en dag i backen.

 • Näringsintag:
  En heldag på fjället kräver energi. Du anstränger dig under hela dagen och då behöver du kanske tänka lite mer på vad du äter. Äter du inte ordentligt under dagen så kommer kroppen inte att orka en hel dag.

Originaltexten hittar du här och bilderna är från tumblr.

Likes

Comments

Igår började egentligen skolan, men vi hade endast en lektion som vi inte behövde gå på, så då tog jag en extra lovdag och åkte till Vansbro istället. Vilket var supermysigt. Och därför blev idag, min första skoldag för denna termin. Egentligen hade vi inga riktiga lektioner idag heller, eftersom vi börjar vår praktik nästa vecka och då har vissa valt att lägga till även denna vecka. Med andra ord så är det i princip ingen i klassen här. Men jag gick ändå till skolan imorse för att få gjort så mycket plugg som möjligt. När praktiken väl drar igång så orkar man liksom inte med massa skolarbete. Då vill man kunna fokusera helt på praktiken. Efter lunch gick jag dock hem och fastnade i gitarrspelande ett bra tag. Annars så lär jag bara ta det lugnt resten av kvällen, och tagga åkdag imorrn.

Likes

Comments

Imorrn är det dags för skola igen. Känns otroligt overkligt, det fastnar liksom inte alls att lovet redan är över. Det är som om man lever i en bubbla som inte kommer att sprängas förrän man väl sätter foten i skolan igen. Ändå märker man hur bubblan sakta men säkert blir mindre och man känner att nu är det snart allvar igen. Så jag och Jenny bestämde oss för att försöka ta tag i våra liv. Under förmiddagen så satte vi oss på konditoriet här i Malung, med våra datorer och annat pluggmaterial, och tog tag i skolarbeten som legat under lovet. Vi satt där i ett par timmar och lyckades faktiskt få rätt mycket gjort, tro det eller ej, vilket var otroligt skönt.

Likes

Comments

Igår bestämde sig jag, Jenny och Filip för att ta bilen upp till backen istället för bussen, och då få en liten sovmorgon. Så efter tio någon gång så åkte vi till Tandådalen. Bräddag, med ändå hyfsat mycket fokus på den lilla tillfälliga parken som dom byggt upp. Inge stort liksom, men jag och Jenny fokuserade mest bara på att bli lite säkrare i parken och i typ småhoppen och på boxarna. Ingen biggie för många, men för oss så var det hur bra som helst och en bra början. Särskilt för mig som egentligen inte riktigt klassar mig själv som brädåkare, för egentligen är ju jag skidåkare. Men det var kul, riktigt chill också när vi tog bilen och slapp passa massa tider. Det blev liksom ingen stress då. Igårkväll käkade jag tacos hemma hos Jenny med henne och hennes brorsa och sen drog jag till Max och chillade.

Likes

Comments

Efter en vilodag igår, så är jag back at it. Idag var det skidor som gällde för min del och större delen av dagen åkte jag med Johanna, Jenny, Filip och Daniel. På förmiddagen åkte vi även några åk med Erik och Moa. Ännu en rolig dag som liksom bara bestått av chill lekåkning. Och dagen avslutades med en otroligt fin solnedgång, som dessvärre inte riktigt går att spegla på bild, tyvärr. Men det var värt ett försök. På tisdag börjar skolan igen och det innebär slutet på mitt sista jullov. Och dom få dagar som är kvar, kommer förmodligen att spenderas i backen dom också.

Likes

Comments

Ser ni glädjen i bilderna? En sån genuin åkarglädje. Gårdagen alltså, en sån otroligt fin dag. Strålande sol, fint i backen och gött sällskap. I och för sig var det -25 grader, men var man väl klädd så gick det fint ändå. Dessutom var kylan värd det, för dagen var superbra. Åkte med Jenny och Filip, och det blev ännu en bräddag. Lär vara tredje åkdagen i rad som jag åker snowboard, men det är kul. Särskilt när jag har köpt en ny bräda från standtall.se till denna säsongen, som jag verkligen gillar och känner med bekväm med. Det gör åkningen så mycket roligare.

Likes

Comments

Igårkväll kom Malin hit och sov här i Malung. Och imorse så åkte vi till Kläppen för att åka bräda. Andra bräddagen i rad för min del, vilket händer sällan utan avbrott för skidor. Men det är inte så noga, huvudsaken är ju att det är kul. Och kul kan jag lova att det är. En annan sak jag kan lova är att idag, idag har vi skrattat otroligt mycket. Vi har haft en rejäl lekdag, bara lekt runt i den underbara nysnön som kom under gårdagen och det som kommit idag. Hur kul som helst.

Likes

Comments

Första dagen i backen för detta år, inte för säsongen, men för året. Den dagen spenderades med bräda. Och sen såklart med gött häng. Jag, Jenny och Filip tog 12:45- bussen upp till Kläppen och åkte till det att backen stängde runt kl. 18. Ungefär som vanligt, haha. Idag har varit en sån dag som verkligen påmint en om vad skid- och snowboardåkningen verkligen är, och vad det handlar om. Åtminstone enligt mig. En otroligt skön känsla, massa skratt, lek och go stämning. Jag vet inte riktigt hur man ska förklara det, både pga att jag är rätt dålig på att förklara, men också för att det är en speciell känsla. Nästan obeskrivlig.

Likes

Comments