Header

Bilder från en mysig eftermiddag i Malung för några månader sen, typ april för att vara lite mer exakt. Jahaja. Nu har det gått över en månad sen jag sa hejdå till gymnasiet och Malung och ungefär lika lång tid har gått sen jag publicerade ett inlägg här på bloggen. Tiden har gått fort, även om det enda jag gör om dagarna är att jobba. Okej, nu ska vi inte överdriva, jag är ledig ibland också, såklart. Men för det mesta jobbar jag. Vartdå, kanske ni undrar? Jo, på ett café i Dala-Järna, ett café som heter Ryggåsstugan. Och ja, ni läste rätt: Dala-Järna. Jag blev kvar i Dalarna - åtminstone över sommaren - och jag hittade visst tillbaka till Vansbro kommun, där jag bodde under mitt första gymnasieår. Hur kom det sig att jag hittade tillbaka hit då måntro? Troligtvis pga Malin, som även är den som tipsade mig om att söka jobb på caféet som jag jobbar på. Hon jobbar nämligen också där, surprise va? Men det är kul. Jag trivs på jobbet. Kollegorna är mer som en extrafamilj än kollegor, och en av mina kollegor är dessutom min allra bästa vän. Snacka om vardagslyx. Att skriva om allt som hänt sen studenten känns lite väl mycket faktiskt, även om jobbet är det som tagit upp större delen av mina dagar. I vilket fall så vet ni nu med säkerhet att jag lever och att jag precis börjat äventyret som är livet efter gymnasiet. Jag kan inte lova att jag kommer vara jätteaktiv här just nu, mest pga att jag under sommaren till större delen endast har mitt mobilinternet och inget wi-fi. Det är inget som jag tänkt fixa heller, eftersom jag nog bara stannar här under sommaren. Då känns det lite onödigt att krångla med sånt och dessutom klarar jag mig väldigt bra ändå. En annan anledning är att jag känner att det just nu är lite skönt att inte tänka på bloggen. Jag tycker fortfarande att det är kul, det är inte det jag säger. Vad jag menar är att jag nog behöver få sakna bloggandet lite. Men om jag ska vara helt ärlig, så är den största anledningen ändå bristen på internet. Och nej, det är inte menat som en bortförklaring, det är bara så det är.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I onsdags var det min tur att ta studenten!! Lilla jag har gått klart 13 år i skolan och ska nu ut i arbetslivet. Gymnasiet har gått så fort, det känns som att det var nyss jag flyttade hemifrån och började på fjäll i Vansbro. Att det dessutom var två (!!!) år sen som jag bytte till skidlärarlinjen i Malung känns ännu mer absurt. Ändå har jag hunnit med så mycket, jag har lärt mig massor med nya saker och lärt känna så otroligt många människor. Så mycket skratt och tårar som upptsått under dessa åren, så många misstag som jag fått tagit lärdom av, men framförallt så många fina minnen. Jag kommer sakna det, det kommer jag. Samtidigt så ska det bli skönt att skoltiden är över, åtminstone för tillfället. Spännande, men också lite läskigt att se vad som kommer hända med mitt liv framöver. Jag är fortfarande i chock att det redan gått 3 dagar sen jag sa hejdå till skolan, med mössan på huvudet och skylten i handen. Det är sjukt, men tänk vilken bra dag det var ändå.

Likes

Comments

Bilderna är tagna av Sophie och Louise. Bild 1: Jag och Simon. Bild 2: Jenny och Simon. Bild 3: Irma, Clara och jag. Bild 4: Nalu, Irma, Clara, jag, Erik och Daniel. Bild 5 & 6: Jag och Irma.

Likes

Comments

Balen var det som drog igång vår en och en halv långa studentvecka. Dagen efter balen hände inge speciellt, förutom att mamma och Lena kom förbi på eftermiddagen då dom varit och vandrat i Hundfjället under dagen. Senare på kvällen drog dock jag, Jenny, Filip och Daniel till Mora på bio. Vilket vi bestämde när klockan var halv åtta och bion började nio haha. Typiskt oss ändå. I tisdags var det ju Sveriges nationaldag och den firade vi studenter genom att spela såpfotboll. Det var verkligen huuuuuur kul som helst, oj vad vi skrattade allihop haha. På kvällen var vi nere vid älven, tände en brasa och hade det allmänt trevligt. Igår var det mösspåtagning (!!!!) och på eftermiddagen hade vi 5-kamp. Även det en otroligt lyckad aktivitet, big ups till studentkommittén som planerat och fixar allt! På kvällen var det fest som gällde och idag är det koordinat fest som står på studentschemat. Vilket innebär att vi någon gång under dagen kommer få en tid och plats (antagligen i koordinatform) om vart vi ska vara. Med andra ord så blir det en liten surprise, spännande. Tills dess ska jag ta det lugnt, då jag känner att jag börjar bli sjuk. Så vila är prio för att inte vara sjuk under själva studenten, som för den delen är om mindre än en vecka!?! Det är rätt sjukt faktiskt.

Likes

Comments

Bilderna är tagna av Sophie och Louise. Bild 1 & 2: Jag och mina stiliga dejter. Bild 3: Fredrik, Daniel, jag och Nalu. Bild 4: Simon, Nalu och Daniel. Bild 5 & 6: Close-up på mig.

Likes

Comments

Bilderna är tagna av Louise, Sophie och Martin Axell. Bild 1: Skidlärarklassen, min exakta klass. || Bild 2: Jenny och jag. || Bild 3: Jenny och Simon. || Bild 4: Simon och Fredrik aka Irmas dejt. || Bild 5: Clara (som var med som Eriks dejt) och jag. || Bild 6: Nalu, jag och Daniel. Dessa två var då mina stiliga dejter.

Likes

Comments

Bilderna är tagna av Louise, Sophie och Martin Axell. Bild 1, 2 & 3: Klassens tjejer (freeride + skidlärare), bild 4: Daniel, Nalu och Erik, bild 5: klassens killar (freeride + skidlärare), bild 6 & 7: HTFS14 (klassen när vi är freeride + skidlärare).

I söndags var det min tur att ha studentbal. Förra året fick jag äran att gå med min fina vän Johanna som tog studenten då, men i söndags var det min tur, min bal. Det känns otroligt overkligt. Det spelar ingen roll hur många gånger som jag under gårdagen och idag kollar på bilder, jag kan inte förstå att vår bal har varit och att den var över så fort. Baldagen började med att jag, Irma och Jenny gjorde iordning oss hos Irma. Jenny tar inte studenten, men hon gick med Simon, så som jag gick med Johanna förra året. I alla fall så var även Louise med hos Irma och hjälpte till med att fixa våra hår. Hon gjorde hela mitt hår och Jenny hjälpte mig med smink. Big ups till dom för det, verkligen. Strax efter 13-tiden så samlades klassen hos Jennifer och när klockan närmade sig 15 så åkte vi till hembygdsgården för fotografering. Jag har förresten otroligt mycket bilder, så det kommer komma fler inlägg med endast bilder, det kan jag lova haha. När vi fotat klart så åkte vi tillbaka till Jennifer och hängde där tills det var dags att dra sig bort mot Orrskogen där själva balmiddagen och kvällen skulle spenderas. På Orrskogen var det då som sagt trerätters middag, små lekar/tävlingar mellan borden, det var dans, livemusik från Sälen-bandet Bucket List och såklart en massa häng. Hur trevligt som helst!

Likes

Comments

Den här låten är en av mina favoriter på Håkans album Du gamla du fria, och nog faktiskt en av mina Håkan-favoriter överhuvudtaget. Den har liksom fastnat hos mig lite extra. Jag kommer ihåg i höstas när jag såg Håkan i Linköping, så fort han började spela denna så började jag gråta. Låten gick rakt in i mig, rörde mig på ett sätt som bara musik kan. Ryser bara jag tänker på det. Flygplan utan vingar, kinder utan rodnad, jag utan dig. Så otroligt fin låt.

Likes

Comments

Torsdag. Vår sista heldag i London. Vi började den med att gå till affären och köpa frukost, därefter tog vi oss till Hyde Park, där vi åt vår frukost. Hur mysigt som helst, verkligen. Vi satt där ett bra tag innan killarna ville iväg och kolla på nån bilaffär, eller nått stället med fina bilar i alla fall, tror det kan ha varit McLaren, kanske. I alla fall så valde jag och Malin att istället gå till Victoria's Secret, eftersom killarna ändå inte hade nått behov av att gå dit haha. Efteråt så gick vi och mötte upp killarna på Oxford Street, där vi sen spenderade i princip hela dagen. Vilket var rätt mysigt, även om det kunde bli lite hetsigt ibland med allt folk, men det var ingen större stress för oss personligen i alla fall, så det var skönt. I fredags var det dags att åka tillbaka till Sverige. Vid åtta på fredagsmorgonen begav vi oss från hotellet och mot Heathrow. Vi kom fram till flygplatsen utan krångel, vilket även gjorde att vi var där innan incheckningen för vårt plan hade börjat. Medan vi väntade så köpte vi oss lite fika och när incheckningen börjat och vi checkat in så letade vi upp nånstans att äta lunch. Sen var det dags att bege sig mot den gate som gällde för oss. Planet blev dock ungefär 40 minuter försenat från Heathrow, men vi var ändå framme på Arlanda strax efter kl. 17, så det blev inte så drygt ändå. När vi hämtat våra väskor och kommit till parkeringen där våra bilar väntade så åkte vi tillbaka mot Dalarna med ett middagsstopp som blev Max, och småstopp för att byta chaufför. Jag tror klockan var runt halv elva när killarna släppte av mig och Malin i Dala-Järna, och därmed nådde resan sitt slut. En riktigt rolig resa, om jag får säga det själv. Vi hade dessutom otroligt tur med vädret, det var inte alls det regniga och dimmiga London som man hört talas som. Det var liksom regnet och dimman som man förväntat sig och när vi väl kom dit så möttes vi av sol och sommarvärme. Inte mig emot såklart, inte alls faktiskt. I alla fall så gick dagarna otroligt fort, och även om jag är nöjd med resan, så åker jag mer än gärna tillbaka. Jag vill gärna upptäcka mer av London, jag vill se mer av staden.

Likes

Comments

Vi är nu framme vid dag nummer tre, eller heldag nummer två, beroende på hur man vill se det. Onsdag är i alla fall dagen, och vi bestämde oss för att mysa till det och starta dagen med att äta frukost i närmaste park. Därefter drog vi oss mot Buckingham Palace och därefter gick vi via St. James Park vidare mot Big Ben och London Eye för andra gången. Denna gången var det tidigare på dagen och betydligt mycket mer folk än kvällen innan. Vi letade ganska snabbt reda på något ställe att äta lunch på och klockan hade hunnit börja närma sig tidig eftermiddag när vi sen ställde oss i den nu lite kortare kön till London Eye. Vi behövde som tur var inte stå i kö särskilt länge, och snart var vi högt ovanför Londons höghus. Det var riktigt mäktigt, men samtidigt otroligt jobbigt, eftersom jag har en höjdskräck som är brutal. Men det var som sagt också otroligt mäktigt. Efteråt satte vi oss i en park (alltså Londons parker är ju något man inte tröttnar på i första taget) alldeles intill London Eye och satt där och tog det lugnt ett tag. Sen ville ungefär halva gänget åka en hop-on hop-off buss, så medan dom gjorde det så stannade jag, Malin, Emil och Filip kvar ytterligare en kort stund i parken innan vi bestämde oss för att gå en tur. Med ett halvspontant riktmärke som var MI6, började vi gå längs Themsen. Påväg mot MI6 stannade vi vid ett litet kaffe-/te-/juicebarstånd och köpte varsin smoothie som vi sen gick och smuttade på. Väl framme vid MI6 gick vi sen över bron alldeles intill och satte oss sen i typ en minipark på andra sidan Themsen, mitt emot MI6. Där satt vi tills det var dags att dra sig tillbaka mot hotellet och för att möta upp dom andra för middag. Senare ut på kvällen så gick vi, hela gänget, tillbaka till parken mitt emot MI6 och myste där ett bra tag innan vi gick tillbaka mot hotellet igen.

Likes

Comments

Instagram@hhannaalander