Header

En av favoritlåtarna för tillfället, blir så otroligt glad av den.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Något som alltid är lika kul här hemma är alla fotoalbum. Det är alltid lika mysigt att sitta och kolla på alla gamla bilder från när man var liten. Det är ju en annan sak om man jämför med att kolla gamla bilder på datorn, vilket inte alls är lika kul som att kolla fotoalbum. Här har ni då alltså lite gamla bilder på en liten Hanna, förmodligen i 1-3 -årsåldern, inte helt säker dock haha. Men liten var jag i alla fall. Förutom mig så har vi brorsan i ett par bilder, pappa är även han med i en och i sista bilden är farmor med också. I vilket fall så är detta sista kvällen hemma i Gunnarskog för denna gång, och imorrn åker jag tillbaka till Malung för slutspurten i skolan. Kan ni fatta att den lilla tjejen i bilderna ovan, har blivit så stor att hon ska ta studenten om mindre än två månader? Helt sjukt.

Likes

Comments

Bilderna är från weheartit. Jag kommer ihåg när jag lärde mig att läsa och hur jag kunde läsa samma bok om spöket Laban om och om igen, bara för att läsa. Det var väl nästan lite kärlek vid första ögonkastet, eller första ordet. Sen dess har jag varit böcker trogen. Men sen jag började gymnasiet så har jag tappat läsandet lite, åtminstone under skolterminerna. Under loven så har jag hittat tillbaka och plöjt bok efter bok. Nu på senaste året har det varit dåligt med det dock. Men jag saknar det. Det inser jag lite extra nu när jag jobbar med talet som ska hållas som den muntliga delen av det nationella provet på svenskan. Temat är just böcker och jag bara inser hur mycket jag saknar att läsa och verkligen leva mig in i böckerna. Sitta hopkurad i soffan med bok efter bok och bara läsa, läsa, läsa. Det var en sån verklighetsflykt. Åh vad jag hoppas att jag kan försöka bli bättre på att prioritera böcker igen. Lägga ifrån mig mobilen en stund och fokusera på bokläsandet.

Likes

Comments

Lite kortare, lite mörkare och mycket, mycket fräschare, det mina vänner, är mitt hår just nu. Idag var jag till frisören, vilket är något som jag gillar skarpt. För det första så tycker jag att det är rätt behagligt när folk tar hand om mig, haha. Jo, men lite så. Det är behagligt och avslappnande när någon liksom sköter om mitt hår så som frisörer gör. För det andra, så är det en väldigt skön känsla som uppstår när man väl är klar hos frisören och håret känns som nytt igen. Det är riktigt mysigt. Jag har egentligen inte gjort någon drastisk förändring, utan mest det vanliga: lite mörkare toning och låta mina toppar bli några centimeter kortare. Få bort det slitna liksom. Men jag är nöjd ändå, jag trivs väldigt bra i lite mörkare och lite kortare.

Likes

Comments

Hej på er och glad påsk. Under fredag och lördag så har Malin varit hos mig i Malung. Riktigt trevligt. Vi pratade och pratade och pratade, om allt. Verkligen allt. Förutom all catch-up vi gjorde, så åt vi tacos, kollade 13 skäl varför, pluggade, fikade, kollade Abrakadabra (filmen om Håkans konserter på Ullevi i somras) och bara hade det allmänt trevligt. Igår åt vi frukost på balkongen också, vilket var en perfekt start på dagen! När Malin åkt hem igår så städade jag lägenheten och packade, och nu sitter jag hemma på mitt rum i Gunnarskog. Det gick rätt fort va? Hahah. Nej, men det är otroligt skönt att vara hemma igen. Hemma hemma liksom. Lite oklart hur länge jag stannar dock, men det återstår att se. Tills dess tänker jag i alla fall njuta av att vara hemma.

Likes

Comments

Igår hade vi sista åkdagen med Skidlärargymnasiet, förmodligen den sista nånsin. Helt sjukt. Det är riktigt sorgligt, det måste jag erkänna, jag kommer verkligen sakna åkdagarna nästa vinter. Men det blir sjukare, för idag är det 60 dagar (alltså ännu mindre skoldagar, typ inga ju) tills studenten. Det är ju ändå snäppet sjukare. Jag är såååå kluven i känslorna kring att sluta skolan, att inte riktigt veta vad som väntar, att mest troligt flytta härifrån, att kanske aldrig mer träffa dom människor som idag är mina klasskompisar. Alla dessa tankar och känslor är så kluvna att jag liksom inte riktigt vet hur jag ska hantera dom, eller vart jag ska ta vägen. Istället blir jag ganska tom. Försöker knuffa bort det, försöker att inte tänka på det. Men det är otroligt svårt. Skulle nog nästan säga omöjligt. Så då är det rätt skönt att vi är fler som sitter i samma sits. I alla fall. Nu har vi fått påsklov och det komiska är ju ändå att lovet börjar med massor av nysnö. Vart var den snön under jul liksom? Haha. Jaja, det är ju mysigt med lite snö, även om det är i april. Synd bara att backarna snart kommer stänga i vilket fall.

Likes

Comments

Jag, Erik och Louise satt på Wayne's i Mora igår, Erik med mobilen i handen och plötsligt kommer orden "Det har varit en terrorattack i Stockholm" ut ur hans mun. Jag trodde han skämtade först, jag trodde inte att det kunde hända här. Jag har läst och hört om dom terrordåd som under kort tid hänt runtomkring i Europa, senast i London för bara några veckor sen. Men inte trodde jag att det skulle nå Stockholm, eller Sverige. Men nu sitter jag här framför tv:n där dom pratar om denna oerhört hemska händelsen som drabbat Stockholm, som drabbat Sverige. Om jag ska vara helt ärlig så har det fortfarande inte riktigt gått in i huvudet på mig att det faktiskt drabbat vår huvudstad. Stockholm som jag så många gånger besökt, Stockholm som är hem för så många av mina vänner och släktingar. Samtidigt känns det så långt bort, min vardag är liksom i Malung, eller hemma i Gunnarskog, och runtomkring dom områden. Inte alls nära huvudstaden. Kanske är det därför jag har så svårt att fatta att någon (kanske till och med några) har hjärta till att köra en lastbil rakt genom Drottninggatan och in i Åhléns City, i Stockholm. Det är sjukt. Det är hemskt. Men precis som många andra så har jag sett och hört om den kärlek som stockholmarna visat mot varandra. Det tänder ett hopp, att mitt i denna hemska händelse, så väljer människor att hjälpa varandra och möta varandra med kärlek, istället för att vända varandra ryggen i rädslan. Trots att jag ändå är en bra bit från Stockholm, så känner jag en enorm tacksamhet gentemot poliser, sjukvård och alla dom som hjälpt - och hjälper - både direkt och indirekt. Mina tankar går till alla anhöriga till dom oskyldiga människor som fallit offer för dådet, mina tankar går till huvudstaden och alla på plats, alla berörda. Men vet ni, som jag tidigare skrev så har det tänts ett hopp hos mig och förmodligen hos många andra. Ett hopp om mänsklighet. Tillsammans är vi starka. <3

Likes

Comments

Igår hade vi uppåket för steg 3. (en översiktlig och basic förklaring till hur ett uppåk går till hittar ni här) Och oj, vad nervös jag var. Men vet ni vad? Jag klarade det, och då var det i princip som att en sten lyftes från bröstet. Det var verkligen en stor lättnad och en sån otrolig lycka. Idag började vår skoldag med en timmes svenska, och sen åkte vi upp till Högis för att åka hundspann. Eller ja, köra hundspann. Det lär ha varit nått av det mysigaste jag gjort. Stort cred till hundarna också, vilka tappra och starka kämpar. Det var riktigt kul att få köra, och åka med när nån annan körde hundspannet. Dock var det ju minst lika kul att få mysa med hundarna. Dom var verkligen riktigt gosiga och hur snälla som helst. Så det har varit en lite annorlunda skoldag, men en väldigt mysig sådan.

Likes

Comments

Fredagar är inte särskilt märkvärdiga, då vår skoldag endast bestod av tre timmars engelska and that's it. Så vi käkade lunch i skolan och sen så gick jag hem till mig. På kvällen så drog jag, Max, Nalu, Daniel och Erik till bowlinghallen här i Malung och bowlade. Vilket var superkul! När vi spelat klart så stannade vi kvar vid bowlingen en liten stund innan vi drog hem. En supermysig start på helgen. Och idag är det lugnt, åtminstone större delen av dagen och senare ikväll så ska jag, Jenny och Irma till bowlingen i Rättvik.

Likes

Comments

Instagram@hhannaalander