Header

Jag tror att dagar som dessa gör att man uppskattar livet lite extra. Tanken på att man är frisk och kan leva ett så kallat normalt liv, vad nu ett normalt liv egentligen innebär. Men man går upp frisk på morgonen, har mat på bordet och ordentliga kläder och en familj som tar hand om en. 

Jag var ute och körde idag med min vespa. Mest för skojs skull bara och för att få mer trafik erfarenhet. Jag hade en stund innan varit och handlat blommor till min farmor som skulle komma någon timme senare, och lämnat av dom hemma. Men vädret var så fint så jag tänkte varför inte ta en runda? Men min rundtur slutade inte riktigt som jag tänkt. Jag kommer körande in i en rondell, inte i allt för hög hastighet utan lagom för att kunna ha kontroll vad jag kände. Det var bara jag och en annan större bil som kommer från höger en bit bort på vägen. Men när jag har kört in rondellen ser inte föraren som kommer från höger mig när han är framme och kör rakt ut i rondellen alldeles framför mig. (Alltså jag hade kört in i rondellen innan han var framme vid den) Men detta gör att jag tar tag i bromsen allt vad jag kan för att inte krocka med bilen som är betydligt större än mig och min moped. Men när jag bromsar flyger bakhjulet undan så jag trillar med mopeden och slår i både fot och höft. Dock skadades jag allvarligt mer än att jag haltar runt lite nu för att jag är öm. Men i det lägen känner jag bara att jag hade extrem tur i oturen. Tänk om jag bara hed varit ca 1,5m längre fram, då hade jag varit påkörd nu. Eller om jag inte hunnit reagera utan kört rakt in i bilen. Konsekvenserna hade kunnat vara så mycket allvarligare än vad de nu blev. De allvarligaste konsekvenserna blev nog på moppen då den blev ordentligt skrapad och främre delen lossnat lite. Sedan vill jag ändå tacka föraren som stannade så att vi kunde prata. Jag tror att båda åkte hem med en viktig erfarenhet idag. Så varför jag skriver om denna händelse är en ytterligare påminnelse för både bilister och andra i trafiken. Man måste tänka på att man kan aldrig lita 100 procent på folk i trafiken, man måste ha säkerhetsmarginal. Kör hellre lite saktare i rondeller och svängar så du kan stanna om olyckan är framme, och i sådana tillfällen, ligg alltid beredd så att du kan trycka på bromsen snabbt. Eller om man som t.ex. bilist kommer mot en rondell och där knappt är någon och man behöver ha någonting i bilen, stanna. Det är så lätt att missa att någon kommer om man inte är fokuserad. Sen när ni kör låt mobil och annat vara, hur mycket erfarenhet ni än känner att ni har. Vi är bara människor och vi kan inte hålla koll på 20 olika saker samtidigt. Trafiken är full med trafikanter av olika slag och när som helst kan någon dyka upp framför en. Är man då inte beredd, då är olyckan framme. 

Jag tror inte att man tar sådana här händelser på så stort allvar när man bara läser om det förens det händer någon som står en nära eller faktiskt en själv. Men som sagt både jag och bilisten åkte nog hem med en viktig erfarenhet idag. Vilket jag kommer ha stor nytta av i framtiden. Då kör jag hellre lite långsammare än att riskrea att en olycka sker. Och jag är så glad att det bara slutade med en öm höft och en ond fot idag. Det tråkiga är dock att jag får vänta med att köra nu på minst två veckor innan mopeden är hel igen. 

Men det är tänkvärt sådana situationer och glöm inte att man faktiskt har en familj som sitter hemma och väntar på en. Så tänk alltid en extra gång före än att ångra er efter, och tänk på kör säkert!❤


(Inlägget handlar inget om att jag har något emot bilföraren i dagens händelse, utan detta handlar enbart om att påminna om att trafiken är en farlig plats och man måste ibland påminnas om det. Bilföraren var mycket trevlig och vi har pratats om hur vi ska lösa resten med moped osv...)

Tack för ni tog er tid och läsa❤

Likes

Comments

Slänger upp en lite äldre bild eftersom jag inte kommer ha tillgång till mina andra bilder nu under helgen. Ska fira min bästavän nu under helgen för hon fyller år imorgon! Men ska inom snar framtid åka iväg o fota på lite olika ställen så då kommer de massa nya bilder! ​

Likes

Comments

Här kommer mina två favoriter från fotograferingen! Tycker om den sista speciellt mycket då jag verkligen fick den i precis rätt tid!


Likes

Comments

Fåglar är nog ett av de roligaste djuren och fota då man kan få till riktigt fräcka vinklar, dock ligger det inte 100% ansträngning bakom dessa bilder men jag kom inte så nära dem och de var väldigt få fåglar. Nästa gång ska jag försöka hitta ett ställe där det finns många fåglar så man kan få lite mer chanser att få en häftig vinkel. Men fick två andra bilder jag ändå blev nöjd med men de kommer upp i nästa inlägg lite senare!

Likes

Comments

Hej igen!

Det har varit ett bra tag sedan man har varit inne nu men det är på grund av att jag inte fotat på ett tag nu. Men äntligen har det börjat bli lite ljusare och jag har hittat motivationen igen. Jag kommer lägga upp lite mer åsiktsinlägg eller bara allmänt om jag kommer att tänka på något. Men såklart kommer detta vara till största del en fotoblogg fortfarande. Har ett par nya bilder på g som ligger på datorn hemma hos pappa. Har bara ett litet problem för tillfället och det är att jag tappat bort mitt 32GB kort, så har typ panik var det är för tillfället :/ men men får åka hem och leta sen igen. Men nu kör vi igång igen med fotandet!

Kram💗
Likes

Comments