Igår var jag somsagt på körningskurs då det ingår i mitt gymnasieval att vi också ska lära oss köra häst och vagn så mitt första körtillfälle var igår. Körningen pågår i 5 veckor och är varje onsdag förutom de onsdagar vi har lov och studiedagar. Så igår fick vi typ lära oss hur man selar rätt, hur man fixar med tömmarna och lite sånt. Tror att vi selade tre gånger var innan vi gick ut i regnet och tömkörde. Anledningen till att man tömkör innan man kör med vagn är för att körning är en otroligt farlig sport och våran ledare vill veta att vi kan styra och få stopp på hästen innan vi kör "på riktigt". Men jag har tömkört såå många gånger innan så det gick väldigt bra! Först fick jag en fjordning som bara fick skritta och sedan fick jag byta till en welsh ponny så jag även skulle få testa trava. Enligt mig gick det svinbra men vet ju inte vad ledaren tyckte haha.


Sedan idag så hade jag en vanlig skoldag, började med matte, sedan svenska, lunch och avlutade med engelska. Imorgon dock så har jag idrott och vi ska då till ett klättercenter och klättra. Ska försöka få bilder därifrån men lovar ingenting. Men är så sjukt taggad på detta!! Har alltid velat klättra på sånna väggar så jag hoppas det kommer bli kul och att det går bra. Får se om jag uppdaterar imorgon men annars så uppdaterar jag när jag känner för det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan!

Nu var det ett tag sedan sist och anledningen till det är för att det inte har hänt så mycket. Har gått i skolan hela dagarna när jag har kommit hem har jag ätit och sedan träffat vänner eller bara chillat hemma. Så jag kände att jag inte skulle ha något speciellt att skriva om. Har inte så jättemycket att skriva om nu heller förutom hoppasset igår och fodringen idag.

Igår hoppade jag då somsagt, rider med skolan varje måndag och var fjärde gång är det hoppning. Så dagen började med att hon sa vilka hästar vi skulle ha och om vi skulle rida i grupp 1 eller 2, jag, Linnea, Ella och några andra från klassen red i grupp 2 men det var verkligen skönt att ha Ella och Linnea i min grupp då de är de två jag umgås med. Eftersom vi red i grupp 2 så hade vi morgonstalltjänsten och den var stressig som vanligt.... Vi ska lixom på 1h hinna mocka 10 boxar samt torva de, packa hö till massa hästar och sedan fodra, sopa i hela stallet toch hinna hämta in + göra iordning våra hästar. Själva hoppningen gick rätt så bra. Hade en jättegullig ponny som heter Jazz som jag även hade på bommar förra veckan. Hon stannade en gång på en oxer då jag tänkte fel så körde en gång till och då gick allt väldigt bra!

Fodringen idag var lätt men det var riktigt kallt! Stannade hemma från skolan då jag hade så sjukt ont i huvudet men åkte till stallet sen för att ta hand om hästen och hjälpa mamma med fodringen. Så mamma började fylla vatten i alla hagar medans jag borstade Beauty. Då vi kom till stallet väldigt sent idag så struntade jag i att rida för det är väldigt mörkt och ridbanan ligger typ 15 minuter bort och hon har gått så pass mycket så hon kan stå en dag utan problem. Sedan gick jag ut med henne till hagen medans mamma gav alla hästar hö och sedan hjälptes vi åt med att sopa hela stallet sen åkte vi hem. Här hemma har jag bara gjort en macka och sedan gått och lagt mig och ska sova nu... Jobbig kväll med ett piss besked också men allt löser sig förhoppningsvis med tiden. Hörs kanske imorgon då jag faktiskt ska köra shettisar!
Godnatt<3

Likes

Comments

Hejsan! Mitt namn är Hanna Jansson och jag är 15 år gammal (01a) och jag hade tänkt att testa blogga lite igen. Började gymnasiet för ca 1 månad sedan och trivs jättebra! Jag går en hästlinlje/naturbrukslinje i Stockholm. I linjen ingår det att rida en gång i veckan och att ha praktik en gång i veckan och det tycker jag går asbra och jag är mer skolmotiverad än jag någonsin har varit! I grundskolan försov jag mig väldigt mycket och så skolkade jag väldigt mycket då jag inte vart så bra behandlad av varken elever eller lärare men nu är alla jättetrevliga och snälla haha. Så jag har inte försovit mig än iaf!

Jag bor i en stad som heter Södertälje en bit ifrån Stockholm. Jag bor här med min mamma och är vissa helger hos min pappa som bor i Norrköping. Jag har tre syskon, en syster som är 30 som bara bor en liten bit härifrån (samma mamma) en syster som är 17 och bor i Stockholm (samma pappa) sedan har jag en lillebror som är 6 månader och bor i Norrköping med min pappa och hans sambo. Sedan har jag hos mamma en hund, en katt och en häst.

Men jag har ett problem angående att börja blogga igen och det är de att jag tycker att det är kul i ca 2 veckor och sedan tröttnar jag. Men ska verkligen försöka den här gången! Men uppdaterar sen när jag har tid någon gång! <3

Likes

Comments