Hallå på er igen!

Har haft ganska mycket för mig i helgen, så har inte riktigt haft tid eller ork för bloggen.

I lördags var jag och mamma hos en av hennes jobbarkompisar som har hundvalpar, Jag hade kameran med mig, och fick en del bra bilder.

Igår var det hopptävling på Säva och jag cykla ner å kolla en stund och hade även då kameran med mig. Var inte riktigt sams med den då, fokusen ville inte riktigt samarbeta, och sen så är det alltid svårt att fota i ridhus, så höll mig mer ute på framhoppningen.

Frosty då... I lördags red jag bara ut en lättare sväng, men oj så fin hon var! Galoppen var såå rund och fin! Igår blev det markarbete på ridbanan, men 5 upphöjda travbommar på medellinjen, för nu jäklar ska det byggas rumpmuskler! Hon var lite tjafsig i början, så jobbade mycket övergångar, speciellt trav/galopp. Väl över bommarna så var hon fin, så länge jag inte släppte stödet i tygeln, då flöt hon iväg lite väl fort och det blev kort mellan bommarna och hon tappade takten. Sen att ha koll på den jävla vänsterbogen är verkligen allt annat än lätt! Men några gånger lyckades jag och fick henne rak innan bommarna och då gjorde hon det super!

Idag hade jag tänkt rida ut igen, men kandar. Mycket fokus på tempoväxlingar, att hon lyssnar både fram och tillbaka och att hon inte släpper stödet på tygeln i ökningarna.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag var min ponny fiiin 💖👑 Det blev ett joggingpass på vallarna, och hon kändes så pass pigg och fräsch att jag både travade och galopperade, även om planen från början var att bara skritta och eventuellt trava lite. Såret på bakbenet ser äntligen bättre ut och har en sårskorpa nu. Och hon är varken varm eller öm så nu tänker jag börja köra på ordentligt igen.
Hon skjuter ut vänsterbogen en del, det har blivit mycket bättre men fortfarande en del att jobba på där. Men det leder till att hon blir hådrd/stum i vänstertygeln och svår att ställa åt vänster. Men efter lite jobb så släppte hon super även åt vänster och då blir hon på en gång väldigt mjuk och fin och rörs sig fantastiskt ❤ Det var närmare 27 grader, så det var svettigt, så spolade av F efteråt och för första gången på länge verkade hon uppskatta det lite.

Det har hänt så otroligt mycket med henne kropp bara de senaste två veckorna. Vinterpälsen är mer eller mindre helt borta, de extra kilona hon la på sig i vintras är borta och hon har musklat på sig otroligt mycket på kort tid och nu är hon riktigt snygg i kroppen! Ska försöka ta några bilder så ni får se.

Här var hon fin i kroppen! 15 Maj 2016, så ganska exakt ett år sedan.

Likes

Comments

Vart kom all värme ifrån?! I förmiddags var var det väääldigt kvavt och kladdigt men sen blev det så mysigt med typ 25 grader, sol och lite svala brisar.

Frosty fick ett pass på banan idag, barbacka skrittarbete, och hon skötte sig exemplariskt! Pigg men fokuserad och stundtals riktigt fin! Såret ser bättre t, så imorgon kan hon förhoppningsvis gå ut utan bandage. och då ska hon även få komma ut en sväng, hon gick på banan igår också, liknande som idag så hon vill nog komma ut och känns hon fräsch lägger jag in lite trav också.

Träningen gick bra idag också! Förra passet, dvs i förgår, var så jävla jobbigt! Fick verkligen pressa mig igenom. Men idag kändes det betydligt lättare, vilket är skönt. Men det är såååå tråkigt?! Jag får verkligen tvinga mig själv att hålla fokus. Men hoppas att det blir lite roligare när jag börjar se lite resultat..

Efter att ha tränat så bör jag om till bikini och gick ut å la mig i solen på altanen i närmare en timme, mys!

Har ni sett denna lilla goding då? ❤

Likes

Comments

Hallå på er!

Jag har precis kört klart min första lektion på körskola. Det gick bra, ingen dog iaf.
Någon lunch blev inte köpt, utan köpte en vanilj Latte på Espresso House istället, haha nästan samma. Men som jag saknat den❤ Jag blev juh faktiskt "klassens kafferast" av en anledning 😉

Frosty verkade va pigg idag. Jag tog hästarna i morse för för att kunna plåstra om henne. Och att bli uppbunden i stallgången när man vill uuuuuttttt i hagen, det är typ Frostys värsta mardröm! För som hon höll på! Ett jävla träningspass att få på ett bandage som sitter någorlunda när hästen stundtals står på ett ben... Och så taggad på att få komma ut att hon står å skakar i hela kroppen... Sen när bandaget var på och det var dags att gå ut då tacktade på  hon sträckt grimskaft framför mig hela vägen ut till hagen och så fort grimman va av drog hon av ett par bocksprång, mitt lilla mongo 💖

Likes

Comments

Hallå på er!

Frosty lyckades trampa sig själv på kornranden igår, när hon höll på å dryga sig.. Så hon fick ett sår som blödde en del då, men slutade som tur var blöda ganska snart. Men det är som en liten ficka och det vätskar en del.. Så satte på en kompress, bomull och massa vetrap efter att tvätta ordentligt, men det är inte helt lätt att få att sitta kvar...

Så idag blev det bara en barbacka skrittur. Hon kändes pigg och fräsch, möjligtvis lite irriterad på bandaget i början men det släppte fort, och sen var det bara full fart framåt som gällde! Tänker att det får bli lugnare nu tills såret har börjat läka.

Tog av bandaget nu på kvällen så får det lufta under natten, men kommer sätta på ett nytt i morgon bitti, för vill inte att det kommer in smuts och blir infekterat eller så, för som det är nu är det ingen sårskorpa på...


Imorgon ska jag in till Uppsala och övningsköra på körskola för första gången.! Ghaa, börjar bli nervös..! Ska köra mellan kl. 10 och 10.40. Så tänker att jag köper med mig lunch hem, så att jag är hem till 12, då hästarna ska ha lunch. Ska absolut inte gå på stan, för det kommer sluta med att jag köper något och jag behöver spara pengar så mycket jag kan!

Likes

Comments

Idag var det inte Frostys dag... Det var faktiskt ganska längesen vi hade ett sånt här dåligt pass! Det var typ ingenting som funkade som det skulle idag. förutom när jag skrittade fram på lång tygel, då var hon avslappnad och fin, men så fort jag kortade upp tygeln började allt gå åt skogen... Förjävla tung och stum i handen, ville inte alls ställa sig, att ta en förhållning existerade inte, och inte ett dugg framme för skänkeln, utan hon drog bara ned huvudet och sprang på... Att jag dessutom hade hackamore på henne gjorde juh inte direkt saken lättare.... Så vi stryker ett sträck över dagens ridpass och försöker ta nya tag i morgon! Och då kommer jag rida med bett, för det brukar hon inte hänga sig på lika mycket.

Har precis styrketränat lite, och försöker hitta lite nya krafter för att gå ut å fixa stallet. Går sådär. Har faktiskt varit lite duktig gällande träningen, har tränat var annan dag sedan i onsdags, haha.

Utöver det så sitter jag å redigerar lite bilder som jag tog igår. Tog en lite sväng upp i skogen med kameran, och fick en hel del fina bilder! Så bjuder på några som smakprov.


Sista bilden är från våran trädgård, men tycker den blev fin, så den får vara med också.

Likes

Comments

Hallå på er!

Det blev lite ändrade planer för Frosty igår. Planen från början var att bara skritta ut, men hon var så spänd i huvudet så det blev ett lösgörande pass på vallarna istället. Efter lite om och men så blev hon fin. Lite matt och slö i skritten, men traven var desto bättre! Efter lite skänkelvikningar i trav så gjorde hon några riktigt fina galoppfattningar också.

Det blev en skritt ur idag istället, och förutom att hon höll på att ta dö på oss när det kom en traktor och jag tyckte att vi kunde kliva över ett litet dikt över till en vall, men det fanns juh garanterat krokodiler i diket så det tänkte hon inte kliva över, så istället började hon backa och sparka... Så jag fick sitta av och efter lite tjafs så hoppade hon HÖGT över diket... Sen var det lugnt, så jag satt upp igen och vi red vidare. Efter att ha ridit den tänka svängen så kom vi tillbaka till diket, så provade att gå över det igen, och då var det inga problem alls... Annars var hon fin idag, skritta på bra och jag hade ett mjukt, jämnt stöd i handen.

Ponnyn från idag❤

Efter att ha kommit in från stallet så låg jag 1 timme i solen på altanen, sååå mysigt. Speciellt med bra musik i lurarna!

Måste visa hur fin himlen var nu på kvällen!

Likes

Comments

Hallå på er!

Jag sitter i soffan med en kopp kaffe just nu, men ska alldeles strax byta om och gå ut i stallet. Frosty ska få komma ut idag, å skritta, men även arbeta lite, skänkelvikningar, öppna, sluta och lite halter.

Igår ställde jag fram ett par små hinder på banan, eller snarare upphöjda bommar. Två hinder på ena långsidan med 4 galoppsprång mellan. Varierade att rida rakt fram och att lägga en volt i mellan. I höger varv var hon riktigt fin, låg på ganska mycket med gick ända att reglera. I vänster varv är hon inte lika stark, så där blev hon lite lång och tung i handen och när jag får upp huvudet på henne och för henne att gå på med framåt så blir det istället tomt i handen. Sen fick hon för sig att det va någonting utanför ridbanan som hon absolut var tvungen att kolla på, så då gick hon utåt ställd och då landade hon i fel galopp och blev vinglig i mellan. När hon får för sig att kolla på någonting är det jättesvårt att ställa henne bort från det. Så lite sämre flyt i vänster varv, men att hon var så fin i höger väger upp det 😉

Likes

Comments

Bara för att jag här om dagen sa att Frosty kunde uppföra sig och inte var överdriver pigg, trots att hon får havre, så var hon såklart sjukligt pigg idag! Bromsen var väl lite ur funktion, haha. Hon var superfin så länge jag inte la mig i för mycket, men att sakta av till trav från galopp var inte helt enkelt... Så ett par gånger fick jag ta tag lite ordentligt i henne, men då flög hon mest bara rakt upp istället... Jävla tokponny. Även om henne fokus låg lite och flöt på ytan och bland flöt iväg lite väl långt så blev hon aldrig okontaktbar som hon kan bli. Efter ett par halvhalter så kom hon tillbaka till där jag ville ha henna. Även om hon var pigg och vill framåt så kunde jag ta en halvhalt och sen lätta av i handen, utan att hon se blev framtung och springig, utan hon gick kvar i samma form och tempo som innan. Så även om bromsen inte riktig funkade så är jag nöjd. Det är kul att hon är pigg och kan uppföra sig, nästan hela tiden iaf. När jag skulle skritta av henne ute en sväng, så låg det en liten pinne på vägen som garanterat skulle äta upp henne, så då var hon juh tvungen att kasta sig...


Idag är det för övrigt 2 år sedan Frosty var inne på Ultuna och fick sitt öga bortopererat. Lite sjukt att det redan gått 2 år, men samtidigt känns det som det alltid varit så.

Bild från i förrgår när hon fick springa lös på ridbanan och jag ställde fram ett litet hinder, vilket hon tyckte var superkul! Fokus ligger fel, men man ser iaf hur min min ponny är, hehe

Likes

Comments