Hej igen!

Idag är det 2 veckor sedan jag och Frosty åkte till Gotland och vi båda trivs som fisken i vattnet!

Tyvärr är Frosty inte helt fräsch dock... Hon har känts ojämn i fram, så i fredags förra veckan var veterinären här och kollade på henne och böjde fram en liten hälta i fram, inte mycket, men den fanns ändå. Så nu får F Metacam, och äter sista dosen imorgon. Hon får ridas, men lite lugnare, och jag ska lägga in mer tömkörning i schemat, i ca 4 veckor, sen får vi se hur hon känns och hur vi går vidare.

Frosty går i hagen med Findus och dom funkar toppen tillsammans! Och F är väldigt förtjust i hans stora pannlugg haha!

Annars då? Dagarna går i en väldig fart! Har fått rida en del. Har i 1 och en halv vecka ridit en av fjordingarna, en gullig liten herre som heter Dumle. Han behövde ridas till lite, och det fick jag göra. Var även med på en hoppträning med honom i onsdags, och vi tog och över en oxer på 95 cm! Haha, kors i taket! Nu har jag fått ett nytt projekt som jag riktigt taggad på! Nämligen 3,5åriga Heidi! Hon är inriden, men inte särskilt mycket utbildad för att hon gjorde illa sig i somras, men ska nu igång igen. Det är en väldigt levnadsglad och positiv liten fröken! Man kan inte låta bli att le när man är runt omkring henne, för hon pratar mer eller mindre hela tiden och är väldigt social och nyfiken på vad livet har att erbjuda! Red henne för första gången igår, och det känns som hon har det väldigt lätt för sig! Så med träning så kan hon nog bli riktigt fin!

Sen har jag hittat en liten krabat som gärna får följa med hem sen, haha! Lilla 1-åriga Tyson. Såååå bedårande söt ridponny. Han har en blick man smälter av, och den minsta mulen man kan tänka sig!

Likes

Comments

Hej på er igen!

Idag åker jag och Frosty till Gotland! Jag har nog inte riktigt fattat det ännu, trots att både mina och Frostys saker är nerpackade....

Nu tänkte jag gå ut i stallet å skritta ut en sväng på F, innan jag packar de sista sakerna. Duscha och äta måste jag hinna med också.

Elsa ska ha med sig Findus, sin foderhäst, och jag åker med dom till Gotland. Tror det blir bäst så, så att hästarna får sällskap på båten, och så sparar man massa pengar också. Båten går kl. 8 från Nynäshamn ikväll, så vi åker hemifrån vid 5 ungefär, så jag har gått om tid att få ordning på alla saker, men nu ska jag ändå sätta fart, så att jag slipper stressa!

Likes

Comments

​Hej på er! 

Nu kallar snart sängen! Har egentligen inte gjort särskilt mycket idag, men energin är ändå helt slut. 

Igår hade jag ett katastrofpass med Frosty. Jag red in på ridbanan med alldeles för höga förväntningar och för hög press på både henne och mig. Jag hittade ingen känsla, satt dåligt och kände mig mer eller mindre som en nybörjare.... 

Men idag gick det bättre. Jag hade en bättre sinnesstämning när jag satt upp, mycket lugnare och utan någon prestationsångest. Och då går det så väldigt mycket bättre! Eftersom det var så spänt och tjafsigt igår så blev det ett joggingpass idag, lång och låg. Jobbade henne 25 min i skritt på nästan helt lång tygel, tempoväxlingar, lite sidvärts och bara fokus på att få henne avspänd och mjuk och att hon skulle ta mina halvhalter. Sen gick jag mjukt över till trav där jag fortsatte med samma jobb. Började på halvlång tygel och kortade successivt upp den. Hon kändes fin, ingen 100% känsla, men fin. Tills vi kom till galoppfattningarna, då tog det tvärstopp..! Och fick vi stå å tjafsa en stund, innan vi kom vidare, men väl i galopp var hon fin. Körde förvänd galopp längs spåret. I höger varv/vänster galopp var hon väldigt fin! Bra påskjut och höll ihop galoppen bra. I vänster varv/höger galopp har hon det svårare och blir ganska lång och flack, och blir hon spänd och börjar kolla på massa saker utanför ridbanan. Så där fick kämpa lite mer, men det gav resultat! Jag fick henne avslappnad och någorlunda rund några steg, så då nöjde ja mig och bröt av till trav. Efter galoppen fick hon lite bråttom i traven och orkade inte riktigt ta halvhalterna, så då började jag om med samma jobb i traven som tidigare och då blev hon fin! 

Likes

Comments

Hej på er!

Det är fullt upp hela helgen! Igår var vi i Stockholm nästan hela dagen, vi åkte hemifrån vid 11 och hon hem kl 22. Vi träffade släkten och firade farmors födelsedag, mycket trevligt!

Nu ska jag alldeles strax fixa mig för att ta bussen in till Uppsala, där ska jag möta upp pappa och vi ska shoppa saker jag kommer behöva till Gotland, för på fredag åker jag! Ghaa! Jag har inte riktigt fattat att jag ska göra det! Har känt mig helt lugn, men igår när jag gått å lagt mig och tänkte på det så fick jag världens ångest! Allt jag ska lämna hemma, Katitzi, Tabbe och Holly, och tryggheten! Jag har sagt det förut, men jag är livrädd!

Likes

Comments

Hej på er!

Idag var vi tillbaka i dressyrvärlden, och det med en bra känsla och ett stort leende! Till en början var Frosty lite dåligt framme för skänkeln och känslan var lite ojämn. Men efter att ha jobbat med halvhalter och övergångar så blev det mycket bättre! Red i sommarhagen, och det är en hörna där hon blir spänd, så jobbade henne en del där för att få henne att släppa det och koncentrera sig på mig istället. Det tog ett litet tag, men sen så släppte hon det, och spänningen som hon tidigare la i att försöka springa iväg, la hon istället i arbetet, och jävlar vad hon travade! På slutet hade jag bättre känsla i traven än jag brukar ha på kandaret, och nu red jag på vanliga bettet. Så det var riktigt kul att vi kunde få till det så bra med det också! I galoppen gjorde jag inget speciellt, utan lät henne galoppera på , stämde bara av med några tempoväxlingar ibland. Galoppen var också bra, men jag måste bli bättre på avbrotten, för det blir lite att jag "drar i handbromsen" och släpper benen, och driver inte in i avbrotten och då blir F lite stum i munnen och segar in i avbrotten, men när jag gör rätt så blir det på en gång mycket bättre!

Likes

Comments

För drygt en (två?) vecka sedan fick Frosty ett insektsbett under magen, så jag har inte kunnat ha sadel på henne under den tiden. Men nu har det läkt, så i förgår kunde jag rida med sedel igen! Och jag skrev juh här om dagen att jag var hoppsugen, så idag åkte hoppsadeln på och hindren byggdes fram!

Hon var lite tjurig under framridningen, men så fort jag tagit första språnget släppte det och hon fick med ens en jäkla fart!

Byggde fram tre hinder, en oxer, en rak linje, 20 meter till ett räcke, och en bruten linje, 20 meter till ett räcke. Hindren låg på mellan 50-60 cm. Eftersom det var ett tag sedan vi hoppade så är vi båda lite ringrostiga, och jag ville kunna fokusera på min inverkan och att få ett bra flyt. Lekte lite med att variera antalet galoppsprång emellan. Hon har lite svårt att länga, men korta var inga större problem.

Hon tyckte det var superkul och hoppade fint! Var på banan i 40 minuter, varav ca 20 min var framridning, och så avslutade jag sen mad att skritta av henne 15 min ute.

Likes

Comments

God morgon på er!

Klockan är 09.17, och jag har redan ridit och fixat stallet och nu sitter jag å äter frukost. Idag ska jag iväg och göra Risk2 på Gillinge och kommer inte hem för ens ikväll och jag vill rida Frosty medans det är ljust ute, så då fick det bli nu på morgonen, innan jag släppte ut dom. Frosty a.k.a Fröken monster-morgonhumör är inte helt kul att rida innan hon har fått gå ut i hagen! Jag vet inte riktigt hur många gånger jag har dragit den slutsatsen..? Spänd som en fiolsträng och har aaaaalldeles för bråttom för att hinna med att lyssna på mig också... Jag kan väl säga att jag är ganska glad att jag satt kvar idag, även om jag satt barbacka! För hon bjöd på några fina bakutsparkar och när vi gick förbi grannens hästhage, så stod det en vattenhink vid staketet som inte brukar stå där, så det första Frosty gjorde var att kasta sig om, sen när jag lyckats vända henne igen, då var hon så spänd så att det kändes som att hon gick å hukade sig, för att vara bered på att fly! Men dom sista minuterna slappnade hon av. Hon hade fortfarande lite väl bråttom, men det gick ändå att få kontakt med henne. Och det är faktiskt väldigt sköt, att vi kunde avsluta på ett trevligt sätt!

Sen att hon försökte äta upp mig när vi kom in i stallet igen är inget jag behöver nämna...

Likes

Comments

Jag har fått jobb! Och i slutet av denna månad/början av nästa flyttar jag och Frosty till Gotland!

För att vara mer exakt har jag fått en lärlingsplats på Sindarve, som är en gård som först och främst har ridläger på somrarna med deras fjordingar. Men nu, när sommaren är över, har dom vanlig ridskola, tror jag... Har faktiskt inte superbra koll på vad dom gör... Men jag tror det kommer bli bra! Jag får som sagt ha Frosty med mig, jag kommer få rida mycket, och ett extra plus är att Elsa är där också! Och det gör faktiskt väldigt mycket! För jag ska erkänna att jag egentligen är ganska livrädd för att flytta hemifrån, hehe, men nu kommer jag ha henne där, så lite trygghet finns iaf.

Det jag är mest orolig över är dock Frosty, att hon inte ska trivas eller så...! Men jag har prata med dom där, och vad det låter som så kan F nog trivas. Jag har juh tackat nej till ett jättebra jobb i ett dressyrstall, för att jag visste att F inte skulle trivas, p.g.a att hästarna inte fick gå ute i hage så mycket som F behöver, och att dom gick själva i hagen, vilket F inte klarar av. Men på Sindarve får dom gå ute mycket, i mindre flockar, vilket är toppen, eftersom det är det hon är van vid! 

Så nu håller jag tummarna för att det här bli bra!

Likes

Comments

Hej på er!

Frosty ska som sagt få vila idag, men stallet ska juh ändå som vanligt fixas, så tänkte gå ut å göra det nu. Sen tänkte jag tvätta ut transporten, en viss ponny har skitat ner den. Får se om jag hinner/orkar göra klart den idag, för den behöver tvättar av både ut- och invändigt. Sen har jag inte mycket mer planerat för dagen, plugga körkort borde göras dock.

​Börjar bli sugen på att hoppa igen! Det var ett tag sedan, och nu när hon börjar bli starkare i galoppen och framförallt bakbenen så skulle det vara kul att se om det blivit någon skillnad. Skuttade över en liten stock när vi var ute förra veckan, och det tyckte hon var kul, även om det bara var typ 50 cm. 

Likes

Comments

Hej på er!

Idag var det longering som stod på schemat för Frosty. Lite lättare pass, med fokus på avslappning. Hon har jobbar på bra, och hårt den här veckan, hon har gått med kandaret tre dagar, måndag tisdag och lördag. Och i onsdags när jag longerade fick hon trava över bommar. Så hon förtjänar absolut lite lugnare nu. Imorgon får hon vila helt och hållet.

Galoppen var lite jobbig för henne idag. Hon har börjar få ett så bra kliv i bak, men har i dagsläget inte riktigt muskler för att riktigt hålla ihop den galoppen, speciellt inte när inte jag sitter på där jag kan hjälpa henne mer än vad jag kan göra från marken. Så hon blev lite upprörd och slänger med huvudet, men håller ändå igång galoppen, stället för att bryta av eller byta till korsgalopp, som hon gjort tidigare.

Jobbade mycket med att hon skulle kunna kliva på i lite högre tempo och fortfarande vara avslappnad. Det är en bit kvar till hon är där jag vill ha henne, men vi har ändå kommit en bra bit på vägen.

Likes

Comments