Header

I år sökte jag och några vänner till mig in till Bråvalla som volontärer, vilket vi lät kul samt för att ha något att göra i sommar ungefär. Detta var mitt andra år på Bråvalla, men första som volontär. Var med i gruppen Media crew som skulle dokumentera dem andra volontärerna i fotografisk väg. Att fota på en festival är en upplevelse, har fotat mycket stora event förut men nog inte lika stort som en festival. En annan upplevelse var crew-campingen med helt underbara människor och en hel mycket skratt och en awesome tid helt enkelt. Nog en av dem roligaste festivalerna jag har varit på. Hann inte riktig se jätte många band/artister p.g.a arbetsschemat men hann och se dem två jag verkligen ville se. Det var Tenacious D och Remmstein, så med dem här två banden och alla underbara människor kunde det inte bli en bättre festival.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tanken på att jag inte har bloggat så jätte mycket under året på Gotland,tänkte jag en lite sammanfattning om året. Dem två anledningarna till att jagsökte till Gotland folkhögskola, för det första ville jag ha fotografiskutbildning samt att det skulle vara skönt och komma ifrån Stockholm ett tag. Selite andra saker, träffa nya människor och kunna ta ett år fokus på detfotografiska. Jag bodde i en student korridor på skolan. Där dem flesta boddesom gick på skola. Så det tog inte lång tid innan man började klicka med folk.Sen var det nog aldrig en kväll som stod helt still. Kunde va allt från en lungkväll vid brasan till spontan trip till Visby. Eller dem långa datasalkvällarna, där alarmet går på vid en tidpunk på kvällen som gör att man måstegå ut och larma av men ibland gick det inte alltid så man fick ringa vaktis,som alltid gav samma svar "det e sent, gå lägg er". Fast demkvällarna jag tyckte nog bäst om när man fastnade i korridorerna mednågon/några och sitta där och bara snacka i ett fler tal timmar. Ungefär vardetta som hände utanför skolan.

Under första terminen i skolan tyckte jag att det var mycket repition på detjag har lärt mig sedan tidigare. Det var mer det analog-fotograferande som blevnytt för mig. Jag höll på med det lite men inte riktig fastnade för men roligtatt fått kunnat lära sig den delen också. Sen har jag har mina små projekt vidsidan om som jag jobbade mycket under andra terminen. Samt våranslututställning som vi hade under maj. som finns att läsa inlägget under detta.Med allt detta sagt jag har haft ett super bra år och fått lära känna heltfantastiska människor.

Likes

Comments

Nu blev det ett tag sen jag skrev igen, men det har varit så mycket att göra till utställningen. Då jag alltingen har stått bakom kameran eller vid datorn. Men nu börjar detta nå sitt slut, för på fredag öppnar vårat veninsars på konstmuseet i Visby. Är så taggad! Så den här veckan är vi på museet och sätter upp allt. Fick upp mitt idag och när man ser allt uppe känner man att utbildningen håller på att ta slut. Vilket jag tycker är sjukt tråkigt men ska verkligen njuta av den sista tiden här på ön med massa underbara människorna!

(Vår affisch blev så awesome) #fotolinjenhemse #gotlandfolkhögskola

Likes

Comments

Oj, nu blev det ett lite tag sen jag skrev, men tiden finns inte alltid till. Förens nu? Men kan ju säga att det inte har hänt mycket här, förutom att jag har jobba mycket med lite olika fotouppdrag, sovit och klämt in lite skola där i mellan. Ungefär så har mitt liv sätt ut nu senaste veckor. Ikväll/imorgon verkar eller rättade sagt ska vara klara. Så kanske få lite av någonting som kallas "fritid", om några dagar. Jag ska snart påbörja min slututställning som kommer vara i maj, som jag ser fram i mot. Håller just nu lite smått att jobba med det projektet också. Som ni kan läsa så är det lite saker på g just nu och det ska bli så skönt med lov... om två veckor....Likes

Comments

Hoppas alla som läser och inte läser har haft en bra helg. Själv låg man i sängen och va sjuk, så låg nästa hela helgen i sängen. Hann dock va lite i studio för att göra mitt arbete till mitt produktfoto. Morgon dagen plan är att sitta och redigera bilderna.

Under veckan händer det inte så mycket, mer än att bli klar med lite uppgifter. Jo, åker hem på torsdag för jag ska på en intervju i Stockholm och ska även passa på att jobba med fotoprojekt när jag är uppe, har en liten idé som jag behöver lite hjälp av själva Stockholms stad att göra. Det blir nog ett lite inlägg om det när jag e klar

En bild innan vinter kom till hemse

Likes

Comments

Då helgen jobb klart, äntligen! Har suttit och redigerat bilder från två fotograferingar, samt försökt att lära in photoshop som inte alltid jag kommer överens med. Men det har gått bra eller oftas iallafall. Har suttit och försök fin retusa (om det heter så?). Betyder att man ta fixar huden som exempel, ta bort finnar. Så det har jag typ gjort på ca 70 bilder. 70 bilder är inte mycket egentligen men för en som precis har börjat använda photoshop och så ska men sitta och fixa/ta bort huden. Så blir det lite jobbigt efter ett tag men roligt var det, har iallafall lärt mig något nytt denna helg :-)

​Model - Alexander

Likes

Comments

Denna lördag händer det inte så mycket än att sitta i ett hörn av datorsalen och göra klart Lollo och Alex bilder som jag fotograferade upp i Stockholm. Jag har dock hunnit varit ute och fotat lite uppgifter med min vän Albin i detta härliga väder. Men mer tror jag inte händer idag, kanske börja planera på mitt slut projekt, som jag egentligen skulle göra i december, men det blev inte så. Hoppas ni får en trevlig lördag! 


Likes

Comments

2016, ett nytt år! Och jag har redan brutit mot mitt löfte eller det är inte löfte men det är ungefär ett mål. Något jag vill, e att försöka satsa lite mer på bloggen, skriva lite mer, utöka lite skrivämnen och visa mer arbeten jag håller på med. Jag tycker det e sjuk kul att skriva, men sista tiden har jag inte tagit den fritid jag har för att skriva, och det något jag vill. Utan det har varit mer att man har legat i sängen och kolla på film på kvällen. Men jag ska verkligen försök nu eftersom det är något jag verkligen vill nu.Så det e mitt löfte eller inte ett löfte men mitt försök jag vill göra detta år.

Hoppas alla haft ett bra nyår och en bra start på detta år. Själv firade man nyår hos några vänner i Stockholm och sen har början på året haft en bra start. Har umgås med vänner och familj innan jag åkte till Gotland igen.

Likes

Comments

Idag hände det en lite spontan men ändå rätt planerad sak. Mitt rum här i Stockholm blev lite omvandlat, sovrummet är nu min egna studio, det negativa med det att jag blev av med kära säng och sover just nu på två vingliga madrasser, men det värt det för nu kan jag jobba i studio när jag e hemma. Och eftersom det e min utrusning blir det lättare för mig att använda än den i skolan eftersom jag blir mycket lugnare i kroppen, eftersom i skolan är utrustningen mycket tyngre och eftersom jag alltid omedvetet blir nervös (eller rättat sätt min kropp blir) så gör det mycket svårare och jag börjar skaka mera. Men som sagt det blir mycket lättare när jag jobbar med en utrustning som är min egna samt att det är mycket lättare att använda.

Men idag fick jag hjälp av Alex att göra om rummet till studio och så blev jag plåtad av honom för jag ska göra nya saker på blogg t.ex ny header och så.


Likes

Comments

Hoppas alla hade en trevlig jul! Själv var julen mysig, var hemma i Stockholm eller rättat sagt är hemma i Stockholm nu under jullovet. Så lite släkt var över här på julafton, var jätte mysigt. God mat, Kalle, bubbla lite (bubbelpool) och självklart våran Just dance tradition. Dem närmast åren har det blivit en tradition att spela det mellan jul och nyår,  Så tror det e tredje eller fjärde året nu som vi kör det.

Har lekt mycket med kameran dem senaste dagar, men tror bilden säger ganska mycket :)

Likes

Comments