Header

​Ergonomi är något som är viktigt att tänka på inom handeln. När man jobbar inom handeln så utsätts man ganska ofta för tunga lyft och belastningar för kroppen. Det man ofta gör fel är att man inte tänker på arbeta ergonomiskt, så som att lyfta med böjda ben, hålla ryggraden rak, bära tunga föremål nära kroppen och att inte belasta kroppen ojämnt och vrida sig vid tunga lyft. Ergonomi kan också innebära att ta korta mikropauser i sitt arbete och variera arbetsuppgifterna. Detta gör det enklare för dig som individ att få en bättre hållning i din vardag, samt att det är skadeförebyggande. Att tänka ergonomiskt kan bara bli bättre för dig och din styrka, framför allt för framtiden. Dessutom så ser en rak och bra hållning snyggare ut!

Handla lugnt! Skribent Emilia, Emelie, Olivia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Exotic Snacks har just nu en kampanj, där man har chans att vinna en Må-Bra-Helg! Som det står på bilden så vinner man ett presentkort på Körunda Hotell & Spa utanför Stockholm, för två personer värt 6000 kronor. Inte dåligt! För att kunna vinna måste man förstås göra vad som står, vilket bland annat är att köpa minst 500g naturgodis, eller en nötter- eller fruktpåse för 50 kronor. Bra sätt att sälja va! Det finns många sätt att göra kampanjer på. Man brukar dela in kampanjer i tre kategorier: reakampanj, kampanj för att locka kunder, och erbjudande där kunden får en vara på köpet.

Så gå och köp Exotic Snacks och var med och tävla vettja! HÄR kan du läsa om tävlingen och mer info om Körunda.

Handla lugnt! Skribent Olivia

Likes

Comments

Denna bilden tog jag i skolcaféterian här om dagen.  Jag lockades till bilden då Zlatan Ibrahimovic´ är på den och eftersom han är så pass känd så lockas fler kunder till denna uppdateringen som denna dryck har gjort. Han är ansiktet utåt för just denna dryck, Vitamin Well. Han marknadsför detta företag eftersom han är en kändis, därav väljer företaget att använda sig Zlatan eftersom de vill locka till sig fler kunder. Tanken med att de använder sig utav Zlatan är för att troligtvis har det inte gått lika bra för företaget som förväntat och då känner företaget att de behöver locka till sig fler kunder för att de ska lyckas. Denna dryck är för mig är otroligt god och speciellt när Zlatan marknadsför företaget är det svårt att stå emot köpet. Men kom ihåg att... Handla lugnt! 
Skribent Emelie

Likes

Comments

Varje fredag fikar vi och idag står Emelie och Sandra för fikat, kladdkaka och chokladbollar. Mums!!!

Handla lugnt!!

Likes

Comments

Hologram, en tredimensionell laserbild som kan avbilda precis vad som helst, med 100 % träffsäkerhet. Man kan undra hur handeln kommer se ut i framtiden, och hur ny teknik kommer påverka företagens sätt att marknadsföra. Vi skannar redan QR-koder med våra mobiltelefoner, och kan på så sett ta del av erbjudanden osv. Med hjälp av 3d holografi så kan man skapa "levande" skyltdockor, alltså en avbild av en människa i 3d laser. Man håller på att utveckla hologramtekniken så att den kan kopplas till våra smartphones, med hjälp av en NFC-läsare i telefonen. Det skulle göra det möjligt för skyltdockor att tala till kunder som passerar. Perfekt för detaljhandeln! På så sätt kan butiken locka nya kunder.

Det finns också något som kallas för HumaGram, ”världens mest realistiska mänskliga hologram”. Den vet vad kunden brukar handla och kan på så sätt ge personliga specialerbjudanden, precis som cookies på hemsidor. Då får kunden del av erbjudandet genom att skanna en QR-kod med mobiltelefonen.

Hologramtekniken är ett sätt att förstärka varumärket, kommunicera och nå ut till kunden och nå en specifik kundgrupp på ett effektivt sätt. Det låter ganska läskigt nu, men vem vet, snart kanske det finns i alla butiker! Frågan är hur lättlurade vi kommer att bli...

Här kan du läsa mer om hologramtekniken!

Handla lugnt :) Skribent Olivia

Likes

Comments

Ullareddagen börjar lida mot sitt slut! Vi sitter på bussen som strax rullar hem. Dagen har enligt mig varit super! En bra föreläsning, mycket shopping, god mat och bra sällskap. Vi lyckades dessutom stöta på Morgan, ingen Morgan ingen Gekås! Vi såg en glimt av Ola-Conny också. Vi skriver mer om dagen senare, men ni får en supersnygg Morgan-groupie sålänge ;)


Skribent: Olivia

Likes

Comments

Nu så sitter jag på bussen och väntar in klasskompisarna ska komma så man åker vidare. Jag tycket föreläsningen har varit jätte bra fick lära mig mycket nytt om gekås Ullared. Jag och några kompisar träffa Morgan men inte Ola-Conny som var lite synd.

Jag köpte jätte mycket och jag tycker denna resan har varit jätte kul och jag hoppas hem resan är lika bra!

Handla lungt!
Skribent Emilia
!

Likes

Comments

Nu sitter vi i bussen mot Gekås Ullared. Vi taggar vi en heldag där med klassen med föreläsning & shopping. Jag hoppas det blir en rikigt bra dag och vem vet om man möter Morgan & Ola-conny?! men en sak till... kom ihåg att: HANDLA LUGNT!!!
Skribent: Emelie

Likes

Comments

När jag gick idag hem så fick jag en tanke mig att GB har fyllt 50 år i år. Känslan att ett företag som GB har funnits i många år. Från 1965 så kommer GB-gubben i rampljuset. Snart är det sommar så man kan fira att äta de nya glassarna som har kommit. Det bästa som finns med sommaren är ju att äta glass i solen. Jag ser fram emot att smaka på de nya smaker som har kommit ut.

Imorgon blir det en bra dag. HA 1 ska åka till Ullared Gekås på föreläsning och så får vi lunch där och tre timmar shopping. Jag är så taggad!

Handla lugnt!
Skribent Emilia!

Likes

Comments