Här kommer en favorit i repris! Denna gång med mangokräm som topping.. Växtbaserad pannacotta med smak av kokos, vanilj och lime.. receptet hittar du Här! (länk)
Mangokrämen gjorde jag genom att mixa mango,några droppar citron, en skvätt havregrädde och vaniljpulver.


/Anna

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hittade ett recept på Organicbymommy, som jag blev sugen på att testa. Så det gjorde jag nu på förmiddagen och det ångrar jag inte att jag gjorde, den blev jätte god och smidig att göra. Den är helt vegansk, raw och inget raffinerat socker och så la jag i hampapulver för extra protein. Perfekt till kaffet eller varför inte ta en bit innan träningen som en proteinbar. MUMS!!

Ha det bäst!

// Jenny

Likes

Comments

Måste bara tipsa om denna produkt!! Helt vegansk, ekologisk och fantastisk god. Den liknar smaken av smör och har samma konsistens. Blev väldigt överraskad, helt klart en ny favorit i mitt kylskåp.

Vegan Bredbart innehåller:
ekologisk rapsolja (39%), vatten, ekolosisk Kokosolja (22%), ekolosisk Sheaolja (13%), øekolosiskt MANDELPASTA (2%),salt, emulgeringsmedel(solsroslecitin), ekolosisk morotsjuicee, ekolosisk citronsaft, naturlig aroma


Jag har köpt Vegan bredbart på Willys, men tror även att den finns på Hemköp också.

Testa och skriv gärna vad ny tycker om produkten!

// Jenny

Likes

Comments

Denna goda röra passar lika bra som tillbehör till olika maträtter, som pålägg eller som dipp. Den är väldigt smidig att göra och dessutom riktigt god,

Ingredienser:

380g Borlottibönor

ca 10 soltorkade tomater i olja

lite av oljan från de soltorkade tomaterna

1 vitlöksklyfta

ev lite persilja

salt & peppar

Mixa och ät!

// Jenny


Likes

Comments

De här godingarna gjorde jag precis och de ska få vara med på årets julbord.
Superenkla att göra och väldigt goda!
Receptet kommer här:

3dl kokt kall röd quinoa
1 förpackning kikärtor 380g.
En halv riven gul lök.
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1/2 tsk malen kryddpeppar
2 krm malen nejlika
2 krm malen svartpeppar.

Mixa ihop allt förutom löken. Riv i löken sist och låt smeten stå sig i kylen en stund. Rulla sedan till bollar och stek i smör eller olja. Jag använde mig av mjölkfritt margarin för att göra dem helt veganska.

/Anna

Likes

Comments

Jag älskar glass!! Oftast gör jag egen glass hemma och då blir det en glass utan raffinerat socker och utan mejeriprodukter, en helt vegansk glass. Receptet på denna godingen som passar perfekt till julen, finner ni här nedan.

Recept

1 portion

ca 2 dl frysta lingon

2 cm riven ingefära

en halv banan färsk/frusen

1/2-1 dl kokosmjölk

lite kanel

Mixa & njut!

// Jenny



Likes

Comments

Har hittat ett glutenfritt alternativ till tortilla/wraps som jag gillar. Bfree heter det och finns att köpa på Bodystore, tryck här. På bilderna nedan har jag gjort en wrap med rödbetshummus, grönsaker och pumpakärnor, en perfekt lunch.

//Jenny

Likes

Comments

Att göra sin egna glass är inte så  svårt som man kanske tänker sig. I detta fallet blev det en isglass på vattenmelon som jag frös in i somras. Vattenmelon, lime och mynta mer behövdes inte. En Annan favorit är att mixa två frysta bananer och endast tillsätta lite kakao. Blir som chokladglass. Perfekt att göra till fruktsalladen eller när sötsuget kommer fram.


/Anna

Likes

Comments

Recept

1/2 Gul lök
1 Vitlöksklyfta
Kantareller (champinjoner fungerar också)
400g Krossade tomater
2 dl Röda linser
1 Morötter

Salt
Peppar
Chilipulver
Paprika pulver
Basilika

Gör så här:

Koka linserna i en kastrull.

Hacka löken och fräs tillsammans med kantarellerna i kokosolja, krydda med salt och vitpeppar.

Häll i de krossade tomaterna eventuellt tillsammans med lite vatten för att få en bra konsistens.

Hacka en morot i lagom bitar och ta ner i grytan tillsammans med de kokta linserna.

Pressa vitlök och krydda till önskad smak, låt stå på och små koka några minuter.

Om man vill ha en lenare smak på grytan kan man ha ner till kokosmjölk.

Jag serverade grytan till ångkokt broccoli och haricots verts.

Lycka till!

// Jenny




Likes

Comments

Chokladbollar med en touch av pepparkaka. Toppade med rostade solrosfrön. Mina blev veganska pga mjölkfritt margarin. Blir inte så söta men föredrar man det så är det bara att ta mer socker :)

Du behöver:

100g margarin/smör.
3dl havregryn
3msk kakao eller mer om du föredrar det.
4 msk kokossocker
2msk mandelmjölk alternativt kaffe/vatten.
En nypa vaniljpulver
En nypa salt
1 tsk pepparkakskrydda.

Gör såhär:
Blanda smöret och havren väl. Tillsätt resten av de torra ingredienserna och blanda ihop. Tillsätt sedan mandelmjölk och knåda ihop till en smet. Låt stå i kylen några minuter.
Rulla ihop till bollar och toppa med valfritt tillbehör. Jag rostade solroskärnor. Förvara i kylen 🌟

/ Anna

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår var julstämningen på topp och här har ni lussebullarna jag bakade. De åts flitigt under idolmyset. Pojkvännen tyckte till och med det var dem godaste han ätit!! Nu har jag lagt resten i frysen så dem blir som nya varje gång man äter. Bara att tina upp medans tevattnet kokar upp ;)

Till receptet...

Du behöver:
175 g mjölkfritt margarin. Fanns i min närmsta mataffär.
50 g färsk jäst.
1 g saffran
2dl strösocker
5 dl osötad mandelmjölk
13 dl vetemjöl. (Ev mer)
1/2 tsk salt

Garnering: margarin och russin om man vill.

Såhär gör du:

Smula ner jästen i en lite större skål. Smält margarinet i en kastrull och rör ner saffran när det smält helt. Häll i mandeldrycken och låt svalna till ca 37 grader (ljummet).
Tillsätt lite av spadet i skålen där jästen är smulad och rör ihop det väl. Häll sedan i resten av spadet tillsammans med socker och salt. Arbeta nu in mjölet lite i taget tills degen släpper skålen utan att kleta sig fast. Knåda i ca 10 minuter. Låt degen jäsa i skålen under en bakhandduk i 40 minuter Jag strödde över lite mjöl också. Efter 40 minuter ta fram degen på en mjölad arbetsyta och knåda i överflödigt mjöl. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under handduk i 40 minuter till. Sätt på ugnen på 225 grader under tiden. Garnera med smält margarin eller olja och sätt dit eventuella russin. Grädda i ugnen i 8-10 minuter. De ska få en fin gyllene färg. Låt svalna på på galler under en handduk.

Klart
😍🌟

/Anna


Likes

Comments

Contains affiliate links


En härlig smoothie på banan, mango, lite havreyoghurt, korngräs och mynta. Älskar att toppa mina smoothies med frukter, bär och ibland även granola för göra det lite mer mättande.

Korngräs är toppen att boosta din smoothie med, eller varför inte ta en shot på morgonen? Det innehåller proteiner, vitaminer och mineraler. Vilket är en bra källa till protein om man äter vegetabilisk kost. Listan på det näringsrika innehållet kan göras lång, du får i dig bland annat Vitaminerna C, B1, B2, B6 och B12. Även en utmärkt källa till Kalcium, koppar, järn, magnesium, mangan, fosfor och kalium. Ett riktigt superfood med andra ord. Personligen så föredrar jag att blanda ner pulver i lite vatten och ta en shot varje morgonen. Då kickstartas dagen på bästa sätt!

Pulvret kan även vara lite utrensande, om man jämför med andra gröna pulver som spirulina och chlorella, så har korngräset en mildare avgiftande/utrensande effekt vilket är bra för en nybörjare. Det har även en liten mildare smak än de ovannämnda.

Konrgräs hittar du Här!

/Anna


Likes

Comments

Idag har jag bara legat i soffan och tagit det lugnt. Ska strax till jobbet ett par timmar och förhoppningvis träna efteråt. Igår hade jag mina kära kollegor här och vi åt och skrattade hela kvällen och en bit in på natten! Guld värt och är så tacksam för att få jobba med så härliga människor.
Ha en fortsatt fin dag!

/Anna

Likes

Comments

För en gräddälskare som jag måste jag medge att jag till en början var lite skeptisk.. Jag har försökt hitta andra växtbaserade alternativ men tycker inget riktigt lever upp till samma nivå.. Men sen kom cashewgrädden in i mitt liv och förändrade synen helt. Det smakar inte lika dant men är absolut lika gott.. busenkelt att fixa är det också och det behövs ingen superstark mixer då man blötlägger nötterna innan. Perfekt att ha i bakverk, på bakverk eller bara äta till en fruktsallad. Men nu till receptet!


Du behöver:

3dl blötlagda cashewnötter. Jag la mina i vatten över natten, annars räcker 4 timmar innan.

2dl vatten

3msk ​Agave eller valfri sötning: (valfritt)

0,5 tsk Vaniljpulver (valfritt)


Gör såhär:

Häll av vattnet från nötterna och mixa fint. Fortsätt att mixa och tillsätt vatten lite i taget till önskad konsistens. Min blev perfekt "fluffig" efter 2dl vatten.

Tillsätt sötning och vaniljpulver om det önskas och förvara i kylen!

Klart!


Likes

Comments

Tänkte dela med mig utav ett pass jag körde igår. Förr kunde jag inte tänka mig att träna hemma, utan det var tvunget att vara på gymmet eller en löprunda. Men nu tycker jag att det är just dem passen som gör det lilla extra för mig. Jag kände varken för att ta mig till gymmet eller ge mig ut i regnet. Så istället för att ligga på soffan hela dagen som är standard en hemmadag, så skruvade jag upp volymen på musiken, hämtade min kettlebell och rullade ut yogamattan och körde ett riktigt härligt pass. Mådde så mycket bättre efteråt, kändes skönt att få röra på kroppen lite.

Upplägget såg ut såhär:

Gjorde en uppvärmning med några rörlighetsövningar.

• Benböj med vikt 12x3

• Sumo squats med vikt (du står bredare med benen ) 12x3

Benböj med paus i bottenläge 12x3

•Raka Marklyft med Kettlebell 12x4

• Utfallssteg med kettelbell (har du högra benet främst ska du hålla vikten i höger hand) 12x3 på varsitt ben.                                                                                                                                           

 • Sidolyft (ligg på sidan och lyft benet rakt uppåt) 15x3 gånger på varje ben.

Höftlyft med vikt och paus i toppläge 15x3

Tåhävning 15x5

Klart!!!

Inte nödvändigt att köra med vikt går lika bra utan. Förutom marklyften som man kan byta ut mot tex upphöjt utfall eller kick backs. Annars kan man fylla en flaska med vatten eller ta en mjölkpaket som vikt.
/Anna

Likes

Comments

Contains affiliate links

En pannacotta inspirerande efterrätt som jag har bytt namn på till planticotta istället. Med tanke på att den är gjord på havregrädde ifrån planti. Haha tyckte jag var lite finurlig av mig ;) En härlig smak av kokos, lime och vanilj kombinerat med björnbärskompotten och passionsfrukt blev till en DRÖM. Istället för gelatin använde jag mig av agar agar, vilket var premiär för mig. Det blev verkligen kanon och kommer definitivt använda igen! Jag köpte agar agar flingor och du hittar de jag använde HÄR! (länk) Men nu till receptet..

Du behöver: (3port)

2,5 dl kokosmjölk (använde mig endast av det vita av kokosmjölken, ställ gärna i kylen någon timme innan)

2 dl havregrädde kokbar.

3msk agave. Går säkert bra med annan sötning tex kokossocker. Smaka av så det blir lagom sött.

1 msk agar agar flingor.

några droppar lime saft

1 tsk vanilj.

Gör såhär:

Blanda ingredienserna väl i en gryta. Låt stå i 10 minuter och rör om igen. Sätt på plattan och låt koka upp på medelvärme. Rör om med jämna mellanrum så flingorna inte fastnar på botten. Låt puttra i ca 15 minuter under omrörning. Det är klart när flingorna har försvunnit helt.

Ska du servera som på första bilden så smörj in formen med olja först så den går att vända vid servering. Annars är det bara att hälla upp i formar och låt stå i kylen ca en timme. Servera med bär eller vad som önskas.

Björnbärkompotten gjorde jag genom att koka ihop björnbär och tillsätta en skvätt havregrädde , agave och citron som fick stå i kylen under tiden det andra blev klart


/Anna .



Likes

Comments

När vi ändå pratade D-vitamin i förra inlägget så tänkte jag köra en liten tillbakablick till Domenikanska republiken. Jag brukar alltid längta hem efter typ en vecka ifrån hemmet men när jag var här ville jag verkligen inte hem.. Så himla vackert. Vi var i Puerto plata. Kolla så fint!

Likes

Comments

Contains affiliate links

De här tre kosttillskotten är mina favoriter. Tänkte skriva lite om varje och berätta varför och dess funktion. Det är sjävklart individuellt vad man behöver.

D3-vitamin- Nu under vinterhalvåret behöver många äta tillskott i form av D-vitamin. D-vitamin tar vi främst upp via solen och den ser vi inte mycket av i dessa mörka tider. D-vitamin hjälper att reglera kalcium i kroppen och medverkar till en normal benstomme, ett fungerande immunsystem och muskelfunktion. Du hittar samma som jag använder HÄR!

Bcaa- Tränar man mycket är detta ett bra tillskott att använda. Består av tre aminosysor som bidrar till musklernas uppbyggnad. Till skillnad från proteinpulver och protein i mat så når aminosyrorna direkt till muskeln. När man tränar hårt så bryts muskelfibrerna ned, genom att förse kroppen med BCAA i samband med träning kan denna nedbrytning motverkas och istället lämna plats för uppbyggnad genom påskyndad återhämtning. Denna från holistic är fri från sötningsmedel och andra tillsatser. Du hittar den HÄR! Jag dricker Bcaa i samband med träning och ibland på morgonen.

Spirulina: Är en riktig näringsbomb proppad med med proteiner, vitaminer (E,K, B1, B2, B3, järn,magnesium,folat, mangan och järn bland annat) klorofyll, mineraler, spårämnen, essentiella fettsyror och antioxidanter. Spirulina är en alg och är därför är tillskottet veganskt. Jag personligen äter det för att få i mig viktiga vitaminer vilket bidrar till att jag blir piggare. Ska även vara bra för muskelfunktionen. Du kan läsa mer om det Här! Finns som tabletter och pulver.

Dessa tre är alltså bara tillskott jag använder utöver min vanliga kost. Man kommer långt på bra näringsrik mat.

/Anna

Likes

Comments

Testade slänga ihop dessa kakor för någon dag sen! Perfekta att äta inför träningen, jobbet eller som mellis för att få lite extra energi. Vill man kan man forma dem som bars istället.

Du behöver:

2 dl havregryn
2dl granola
0,75 dl kokosolja
0,5dl agave
0,5 dl jordnötsmör
Lite kanel
3 tsk majsstärkelse

Gör såhär:
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan smält kokosolja, agave och jordnötsmör. Ta fram en plåt och bakplåtspapper. Forma små bollar och lägg på plåten och platta till dem till kakor. In i mitten av ugnen på 170 grader i ca 15 min. Kakorna är färdiga när dem fått en gyllene färg. Ta ut och låt svalna sen är det bara att knapra i sig!
Förvara i en burk i skafferiet.

/Anna

Likes

Comments