Kakorna är sååå goda och inte nog med det så är dem löjligt enkla att göra. Egentligen behövs endast TVÅ ingredienser, Agave och sesamfrön. Men man kan också ha lite vaniljpulver och kokosflingor i om man vill.


Du behöver:

2dl sesamfrön

0,5dl agave

En nypa vaniljpulver (valfritt)

Kokosflingor om man vill, ersätt tex 0,5dl sesamfrön med 0,5dl kokos istället. Eller häll i lite utöver, se till så allt är täckt av agaven bara. (Valfritt)

Gör såhär:

Häll i sesamfrön/kokos i en stekpanna, strö över en nypa vaniljpulver om du vill. Sätt på plattan på medelvärme. Lägg i agave och rör ihop i takt med att den smälter. Allt ska vara täckt av agaven. (jag själv går inte efter recept utan bara häller i frön och sen agave på känn till fröna är täckta) Rör om hela tiden tills smeten fått en gyllene färg (bränns lätt) Tar ca 7 min. Lägg smeten mellan två bakplåtspapper och kavla ut till ett ganska tunt lager. Har man ingen kavel som jag så funkar en flaska kanon😜Ta bort de översta bakplåtspappret. Låt svalna och bryt sedan i bitar. Låt stå i kylen en stund och förvara sedan i en burk i skafferiet. Klart!

Gott att äta som det är eller varför inte sätta ett kex i glassen eller fruktsalladen. Snyggt och gott!


/Anna

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Att göra sin egna granola är enkelt. Blanda bara det du vill att den ska innehålla med agave, kanel och lite vaniljpulver. Jag tog vad jag hade hemma och dagens granola blev en blandning av, helt bovete, pumpakärnor, havregryn, vetekorn, linfrön och solrosfrön. Jag går inte efter mått utan fyller bara plåten med den mängd jag känner för. Blanda torra ingredienser först. Häll sedan på agave ca 4 msk till en plåt. De torra ingredienserna ska täckas helt.
In i ugnen på 170 grader i ungefär 15 min( håll koll kan brännas snabbt) rör om när halva tiden gått.
Granolan är färdig när den är lite mörkare i färgen.
Ta ut och låt svalna, lägg i en burk.

Vill man kan man ha lite kokosolja i med, kardemumma och nötter blir också gott!


/Anna

Likes

Comments

När det kommer till vegetariska alternativ och halvfabrikat så tycker jag att vegfärs är det som blir godast. Perfekt att ha till tacos, i lasagnen, i chilli con carne eller som jag idag som köttfärssås. Supersmidigt att göra också och ganska likt köttfärs. Det som man får tänka på är att man behöver lite mer vätska då färsen suger åt sig lite.
I min köttfärssås har jag, vegafärs från anamma , rivna morötter, champinjoner, en förpackning krossade tomater, en skvätt havregrädde, oregano, basilika, vitlök, salt och peppar. Serverades med makaroner. Och ja jag insisterar fortfarande att hjulmakaroner är godare än vanliga ;)
Nu ska jag fixa med granolan som är i ugnen, det doftar sååå gott!


/Anna

Likes

Comments

Blir så glad av att mötas av lightboxen i hallen. Så fort man vaknat ser man den ifrån sängen och så fort man kommer hem möts man av texten "today is a Good day" och det ger mig lite extra power. Ett tips är att ha ett citat man berörs av nära till hands, antingen på en lightbox som jag eller på en lapp i almanackan tex. Detta för att få lite ny energi i vardagen.

Jag har köpt min lightboxHÄR!
Tavlan hittar du HÄR!
/ Anna

Likes

Comments

Sötpotatis + avokado = dröm!!
Ibland gör jag det som snacks eller tillagar jag något mer till och ha till lunch eller middag. Alltid lika gott. Avokadoröran gör jag genom att mosa avokado krydda med vitlök, salt,chilli och eventuellt lite hackad rödlök. Får man över kan man ha det på knäckemackan :)

/Anna

Likes

Comments

Började dagen på bästa sätt, god frulle och tända ljus. Så mysig start på dagen och hade gärna startat varje morgon såhär! Frukosten bestod av havregrynsgröt i vanlig ordning, toppat med granatäpple, blåbär, kanel och kokos samt en skvätt havremjölk. Till det blev det en kopp kaffe och färsk mango. Pojkvännen slog på lite julmusik mitt i allt så nu är julkänslan på topp också. Här snöade det faktiskt lite igår.

Ha en fin dag!

/ Anna

Likes

Comments

Denna goda smoothie gjorde jag i somras och just idag längtar jag lite extra mycket tillbaka till sommaren. Så varför inte göra en jordgubbsdröm och drömma sig bort en stund.

Mixa färska eller frysta jordgubbar tillsammans med apelsinjuice och eventuellt lite ingefära.

// Jenny

Likes

Comments

Blivit kär i denna kombon. Chevre, mango och granatäpple. Rena drömmen!! I salladen finns det också couscous, sallad, rödlök och tomat bland annat. Lätt att slänga ihop men ändå lite lyxigt att äta. Stekte några chevrebitar med kokossocker också, magiskt!!!

/Anna

Likes

Comments

Var nyss nere hos mina vänner Adam & Emma och fick lite inspiration av maten Adam stod och lagade. En vegetarisk gryta som han serverade med kokt potatis. Jag fick smaka på grytan och den var riktigt god, smakade som en mustig köttgryta men utan kött då. Väldigt bra alternativ till er som älskar kött men vill äta mer vegetariskt, då jag tyckte smakerna var väldigt lika.

När jag kom hem ställde jag mig direkt och gjorde denna grytan, så nu har jag några matlådor till veckan. Älskar när man får lite inspiration och kul att få testa något nytt.

Jag gjorde inte exakt efter Adams recept men på ett ungefär. Jag går sällan efter några mått, utan brukar smaka av tills jag är nöjd. Så testa er fram och smaka av själva tills ni är nöjda.

Recept

  • 1 Lök
  • 1-2 Vitlöksklyftor
  • ca 0,5 dl Tamari soya
  • ca 1,5 dl krossade tomater
  • ca 2-3 msk kokosmjölk
  • 2 dl röda linser
  • 1,5 dl blandade bönor
  • purjolök
  • salt & peppar

Gör så här:

  • Koka röda linser
  • Hacka löken och vitlöken, fräs i smör eller kokosollja.
  • krydda löken och häll på soyan. Låt stå och små puttra lite.
  • Häll i krossade tomater, linser, kokosmjölken, bönorna och purjolöken.
  • Låt stå och koka i några minuter eller om du har tid kan det stå på låg värme i ca 30 min.

Grytan kan jag tänka mig passar bra till både potatis, ris eller broccoli. Jag kommer servera den till kokt broccoli och gröna ärtor. Lycka till!

// Jenny

Likes

Comments

Finns ju ingen som gör en lyckligare i själen än när man kommer hem och möts av fräscha blommor i lägenheten. (Hade varit ännu bättre om man inte köpt dem själv, ping Ville ;))
Tycker verkligen det livar upp en hel del! Testade en ny blomma som är någon kålvariant och tycker den blev jättefin, liknar lite en ros.

Ljusstakarna älskar jag också och dem köpte jag för ynka 30 spänn!! Ni Hittar lika dana HÄR!

Finns även i vit marmor.

/Anna

Likes

Comments

Smoothie går att variera på så många olika vis! I denna är det hallon, kvarg och banan.

Ofta gör jag det som en yoghurt och äter med flingor/granola, då det är lite mer mättande. Min favorit kombo är mango, banan och spenat. Blir så sött och gott🤤och perfekt att börja med om man har svårt för gröna smoothies. 


Har precis vaknat och försöker samla styrka att ta mig ut och springa en tur i solen. Man får ju passa på när den väl är framme 😜

Hoppas ni får en fin helg.

/Anna

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fick hem dessa fina bilderna som jag och ville tog i somras, var bara tvungen att lägga ut dem här! Lite roligare än dem man själv tar med sin mobil. Tänker skriva ut och hänga upp i lägenheten och låtsats att vi alltid ser ut sådär ;)


/ Anna

Likes

Comments

Grön smoothie

1/2 ananas
1 grönt äpple
1 lime
1 tsk nässelpulver (går att utesluta)

Lycka till!

/ Jenny

Likes

Comments

En härlig sallad med couscous, morot, avokado, mango, tomat, stekt zucchini och sesam/tamari marinerad tofu.

Har haft svårt för konsistensen när det kommer till tofu men att steka den med tamari och sesamfrön gör det genast godare! Tamari har jag på typ allt!

Visst blir det ännu roligare att äta när det är så härliga färger?

/Anna

Likes

Comments

Contains affiliate links

ÄLSKAR allt vad falafel innebär.. falafeltallrik, falafelsallad, falafellrulle eller bara som dem är😍

Det går alltså att variera mycket och idag blev det hemmagjorda pommes av sötpotatis och potatis. Till det en god chillisås, sallad och picklad rödlök.

Dagens Pommes gjorde jag i vår airfryer som jag älskar. Man kan fritera allt från rotfrukter till halloumi i den och det bli en knaprig och god yta, i ugn tycker jag sötpotatis kan bli lite sladdriga. Ett plus är att det bara behövs EN msk olja så blir inte för fett heller.
Visst kostar den en del men det är värt det! sBara hacka och lägg in u airfryen och låt det sköta sig själv.
Länk till den vi använder hittar du HÄR!



/Anna

Likes

Comments

Jag älskar att tävla och sen jag slutade med innebandy för något år sen behövde jag hitta något nytt. Lagsport i all ära men jag hittade även glädjen i att springa lopp. Det är både en gemenskap men ändå individuellt.

Mina två favoritlopp jag sprang i år och som jag lätt kommer boka in nästa var Midnattsloppet och toughest.
Midnattsloppet är en mil och jag älskade verkligen känslan att springa i mörker! När det kommer till löpning föredrar jag att springa på kvällen så därför passade det mig bra. Hade energi hela loppet vilket bidrog till en riktig powerkänsla!

Toughest är ett hinderbanalopp på 8km. Det var definitivt en utmaning, löpningen i sig är inga problem (då jag ofta springer en mil) men att få använda styrka i samband med det var något nytt. Man var helt slut efteråt och det fanns inte en millimeter av kroppen som inte fick jobba. Det var kul att springa som ett lag också som jag hade med två kompisar. Vi pushade varann hela vägen vilket gav en mer energi! I loppet ingick två härliga bad i iskalla havet, att springa efter det och krypa i sanden var tufft haha.

Bilder från Midnattsloppet

Bilder från Toughest

Likes

Comments

För någon vecka sedan var jag hemma hos mina föräldrar som bor på landet. De har ett fantastisk trädgårdsland, där dom odlar lite av varje. Ja, som ni ser på bilden fick jag med mig massor godsaker hem till Växjö. Mamma och jag var även ute i svampskogen och plockade trattkantareller. Sen fick jag med mig bär från deras frys också, blåbär, lingon och jordgubbar. Älskar verkligen känslan av att äta grönsaker, bär, svamp och frukt, som jag vet vad dem kommer från. Är så otroligt tacksam att jag får ta med mig grönsaker och bär hemifrån mina föräldrar. Det är verkligen lyxigt och en dag hoppas jag själv, att jag har ett stort trädgårdsland där jag kan odla massor grönsaker.

/ Jenny

Likes

Comments

Många av oss blir tröttare nu på hösten och vissa nedstämda/deprimerade. Se till att ge kroppen mycket näring, genom frukt, bär och mycket grönsaker. Ät mycket naturlig mat, undvik stora mängder av socker och sötningsmedel, snabba kolhydrater och köp produkter med så få ingredienser som möjligt. Se också till att motionera/träna och se till att få dagsljus varje dag. Gå ute en sväng på rasten, även om inte solen är framme så ofta, så är det bra att få dagsljus varje dag. Många av oss nordbor behöver också tillskott av D-vitamin, då kroppen inte får tillräckligt genom mat och solen nu under vinterhalvåret.

Lite tips från mig hur du kan få en piggare och gladare höst/vinter framför dig!

Jag älskar verkligen hösten, frisk luft, vackra träd, raggsockar, tända ljus, härliga promenader, te och myskläder!!

//Jenny

Likes

Comments