Sitter på tåget påväg till helgens första aktivitet, nämligen ”total body workout” på Barrys bootcamp i Sthlm. Vi såg studion när vi var i NYC och sen har jag snappat upp att många träningsprofiler i Sthlm verkar gilla det, så nu är det vår tur! Vi ska dit med ett par kompisar och efter den utmaningen blir det långlunch i gamla stan. Härliga lördagsplaner helt i min smak :) Vaknade dessutom utvilad strax efter sju och solen skiner fint på himlen. Lycka!

Till frukost blev det en himmelsk god och fluffig gröning, receptet kommer här. Smoothien äts med fördel med sked och toppas med krispiga frön, nötter och kokoschips :)

För 2 portioner smoothie:
1 avokado
1 fryst banan
1 näve fryst mango
1 näve färsk spenat
1,5 cm skalad och finhackad ingefära
Lite zest + saft från 1/2 citron
2 msk kvarg (kan uteslutas)
1,5 dl osötad mandelmjölk
1 skvätt ekologisk färskpressad äpplejuice
Vaniljpulver + mald kardemumma

Låt allt tina en stund och mixa sedan i en blender eller med hjälp av en stavmixer. Du kan ev behöva tillsätta mer vätska, antingen mjölk eller lite vatten/juice. Vi gjorde smoothie ganska tjock då jag ville äta den med sked toppat med knaprig topping. Som en komplett frukost!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Five Leaves (18 Bedford Ave, Brooklyn)

Första gången vi var i Brooklyn (vi var där 2 ggr) så tog vi först en promenad från Manhattan över bron för att sedan hyra cyklar och cykla till kafét som låg i Williamsburg. Det tog helt klart ett tag, läs typ 2 h. Den andra gången hyrde vi cykel redan på Manhattan för att istället cykla över bron, ett betydligt smidigare tillvägagångssätt. Cykelturen var helt klart en upplevelse bara den. Gillar när man kan kombinera flera saker samtidigt, såsom en cykeltur/uppleva en ny stadsdel/tillsammans med en härlig matupplevelse. Five Leaves hade en lång kö ringlades utanför när vi kom och då var klockan säkert 11.00. Som tur var sken solen starkt så vi kunde stå och lapa sol i väntan på bord. Jag är alltid ganska målmedveten och köar hellre en stund än att ta något annat som kanske inte är lika bra, även fast det visar sig vara en lång kö. Nästan alltid värt det i slutändan :) På första besöket ropade vi in ricottapannkakor med honungskräm, banan och jordgubbar. Jag beställde även till lite blåbär som inte syns på bilden. Vi delade också på en eggsandwich - som var grym. Lite komiskt för de två par som satt bredvid oss beställde in exakt samma sak, haha. Andra gången vi var där så beställde jag en steelcut oats, med svarta vinbär, banan och valnötter. Sen delade vi på en god avokadomacka med rädisor och citronzest. Jag såg även att bordsgrannarna åt en smarrig yoghurt/frukt/granola-skål. Sammanfattningsvis kan vi ge Five Leaves ett högt betyg ovh väl värt ett besök!

Efter brunchen gick vi och yogade på en gratisstudio i samma område - studion hette "yoga to the people". Ett pass jag nog alltid kommer komma ihåg. Väldigt "spirituellt" men samtidigt också väldigt fysiskt! Därefter vill jag minnas att vi strosade runt och sen tog vi en drink på cafe Juliette (18 Bedford Ave, Brooklyn) vilket är ett franskt litet hak där de både har frukost, lunch, bar och middag. Älskar sånna ställen - som har öppet från morgon till kväll! Jag beställde in en Amaretto-sour. Är annars ingen drinkperson utan beställer nästan alltid in vin eller bubbel - men på Juliette kändes det så passande med en drink i baren.

Dudley´s (85 Orchard St, New York, NY)

Vill nu gå till stället med den godaste avokadomackan, då ska ni helt klart gå hit! Magiskt gott grovt rostat bröd, grym avokadoröra, krispiga pickles och flefärgade tomater + chiliflakes och citron. Nästa gång jag är i NYC kommer jag nog beställa in lite annat till frukost än avvomackor, men eftersom jag denna gång inte varit där sedan jag var 22 år ville jag testa allt klassiskt som synts i flödet på instagram, haha. Så kan man ta ut svängarna lite nästkommande resa. Själva lokalen var inte den mysigaste men i övrigt skulle jag definitivt rekomendera detta.

The butcher's daughter (NOLITA 19 KENMARE STREET)

Ett annat omtalat ställe som vi testade var detta. Jag var faktiskt ganska missnöjd över detta ställe. Uteplatsen låg längst en gata som var ganska trafikerad, ev byggde de också om i nörheten om jag minns rätt. Sen tyckte jag inte att avokadomackan smakade så mycket och brödet kändes billigt. detta är ju lite mexicoinspirerat men överlag kändes både maten och servicen haffsig (finns en det ordet? och inte alls så genuin. Skulle i alla fall inte prioritera detta. Jag tog avokadomacka (som vi delade) yoghurt/granola.skål och en grön juice.

Two Hands (164 Mott St, New York)

Första frukosten som vi åt var denna! Den var grym! Vilket jag såhär i efterhand ångrar att vi inte besökte fler gånger! Fredrik åt någon grön machabowl som han älskade. Jag beställde in Acaibowl med god topping. Sen tog jag även något bananbröd med espressomascapone. Den var lite väl mäktig och vi hade kunnat dela den eller till och med varit tre som åt. Det var mer som en söt avslutning - så till er som går dit, jag rekommenderar bananbrödet, men dela gärna den med någon ;)

Buvette (2 Grove St, New York)

Är också franskt i stilen. Ett ställe vi även var på i NYC. Jag körde ett säkert kort och beställde in samma som sist. Denna macka finns också med en god lagrad skinka, typ Parma, och med hyvlad parmesan. Buvette är perfekt för en brunch med sällskap och då gärna tillsammans med lite goda fräscha drinkar. Gillar stämningen skarpt. Man kan även köra en enklare middag med lite smårötter och testa något av alla deras goda viner. Listan är lång!

La Fayette grand café bakery (380 Lafayette St, New York)

Var en väldigt mysigt franskt café som en kompis tipsade oss om. Promenadavstånd från vårt hotell dessutom. Superhärlig franskdesignad bistro med skön musik och god frukost. Tyvärr var det byggarbete precis utanför uteserveringen så vi satt inne. Det enda minuset var att vi inte visste att det kostade dubbelt så mycket att äta en trappa upp med dukat bord som om vi suttit i baren. Väldigt onödigt då vi bara skulle äta en frukost. Hade jag orkat hade jag gärna testat deras mandelcrossiant också. Men nu blev det en grym yoghurt/granola/bär-skål plus en cappuccino. (min favvo!). F åt en magisk gröt med konjaksmarinerad torkad frukt och honung. Mums!

Ungefär såhär inleddes varje morgon, med sköna promenadskor, en takeaway-kaffe från vår grymma hotellreception och så minst 30 minuter rask promenad till ett nytt härligt frukostplace! :) Nääär får jag möjlighet att pka tillbaka till denna drömmiga stad igen?!

Fråga gärna om det är något ni undrar över eller om ni kanske också vill ha lite middagstips? Fler bilder från resan finns även på min instagram, vi var där i oktober.

Likes

Comments

Måndagsmiddagen, som ni säkert såg på Instagram, blev en magiskt god och krämig grönkålsfrittata. Passande nog såhär i juletider! Eftersom jag slängde ihop den av det som fanns hemma får ni här ett ungefärligt recept, hoppas ni vill prova! Perfekta lunchen i mellandagarna.

Grönkålsfrittata:

Du behöver:
Grönkål cirka 1/2 påse, sköld och hackad i mindre bitar
1 gul lök, tunt skivad i halvmånar
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 citron skal plus saft
8 st ägg
1 dl grädde
1dl mjölk
Lagrad riven ost, ex Västerbottenost/prästost
Eventuellt hackade färska kryddor/torkade
Örtsalt + svartpeppar
Olivolja att steka i

Börja med att göra i ordning grönsakerna. Fräs först löken + vitlöken i olivolja, tills den blir glansig. Häll i den i en smord ugnsform. Därefter wokar du grönkålen på lite högre värme, så den blir lite krispig, smaksatt med citronen mot slutet. I med grönkålen i formen ovanpå löken. Vispa sedan ihop äggen/mjölken/grädden och smaksätt som du vill. Ha på osten ovanpå grönkålen och avsluta med äggblandningen som du vispad i en separat skål. Toppa med lite frön eller nötter, jag tog sesamfrön men valnötter vore nog också grymt. In i ugnen på 175 grader i cirka 25 min. Mums mums!

//Moa

Likes

Comments

Ibland är man helt enkelt sugen på frukost till lunch - vilket man verkligen kan ta tillvara på en helg när man är hemma! Vi har verkligen haft en riktig slapparlördag med både sovmorgon, låångfrukost, fix och grejs hemma och nu kaffe, tidningar och en liten blackbeanbrownie-bit. Mysigt att vara hemma ibland :)

Till lunch blev det en snabbfixat klassiker, 1/2 banan, 2 ägg, lite kokosmjöl, kanel/vaniljpulver + flingsalt som stektes i kokosolja till små plättar. Toppade med lite kakao-banangranola, blåbär, resterande banan skivad i slantar, en sked jordnötssmör plus lite chiafrön och riven kokos. Muums!

Likes

Comments

Att äta i form av sällskap är såklart underbart. Mat är ju ofta så centralt när man ses och umgås med vänner/familj eller firar något härligt. Men ibland, då kan jag faktiskt längta efter att bara laga mat till mig själv. Enbart ta hänsyn till min egen smak och vad jag känner för att laga. Ikväll är inte F hemma så det blev helt enkelt tillfälle till att laga en singelmiddag. Lite nostalgi från tiden då jag bodde hemma och kom hem efter träningen och fick gå loss och vara kreativ i köket!
Tycker också det kan vara så skönt att bara titta på något härligt på datorn och käka, utan att behöva vara social - efter en hel dag av socialiserande på jobbet.. :)

Jag velade mellan att göra grymma bananpannkakor med granatäpple, kvarg, hallonchiasylt etc.. eller vanliga pannkakor med sylten och lättvispad grädde ELLER skulle jag göra något med pistagepeston som vi hade rester av i kylen. Sagt och gjort, valet föll på pistagepeston.

Jag kokade lite bönlasageplattor i saltat vatten. Stekte halloumi och svartkål i lite olivolja. Sedan skivade jag lite avokado, tog fram pistagepeston, citron, havssalt, svartpeppar, olivolja och lite ruccola/basilika. När lasagneplattorna kokat i 3-4 min hällde jag av dem i ett durkslag och varvade sedan bönlasagneplattorna med ovanstående grejer och toppade med torrostade pumpafrön. Det blev galet gott! Matlagningsflow i sitt Esse, på 15 minuter hade jag en lyxmiddag på bordet!

Likes

Comments

1:a advent 2017, känns ändå ganska overkligt att det redan är advent tycker jag. Men härligt, om november är en fyra så åker ju december upp på en åtta på skalan "härlig månad". Så mycket roligt att se fram emot, såsom glöggfika, julluncher, avslutningar med jobb, mysiga stunder hemma, god mat, juligt fika, härliga kryddor och såklart lite extra ledighet. Jag har tagit ledigt i mellandagarna så det blir verkligen en återhämtande jul :)

Vi startade i alla fall dagen med att bjuda över lite kompisar på brunch. Fredrik fick stå ut med allt tjejsnack om smink och hudvård som vi trillade in på, haha. Tur han är härdad ;)

Brunchmenyn bestod av:

  • Rostat rådbröd med avokadoröra
  • Kokoschiagröt, toppat med pepparkaksgranola, granatäpple, färskt fikon och gojibär
  • Saffransbananpannkakor med hallonchiasylt + mascarponekräm smaksatt med citron-och vanilj
  • Bubblig drink på äppelmust från kivik, prosecco och kanelstång
  • Zoegás Julkaffe

Allt blev väldigt gott, kokoschian la jag ju upp recept på förra helgen, och pepparkaksgranolan är mitt grundrecept på banangranola men kryddad med 2 msk pepparkakskrydda istället för bara kanel/kardemumma. Så det ni ska få recept på är saffransbananpannkakorna. För de blev såå grymma!

Saffransbananpannkakor:

  • 6 små bananer
  • 6 ägg
  • 6 msk keso
  • 10 msk havregryn
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 nypor flingsalt
  • 1,5 kuvert saffran

Gör såhär: Skala bananerna och kläck äggen - lägg i en bakbunke + addera övriga ingredienser och häll i. Staxmixa smeten och låt den gärna stå 10-15 minuter. Stek små plättar i kokosolja på medelhög värme. Vi fick det till 18 små plättar så det räckte och blev över kan man säga. Så det blir ju helt klart en lyxfrukost imorgon. Måndagsmorgon kan inte börja bättre!

Bildbonanaza kommer här nedan:

Likes

Comments

Hej på er!

Hemma efter ett jobbpass på Friskis&Svettis, faktiskt det sista för denna termin. Och nästa termin har jag inte skrivit upp mig på något pass, hörde jag lediga helger i vårsolen?! Aah, overklig känsla!

Påväg hem från jobbet cyklade jag förbi Forsa hembageri för att köpa deras nya glutenfria bröd ”rågis” fullt av massa bra frön och bakat på kanske havre/bovetemjöl, gissar dock bara, gott var det :-)

Rostade två skivor, bredde på Bregott havssalt, mosade lite snabbgravad lax och hade på, skivade avokado ovanpå det och pressade sedan på citron och kryddade med havssalt, chiliflakes, sesamfrön och till sist basilika. Muuums! Så snabb, god, mättande och hälsosam lunch!

Nu blir det lite adventspynt och mys här hemma. Sen ska jag planera inför en härlig brunch vi ska ha hemma hos oss imorgon!

Puss&Kram!

Likes

Comments

Som utlovat kommer här recept på en riktigt god och krämig kokoschiagröt/pudding. Perfekt bas till en god frukostbowl med ex: bär, banan, granola.. eller som del där man adderar en fluffig smoothie vid sidan av. Half by half så att säga ;) Den kan även vara god till en brunch där man serverar den i låga små glas och toppar med bär, nötsmör och kokoschips - som en del av en större frukostbrunch!

Recept kokoschia (3 stora eller 6 små portioner)
•5 msk chiafrön
•1 burk kokosmjölk (Coop Änglamarks är min favvo, eller kung Markattas. Den ska iaf vara en tjock o krämig sort)
•1/2 tsk vaniljpulver

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser och låt stå o kylskåpet över natten. Rör gärna om ett par gånger innan läggdags. Toppa sedan med dina favoriter!

//Halsen

Likes

Comments

Frukosten på Haymarket by scandic får 7 av 10!
Det finns helt klart ett bra utbud, all från goda brödsorter (synd att jag missade det danska rågbrödet) croissanter, pålägg såsom ost, rökt skinka, lax, färskost, grönsaker och marmelader. Dessutom finns det massa olika yoghurtsorterna, gröt, äggröra och plättar.. som yoghurttopping finns det egenrostat granola, frukt, frön, kokoschips, bärkompott, honung, kanel med mera!

Dock har är bufféer och stora mängder mat med massa val inte min bästa gren. Blir mest stressad av allt och får svårt att välja mellan allt. Sen blir man nästan alltid lite oskönt mätt. Så jag föredrar brunchcafeer där man ropar in 1-2 rätter istället. Men man ska ju inte klaga, haha!

Nu väntar några timmars shopping på stan innan vi hoppar på tåget tillbaka till Uppsala :)

Hoppas ni får en skön söndag oavsett vad ni har för planer!

Likes

Comments

Hej lördag!

Sitter i mitt favoritkök, hemma hos mig själv, och njuter av att vara hemma från helgjobb på friskis&svettis, följt av 6 km på löpbandet - dessutom med några intervaller. Pjuh! Efter beslutet om att nu pausa från det jobbet/uppdraget känns det mer och mer rätt. Ska bli skönt med helt lediga helger Vt18! Ledig tid är nog bland det bästa jag vet :-)

Snart ska vi iväg och fira min lillasyster som fyllt 18 år, herregud vad tiden rusar! Först tänkte jag dock tipsa er om en smarrig grötkombo jag fick till som lättare lunch. Gröt, gröt, gröt! Som alltid blev den ju också väldigt snygg, snygg mat är godare - enligt mig!

Vacker gröt:
1dl havregryn
1dl vatten
1dl osötad växtbaserad mjölk, jag använde en ris/kokosdryck
Några nypor havssalt + nymald kardemumma

Topping:
Fyra frukter (dalfours marmelad/sylt)
Crunchy jordnötssmör
Färska hallon
Chiafrön
Skummad mjölk

Gör såhär: koka upp havregryn, vatten, växtbaserade mjölken, salt+kardemumma. Låt koks på svag värme ett par minuter. Toppa gröten med sylten, nötsmöret, hallonen, chiafrönen och tillsist den skummade mjölken! Njut!

Likes

Comments