Knäckepizza! Så fyndigt en fredagskväll när det ska gå fort!

För 2 personer behöver du detta:
1 rund knäckeskiva, vi tog Fäboknäcke surdeg
1 burk ricottaost
1-2 vitlöksklyftor
2 små schalottenlökar
Färsk persilja och färsk basilika
Kantareller, 500 gram, tänk er en kartong jordgubbar, den storleken ungefär.
Färsk spenat
Tryffelolja (zetas)
Soltorkade tomater
Parmesan
Citron

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225-250 grader. Det ska vara hett!
Mixa ricottaosten i en blender med pressad vitlök, citronskal, örter, tryffelolja och lite riven parmesan. Smaka av med salt/peppar och ev något mer av det du precis la i. Bred ricottakrämen på knäckebrödsskivan. Fräs kantarellerna i en torr stekpanna, så de vätskar ur, tillsatt hackad scharlottenlök+vitlök och en klick smör/olivolja. Stek gyllene. Toppa pizzan med svampen. Riv på parmesan. Grädda pizzan i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Vid servering, klipp pizzan i mindre pizzaslizar och toppa med strimlade soltorkade tomater, mer riven parmesan och färsk basilika. Underbart gott till ett glas rött som fredagsmys eller varför inte en lillördag?

Kram på er!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hörni, ser ni denna rosa fluffiga smoothiedröm! Egentligen tänkte jag mig en vanlig mer drickbar smoothie men denna blev alldeles för fluffig - så en skål åkte fram och toppings i form av granola, chiafrön, pistagenötter och kokoschips.

Smoothie för två små bowls:
1/2 burk kokosmjölk, eko från änglamark (Coop)
2dl frysta hallon
1fryst banan
1tsk jordnötssmör
1tsk chiafrön
1tsk maccapulver, kolaaktig smak
Vaniljpulver
Honung

Mixa allt i en blender eller med en stavmixer. Toppa med något näringsrikt och knaprigt. Servera direkt!

Likes

Comments

Godmorgon! Klockan är 07.10 och regnet öser ner här! Blir en "härlig" cykeltur till jobbet idag!

Startade i alla fall dagen skönt med tända ljus, nybryggt kaffe och så frukosten som ni ser här. Höstig bowl med mild naturell yoghurt + vaniljpulver, kanel-och äppelrostad granola, receptet finns om ni söker på granola. Sen skivat plommon från trädgården, softa aprikoser, kokoschips, hallon och chiafrön + pudrad kanel. Mumsigt!

Hoppas ni får en fin tisdag så hörs vi snart igen. Ska nog dela med mig av veckans goda veggiewok när jag får tid :)

Likes

Comments

Höstfeeling ute = höstfrukost på morgonen. Vissa saker känns verkligen säsongsbaserade, att man öter efter säsong är ju dessutom ofta både billigt, klimatsmart och inte minst trendigt!

För mig är gröt lite höstigt, framförallt med hemgjort äppelmos. Även leverpastejsmackor och råsaft med morot/äpple/ingefära...grytor, svamptoast, soppa, chili, lasagne känns höst! Precis som Chaité och goda rödviner.

Nu till morgonens lena och fluffiga gröt!

Du behöver:

  • 1 dl havregryn, naturella eller fiberrika.
  • 2 dl vatten
  • 1 nypa salt

Koka upp gröten och sänk sedan värmen. Låt koka på svag värme i 2-3 minuter. Häll upp gröten i en fin skål, ha på lite äppelmos eller hemkokad äppelkompott plus pudrad kanel, ös på varm skummad mjölk och njuuut!


Mjölken värmer jag i en kastrull och drar av precis när det börjar ryka, skumma mjölken med en handvisp till ett lagom fluff. Favoritgröten just nu!

Hoppas ni har det bra och att ni lovar att testa gröten!
//Moa


Likes

Comments

Godmorgon fina ni!
Så krispig och härlig höstmorgon idag! Imorse gjorde jag varsin frukostbowl till mig o F. Jag började med att skiva en banan på mitten och la upp i varsin platt skål. Sedan hällde jag på yoghurt som vi köpte med oss från Resta Gård i söndags, därefter hade jag på några matskedar kanelgranola, skivad plommon, hallon som Fredriks mamma plockat åt oss i Dalarna, kokoschips, crunchy jordnötssmör och så chiafrön plus pudrad kanel. Älskar att variera frukostskålen efter humör, säsong och vad man har hemma :)

Nu väntar det en utbildnings-och planeringsdag på Villa Anna hela dagen. Lyx!

Likes

Comments

Grötbowl extra allt! Perfekt start efter att jag gick en morgonpromenad längst ån följt av att vi nu ska segla i Sthlm skärgård med några vänner och sen runda av med middag på Mr French!

Supergröt
Jag började med att koka upp knappt 3dl nakenhavre (köpt i någon lanthandel från sommarens roadtrip i södra Sverige) i 3 dl vatten och 3dl havremjölk. Kryddat med salt, kanel och kardemumma + lite hela linfrön. Gröten tar cirka 10 min att koka så under tiden kam man preppa all topping. Passa så den inte bränner fast bara, lät hänt när man kokar mjölk.

Som topping hade vi först mosad banan på botten av tallriken, sen gröten, därefter: blåbär, skivad banan, granola, kvarg, torkade blåbär, kokoschips, jordnötssmör, pudrad kanel och äppelbitar. Som sagt - extra allt. Men man ju ju ta det man har hemma och reglera mängden efter hungern :) Inspirationen är från det danske caféet och baren grõde, på instagram hittar ni dem här: @groedcph

Likes

Comments

Startade denna tisdagsmorgon med godaste äppel- och kanelgranolan. Ni är många som fattat tyckte för min banangranola och förr var även min mer klassiska granola populär. Nu inspirerades jag själv av min kompis @Lindasgodaste som för ett tag sedan la upp recept på hennes favoritgranola. Jag gjorde en variant av den igår och här nedan kommer receptet. Smoothiebowlen som jag toppade med den nyrostade granolan med - är ett inlägg för sig! :-)

Äppel-och kanelgranola
5 dl fiberhavregryn
2dl nakenhavre
2dl solroskärnor
2dl pumpafrön
1dl sötmandel
1dl kokoschips

Blanda de torra i ingredienserna med följande:
2 äpplen, grovrivna
1/2dl äppeljuice, färskpresssad
2msk honung
2msk smält kokosolja
2tsk kanel
1tsk vaniljpulver
2 nypor flingsalt

Rör ihop ovanstående och blanda med den torra müslin. Häll upp blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen på först 200C varmluftsugn och sänk sedan temperaturen allteftersom den börjar se gyllene och kännas torr. Stäng av ugnen helt och låt svalna över natten eller ytterligare några timmar. Ha i lite torkade äppelbitar, torkade tranbär, russin - om du vill. Jag hoppade det men man kan ju alltid lägga till det på morgonen om man vill. Nu vet ni vad ni ska göra nån lugn (o kanske tråkig) vardagskväll i veckan!

//Halsen

Likes

Comments

Recept på veckans - eller rättare sagt sommarens - godaste halloumiburgare!

Du behöver:
1 paket halloumi
1 avokado
Tomater
Hellmans mayo
Schirassasås
Sesamfrön
Soltorkade tomater
Färsk bladspenat
Garants briochebröd
Picklad rödlök

Gör såhär:
Skiva upp tomaterna, avokadon och de soltorkade tomater. Den picklade rödlöken gjorde jag kvällen innan genom att koka upp vatten, socker, salt och ättika som jag sedan häller över löken och låter stå till sig över natten. Blanda ihop mayo med schirassasåsen o ev lite salt o chiliflakes. Pressa över limesaft och strössla över sesamfrön och flingsalt på avokadon. Dela halloumin till två delar (såsom man delar ett hamburgerbröd) och stek den i kokosolja på medelhög värme. Pressa en gaffel över halloumin ner i pannan så den för en fin stekyta. Lägg även ner hamburgerbröden i pannan mot slutet. Bygg din egen burgare och njuuut!

Likes

Comments

Äntligen fredag! Det har varit full fart denna vecka, både med heltidsjobb, nya projekt på jobbet, extrajobb på F&S, träning, fix med nya lgh och en massa annat! Så det känns skönt att helgen är här. Fredrik har dragit hem till Dalarna och kvar är jag i stan. Lyckades inte få vikarie gör mitt pass på friskis imorgon. Både tråkigt men också lite skönt att ha en helg hemma. Älskar våra nya lgh, så tid i den är uppskattat! Efter jobbet mötte jag upp mamma o hennes bästis på HAVA och så passade jag på att hämta ut månadens #smakbox LYX! Uppger ni HALSEN får ni som är nya prenumeranter 15% rabatt.

Väl hemma har jag stått i köket o grejat, sippat på kallt vitt vin o knaprat på chips med sparrissallad (från boxen). Till middag blev det en färgglad quinoasallad med smak, kall ajvarsås och supergod kycklingbiffar.

Kycklingbiffar/burgare
•4-500 gram kycklingfärs
•Tomatpure
•vitlök
•cayennepeppar
•rökt paprikapulver
•soltorkade tomater + lite olja
•S+P
1/2 dl färsk klippt basilika

Mosa ihop färsen, tillsätt de torkade kryddorna, tomatpurén, pressad vitlök och klippt basilika. Forma biffarna och lägg samtidigt i 1 soltorkade tomat i varje bulle - klippt i små bitar. Stek på medel-hög värme i olivolja tills köttet är genomstekt. Servera med quinoasallad och den kalla ajvarsås. Perfekt fredagsmiddag!

Likes

Comments

Godmorgon fina dag!
Här kommer receptet på det perfekta morgonen, för mig. Väckarklockan på 6.25 (okej den hade kunnat stå på 08 också!), träningskläderna ligger framme och jag hoppar i dem och sätter på någon favoritpodd. Just nu ligger "i nöd och lyft" högt upp på topplistan. Härligt surr om träning på ett avslappnat och kul sätt. Promenad genom stan i en halvtimme. Därefter superfrukost. Idag avokadoghurt med svenska hallon, nötter, frön o kokos samt äggmacka och bryggkaffe med havremjölk. Solen skiner, nya Plazainteriör kom till brevlådan igår och Nyhetsmorgon står på i bakgrunden. Snart ska jag kila iväg till jobbet och ikväll väntar Cirkelfys 😊

Avokadoghurt:
1/2 avokado
1 liten fryst banan
Några frysta mangobitar
Färsk bladspenat
2 msk naturell kvarg
Rivet citronskal
Färskriven ingefära
1 nypa vaniljpulver
=
Stavmixa till en slät och fluffig yoghurt.
Servera med något sött, knaprigt och nötigt!

Likes

Comments