{Barnen}

Då var det måndag igen och ännu en ny vecka har kickat igång. Helgen har varit fullproppad. I lördags var det borta match för båda killarna i Ängelholm mot Rögle.  Lucas spelade två matcher och deras lag vann överlägset båda gångerna. Killarna i Halmstad Hammers U9 lag är riktigt grymma faktiskt. Riktigt roligt att se dem, de läser verkligen av spelet, varandra och placerar sig därefter. Så även fast de fjantar sig under träningarna ibland så fastnar nog något iallafall. Förra helgen spelade de hemma och då vann de båda matcherna också, mot det ena laget vann de med 35-0, så det känns som de ligger en nivå högre än de andra 08 som spelar i andra lag.
Kevin spelade en match, de vann inte men Kevin petade in två mål så han var så glad 😊. 

Denna veckan som kommer nu är rätt full den med, det är ju träningar för grabbarna, jag har ett tandläkarbesök, två sjukgymnastbesök och så är det disco på fredag för Lucas och Kevin. Och Rasmus jobbar kväll hela veckan, men det är sista veckan med skift,  sen är det tillbaka till 7-16 igen.

Men nu är det väl bäst att jag slänger mig i duschen så jag kommer i tid till tandläkaren..

Likes

Comments

{Barnen}

De senaste året har bjudit på massor av nya utmaningar. Först en examen, sedan jobb. Efter det en graviditet, en flytt och en liten Adam. Sen massor där emellan.
Nu ska jag bara njuta av att vara mammaledig och av mina tre underbara killar. Sen i april är det dags för mig att börja jobba igen och Rasmus ska vara hemma till augusti.  Men när det är dags för mig att börja jobba så är det dags för ännu lite nya utmaningar. Jag ska nämligen börja ett nytt jobb.
Jag har fått jobb i vallås så nu har jag cykelavstånd.  Känns toppen! Visst kommer jag sakna mina goda kollegor och det känns tråkigt att lämna dem redan. Men nu när vi har lilleman känndes det bättre att jobba närmre hemmet. Adam kommer även att gå på en förskola som ligger en backe upp från mitt jobb (om han nu får plats). De stora killarna går ju i skolan i vallås med så det kommer bli kanon. Så det känns skönt, har även varit på förskolan i vallås som jag skall börja på och det känndes som vi klickade bra på den avdelningen som jag skall vara på. Visst känns det lite pirrigt, man vet ju vad man har men inte vad man får.. Men som sagt så känndes det jättebra när jag var där och att kunna cykla till jobbet blir ju kanon det med.
Sen efter detta får vi väl hoppas att allt lugnar ner sig en del. Det har ju gått i ett de senaste åren, vilket bara har varit positivt men nu känns det som att jag behöver landa lite med.

Likes

Comments

{Barnen}

För 1,5 år sedan gick jag på min första hockey match. Kan ju inte påstå att jag var jätteviktig att gå men killarna ville så vad gör man inte för sina barn.
Idag, just nu faktiskt,  är jag frivilligt i ishallen på en A-lagsmatch och jag spenderar rätt många dagar i veckan i ishallen. Denna veckan blir det 5 dagar.
Lucas har träning 3 dagar i veckan och Kevin 2, sen är det match en dag i veckan.
Så på 1,5 år har jag gått från absolut inget intresse alls för hockey till att faktiskt tycka att det är roligt och det är väl bara att gilla läget och inse att man är en riktig hockeymamma. 
Lilleman lär ju få växa upp i ishallen så det blir väl en hockeykille av honom också. Om han nu inte blir så mätt på det så han kommer avsky det förstås 😝
Men han ser väl upp till sina bröder och då lär han ju gå på is så fort det finns skridskor som passar.  Båda två ska ju bli NHL proffs så framtiden är ju säkrad 👍

Likes

Comments

{Barnen}

Igår skulle min farmor Birgit haft namnsdag, men hon lämnade oss på tok för tidigt..
Jag var bara 16 år när hon gick bort i cancer.  Hon fick aldrig chansen att träffa vissa av sina barnbarn och inga av barnbarnsbarnen. Idag finns det en hel hög med barnbarnsbarn som du säkert hade varit både stolt och glad över! Känns så tråkigt att hon inte fick uppleva att bli gammelfarmor för det tror jag hon hade älskat 💕 Saknaden blir extra stor när man har egna barn och vill dela deras kärlek.
Min mormor fick chansen att träffa både Lucas och Kevin innan hon gick bort i februari detta året. Dock så fick hon aldrig träffa Adam. Väldigt tråkigt och känns tungt då både Lucas och Kevin träffade henne nästintill varje dag när de var mindre. På senare år blev det tyvärr inte så ofta men de fick massor av kärlek från henne.
Man hör gång på gång att man ska ta tillvara på tiden för man vet aldrig vad som väntar i morgon. Det är så sant men något som man ofta glömmer bort..
Tänk om man bara hade kunnat få träffa mormor och farmor bara för en dag och dela med sig av allt som hänt sedan de försvann.. Får väl tro att de på något sätt är delaktiga på sitt sätt nu ändå 💕
Lucas och Kevin säger att ni är stjärnor på himlen, det tror jag med 🌟🌟

Likes

Comments

{Barnen}

God morgon!
De stora killarna är lämnade i skolan, den lille minsta är hemma med pappan som jobbar kväll denna veckan. Själv sitter jag just nu i bilen och väntar på att klockan ska bli nio så jag kan gå in till sjukgymnasten. 
Jag hat varit där några gånger nu och tränat enligt det programmet som jag fått av henne. Än så länge känner jag inte så mycket skillnad i höft och rygg förutom att det känns lite mer än innan. Men jag har ju även fått övningar för att stärka bål nu efter graviditeten.  Jag har ju bara tränar några gånger men jag tycker ändå att det är skillnad redan nu. Jag får bättre kontakt med magmusklerna och det känns som de är starkare och mer stabila. Och det var ju steg ett i min rehab, att stärka upp bål innan det är dags att gå på höften/ryggen mer. Så det går väl åt rätt håll iallafall.  Sen får vi väl se hur det går, som sagt så vågar jag ju inte ha allt för höga förväntningar..  Men jag håller tummarna för att det ska bli bättre iallafall. 
Med tanke på att stärka upp bålen så har de på mitt gym startat upp en ny klass som heter mama moves.  Den tänkte jag att jag skulle gå på, får se om jag kan gå nu på söndag. Ska bli kul att testa på,där får man ju även ha med sig bebisarna.

Likes

Comments

{Barnen}

Hösten är här nu, löven ändrar färg och faller. Det ligger kastanjer på hela gräsmattan här utanför och det är kallt, igår fick jag till och med skrapa rutan på bilen. Eller ja, jag satte igång värmen på framrutan och sen var det bara till att ta med vindrutetorkaren. Riktigt smidigt måste jag säga!
Idag var det också frost ute men bilen stod i solen så jag slapp att skrapa iallafall. Så nu när de stora killarna är lämnade i skolan har jag och Adam parkerat oss i soffan med två filtar, amning och en mugg te till mig. Men han ligger bara här och halvsover och myser nu så han äter ju inte jättemycket.
Snart är det dags för oss att bege oss ut i kylan igen, ytterligare ett besök hos sjukgymnasten är inbokat denna veckan. Jag har varit där 2 gånger sedan första besöket nu och som det ser ut nu ska jag dit två gånger i veckan. Hoppas verkligen att det kommer ge resultat sen.. Men vi får väl se!

Likes

Comments

{Barnen}

När Adam var liten så sov han toppen bra. Han sov långa pass på dagarna och han sov även bra på nätterna. vaknade kanske 1-2 gånger och åt och gick inte upp förrän vid 10. Riktigt skönt och mamman var pigg.

Nu däremot är jag glad om han sover alls.. På dagarna sover han ca 20-30 minuter i sträck om jag har tur. Annars blir det små 10 minuterspass lite här och där.
Och nätterna då, ja vad ska man säga? Han kan somna vid 20 och sova några 3-4 timmar men sen vaknar han varannan timma och ska ha mat, ja eller mat vet jag inte men han ska snuttar på bröstet iallafall. Nappen ratar han helt på nätterna.
Men han kanske tar igen all Valentin han missade när han var mindre?
Det är ju tur att han är så söt iallafall för hans god leende får ju vem som helst att smälta 💕.

Ett stycke trött mamma som behöver lite sömn..

Likes

Comments

{Barnen}

Att få höra beröm om sina barn är en härlig känsla! Förra veckan hade Lucas lärare blivit sjuk och gått hem mitt i lektionerna så det kom in en från fritids. De flesta av hans kompisar hade då passat på att leva rövare i klassrummet, men Lucas hade suttit fint på sin plats och jobbat vidare.
Det är verkligen kul att få höra sånt när man kommer och hämtar 😊

Jag ät även mycket stolt även över Kevin, han har ju haft det väldigt kämpigt med talet under förskoleåldern vilket har satt sina spår. Han är en väldigt blyg kille som inte gärna pratar med andra eftersom de tidigare har haft svårt att förstå honom. Nu är ju allt detta borta och han pratar helt felfritt. Men som sagt så har det satt sina spår.
Så när vi nu var på lärakänna samtal med hans lärare så berättade hon att han pratar på lektionerna och han räcker upp handen. Ibland kan han vara lite blyg fortfarande men till största delen märker hon inget alls.

Så jag är så glad och stolt över mina stora killar!

Likes

Comments

{Barnen}

Idag var jag och träffade en sjukgymnast för min höft och rygg som jag haft problem med i flera år. Ingen har direkt kunnat säga vad det är eller få bort smärtan som jag har dagligen, eller snarare dygnet runt.. Jag har tidigare varit hos olika sjukgymnaster för min höft vilket resulterade i ryggsmärtor.. Har gått till en naprapat som hjälpte mig en hel del, det blev bättre men ändå inte bra. Jag har gjort magnetröntgen och vanlig röntgen och jag har varit hos en ortoped som sa till mig att det inte finns någon som är 50 år som har det så, så det kommer gå över. När han sa det så gav jag bara upp.. Jag blev helt tom och kände mig så hjälplös, för det var precis som att han inte trodde på mig. Som att jag bara hittade på, han brydde sig inte iallafall..

Men nu har jag hört om en sjukgymnast som ska vara bra och som har hjälpt många på olika sätt.
Hon såg direkt att jag har ett snett bäcken,  min rygg var för rak på något ställe vilket gör att svanken är högt upp och sen var det något mer som jag inte en kan uttala som var stramt och stelt. Att jag hade på gränsen till höftledsluxation när jag var bebis som inte behandlades har troligtvis påverkat också trodde hon. Sen var det nåt mer med höften.
Jag vågar inte tro att det kommer bli bra eftersom ingen kunnat hjälpa mig innan, men man kan ju hoppas. Hon sa att jag har en lång rehab framför mig iallafall och det känns ju bra att hon hittar massa "fel" så det går att rehabilitera dem. Vi ska ta itu med höften och förhoppningsvis blir ryggen bra på köpet.

Nu när jag var gravid var det bättre, smärtan fanns där men inte så som före och nu efter. Hon tyckte det var väldigt intressant att jag hade mindre ont när jag var rörligare, för det borde vara tvärtom. Och skämtsamt sa hon att lösningen är att jag ska vara konstant gravid. Vet dock inte om Rasmus håller med om detta. Och med tanke på hur fruktansvärt dåligt jag mår när jag är gravid så är det nog bättre att ha smärtan i höften och ryggen.

Likes

Comments

{Barnen}

Idag reste jag tillbaka i tiden ungefär 7 år.
Efter jag lämnat grabbarna i skolan åkte jag in till stan för att gå på babycafet. Det var samma ställe jag gick på med Lucas och Kevin, fast då gick jag på ungmammagrupp istället. Det var en kvar i personalen som var där för 7-8 år sedan också. Så det var himla kul att träffa henne igen, och där är så himla mysigt.

5 av 7 mammor från föräldragruppen på BVC var där också. Alla 5 har vi små pojkar så det kommer bli ett riktigt härligt litet grabbgäng 👍 Så nu har vi något att göra på tisdags förmiddagar jag och lilleman. Får se om han orkar hålla sig vaken till sångstunden nästa gång bara. Idag sov han som en stock, det var nog jobbigt att träffa alla bebisar som var där.

Likes

Comments