View tracker

I samarbete med Buzzador så har vi fått testa MAMs nya bitring i naturgummi. Jag älskar att det finns fler & fler alternativ utan gifter & skadliga ämnen för våra barn.

På videon är min minsting med sin "BOB". Bob är lätt att hålla i, tillräckligt tjock för att kunna bita i med små vassa tänder & förutom att han hjälper till när det kliar i tänderna så är han en vän ☺️ När min lilleman inte tuggar på BOB så får han vara med & leka ändå.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

I samarbete med Buzzador så har vi fått testa schärs glutenfria bröd. Toppengott & funkar både som det är & till toast. Ungarna åt med glädje! Dessutom är det färdigskivat, supersmidigt!

Det finns många anledningar till att äta glutenfritt & idag finns det så många alternativ att det faktiskt inte känns så svårt heller. Fantastiskt bra!

Likes

Comments

View tracker

Tänkte dela med mig av en supersmarrig kolasås som jag har gjort idag utan vitt socker!

1 burk kokosmjölk.
3 msk agavesirap/honung eller annan sötning


Ta det översta tjocka vita i kokosmjölken & rör ihop med agave/honung i en kastrull. Koka upp. Sänk värmen & rör med jämna mellanrum tills det ser klart ut! Snabbt & enkelt!

Likes

Comments

Här kommer ett recept på en glutenfri saffranskaka utan vitt raffinerat socker. Den fick godkänt av hela familjen!

150 g smör
4 dl cashewdryck
50 g jäst
2 msk Fiberhusk
2 ägg
Salt
2 dl matyoghurt
3 msk honung/ agavesirap
1/2 dl kokossocker
6 dl glutenfri mjölmix
2 kuvert saffran

Ägg till pensling
Rivet apelsinskal.
En näve cashewnötter.

50 gram smör.
3 msk honung.
Vaniljpulver.

Smält smöret. Häll i cashewdryck & saffran blanda & värm det fingervarmt. Häll upp jästen i en bytta & häll över den fingervarma blandningen. Rör om. Häll i fiberhusk & vispa runt ordentligt. Låt svälla 10 min. Ha i salt, matyoghurt, honung/agave, kokossocker, ägg & mjölmixen. Knåda degen ordentligt. Lägg över en handduk & låt jästa 30 min. Platta ut degen i en form & låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Pensla med ägg. Hacka cashewnötter & ha på kakan. In i ugnen 15-20 minuter. Riv apelsinskal & ha på. Smält 50 gram smör & 3 msk honung. Blanda i Vaniljpulver. Ringla över den färdiga kakan. KLAR AV AVNJUTAS!

Likes

Comments

Här kommer mitt recept på en fantastisk kladdkaka.
Sockerfri, glutenfri & mjölkfri. Enjoy!

Ingredienser


6 ägg
1 dl cashewnötter
1 dl valnötter
1 dl kakao
15 st torkade dadlar
1 liten banan
1 dl cashewdryck
Vaniljpulver
Agavesirap

1 dl jordnötssmör (utan tillsatser)
1 burk kokosmjölk
Vaniljpulver

Gör såhär:

Sätt igång ugnen på 175 grader. Smörj en form. (Funkar toppen med kokosolja & kakao)
Knäck äggen med äggvitan i en bytta & gulan i en annan. Vispa sedan de 6 äggvitorna till ett hårt skum.
Mixa alla nötter & vänd i byttan med gulan.
Mixa sedan dadlarna & bananen, häll även i det i byttan med äggulan. Blanda i lite vaniljpulver, kakaon & cashewdrycken i blandningen. Vänd sedan försiktigt i äggskummet. Rör försiktigt. Häll ner i formen & in i ugnen ca 15-20 minuter beroende på hur kladdig man vill att den ska vara.

Öppna kokosmjölken & ta det översta vita och lägg i en bytta, lägg även i jordnötssmöret & vaniljpulvret och vispa några minuter. Ställ sedan kallt.

När kakan är klar i ugnen så ställ även den kallt. När den är kyld så ta fram jordnötssmeten & vispa runt lite. Dra sedan ut den över kladdkakan. Färdig att avnjutas!

Likes

Comments