View tracker

Allmänt , Skola, Nala

Halloj, eller gomittinattentyp?

Prao var det ja, om några timmar. Ca 7 timmar kvar. Måndag och tisdag denna vecka och nästa vecka. Vad ska jag göra då? Åka lastbil. Ska till Östersund och hämta en kalv och sen hem igen med några upp-plock via Ånge. Det blir med andra ord en lång dag imorrn.

HUr går det med Nala då? Jo, det går bra. Red med hackamooret idag och det gick superbra. Lite skritt, lite trav och några galopp-språng. Okej, mycket skritt blev det väl snarare. Har inte hunnit rida så mycket i veckan (inget alls om jag ska vara ärlig...) red henne igår och idag då.

Ca 33 dagar kvar till julafton vilket innebär 32 dagar kvar tills resan ner sker och 36 dagar kvar till hemgång. Johannes har lovat skjuts till Ljusdal den 23:e så jag kommer ner hem till papi. Sen vet jag inte om mamma, Jocke eller Johannes hämtar mig i Ljusdal den 27:e men det återstår väl å se.

Nu läre jag ta och sova. Mistluren börjar spela kl. 5 första gången imorrn. och då läre man kanske gå upp...

Gonatt, hörs å ses. PÖss på röva ;)


P.S. inga bilder då jag skrev på datorn.... :(

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Allmänt , Skola, Foto

Idag har vi haft "hälsosamtal" med våran skolsyster och jag gick därifrån nöjd vilket jag aldrig gjort förut. Jag har aldrig varit riktigt okej med resultatet på varken längd eller vikt. Jag har inte velat sagt vad jag väger när någon har frågat.

2014 i 8:an var jag 163 cm lång och vägde 77.6 kg. Jag gick därifrån med gråten i halsen. Jag kunde ju inte väga så mycket enligt normerna.

Men vill ni veta en sak? Idag är jag 164 cm lång och väger 70.1 kg och jag är nöjd, jag accepterar det den här gången. Och det är inte för att jag har gått ner. Utan det är för att jag vet det finns bättre folk där ute, folk som accepterar att man inte är smal som en planka.

Våga acceptera dig själv. Våga vara den du är!

(Vill bara säga ((för jag vet att någon kommer älta om det)) att jag har aldrig haft någon ätstörning. Det äcklar mig att ens tänka på att sluta äta mat. Mat är gott. Herregud. Skulle inte klara mig utan mat😤)

Bjuder på ett par bilder som jag hittade oxå👋🏻

Likes

Comments

View tracker

Allmänt

Måste bara få skriva någonting just nu. Vad som helst typ. Sååå....

Allergisk mot stress? Ja.

För ett år sedan (och typ 2-3 veckor) sedan var jag på sjukhuset några gånger. Jag fick utslag och skit som vi inte visste vad det var. Det kom i samband med att jag var stressad. Grejen är ju den att jag själv känner inte av när jag är stressad och jag kan tycka att det är ganska jobbigt ändå. Men iaf så eftersom utslagen och det kom i samband med stress så sa mamma och läkaren jag träffade på akuten (tror jag att det va?) att det måste vara stressen som gör att jag får dessa utslag.
Det har varit lugnt hela sommarlovet och för 2-3 veckor sedan fick jag en "attack" igen och även för bara några dagar sedan.
Det kliar i händer och fötter upp mot armar och ben. Det känns nästan som att händerna och fötterna brinner. Det värsta är nog att kyla förvärrar klådan. Jag är så glad att jag har tavegyl (allergitabletter) vid dessa lägen.

För övrigt så är jag fortfarande förkyld, dock ingen lunginflammation längre vilket är skönt. Men snuvig och hostan verkar jag inte komma undan... Revbenet gör ont som fan oxå... (Hästens fel)

Snöar gör det ute och min kära pojkvän älskar och sladda och jag tycker det är skit kul att åka och sladda jag med. Perfect combo.
Dock är snö kallt och jävligt så det ända bra med vintern är att åka och sladda tror jag.

Nu tog min choklad slut så nu ska jag sätta mig och sura i klassrummet igen... ✌🏻😒😔 Hoppas att adtr och bmth hjälper lite iaf.. 🎶

Likes

Comments

Allmänt

Vad är det som händer? Är det en dröm eller är det verklighet? Är detta sant? Fyfan vad lycklig man kan vara! ✌🏻 att en person kan göra en så djävulskt glad😁

Btw, sover nog när detta ploppar upp👀

Likes

Comments

Allmänt

Det är frågan. Vill samtidigt som jag inte vill. Jag kommer ju vara tvungen att ta beslutet så småningom ändå, så vad har det för betydelse? Fortsätta nöta samma eller prova nytt? Lämna eller ha kvar? Så himla svårt, men jag måste ju bestämma mig nån gång.

Tänker inte berätta vad det handlar om, förrän beslutet är taget, öppet för alla. Litar inte på vem som helst ang. detta.

Hejdå Mvh sjukling.

Likes

Comments

Allmänt

Japp, jag är förkyld.. Har varit lite "små förkyld" ett bra tag. Men för lite mer än en vecka sen så fick jag feber på natten och sen dess har det varit så. Fick träffa en sköterska i torsdags som kollade mig i halsen och sa "Du är iaf inte röd i halsen" och ville i princip skicka ut oss direkt. Fick träffa läkare på fredagen efter mycket om och men. Kristoffer är HC's bästa läkare och honom fick jag😊 han lyssnade på lungorna och sa att jag fått lunginflammation och att det bidde penicillin i 10 dagar. Nu går jag in på tredje dan med penicillin och under dagen har vi kunnat konstaterat att jag har (troligtvis, med 90% säkerhet) åkt på öroninflammation oxå...

Mår för övrigt hyfsat bra. Väldigt trött och ont..

Hejdå, mvh less.

Likes

Comments

Allmänt , Hästarna

Dagen blev en bra dag! Dressyren gick bra, hoppningen gick superbra och terrängen gick superduperbra! Det hela räckte till en 6:e plats! Grattis! Ett bra team! Team Hanna & Gunde 😋 Även grattis till Victoria som kom på 10:e plats med sin häst! Bilder kommer till er så snart jag har redigerat bilderna 😊😃☀️

Gonatt allihop! Vi hörs nån annan gång!

Likes

Comments

Allmänt , Hästarna

Snart är vi framme i Hofors! Hanna ska tävla för andra gången i Hofors idag. Gunde är självklart med, annars hade det ju varit konstigt...?! Håll tummarna för att det går bättre idag än vad det gjorde sist!

Likes

Comments

Allmänt , familjen typ, Foto

Nu är jag snart hemma igen! Har sovit större delen av resan faktiskt. Just nu är vi nånstans mellan Bollnäs och Ljusdal.

Helgen har väl varit bra. Fint ställe vi var på. "Nybyggd" sommarstuga, jättefin, med egen brygga och liten båt. En fantastisk morgon blev det iaf! Soligt med utsikt över vattnet. Hemskt mycket getingar dock. Tror jag blev stungen på foten så jag tog en allergitablett in case of. Är inte allergisk mot dem men jag kan ju inte sluta klia även om jag har salva på...

Vi får se hur mitt knä mår när jag ska av bussen.. I morse gjorde det ont som bara den och igår kväll också.. Tror att det beror på att jag kommit igång med ridningen igen och knäet är väl inte riktigt van vid att jag rider 5-6 dagar i veckan längre..

Här kommer några bilder från sommarstugan vi var vid! Hade gött!

Likes

Comments