Allmänt , Hästarna, Nala, Skola

Idag är en sån där dag då jag tänker för mycket. Jag tänker på hästarna jag haft, katterna vi haft, min ko som dog osv. Jag känner att jag får svårare att andas beroende vem jag tänker på. Idag har jag tänkt mycket på Sulan och Frallis. När jag sitter och tänker känner jag att ena axeln blir tyngre och sen blir även ena låret tyngre. Det kändes precis som Sulan och Frallis var här. Jag kände deras närvaro och det är inte första gången. Har jag en period där jag tänker lite mycket om allt och alla, då känner jag en sån där tyngd på axeln eller på låret. Det är inte som en hand heller utan tyngre.

Nala är halt och har ett svullet framben. Vi vet inte riktigt vad hon har gjort och behandlar henne med "Blue Lotion" och linda det skadade benet. :( Jag som precis hade tänkt att börja på med körningen... :'( Men, men. Bara att vänta ut, behandla och hoppas på att hon blir bra snart igen. Annars vet jag inte vad jag gör!!

Har fastnat för en lite depplåt för tillfället, "Hurt Like We Did" av Fo&o. (länkar, spotify: https://open.spotify.com/track/5zxQ2ntel2k64OWYJk9J5W och yt: https://www.youtube.com/watch?v=3yWXzcKi4Wg ) Tycker den är bra faktiskt och jag tycker inte så jädra många låtar av Fo&o är bra. Men så snubblade jag över denna och vips.

För övrigt mår jag bra. Börjar på Slotte i Ljusdal till hösten. Känner att jag inte vill jobba med detta så jag byter linje. Jag och Ida har väl varit inne lite på samma spår så vi har nu valt samma linje och jag tror båda kommer gilla det faktiskt. (Och ja, vi har varit där och kollat!!)


Nej, nu säger jag hejdå!

Sue-Lit (Sulan)

Nala, Blue Lotion och en linda..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Först och främst, hej!

För er som kanske undrar varför jag var in till akuten igår så tänkte jag berätta det nu.

Jag vaknade på morgonen och hade en svag smärta på vänster sida precis ovanför och "i" magen. Den här smärtan växte väl lite under dagen men jag försökte tränga bort känslan av att jag hade ont. När dagen i skolan började närma sig sitt slut så var smärtan högre och när jag och min kompis satt på bussen på väg hem till henne så skrev jag till mamma och Johannes att jag hade ont. Mamma tyckte jag skulle åka in så när jag och Simone kommer hem till henne hinner jag nog inte ens vara där i 5 minuter så kom Johannes och hämtade mig.

Väl inne på akuten så berättar jag om mina smärtor och får komma in och bli undersökt efter ca 20-30 minuter. Blodprov ville dem självklart ha och Johannes hand blev nog kanske blå efter dem där proverna. Fyf*n vad jag inte tycker om nålar... Sen klämde och kände dem på magen osv. Efter nån timme så får vi veta att proverna inte visar nånting och läkaren vill istället prova magkatarrsmedicin på mig och hjälpte den så skulle jag få åka hem. Och ja, medicinen hjälpte och så sa hon att om det blev fortsatta besvär skulle jag uppsöka vård på hälsocentralen så fick dem kolla på det ii stället.

Ha det gött era små fjärtar så hörs vi! HAJ!!

(har ingen bild för skriver på datorn, men kan tillägga att det var blodstänk i taket i rummet jag fick.....)

Likes

Comments

Allmänt , Hästarna, Nala

I fredags var det dags att lämna Tjärna och flytta Nala till Nordanäng i stället. Kändes lite sorgligt då man hunnit skapa en del minnen där ändå. Jag kommer att vara kvar där, följa med Hanna på träningar och tävlingar osv.

Nala var jätteduktig och gick på transporten efter lite bråkande. Vanligtvis hade det tagit flera timmar men i fredags tog det ca 10 minuter, om ens det. Mycket var nog tack vare morotsgodiset och tröjan jag täckte över ögonen på henne. Hon var superduktig och verkade nöjd med att komma fram. Hon brukar kasta sig ut ur transporten när man öppnar bommen, men inte den här gången. Nu gick hon långsamt ut och kollade runt sig på alla hästar.

Jag är så stolt över Nala. Hur bra det gick att flytta henne. Hur bra hon hanterade hela flytten.

Nala min hjälte, I love you!

I didn't belive in you,

but now I do<3

Likes

Comments

Allmänt , Skola, Bilar och sånt

Vet inte riktigt vart jag ska börja..

Kan väl börja med dan efter jag gjorde ett inlägg sist.

Skulle åka med en klasskompis in till skolan eftersom vi började så sent (vi började 10.40 den 12:e januari). Vi kom väl typ halvvägs in till hudik så fick vi sladd och hamnade i diket. Båda klarade sig bra och vi åkte bärgare från platsen, alltså slapp vi åka blodbilen därifrån.
Men när vi kom fram till skolan så skjutsade våran mentor in oss till akuten då smärtorna i nacke och rygg började komma smygandes.
När vi kom in på akuten så tyckte dem först att vi skulle åka till en hälsocentral men efter att Nisse (mentorn) sa för ca 10:e gången, att vi båda hade smärtor i nacke och rygg så blev det en jädra fart och på ca 1-2 minuter så låg vi i varsin säng i ett akutrum.
Dem ville röntga min klasskompis men inte mig, även fast jag hade ont typ vart sköterskan kände på mig.

Jag fick åka hem efter ca 2 timmar medan min klasskompis var kvar lite längre. Tack Simone för att du följde med mig som stöd på akuten❤
Smärtorna blev bara värre och jag käkade alvedon morgon och kväll. Smärtorna är fortfarande kvar men inte lika irriterande eller störande.

Var till en sjukgymnast i tisdags (31/1) och hon kollade på mitt knä dom blev skadat för ca 4 vintrar sen när jag och Nala gick omkull. Hon sa att vi skulle fixa en tid hos läkare och be läkaren skicka remiss till ortoped och hon ville även få mitt knä röntgat. Fick några övningar att göra för att försöka stärka knät. Min menisk fick troligen en smäll när vi gick omkull så det är därför jag har så ont.

I torsdags (2/2) var jag hos tandläkaren för att göra "avtryck" typ. Den 23/2 ska jag hämta ut en plast-skena som jag ska ha nattetid för att jag gnisslar/biter ihop tänderna på natten så jag har ont i huvet hela tiden...

Förhoppningsvis kanske jag får hyfsad ordning på min kropp snart och eventuellt kan må lite bättre själv.

För övrigt är jag förkyld så dricker varm choklad och te om vart annat.

Hörs Hej!

Likes

Comments

Allmänt , Skola

Då var skolan igång igen. Vi började egentligen igår men jag mådde inge bra (vill inte ta upp varför) så jag var hemma. Men idag så var jag i skolan och det blev en ganska kort dag ändå. Började 8 och slutade typ 12.30. Slutar egentligen 14.50 på onsdagar men våran svenska/engelska lärare är på semester så därav fick vi sluta tidigare. Resten av veckan är rätt soft också ändå. Börjar 10.40 imorrn och slutar typ 14 och på fredag börjar vi 8 och har bara en lektion och sen klassråd så vi slutar innan lunch. Lat vecka✌🏻

För övrigt "fikade" jag och Simone idag (hon drack kaffe och jag min Cola från igår). Hennes epa är snart klar så hon var lite hypad + kaffe😁

Likes

Comments

Allmänt

Är så trött på ångesten. Är så trött på paniken. Är så trött på att inte få sova något. Är så nära att falla tillbaka. Jag vill inte. Jag orkar inte. Är så himla trött. Vart är alla dessa vänner som det pratas om när man behöver dem?
Är rädd för mig själv. Kan inte blunda utan att kolla tillbaka på det gamla. Ser allt dumt jag gjort. Inte ett enda bra. Ser bara allt och alla dem som fick mig från Uppsala. Allt det dåliga där, allt det dåliga här.

Jag vill ha tillbaka mitt liv. Jag vill må som jag gjorde förut. Innan ångesten.

Jag vill komma ut, få göra det jag tycker bäst om. Rida på min prinsessa. Mitt allt. Valet jag gjorde som jag aldrig skulle ha gjort. Jag vill rida igen. Ordentligt. Inte bara på sommaren. Inte bara nån gång ibland. Vill ha min terapi för själen tillbaka...

Det finns så mycket skit jag gjort som folk inte vet om. Troligtvis så går dem människorna som vet, att räkna på en hand. Jag vill kunna vara öppen, dela med mig. Men helt ärligt kan jag inte det.

För tillfället vill jag bara få sova en hel jävla natt rakt igenom.

Förlåt för lite halvdant och kanske förvirrande inlägg, men ibland måste man bara få skriva ut.

Mvh en trött och allmänt less liten brud.

Let's put that fucking fake smile on again.

Likes

Comments

Allmänt , Nala, Bilar och sånt

Johannes ligger bredvid mig och snarkar. Inte högt men han snarkar.
Elementary är på i bakgrunden. Tyckte inte att detta avsnitt verkade så intressant så jag har mest bara lyssnat på det i stället för att verkligen ligga och kolla på det.

Skulle behöva ta en ridtur, mår så mycket bättre när jag rider. Men som sagt så är det inte så kul att rida Nala för tillfället. Ska jag rida henne vill jag att någon följer med eller så vill jag rida henne på en ridbana/ridhus.
Anledningen till att jag sagt att hon inte ska ridas mer är dels för hennes egna bästa då hennes leder är dåliga, sen för att jag inte pallar med att bråka med henne hela tiden. Det känns som om hon och jag varit gifta i x antal år och har begärt skilsmässopapper typ.

Året startade väl inte på bästa sätt med Nala heller. Skulle ut och rida i söndags men kom typ 150 meter från stallet (om ens det) så kastade hon av mig. Jag brukar alltid hålla mig kvar på ryggen när Nala gör något men inte den här gången. Hann inte riktigt med hennes manöver. Landade iaf på benen så gjorde inte direkt illa mig. Tänkte iaf att jag skulle gå med henne upp till skogen för att sedan hoppa upp igen men Nope. Kom aldrig upp igen. Fick gå hem ca 1.5 km med henne. Jag tror seriös att jag aldrig varit så arg på Nala någonsin. Hon stegrade mot mig och slog med frambenen mot mig. Höll på att tappa henne flera gånger. Såhär i nu läget så tror jag att det hade varit bättre om jag släppte henne och hon fick springa hem. Men aja, gjort är gjort. Skickade ett sms till mamma att jag aldrig mer skulle rida i hela mitt liv. För stunden tyckte jag att det var en bra idé. Men har precis fått ett par ridstövlar av mamma och köpt ett par nya ridbyxor som kostade strax under 1000 lappen och dem ska användas.

Vill helst rida bettlöst på Nala också. Men har inte kunnat det då hon har stuckit med mig. Det roligaste med Nala är nog att hon tror hon skrämmer mig men vad har jag att vara rädd för? Det enda med Nala som gör mig rädd är nog att vi ska gå omkull igen.
Köpte ett sidepull på Hööks när jag ändå var i Uppsala över jul, tänkte att hon kunde acceptera sidepullet istf hackamooret. Har ridit en gång på sidepullet och då skötte hon sig faktiskt. Vet inte om det har å göra med att Johannes var med eller om det faktiskt var sidepullet. Hoppas på att det var sidepullet.
Jag brukar få ringa Emilia om jag ska ut med Nala annars. Så länge det är någon med så sköter hon sig oftast. Kanske ska börja ta med mig Doris som Nala hatar... 😂

Tror jag ska fråga Johannes eller Emilia om nån utav dem har lust att följa med på en sväng ut med Nala. Vi får se. Tänkte fråga en bekant om jag får låna en utav hennes hästar snart...

SKRIVKRAMP!!!

Hörs hej!!!

Körde i diket idag när vi var på väg till Saga... 😁 Sån tur hade vi iaf så vi kom upp själva och inte en skråma på Johannes nya bil 😅

Likes

Comments

Allmänt , Nala, Saga

Halloj!
Tänkte berätta lite hur planerna för Saga och Nala är i år.

Saga
Saga ska som vanligt köras och eventuellt gå på några ponnyridningar. Ska definitivt uppskatta henne mer än vad jag gjort 2016. Har lite dåligt samvete över att jag låtit henne stå hela sommaren, men å andra sidan så har vagnen haft punka hela sommaren satttt....

Nala
Nala ska pensioneras från ridningen och köras i stället. Blir bara att jag bråkar med henne när jag ska rida henne och det har mest blivit att jag rider henne för att jag måste och inte för att det är kul längre. Så därför ska hon köras nu, det ska bara på en svängel på vagnen så ska vi ut! Tror Johannes skulle hjälpa oss att fixa det.

Tror inte det va någe mer jag hade att säga, så jag hoppas att ni andra har haft en bättre start på året än vad jag har haft. Hejdååå👋🏻

Likes

Comments

2016 var ett ganska shitty år första halvåret. Andra halvan av året har varit både bra och dåligt. Mamma hamnade på sjukhus med gallstensanfall och blev opererad. Mina lungor har blivit sämre och jag har fått nya mediciner att prova osv. Jag tog hem Nala i juli och har jobbat ganska hårt med att försöka få tillbaka henne på samma spår som för 2.5 år sedan. Hon var jättefin ett tag och allt gick åt rätt håll. Men sen fick jag lunginflammation och kunde nästan inte ens gå från soffan till toan utan att få svårt att andas. Under den tiden missade jag mycket i skolan och Nala tappade sååå mycket som vi hade jobbat upp på bara några fjuttiga månader.

Jag började i gymnasiet i augusti. Hamnade i en väldigt härlig klass och jag tror att jag aldrig har trivts så bra i en klass nån gång.

Träffade även en väldigt fin och trevlig människa detta år. Han heter Johannes och är min pojkvän. Lav u❤️

Året har väl haft både bra och dåliga dagar och jag hoppas faktiskt på att 2017 blir ett bättre år.

Gott nytt år allesammans🎉

Likes

Comments

Allmänt , Skola, Nala

Halloj, eller gomittinattentyp?

Prao var det ja, om några timmar. Ca 7 timmar kvar. Måndag och tisdag denna vecka och nästa vecka. Vad ska jag göra då? Åka lastbil. Ska till Östersund och hämta en kalv och sen hem igen med några upp-plock via Ånge. Det blir med andra ord en lång dag imorrn.

HUr går det med Nala då? Jo, det går bra. Red med hackamooret idag och det gick superbra. Lite skritt, lite trav och några galopp-språng. Okej, mycket skritt blev det väl snarare. Har inte hunnit rida så mycket i veckan (inget alls om jag ska vara ärlig...) red henne igår och idag då.

Ca 33 dagar kvar till julafton vilket innebär 32 dagar kvar tills resan ner sker och 36 dagar kvar till hemgång. Johannes har lovat skjuts till Ljusdal den 23:e så jag kommer ner hem till papi. Sen vet jag inte om mamma, Jocke eller Johannes hämtar mig i Ljusdal den 27:e men det återstår väl å se.

Nu läre jag ta och sova. Mistluren börjar spela kl. 5 första gången imorrn. och då läre man kanske gå upp...

Gonatt, hörs å ses. PÖss på röva ;)


P.S. inga bilder då jag skrev på datorn.... :(

Likes

Comments