Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it.

Likes

Comments

Det är väldigt svårt att försöka äta en hälsosam kost här. Mycket utav både produkterna och maten innehåller extremt mycket socker. Jag försöker laga väldigt mycket mat från grunden och till exempel inte köpa färdiga såser. En middag som det blivit mycket av är sötpotatis och morötter i ugnen med grönsaker och till exempel lax eller kyckling. Det var Janni Deler som jag hittade min inspiration hos. Älskar bloggare som kan ge en tips, framför allt inom matlagning då jag nu ska laga all mat själv framöver!

Likes

Comments

Sitter just nu hemma i köket efter min längsta dag på hela veckan. har fyra lektioner på måndagar från 9-18. haha inte så jätte roligt. Jag läser sex kurser den här terminen. Bowling, Tennis, Pilates, Hospitality, cinema as art och sociologi. Kurserna är väldigt roliga och jag trivs jätte bra. Men man blir väldigt sliten av att vara socialt utåtriktad, lyssna på lektionerna och hinna uppfatta engelskan. Det tar tid innan man kommer in i språket och förstår orden som lärarna använder!

Likes

Comments

Jag har nog aldrig gråtit så mycket som jag gjorde när jag sa hejdå till min familj på Arlanda. Ensam, rädd och nervös inför vad jag gett mig in på. Mina tankar började få mig att ångra mitt beslut. det är läskigt, att sätta sig på ett plan själv. Det är läskigt att inte veta vad som kommer hända. Kommer jag få vänner, kommer jag vara själv eller kommer jag åka hem igen. Jag grät första natten här i San Diego. Jag ville bara hem. Jetlagd och kände mig inte alls välkommen. Två veckor senare. Jag trivs lite för bra. Det här är absolut det bästa jag gjort och är så glad över att jag har fem månader här. Festerna, skolan, människorna i en kombination som gör mig överlycklig. Om ni tvekar, vill åka iväg. Så gör det! Du kommer ångra dig annars!

Likes

Comments

God morgon vänner! Idag mår man väll kanske inte riktigt hundra procent! Igår var temat djungel med blandning av "handcuffs and fifths" denna lilla grej går ut på att man har en partner i handbojor tills man druckit en del om man säger så. Idag blir det endast mysigt häng och snack om gårdagen! Puss

Likes

Comments

Dags för fest! Djungeltema på en rugbyfest ikväll. Herregud vad roligt! Det är handcuffs and fifths så man går i handbojor med en dejt och dricker. Haha så amerikanskt!

Likes

Comments

'Member when we would dance all night

Parking lots and velvet skies

I was there for you

And you were there for me

Likes

Comments

Gårdagen spenderades på fest på Boulevard. Det är ett lägenhetsområde med bara studenter. Festerna här är ju väldigt annorlunda då amerikanare börjar dricka mycket senare än i Sverige så är mognadsgraden kanske lite annorlunda. Haha! Det är dock väldigt roligt att festa här. Alla är väldigt sociala och utåt. Man hittar nya vänner precis hela tiden vilket är jätte roligt och något jag var rädd för att jag inte skulle göra innan jag åkte. Idag har vi ätit lunch på Hooter och nu är jag tillbaka i sängen för att sova lite innan vi ska iväg på för hos några tjejer! Ikväll blir det djungelfest.

Likes

Comments

Det regnar återigen idag. Vet inte varför det har varit så fruktansvärt dåligt väder sen jag kom hit. Längtar verkligen efter solen och klänningar. Hade en lektion imorse klockan nio och nu har jag varit och köpt nödvändigheter inför skolan på campus. Köpte även en t-shirt och en hoodie för att minnas min tid här i San Diego. Jag ska städa i ordning, fixa lite och sedan åka iväg på bio med Emma och Alicia! puss

Likes

Comments

Min asökningsprocess till San Diego

Att ta beslutet att resa iväg till ett land lite för lång bort från min familj var något jag hade bestämt redan innan jag började gymnasiet. Anledningen och min största inspiration är nog min syster och hennes vänner som gjorde liknande beslut efter deras gymnasieår. Jag åkte med en organisation som heter international business school förkortat IBS. Jag kontaktade IBS redan efter sommaren för att få information och fakta om olika stater i USA: Min dåvarande kontaktperson Kristin hjälpte mig enormt mycket under denna period. San Diego var mitt första val hela tiden då vänner och bekanta verkligen rekommenderat det starkt.

Under ansökningen så är det väldigt mycket pappersarbete från skolan om kurser, boenden och rumsönskningar. Jag betalar ingen hyra via IBS då det ingår i den betalning jag gör till dem vilket jag personligen tycker är väldigt skönt nu när jag är på plats. Det var väldigt bekvämt att åka via organisation då allting flöt på väldigt bra! Jag behövde inte göra några tester utan endast omvandla betyg från svenska till engelska och översätta bankpapper och annat information.

Visum sökte jag på Amerikanska ambassaden och hade även där tur med kort väntetid och snabb leverans. Att resa utomlands en termin är såklart dyrt men absolut värt det enligt mig. Det är en erfarenhet man kommer ha med sig hela livet, du utvecklar engelskan extremt snabbt och du sätter dig själv i en position utanför det bekväma. Jag vill rekommendera alla att våga ta klivet utan för Sverige! I San Diego lever jag på CSN bidrag med merkostnadslån då jag är student men även på sparade pengar från jobb. CSN räcker absolut om man inte betalar hyra då man inte har stora utgifter förutom mat och sociala aktiviter! Att ta CSN lån är en process i sig och extremt komplicerat. Men jag ringde CSN och fick kanon service via telefon. Ta hjälp om du inte förstår det är värt det. Jag har även skaffat bil vilket är ytterligare en utgift men också en investering då San Diego är extremt stort så man behöver bil för att kunna ta sig runt!

I helhet tycker jag ansökningsprocessen var smidig och bekväm tack vare den hjälp jag fick från Kristin och IBS. De var väldigt hjälpsamma, förstående och hade alltid svar på tal. Jag kan nog tycka att det svåraste var att förstå skolsystemet och vad allting innebar.

Det är en fantastisk chans att göra det jag gör just nu och jag är så tacksam för att få vara här. Tveka inte utan åk iväg, upptäck världen och res. Ni kommer ångra er annars!

Likes

Comments