För att läsa mitt första inlägg om min ansökan kan ni göra det här.


Jag fick en fråga om jag kunde berätta mer om min ansökningsprocess. Kostnader, organisationer med mer. När jag valde San Diego så tänkte jag först på vädret och området. Jag älskar Kalifornien, nära till Santa Barbara, Mexico och LA. Läget tycker jag är utmärkt. Jag var också väldigt förvirrad i början. Jag fick dock hjälp av en tjej som heter Philippa som bott här. Hon fick mig verkligen att känna att jag valde rätt och svarade på alla mina frågor. Jag åkte med organisationen IBS. IBS hjälpte mig med hela ansökningen till skolan och boendet. Detta tyckte jag var ett plus då jag inte hade tid eller förstod hur jag skulle ta mig till väga i denna fråga.

Ansökningen till skolan vet jag ärligt inte hur den går till. Jag fick skicka in mina betyg översatta till engelska, jag preliminär valde kurser. Allt annat fixade faktiskt organisationen jag åkte med. Det finns massor med organisationer. IBS /Kilroy /Blueberry . Alla dessa organisationer är bra. Vissa billigare andra inte. IBS kostar mer men då täcker det boendet under teminen du är här. Åker man med de två andra nämna organisationerna måste man leta boende själv. Detta är inte så svårt. Många hyr, Airbnb osv. Det finns massor av Facebook hemsidor såsom Swedz in san Diego som publicerar flera boenden om dagen. Boende här kostar ungefär runt 5000-9000 kronor beroende på länge och sånt.

Att studera utomlands är dyrt och kostar ungefär kanske mellan 70.000-200.000. Jag vet ärligt inte exakt. Men där någonstans. Förutom det så kostar skolorna här väldigt mycket. Böcker och tre av mina kurser likaså. Jag vet att det är dyrt men ärligt så är det värt det. Vilken utmaning, vilka erfarenheter och vad mycket man lär sig. Jag skulle lägga varenda krona på att få göra det här igen.

Innan man bokar, ska man nog tänka på om man vill det verkligen. Självklart är det en fruktansvärd ångest och nervositet som tar över din kropp innan. Men kan du stå på egna ben? Sen ska du självklart vara säker på din destination, vad du ska göra där och varför du åker?

Personligen är jag inte här för att plugga sönder mig själv utan för att leva och ha kul. Sen har jag folk som åker hit med sitt universitet hemma och måste därför plugga mer. Vissa av de kurser du läser kan räknas in i din svenska examen. Det avgör dock universitetet i Sverige så det får man nog titta mer på noggrant hos de universitet man söker. Annars så rekommenderar jag att ta en utbytes termin under studierna i Sverige. Det blir mycket billigare också då skolan betalar det mesta om jag minns rätt.

Har ni ytterligare frågor och vill ha svar så svarar jag självklart på dessa! :)

Likes

Comments

Ännu en dag på SDSU: men vad jag älskar den här skolan. Lärarna, utbildningen och mina klasser. Framför allt min Hospilitaly klass. Det är mycket arbete men det jag lär mig kommer jag verkligen kunna ta med mig. Nu sitter jag och fin putsar ett arbete och äter en bowl. Tack gud för det finns på skolan. Efter det här ska jag iväg och träna för att sedan plugga vidare!

Likes

Comments

''You only get one life. It's actually your duty to live it as fully as possible.''

Nu har jag krupit ner mig i sängen, satt på en film och ska bara vila. Imorgon är det nya tag och även skola på det! God natt :)

Likes

Comments

Idag var jag ju som sagt i Fashion Valley igen. Tog bilen tid, shoppa är typ helt seriöst min terapi i livet. Ni som kommer mig framför allt när jag jobbade vet hur mycket jag shoppade! Varenda gång jag var ledsen eller något prov hade gått dåligt så brände jag pengar. Lite det jag gör nu eftersom mitt prov igår inte gick sådär super bra. Jag insåg att jag nog måste plugga lite mer än vad jag tänkt! Fick iallafall med min dessa skor hem från Aldo. Köpte även lite andra småsaker ni kommer få se senare!

Likes

Comments

Min lilla bowl på morgonen som jag äter varje morgon. Det här med variation hörni! Igår satt jag och Alicia väldigt sent och skrev hennes uppsats. Samtidigt som det var tufft så kan jag inte klaga på att få umgås med henne mer. Hon är så bra. Idag är jag ledig och funderade på egen tid i Fashion valley och sedan kanske en tur till PB. Är verkligen sugen på lite ensamtid. Ibland behöver jag verkligen bara det!

Likes

Comments

Nu har jag precis kommit hem från en mysig lunch med Emma i Pacific. Det är lite halvt mulet här idag vilket var perfekt för en lunch och prat. Jag åt jätte goda räktacos och Emma en sallad. Nu ska jag försöka plugga.....

Likes

Comments

Igår tog jag och Emma bilen till North Park och åt en god brunch. De har verkligen världens godaste meny med massa fräscha alternativ. Igår kväll var vi på fest hemma hos våra killkompisar här i San Diego. Det var var väldigt kul och återigen var temat cuffs and fifths. Inte lika mycket handboja denna gång dock men det var lyckat! Idag ska jag åka till Pacific Beach och möta en annan Emma och sedan ska jag plugga! puss

Likes

Comments

Det är inte så roligare än såhär idag. När man bor här så glömmer man nästan bort att man faktiskt går i skolan också. Inte för att jag är här för att plugga ihjäl mig så behöver jag ändå studera lite för att klara midterms. På måndag har jag mitt första prov här. Tack vare mina kursval så är skolan inte så jobbig utan mer rolig och en skön rutin i vardagen. Senare idag ska vi boka vår springbreak till Mexico och sedan förhoppningsvis gå ut ikväll! Imorse tränade jag och bara tog det lugnt! Hur najs är det inte att både suits och grey's är tillbaka. Ren lycka!

Likes

Comments

USS Midway & Fish market

Idag volontärade jag för min Hospitality and Tourism management klass. Det innebar att jag under en förmiddag guidade en grupp ungdomar och lärare i San Diego. VI var på USS Midway museumet och även på Fish Market som är en restaurang i Down Town. Det var väldigt roligt och spännande att engagera sig på detta sätt och få lära sig saker utanför komfortzonen!

Likes

Comments

Nya inlägg