View tracker

I början av höstlovet klev Uppsala-Märtha av tåget här i Göteborg, till vår stora lycka. Den första natten sov hon hos Amanda, sedan fick jag privilegiet att spendera två dygn med min kära vän.

Vi hade picknick på Styrsö och skrattade åt oss själva, gick på museum och la oss i vackra fönster, åt pizza med min familj och våra goa grannar, pratade Kenya, pratade Sverige och tillslut fikade vi med Amanda innan det 5 h tåget skulle färda henne tillbaka. Kort men förträffligt besök!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Förra helgen tog familjen Sande en roadtrip till Köpenhamn, lite som en tidig födelsedagspresent till mig och Emma. Vi var där i lördag-söndag men hann ändå med massa trevligheter. Såsom foodtruck-middag på Papyrøn, långa samtal, oändligt antal vackra byggnader, mysiga fikor, promenader och väldoftande saluhallar. Hann även möta upp med Kenya-vännen Erik som även han var där med sin familj!

En fullspäckad men go tur!


Kramar, er Matilda

Likes

Comments

View tracker

Komorebi. Ett japanskt ord för fenomenet när sol lyser genom trädens lövverk. Ordet fastnade i mitt huvud, varje dag går jag och uppskattar den starka färgen på träden och ännu mer när solen dansar på deras löv. Har hänt väldigt mycket i mitt liv på senaste, men har försökt att vara ute i naturen när jag kunnat. Ta vara på all färg innan det försvinner. Då får man hitta den färgen och glädjen hos människor i ens närhet. Exempelvis genom att baka pepparkakor med ens käraste. Det ser jag fram emot.

Såhär har mitt liv sett ut på senaste;

Kära Elsa fyllde 18!

Bilturer då man sjunger högt till Stevie Wonder, dans med Moa och Matilda och mysiga färjeturer ut till/med Rasmus på Kössö.

Höstpromenader!

Skolan drar och sliter i en, såväl ens krav på sig själv, men försöker hitta den rätta balansen. Snart är det höstlov, då väntar Köpenhamn men framförallt kommer några från min Kenya-familj hit till Göteborg. Tänk, vi har inte träffats sen slutet av Emmaboda. Evigheter sen! Även Emmas och min födelsedag närmar sig med stora steg,  det känns otroligt härligt. Konserter som Jake Bugg och Håkan väntar också. Så jag lär överleva denna mörka höst och vinter, jag lever trots allt ett rätt underbart liv. 

Ha en go fortsatt dag! Kramar Matilda​

Likes

Comments


Min september helg har sett ut på detta viset!

På fredagen firade vi kära mamma, som snart fyller 50, med lite släkt och det var väldigt mysigt och behövligt.


Lördagen promerande jag med Emma i Linné. Jag är så otroligt glad att jag inte behöver bo borta från henne längre. Kenya var fantastiskt, men saknade Emma vid min sida. Bäst bäst bäst är hon.


På kvällen var det dags för Zara Larsson på Liseberg, vi mötte upp med flera vänner och stod sedan och sjöng för fulla halsar med 20 000 andra glada personer.


Den här goa söndagen har jag bland annat vikt papperstranor (my one and only partytrick), och sprungit i krispig höstluft.

Likes

Comments

För knappt två år sedan kläckte Alice en genial idé, att hon tillsammans med sina kära vänner skulle starta en bokklubb. Efter en del fix, satt vi där hemma hos Anna med blåa cupcakes framför oss, och en tummad bok i knät. Vi delade tankar om boken vi läst, och skrattade åt det paradoxala faktumet att 5 tonårstjejer satt och ägnade sig åt pensionärs-sysslor. Men vi var glada att vara tanter, för vi var det tillsammans och vi tyckte det var alldeles underbart.

X antal möten och två nya medlemmar senare, träffades vi igen i onsdags och oj vad mysigt vi hade. Alice hade som vanligt bakat (veganska!) themed-cupcakes, och vi var alla på topphumör.

Vi pratade länge om boken vi läst, "Fördjupande studier i katastroffysik" av Marisha Pessl, och gav den tillslut 4/5 i betyg. Utöver böcker pratade vi även om snygga lärare, Tarzan och Kongo, att twerka och John Greens problematiska böcker.


Tack för denna gången klubben, ser fram emot nästa <3 Har aldrig vart så stolt att vara töntig som jag är nu, med er!

Nästa bok på agendan; den uppmärksammade, italienska "Min fantastiska väninna" skriven av (pseudonymen) Elena Ferrante. Lär bli väldigt intressant!

Likes

Comments

Hej på er!

Skolan har börjat, det med blandade känslor, men tänkte här drömma mig bort till de fina konserter som vart den senaste tiden här. I och med Kulturkalaset anordnades en del gratiskonserter, och jag hade äran att få uppleva både Silvana Imam och Miriam Bryant.

Otroligt härliga sommarkvällar med underbara människor, så ville dela med mig av dessa ögonblick;


Silvana Imam 17 augusti

Miriam Bryant 19 augusti


Hoppas innerligt att även ni fått mängder av gyllene konsert-ögonblick!


Kramar Matilda

Likes

Comments

Kan inte ens beskriva hur mycket känslor som ryms i min kropp idag. Ett år sedan som jag och andra goa göteborgare klev på planet, och startade det mäktigaste äventyr jag någonsin vart med om. Jag sitter nu innan jobbet och lyssnar på min Spotify-lista med alla låtar som är kopplat till ett minne i Kenya. 10 månader i en lista, och tårarna är nära. Ett år som inte kan förminskas ner till ord, men när folk frågar hur det var svarar jag alltid med magiskt. Så fint att det inte ens är logiskt, något så fantasifullt som magi.

Istället för ord får ni istället bilder, som endast visar en bråkdel av allt vi vart med om.

(Majoriteten av bilderna är från finfina Tilde)


Kära Kenyafamilj, jag älskar er och vårt land oändligt. 

Likes

Comments

Familjeutflykt. Smaka på ordet. Inte så ofta man gör det nu i vår ålder, men oj vad det kan vara mysigt. Min kära syster Emma sommarjobbar på GKSS hamnen, så när hennes pass var slut satt vi några klippor bort och väntade. Med pastasallad, bageri-bröd och sol i lä. Klyschigt, men härligt.
Emma råkar ha sönder en spork, jag rapar och mamma blir förnärmad, pappa och jag kastar bröd på varandra. Vi (jag) sjunger Edith Piaf högt, och Emma ber till gudarna att ingen av hennes kollegor ska höra.

Kära, studsiga familj, ibland gör ni mig galen - men stunder som dessa älskar jag er massor.


Likes

Comments

Att minst 20 av oss 80 SSN:are skulle till Emmabodafestivalen hade vi bokat in redan i höst, när biljetterna släpptes. Vi befann oss därför, flera månader senare efter beslutet togs, mellan den 25:e till den 31:a mitt i de småländska skogarna.

Artister som uppträdde var bland annat Markoolio, Movits!, Den Svenska Björnstammen, Joy, Panda da Panda, Dolores Haze, Sigala, Mapei och Little Jinder. Konserterna var otroligt kul och vi dansade och sjöng som aldrig förr, men bland det roligaste under festivalveckan var faktiskt alla underbara nya människor man träffade på och pratade med mitt i natten.

Både Tilde och jag hade köpt varsin engångskamera, med 27 bilder på, för att föreviga gyllene stunder under våra äventyr (i både Skåne, Danmark och sen Småland); och här blev resultatet av mina bilder!

Likes

Comments

Hej på er!

Nu är vi, Kenya-familjen, hemma igen efter vårt 9 dagar långa äventyr. Först tänkte jag berätta om våra strapatser i Skanör och Köpenhamn, häng med!

Lördagen den 23:e tog Amanda och jag tåget ner till Malmö, där vi mötte upp med 6 av våra vänner från Sthlm-trakten + Erik som skulle visa oss till vårt hem för natten (aka hans väldigt vackra hus i Skanör). Mycket kramar och glädje, och med våra gigantiska ryggsäckar proppfyllda med packning inför Emmaboda begav oss genom Malmö och hem till Erik.

På morgonen begav vi oss över till Köpenhamn och orienterade oss genom den vackra staden, så att svetten rann och ryggen värkte, men ändå glada att vara på äventyr tillsammans igen. Vi hittade vårt vandrarhem, åt lunch på stan, och promenerade sedan iväg till Beyoncés konsert.


Bey. Var. Helt. Magisk. Wow! Sång, dans, show, utstyrsel, mellanprat; allt var perfekt. Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna när hon klev på scenen till melodin av Formation, inte heller när hon sjunger 1+1 och berättar för oss om vikten av att älska och ta hand om sig själv. Mestadels av tiden stod man i chock och bara beundrade denna fantastiska människa, och sjöng annars för full hals med i texterna och dansade som bara den.

(de tre senaste bilderna är lånade från Kristin, som såg Queen B i Stockholm).

Vi sussade sött som grisbäbisar och efter få timmars sömn var det dags för Svearike igen, och efter id-kontroller (gjorde oss påminda om vilket privilegium vi har att kunna resa så lätt mellan dessa länder, och inte vara livrädd för att bli deporterad eller liknande), var vi påväg till Emmabodafestivalen i Småland.


Emmaboda-veckan berättar jag mer om i nästa inlägg, tills dess - ha det härligt gott folk!

Puss o kram

Likes

Comments