Tjoho!


Klockan ringde 5:25 imorse och upp flög jag som en raket. Det var dags för äventyr och utflykt, och oj vad jag saknat det! Att resa, hur kort det än må vara, ger mig alltid sådan glädje. Denna gången var resan ca 2h, till skidcentre† Isaberg. Di† skulle ca 30 elever från skolan, bland annat Sprint-elever (personer som är hyfsat nyanlända och läser en slags introduktıon till gymnasiet) och de som läser Idrott & Hälsa 2. Dessa åkte i en skolbuss. Jag, Elin, Anna, Michaela och Mathilde bestämde oss för att åka med, dock i egen bil. Mika körde som om hon aldrig gjort nåt annat. Elin navigerade (stundtals). Anna slumrade till under sin gröna filt. Mathilde drack klassiska varm choklad, som flög. Jag mest... tjoade.

Dagen var alldeles underbar! Hade saknat snön så mycket! Humöret var på topp, snön var för det mesta underbar, lite väl närkontakt med snön då och då, mellanmålen fick oss att sucka glatt - men framförallt älskade jag allas goa och tålmodiga attityd gentemot varandra. Att se främlingar hjälpa främlingar gör mig så glad.


Likes

Comments

Tjoho! Nu är vi snart inne i mitten av december, och den här höstterminen har både gått olidligt långsamt och överväldigande snabbt. Snart är det julafton (vilka mer kollar på julkalendern?), och sedan är det nyår! 2016 blir 2017! oj oj vad tiden rusar när man har roligt.

Efter mitt senaste inlägg från höstlovet har det hänt massor! Här är glimtar från veckorna som flygit förbi;

18 år!! Firades med brunch, middag med vänner och öl med Rasmus. TACK alla ni som gjorde födelsedagen till minnesvärd och vacker.

Jag tog en snabbtur till Sthlm för att se Jake Bugg med bästa Tilde och Ella!! it was magic.

200-dagars festen! Nu är det bara ett halvår kvar till studenten, och oj vad vi längtar till att upptäcka världen.

Håkan den 25:e var så fin att jag rös hela tiden, och så studsig att vi inte kunde sitta still. Sedan följde en väldigt dansig kväll på Jazzhuset <3 Och den 1 december efter min dansuppvisning flängde Rasmus och jag iväg på Joy på Jazzhuset återigen, och så dyker även Frej Larsson och Panda da Panda upp (!!). what a night.

I fredags stod jag, Emma och mamma på Liseberg och sålde strumpor för Göteborgs Räddningsmission, där varje par sockar vi sålde skänks till en hemlös i staden.


Plugget öser på, och stressen är skyhög, men vi har i alla fall varandra i stormen och jag är tacksam varje dag för mina fina vänner.

Snart är det tack o lov jullov! Och mitt hjärta pendlar mellan att önska värme och kenyansk sol, och iskall snö.

God jul, om ni firar det, annars bara god vinter och ledighet! <3

Likes

Comments

I början av höstlovet klev Uppsala-Märtha av tåget här i Göteborg, till vår stora lycka. Den första natten sov hon hos Amanda, sedan fick jag privilegiet att spendera två dygn med min kära vän.

Vi hade picknick på Styrsö och skrattade åt oss själva, gick på museum och la oss i vackra fönster, åt pizza med min familj och våra goa grannar, pratade Kenya, pratade Sverige och tillslut fikade vi med Amanda innan det 5 h tåget skulle färda henne tillbaka. Kort men förträffligt besök!

Likes

Comments

Förra helgen tog familjen Sande en roadtrip till Köpenhamn, lite som en tidig födelsedagspresent till mig och Emma. Vi var där i lördag-söndag men hann ändå med massa trevligheter. Såsom foodtruck-middag på Papyrøn, långa samtal, oändligt antal vackra byggnader, mysiga fikor, promenader och väldoftande saluhallar. Hann även möta upp med Kenya-vännen Erik som även han var där med sin familj!

En fullspäckad men go tur!


Kramar, er Matilda

Likes

Comments

Komorebi. Ett japanskt ord för fenomenet när sol lyser genom trädens lövverk. Ordet fastnade i mitt huvud, varje dag går jag och uppskattar den starka färgen på träden och ännu mer när solen dansar på deras löv. Har hänt väldigt mycket i mitt liv på senaste, men har försökt att vara ute i naturen när jag kunnat. Ta vara på all färg innan det försvinner. Då får man hitta den färgen och glädjen hos människor i ens närhet. Exempelvis genom att baka pepparkakor med ens käraste. Det ser jag fram emot.

Såhär har mitt liv sett ut på senaste;

Kära Elsa fyllde 18!

Bilturer då man sjunger högt till Stevie Wonder, dans med Moa och Matilda och mysiga färjeturer ut till/med Rasmus på Kössö.

Höstpromenader!

Skolan drar och sliter i en, såväl ens krav på sig själv, men försöker hitta den rätta balansen. Snart är det höstlov, då väntar Köpenhamn men framförallt kommer några från min Kenya-familj hit till Göteborg. Tänk, vi har inte träffats sen slutet av Emmaboda. Evigheter sen! Även Emmas och min födelsedag närmar sig med stora steg,  det känns otroligt härligt. Konserter som Jake Bugg och Håkan väntar också. Så jag lär överleva denna mörka höst och vinter, jag lever trots allt ett rätt underbart liv. 

Ha en go fortsatt dag! Kramar Matilda​

Likes

Comments


Min september helg har sett ut på detta viset!

På fredagen firade vi kära mamma, som snart fyller 50, med lite släkt och det var väldigt mysigt och behövligt.


Lördagen promerande jag med Emma i Linné. Jag är så otroligt glad att jag inte behöver bo borta från henne längre. Kenya var fantastiskt, men saknade Emma vid min sida. Bäst bäst bäst är hon.


På kvällen var det dags för Zara Larsson på Liseberg, vi mötte upp med flera vänner och stod sedan och sjöng för fulla halsar med 20 000 andra glada personer.


Den här goa söndagen har jag bland annat vikt papperstranor (my one and only partytrick), och sprungit i krispig höstluft.

Likes

Comments

För knappt två år sedan kläckte Alice en genial idé, att hon tillsammans med sina kära vänner skulle starta en bokklubb. Efter en del fix, satt vi där hemma hos Anna med blåa cupcakes framför oss, och en tummad bok i knät. Vi delade tankar om boken vi läst, och skrattade åt det paradoxala faktumet att 5 tonårstjejer satt och ägnade sig åt pensionärs-sysslor. Men vi var glada att vara tanter, för vi var det tillsammans och vi tyckte det var alldeles underbart.

X antal möten och två nya medlemmar senare, träffades vi igen i onsdags och oj vad mysigt vi hade. Alice hade som vanligt bakat (veganska!) themed-cupcakes, och vi var alla på topphumör.

Vi pratade länge om boken vi läst, "Fördjupande studier i katastroffysik" av Marisha Pessl, och gav den tillslut 4/5 i betyg. Utöver böcker pratade vi även om snygga lärare, Tarzan och Kongo, att twerka och John Greens problematiska böcker.


Tack för denna gången klubben, ser fram emot nästa <3 Har aldrig vart så stolt att vara töntig som jag är nu, med er!

Nästa bok på agendan; den uppmärksammade, italienska "Min fantastiska väninna" skriven av (pseudonymen) Elena Ferrante. Lär bli väldigt intressant!

Likes

Comments

Hej på er!

Skolan har börjat, det med blandade känslor, men tänkte här drömma mig bort till de fina konserter som vart den senaste tiden här. I och med Kulturkalaset anordnades en del gratiskonserter, och jag hade äran att få uppleva både Silvana Imam och Miriam Bryant.

Otroligt härliga sommarkvällar med underbara människor, så ville dela med mig av dessa ögonblick;


Silvana Imam 17 augusti

Miriam Bryant 19 augusti


Hoppas innerligt att även ni fått mängder av gyllene konsert-ögonblick!


Kramar Matilda

Likes

Comments

Kan inte ens beskriva hur mycket känslor som ryms i min kropp idag. Ett år sedan som jag och andra goa göteborgare klev på planet, och startade det mäktigaste äventyr jag någonsin vart med om. Jag sitter nu innan jobbet och lyssnar på min Spotify-lista med alla låtar som är kopplat till ett minne i Kenya. 10 månader i en lista, och tårarna är nära. Ett år som inte kan förminskas ner till ord, men när folk frågar hur det var svarar jag alltid med magiskt. Så fint att det inte ens är logiskt, något så fantasifullt som magi.

Istället för ord får ni istället bilder, som endast visar en bråkdel av allt vi vart med om.

(Majoriteten av bilderna är från finfina Tilde)


Kära Kenyafamilj, jag älskar er och vårt land oändligt. 

Likes

Comments

Familjeutflykt. Smaka på ordet. Inte så ofta man gör det nu i vår ålder, men oj vad det kan vara mysigt. Min kära syster Emma sommarjobbar på GKSS hamnen, så när hennes pass var slut satt vi några klippor bort och väntade. Med pastasallad, bageri-bröd och sol i lä. Klyschigt, men härligt.
Emma råkar ha sönder en spork, jag rapar och mamma blir förnärmad, pappa och jag kastar bröd på varandra. Vi (jag) sjunger Edith Piaf högt, och Emma ber till gudarna att ingen av hennes kollegor ska höra.

Kära, studsiga familj, ibland gör ni mig galen - men stunder som dessa älskar jag er massor.


Likes

Comments