Header

Idag har vi varit i Uppsala hela dagen och hjälpt Niklas bror och hans fru att flytta. De flyttade in i en nybyggd lägenhet på femte våningen med utsikt över hela stan! De har dessutom en fet balkong som går längs med hela lägenheten, fatta vad stor! Inte nog med det har dom även en vanlig balkong åt ett annat väderstreck. Det är en stor trea dom flyttat in i och den är superfin! Dom kommer ju aldrig bli hembjudna till folk nu för vi alla kommer vilja hänga där, framförallt på våren och sommaren, haha!

Jag var i nya lägenheten tillsammans med de andra tjejerna och packade ur lådorna medan killarna körde flyttlasset.

Igår tog jag min första långpromenad med Mira där jag hade lite högre tempo. Det var superskönt men igår kväll och hela dagen idag har jag haft ont i magen på vänster sida. Så fort jag har använt magmuskeln litegrann så har det gjort ont. Jag vet att läkaren sa att jag kunde ha smärtor i upp till ett år efter snittet men ska det verkligen göra så ont efter en promenad? Det är dessutom tre månader sedan Mira kom så mina muskler borde väl kunna tåla en långpromenad? Hur har det varit för er?

Det var lite struligt att hjälpa till idag pga smärtan men det gick. Kanske hade varit smartast att vara hemma och vila men det var ändå trevligt. Mira fick bara hos farmor och farfar medan vi flyttade men den här gången gick det inte lika smidigt som förr. Hon var lite gnällig idag och svår att göra nöjd men hon är ju i utvecklingssteg tre nu och då står det att hon kan bli mer mammig och pappig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Imorgon blir vår lilla sessa tre månader! Vad stor hon blivit! Vad fort tiden går! Vi tittade på bilder från när hon var två veckor gammal och hon var ju jätteliten då! Det märks att utvecklingssteg tre snart är förbi. Nu kan hon greppa saker medvetet och hon pratar för fullt.

Den här veckan har jag knappt existerat på bloggen, jag har inte varit mig själv pga all sömnbrist. Jag fick iaf insomningstabletter av läkaren och första natten så funkade tabletten sådär. Jag somnade efter fyra timmar! Fast jag somnade sent så var det mycket mer sömn än vad jag hade fått under de fem dygnen som var innan så Niklas kunde åka till jobbet äntligen. Natten till idag fick jag fem timmars sömn! Så nu är jag äntligen mig själv igen. Niklas har varit en klippa under den här veckan. Han har tagit Mira varje natt för att jag ska få chansen att sova. Till och med när han har jobbat har han haft henne på nätterna. Världens bästa!💖

Vet ni vad vi gjorde i söndags? Vi var till en fotograf med Mira! Det kostade 1500kr för 10 bilder men vi kunde inte välja bara 10 så vi köpte 10 extra för 800kr. Så nu väntar vi på att ett USB ska komma med posten så att vi kan börja göra förstoringar! Har ni några tips på en bra hemsida där man kan framkalla?

Vet inte om jag nämnt det förut men jag gick medieprogrammet på gymnasiet, med inriktning foto så jag är egentligen utbildad fotograf men jag har helt glömt bort allt det tekniska med kameran och Photoshop. Jag kommer dock ihåg hur man placerar objektet i bild osv så snart kommer jag leka fotograf här hemma för vi har beställt hem en fotolampa! Det borde gå att få hyfsat fina bilder med rätt ljus, det blir ju så dyrt att gå till en fotograf varje gång.

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag skrev här. Det är pga att jag har fått sömnsvårigheter. Nu är det fem nätter i rad som jag inte kunnat sova. Jag är förstås galet trött när jag går och lägger mig men när jag väl lagt mig så somnar jag inte. Hjärnan går på högvarv. Vad jag vet så är det inget som stressar mig utan jag tänker på allt mellan himmel och jord. Hjärnan kan bara inte slappna av. Igår fick jag prova en sömntablett som min kompis köpte i Florida. Det var melatonin 10 mg, i Sverige skriver man ut max 5 mg. Tabletterna i Sverige har väl förmodligen annat i sig, kanske lugnande vad vet jag men jag somnade inte av den tabletten. Så nu sitter jag här! Väntar på läkare för att jag inte kan sova.

Jag har somnat runt 06.00 varje dag, likaså imorse och Niklas fick boka tiden åt mig eftersom de öppnar 06.00. Dumma som dom är så ger dom mig en tid kl. 10.00! Niklas försökte förklara att det var dumt att behöva väcka mig men de kunde inte frångå rutinerna.

När jag klev upp kl. 09.00 idag fick jag mig en orolig överraskning. Mira har fått hosta och börjar rassla lite i andningen. Tänk om hon blir sjuk nu?! Jag hoppas verkligen det inte är någon fara med henne❤

Likes

Comments

Tidigare i veckan skrev jag om Mira och hennes favoritlåt Hey Ho med Freddy Kalas. Varje gång hon inte kan tröstas så behöver vi bara slå på den låten så blir hon lugn. Det är ju så roligt för det har funkat varje gång faktiskt. Så vi bestämde oss för att filma det och skocka till Freddy Kalas och tacka för en fantastisk låt som räddar oss varje dag från huvudvärk. Igår fick vi svar från honom. Så himla roligt att han faktiskt svarade!

Likes

Comments

Jag är dunderförkyld! Blev hängig redan i måndags men sedan i onsdags har jag varit sängliggandes och älskling har fått vara hemma med Mira. Idag försökte jag följa med mina två älsklingar på en promenad i det fina vädret men jag kom inte längre än till soprummet och sedan fick jag vända hem. Det var så längesedan jag hade en sån här förkylning. Jag har snutit mig alldeles sårig i näsan. Jag hoppas att det vänder imorgon. Jag har typ bestämt mig för att det gör det!

På söndag har vi en fotografering inbokad med Mira och då SKA jag vara frisk! Jag har inte fått krama eller rört eller pussat på Mira sedan i onsdags! Det är så himla tungt att bara få titta på henne från håll. Jag ser ju hur glad hon blir när jag pratar med henne och det känns som att hon längtar efter min famn.

Vi som varit så extremt försiktiga med att träffa folk. Jag tror att jag blev smittad i lördags på 30-års frukosten. Vi lämnade ju till och med Mira hos hennes farmor och farfar för att inte riskera att hon blev sjuk och sen åker jag dit och nu är vi livrädda för att Mira ska bli smittad. Om hon nu blir smittad så hoppas jag verkligen att det inte är RS-viruset jag bär på. Jag såg dock i tidningen att det viruset härjade i Uppsala förra veckan (där jag förmodligen blev smittad) och den här veckan är det i Gävle. Vår barnmorska sa att det är sällan som lokaltidningarna skriver om RS-viruset men när de väl gör det så är smittorisken hög. Inte kul!

Likes

Comments

Idag fick vår älskade Mira två sprutor i sina lår. Åh herregud vad ont det gjorde när hon blev så ledsen! Innan sprutorna satt hon i mitt knä och var så glad! Hon pratade för fullt med sköterskorna och log massor så det blev så ovärdigt på något sätt när de satte sprutorna och hon blev jätteledsen. Hon är ju väldigt glad av sig, så efter ca 30 sekunder fick vi fram ett leende igen och till och med sköterskorna smälte. Vi är så stolta över hur duktig hon var! Jag vet inte om jag skrivit det tidigare men det finns en låt som alltid får Mira att sluta gråta. Alltid! Till och med idag när sprutorna togs. Det är Freddy Kalas jullåt som heter Hey Ho. Han har verkligen räddat oss MÅNGA gånger. Det finns inte en enda gång som den inte har funkat. Det är ganska roligt faktiskt för det är som att trycka på en off-knapp. 


Idag skrev vi faktiskt ett meddelande till Freddy Kalas på Facebook och skickade en video där vi filmar Mira när hon gråter och sedan slår vi på låten och då blir hon tyst direkt, haha. Ska bli spännande att se om han svarar.

Innan Mira skulle vaccineras var det den första föräldragrupps träffen. Jag såg så mycket fram emot att gå på den men jag har blivit sjuk så vi fick stanna hemma den här gången. Det känns som att man lätt halkar efter i den sociala biten om man missar första gången.

Vi hade tur ändå för några av tjejerna var kvar när vi var klara med vaccineringen så vår sköterska presenterade oss för dom tjejerna och då bjöd dom in mig i deras fb-grupp så nu känns det ändå ok att jag missade första träffen. Nästa träff är den 1 februari så då kommer vi förhoppningsvis att vara med. 

Likes

Comments

Under hösten 2008 flyttade jag från Gävle upp till Sälen för att göra en vintersäsong, året efter det blev det Norge och Hemsedal och på sommarsäsongen jobbade jag kvar i Norge på Nordens största vattenland. Hösten 2010 flyttade jag upp till Östersund för att studera, där bodde jag i tre år och träffade även mitt livs kärlek. Efter studierna blev det Uppsala i tre år.

Nu är jag tillbaka i Gävle, efter åtta år! Jag har hela tiden haft regelbunden kontakt med mina vänner och en av mina bästa vänner har i åtta års tid tjatat på att jag ska flytta tillbaka. När jag förra våren berättade för henne att vi skulle flytta till Gävle blev hon överlycklig. Jag kände sådan värme från henne när jag berättade det. Jag hade liksom bott i Uppsala i tre år utan riktiga vänner. Nu skulle jag äntligen flytta till Gävle och hänga med mina vänner igen. Så blev det också! Förutom med henne. Vi som har så trevligt när vi väl hänger och våra killar gillar varandra med, mycket!

Det är så tråkigt men hon har inte tid för mig längre. Eller hon prioriterar mig snarare inte. Hon lägger ju upp saker på instagram där hon träffar olika personer men när jag frågar så är dom fullt uppbokade. Jag vet inte hur många gånger jag sagt till mig själv att nu får det vara nog. Att jag inte kan jaga henne när hon inte visar något intresse tillbaka. Varje gång jag tänkt så och slutat höra av mig så hör hon av sig och säger att hon saknar mig och att vi bara måste ses. Över nyår bokade hon upp oss två månader innan för de ville vara med oss.

Så det går upp och ner med henne men det är fortfarande så sällan så jag kan inte berätta allt för henne längre. Dels för att det går för lång tid mellan de gånger vi hörs så att för mycket hinner hända emellan och dels för att vi inte är så nära längre.

Jag tycker det är så tråkigt att hon väljer bort mig. Varför var hon så glad över att vi skulle flytta tillbaka när hon ändå väljer annat före?
Vi stod varandra så nära men nu känns allt så långt bort med henne. Detta är något jag mår dåligt över, jag tycker det är jättejobbigt. Har ni gått igenom detta med en bästa vän någon gång?

Jag har förlorat en bästa vän helt och hållet till en kille men det är ett annat inlägg. Jag får väl bara acceptera att vi kommer ha en ytlig relation men just nu känns det jobbigare än att inte ha en relation alls faktisk.

Jag är såklart glad över alla andra vänner som finns i Gävle och som verkligen tar vara på att jag flyttat hem igen. De är underbara, verkligen! Jag kanske får räkna bort henne och fokusera på mina numera nära vänner istället. 💕

Likes

Comments

Jag vet inte om det beror på att jag fick mycket sömn natten till igår men jag har verkligen inte kunnat somna inatt. Mira somnade 21.30 och sov till 03.45. Nu matade jag henne och hon somnar snart igen. Tänk vilken härlig sömn jag hade fått om jag hade somnat typ 23.00. Nu kommer hon sova till ca 07.00 (hoppas jag) så jag får försöka somna nu så blir det lite sömn iaf!

Hoppas ni andra sover gott!

Likes

Comments

Sedan en vecka tillbaka har Mira fått oregelbundna mat-tider. Hon har alltid ätit med jämna mellanrum, var tredje till var fjärde timme men nu kan hon äta en gång i timmen under tre timmar och sedan samma dag äta varannan till var tredje timme och på natten kan det gå fyra timmar. Hon är nog på väg in i utvecklingsfas tre, jag vet inte om det kan bero på det kanske? Hur har ni haft det? Mira är 2,5 månad nu, var era barn så i den åldern?

Det är jättesvårt att planera att gå ut på promenad till exempel. I fredags ville jag gå ut med Mira i det fina vädret och planerade så att vi gick ut en timme efter att hon ätit för då borde det vara två timmar kvar till nästa matning men vi hann gå ca 500 meter innan hon började skrika och inget hjälpte. Mira skriker aldrig i vagnen i vanliga fall. Så jag fick vända och gå hem och när jag tog av henne overallen så visade hon att hon var hungrig.
Jag hoppas det går över snart så vi kan göra saker igen.

Det märks att hon börjar bli stor nu! Hon kan lyfta huvudet när hon ligger på mage, tänk vad stolt man blir för en sådan sak! 😍

Likes

Comments