View tracker

Under graviditeten fick jag karpaltunnel syndrom i både höger och vänster handled. Det gjorde så galet ont i handlederna så jag blev sjukskriven från jobbet eftersom jag inte kunde sitta vid datorn. Karpaltunnel syndrom är väldigt vanligt hos gravida och brukar försvinna efter förlossningen. För mig försvann det verkligen från ena dagen till den andra. Trodde jag...

I natt när jag skulle värma mat till Mira kände jag att det gjorde ont i vänster handled. Först tänkte jag att jag bara var lite överansträngd men jag kunde inte sova pga smärtan och då kände jag att det var samma smärta som under graviditeten.

Min karpaltunnel är alltså tillbaka! Jag hoppas den går över imorgon för just nu kan jag inte använda vänster hand och smärtan är så intensiv så jag mår illa. Jag kan ju inte ens bära Mira, känns jättetungt!

Jag har dessutom hört att man måste operera om det inte försvinner efter graviditeten.
Jag vill verkligen inte ha det här, fetmahormonet ju inte att vara själv med Mira och bara använda en hand.

Håll tummarna för att det går över snart!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag har vi åkt buss för första gången! Usch vad läskigt det var när bussen stannade vid vår hållplats och det var dags att kliva på. Som tur var så var det en bra busschaufför, dom är väldigt sällsynta nu för tiden. Han väntade på mig medan jag spände fast vagnen och gick fram och visade mobilbiljetten och han körde inte förrän jag var tillbaka vid vagnen. Så skönt. Jag har hört skräckhistorier där chauffören börjat köra innan man hunnit tillbaka till vagnen och att de dessutom kör som dårar har vi nog alla upplevt någon gång.

Så på Miras 5-veckors dag tog vi ett stort kliv ut i verkligheten och hon blev helt slut av alla intryck hon fick idag så hon somnade direkt när vi kom hem, lillpluttan då!

Det blir en hel del första gånger nu om dagarna, supermysigt och spännande!


Likes

Comments

View tracker

Nu är det en ny natt och du ligger vaken även nu. Du vaknade innan jag kom hem från middagen med tjejerna och jag kom hem 21.30. Dina ögon är vidöppna och inte en gäsp så långt ögat kan nå. Din säng, min famn, vår säng...inget av ställena får dig att somna. Blir det en tredje natt med en sömn som lyser med sin frånvaro?

Tur att din pappa lät mig sova föregående natt💕

Likes

Comments

God morgon! Ja för mig är det just det! En GOD morgon! Efter att vår lilla sessa hållit sig vaken natten till igår och idag och inte har sovit på dagarna heller så bestämde Niklas sig för att stanna hemma idag så jag fick sömn! Så runt 04.00 tog han över och lät mig sova ända till nu. Det är kärlek!

Vår älskade Suzuki låg och myste med mig hela morgonen, underbara katt💕

Likes

Comments

Mellan 02.00-04.00 och 06.00-07.30 sov du natten till tisdagen. Under dagen sov du någon halvtimme vid två-tre tillfällen. Nu är det en ny natt och du har sovit 40 min mellan 01.05 och 01.45.
Att småbarnslivet var sömnlöst visste jag men någon gång måste väl barnet ändå sova?

Med de vakna timmarna kommer fler mattider och mindre portioner.

Att du nu är i utvecklingssteg 1 är det inga tvivel om... 😴

Likes

Comments

Imorgon ska jag på middag med två av mina favvotjejer! Det ska bli helt fantastiskt roligt och mysigt och jag minns inte ens sist vi tre hängde. MEN...det blir första gången jag åker ifrån min älskade lilla Mira! Hur ska det gå? Jag vet att jag behöver komma ifrån och bara vara Emma för en stund och pausa mammarollen men kommer jag att klara av att slappna av? Jag ska göra mitt bästa men jag kommer ju längta ihjäl mig efter gobiten! 💖
Hur gamla var era barn första gången ni åkte ifrån dom?

Likes

Comments

Nu kommer jag att skriva om något som kanske många av er har starka åsikter om men jag tycker det är viktigt att sprida korrekt information.

Idag har det blivit väldigt trendigt att tänka ekologiskt, miljövänligt och giftfritt vilket är en jättebra trend. Denna trend gör folk mer medvetna och intresserade av att förändra och förbättra. Det farliga med trender som denna är dock att folk börjar tro på nästan allt de läser. Om "rätt" bloggare skriver en sak så tror man på det till exempel.

Jag är ingen expert på denna trend men något jag vet är att det idag är viktigare än någonsin att ha kritiskt tänkande när man läser något. Det är så himla lätt för olika personer att tipsa allmänheten om hur saker och ting ska gå till.

I söndags när vi hade besök av vänner från Uppsala så blev jag så frustrerad på min vän när det gäller mat till hennes bebis. Hon satte på vår ugn och spis när hon skulle värma ersättning och mat till sin lilla tjej och jag vet varför hon inte använder mikron för det berättade hon redan innan hon fick barn. Hon menar att mikron är dålig, den är rent av farlig att värma barnmat i. Strålarna tar bort näringen. Det är en fet myt!

Så här är det:

- Mikron strålar INTE bort näringen i maten, faktum är att mer näring riskerar att försvinna på spisen när du kokar mat i vatten, typ broccoli. I mikron får du behålla den näringen.

- Det är dessutom mer miljövänligt att värma maten i mikron än på spisen eller i ugnen eftersom det går snabbare och drar mindre energi.

- Man säger att bröstmjölk inte ska värmas i mikron pga att immunoglobulin (bra för immunsystemet) kan förstöras genom att bröstmjölken hettas upp för mycket i mikron. Detta kan förstöras på spisen med men det är lättare att hålla koll på temperaturen när det värms på spisen,. Det är den enda anledningen till varför man rekommenderar uppvärmning på spis. Den rekommendationen gäller inte ersättning då den inte innehåller immunoglobuliner.

Jag undrar vad det är som får folk att tro på någon random bloggare eller på gamla myter utan att ta reda på riktiga fakta. Ibland måste man våga ha fel och stå för det. Till och med Livsmedelsverket har gått ut med att mikrad mat inte är farlig och med deras forskare bör ni kunna vara lugna.

Jag önskar jag kunde länka till riktiga vetenskapliga studier kring detta men man måste ha ett inlogg för att komma åt dom. Däremot kommer jag länka till sidor där nutritionister, dietister och andra specialister uttalat sig kring detta:

http://www.radron.se/artiklar/myter-om-mikron-/

http://www.vardagspuls.se/kropp--halsa/myter-om-mat/ (punkt 8)

http://www.doktorn.com/artikel/minskad-näring-i-vår-mat

Självklart får man göra som man vill men det är så viktigt att man vet varför man väljer bort sådana saker så att man inte sprider vidare fel information.

Likes

Comments

Idag blir vår lilla sesssa en månad gammal! Det känns ju som att du alltid varit hos oss fast samtidigt går tiden så himla fort. Det är en konstig känsla det där. Vi är världens lyckligaste föräldrar som får ha dig i våra liv, vår älskade Mira❤️

Likes

Comments

Första advent är redan här! Galet vad tiden går fort! Alltid på första advent är det ju invigning av bocken här i stan, vi hade planer på att åka på den invigningen en stund iaf men vi fick besök från Uppsala istället och stannade hemma för lite kvalitetstid. Så himla mysigt! Det var Miras farbror som kom med två kompisar och massor av hembakt fika, mums!
Vi tänkte att vi kunde åka och titta på bocken i veckan men nej nej! I år brann bocken redan på invigningsdagen, på bockens 50-års dag! Det är ju så tråkigt! Jag tycker den ska få stå till jul iaf. Trots att de hade extra bevakning så var det någon som kastade en brandbomb på den. Men men, vi ses nästa år fina bock.

I helgen har vi jobbat på att ta bilder på Mira till julkort men det har varit jättesvårt för vår systemkamera vill inte samarbeta. Det måste vara nå fel på den för alla bilder blir pixliga och mörka. Till och med på auto. Så vi får försöka igen i veckan!

Vi har även pysslat lite! Utöver att julpynta så har vi gjort fotavtryck på Mira! Visst blev dom söta?
Hon var vaken när vi gjorde det så det var lite svårt. Vi ska göra nytt försök när hon sover och så ska vi även göra dom på canvas. Bilden nedan är på vanligt papper som vi ska använda till att trycka upp inbjudningskort till namngivningsceremonin. När hon sover sen ska vi även försöka med handavtryck.

Likes

Comments

Idag fyller vår lilla älskling 4 veckor! Hon har förgyllt våra liv på sätt vi aldrig kunde föreställa oss!

På 4 veckors dagen gjorde vi premiär i butiker, vi var på rusta, stadium outlet och Ica maxi. Mira sov hela tiden men både jag och Niklas var helt slut efter de tre butikerna.

I morse var vi på BVC på läkarkontroll och även den här läkaren tog Miras nacke på allvar. Utöver våra tider hos sjukgymnasten ska vi nu få träffa en läkare på barnkliniken. När Mira äter så hostar hon och sätter i halsen nästan hela tiden och eftersom hon är så sned i nacken så var läkaren rädd att hon även var sned i matstrupen så det ska kollas upp. Så himla skönt att de är noggranna!

Till något helt annat! Vad lyxigt det är på helgerna när pappan kan ta barnet ett av nattpassen! Känns overkligt att jag ska få sova nästa gång hon vaknar. Kommer nog vara superpigg imorgon!

Ni två!💕

Likes

Comments