Header

olaplex

Hade en kund som alltid färgat sitt hår i galna roliga färger så som rosa blått lila grönt svart , men nu kom hon till mig och ville bli blond , efter att hon hade försökt avfärga håret hemma , tappade hon massor utav hår samt kvalitén var katastrof,visste först inte om jag vågade bleka bort missfärgade i hennes hår då håret var så skört men vi bestämde oss för att använda en väldigt svag blekning och testa oss fram för att se hur mycket håret klarade av .

Jag blekte hennes hår med olaplex nr1 i blekningen och lät det endast sitta i en väldigt kort stund ca 15 min sedan nyanserade jag längderna i en kall ton av avslutade med olaplex nr 2 , men innan vi schamponerade gjorde jag även en extra olaplex behandling efter färgningen som fick sitta i ett bra tag , nr 1 fick sitta ca 10 min men nr två denna gången lät jag sitta i över 1 timme för att stärka håret ytterliggare och det gjorde verkligen hela skillnaden , hennes hår blev silkeslent och lättkammat och framförallt såg det friskt ut .

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

HÅRTRENDER SOMMAR 2017

En hårfärg som börjar komma tillbaka nu i sommar är färgen "Bronde" alltså inte blond inte brunett utan nåt där emellan.I höstas (2016) började ju alla färga håret i silver/grey ton men nu är det tydligen helt ute om man frågar amerikanarna och nu är alltså bronde färgen som är inne. Färgen samt vågorna är ju en typisk beach californisk stil och det är ju i Los angeles de flesta trender startar.

Vad du ska fråga efter för att få detta resultatet är en mörk askfärg i botten men med guldiga mörkblonda längder sedan ska du be att få slingor i håret men med balayage teknik där man fokuserar på att få topparna ljusa och inte hela håret , då får du ett mer naturligt resultat som ser solblekt ut istället för det gamla vanliga randiga zebra slingade håret där slingorna börjar direkt från hårbotten.


Likes

Comments

Idag hade jag en kund som inte slingat eller klipp håret på nästan 1 års tid , jag la massa babylights i hela håret och nyanserade det i en natulig blond färg :)

Idag hade jag bara halvdag på jobbet så direkt efter att hon gick packade jag ihop mina saker och drog ut på stan och ska nu sätta mig på en uteservering och njuta av det fina vädret


Likes

Comments

Man märker verkligen att sommaren är här när kunder kommer in och vill ljusa upp håret, denna kunden har haft ombre i ca 2 år och ville ha en förändring och gå mot det ljusare hållet. Älskar verkligen såna här förändringar men ibland kan det ta flera besök innan man når sitt mål beroende på hur mörk bottenfärg kunden har haft så det är alltid svårt att veta hur ljus man kommer att kunna ta kunden , men vi kom faktiskt väldigt långt på endast en sittning :)Likes

Comments

BALAYAGE

Idag var det mammas tur att få en ny hårfärg inför sommaren . Hennes hår var väldigt gult skadat och vi bestämde oss för väldig ljusa kalla längder och en mörk botten ,sedan gjorde jag en olaplex behandling på henne och det gjorde verkligen en enorm skillnad på hennes hårs kvalité.

Likes

Comments

Lyko Box

Idag fick jag Lyko boxen och i denna gången fick man små schampo och balsam från Wella en hårmousse, hårolja samt en ansiktsvatten.


Likes

Comments

Visst har min kund hår som gör en såå avundsjuk, det är första gången som hon färgat håret ,och hon ville lägga massa ljusa slingor i håret , vilket passar perfekt nu till sommaren .

Likes

Comments

BRIOGEO

Många kunder frågar mig vad man ska tänka på när man köper schampo eller balsam och mitt råd är att titta på baksidan av varje produkt och se vad dom innehåller. Man ska alltid försöka undvika tex schampon som innehåller sulfat ,paraben samt silikoner .

Varför man ska undvika dessa är därför att sulfater är fettlösande och används i tex tvättmedel ,diskmedel samt tvål. Det tvättar bort allt fett man har i hårbotten men även alla oljor samt fukt du har inuti dina hårstrån. Och det är just det som blir ett problem i längden,eftersom att beroende på hur ofta du tvättar ditt hår så blir det helt enkelt för rent och all fukt som håret behöver för att må bra tvättas bort av ett sulfat schampo. Vilket gör att ditt hår kommer att kännas väldigt torrt i slutändan.

Och det är där balsamet kommer in , när ditt hår känns torrt och bli svårkammat använder man ju såklart balsam för att återfukta håret så att det blir mjukt och glansigt igen , men billiga balsam som du köper på tex ica innehåller ingen "äkta" fukt utan dom använder sig av silikoner istället vilket gör att håret känns lent och återfuktat men i själva verket så har det inte återfuktat håret alls utan silikoner är bara en slags kosmetisk effekt. En annan negativ grej med silikoner är även att Dom nästan limmar sig fast i fjällsktet på hårstråna så dom sköljs inte ur ordentligt och efter ett tags användning av silikonbaserade produkter kommer ni märka att håret börjar gå av i topparna då silikonerna tynger ner och samtidigt bryter av hårstråt och ni kommer att behöva klippa mycket på längden.

Tänkte tipsa er om en serie som heter Briogeo vars produkter är 100% Sulfat,paraben samt silikon fria :)

Briogeo Länk


Likes

Comments

Stor Förvandling

Hej alla ! denna tjejen kom till mig efter att ha försökt färga håret hemma själv silverblont och hade använt loréals färg , men istället blev det super turkost och fläckigt , tro mig man ser knappt hur illa det egentligen var på bilden . Vi valde att färga en snygg ombré istället och jag använde mig av goccianis färger i botten och wellas blekning i topparna , och för att ska en snygg övergång la jag många slingor som jag fadade in i bottenfärgen.

Visst blev det mycket bättre :)

Likes

Comments

Hyra stol på Frisörsalong

Nu har jag äntligen startat eget efter att ha vart anställd i många år ,och har valt att hyra stol istället för att hitta en egen lokal, dels för att kunna känna på lite hur det är att vara egenföretagare men också för att det är billigare att hyra stol och man slipper allt ansvar med en egen salong . Sen är det ju roligt att få kollegor med som man kan umgås med.

Salongen jag har hyrt in mig på ligger i linné i Göteborg och jag hoppas verkligen att jag kommer att trivas .

Likes

Comments