​Då var det dags igen!

​Efter många månaders uppehåll har jag bestämt mig för att damma av bloggen, och börja skriva igen! Det är så otroligt mycket som har hänt sedan jag sist skrev, så jag tänkte köra en liten recap så ni alla hänger med.


MARS 2016

Jobbade kvar på Bangerhead inne i Stockholm, hade fullt upp och fortsatte att lära mig otroligt mycket om mig själv, om yrket och om kundbemötande. April närmade sig och även min start av mina sista 6 veckor på Björn Axén Academy.

APRIL 2016

Denna månad bjöd på en hel del jobb, kände hur kreativiteten bara flödade genom min kropp! Testade massor av nya tekniker och började känna mig så redo för att fixa min examen!

MAJ 2016

2 Maj kom, och det var dags att gå tillbaka till skolan. Åh så roligt det var att träffa alla fina människor igen. Om det är något jag verkligen har sparat i mitt hjärta är det alla fantastiska människor som gick i min klass. Vi var alla så otroligt olika, personligheter, intressen (förutom hår då), och allmän syn på livet. Vilket jag älskar, alla dessa individer har lärt mig så mycket, och dom alla har en speciell plats i mitt hjärta!

Skolan rullade på, högt tempo och nerverna slog bara fler och fler volter. Samtidigt som jag försökte jobba 1 dag i veckan på jobbet.

I mitten av Maj tog jag ett väldigt svårt beslut. Men det var det enda rätta. Jag sa upp mig på Bangerhead, trots fantastiska kollegor, en otrolig arbetsplats och fantastiska kunder. Men resan dit hemifrån, det var inte värt det. All värdefull tid med familjen, min pojkvän och vänner försvann. All tid för mig själv, när jag kunde träna, bara vara, fanns inte längre. Om det är något jag alltid levt efter så är det att allt man gör ska göra en 100% lycklig. Men det var jag inte. Så efter 10 fantastiska månader tog den resan slut. Jag kände nog någonstans inom mig att jag var redo att ta ett nytt steg i livet.

JUNI 2016

Två veckor kvar till examen, lättnad av att ha bestämt mig för att söka jobb på hemmaplan, och att få mer tid med dom jag älskar. Det började lugna sig lite, vi alla kände nog att "nu jäklar kan vi det här". Så otroligt skönt. Men ändå en viss ledsamhet att dessa två år nu var över. Minns det så väl när vi alla satt där första dagen, presenterade oss och knappt kunde klippa en rak linje... Haha. 

11-12 Juni var det dags. Jag var faktiskt inte så nervös som jag trott. Hade en riktigt bra nervarvare två dagar innan. Trerätters ute med en av mina bästa vänner, bio och en massa vin. Så vi kan ju bara säga såhär att sista dagen i skolan blev jag hemma.. Men! Det gjorde också att jag taggade ner, jag vet vad jag kan. Jag behövde inte tvivla på mig själv. 

Examen gick otroligt bra, jag är så stolt över mig själv, och över alla mina klasskompisar! VI GJORDE DET! Vi klarade den fruktade Björn Axén Examen! Det firades såklart stort hemma med smörgåstårta och massa bubbel!

Bestämde mig för att ta sommarlov. Endast 23 år gammal så hade jag inte riktigt funderat på vad jag exakt ville göra. Vill jag vara anställd eller vill jag bli egen företagare.. Så, sagt och gjort vad jag ledig i princip hela sommaren. Det tackar jag mig själv otroligt mycket för. Ibland behöver man bara koppla ifrån för att få lite perspektiv på livet. Känna efter vad man saknar. 

JULI 2016

Började kolla runt efter jobb, men la det på hyllan då jag inte hittade någon intressant. Så, jag åkte då ner till Italien där mina föräldrar var och hängde där i ca 10 dagar. Där blev det mycket prat om vad jag vill och inte vill. Där någonstans bestämde jag att jo, jag ska tamejtusan starta eget företag!

AUGUSTI 2016

Startade mitt första egna Aktiebolag, Hair By EP AB. Stort. Mäktigt. Riktigt grym känsla! Började även kolla runt lite vad det fanns för alternativ gällande hyrstol. Hittade en salong där jag själv klippte mig som barn. så efter några möten så bestämdes det att där börjar jag i September! Tog mina sista veckor av ledighet att bara njuta och ladda upp.

SEPTEMBER 2016

Ca 1 vecka in i september månad började jag jobba på en salong här i Bålsta, och det gick superbra! Känslan när jag själv jobbar för mitt egna företag var stor. Otroligt, fantastiskt och skitläskigt! Men det kändes rätt.

Det var även nu som jag och min sambo, efter 6 år tillsammans köpte vår första lägenhet tillsammans! ÄNTLIGEN!

OKTOBER 2016

Jobbet rullade på, märkte av att oktober var lite segare gällande arbeten. Men det gick ändå. Började få massor av nya, härliga kunder! Var inte så mycket mer än jobb, och lägenhetsplanering denna månad.

NOVEMBER 2016

1 November och tillgång till lägenheten! Alltså den känslan, att få kliva in i vårt gemensamma hem. Helt sjukt! Jobbet rullade på, även om det var otroligt mycket. Jobba på jobbet, sen hem och måla, fixa och dona. Såklart ville jag göra om en hel del så hela första månaden var bara tokfix dygnet runt..

DECEMBER 2016

Julen närmade sig, och det kan jag lova märktes på bokningarna. ALLA vill bli fina till jul, såklart! Så det blev en otroligt händelserik, och underbar månad för mig. ÄLSKAR MITT JOBB! Livet tog sig en vändning också. Ibland, lite sådär "once in a lifetime", händer ju saker. Saker som man bara inte kan tacka nej till. Så, jag beslutade mig för att säga upp min stol på salongen då jag fått möjligheten att öppna min alldeles egna salong! Då det varit en dröm för mig i så många år kände jag att jag var dum på riktigt om jag inte tog chansen. Såklart. Jag är ung. Men det struntar jag i! 


NU

Så, nu är det planering planering planering! Möten ska bokas. Frisörer ska hittas! Då lokalen är nyproduktion ska inredning beställas! Ååååh.. Fatta känslan att faktiskt få göra det man alltid drömt om! Så, i min blogg nu kommer ni få följa med mig på min resa i frisöryrket. Jag kommer lägga upp bilder på jobb som jag har gjort, uppdateringar kring salongen och ibland även tips och råd!

Hoppas ni vill följa med mig, jag ska inte göra er besvikna!


EMMA
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Efter jobbet i fredags mötte jag upp min fantastiska vän Elin! Det blev en runda på stan i väntan på vårt efterlängtade besök på Stockholms nya restaurang Hillenberg! Eller ny och ny, hyfsat ny i alla fall. Där blev det trerätters och diverse drycker. Avslutade med min favorit-whiskey, Laphroaig! Oj så gott det var, ett fantastiskt ställe. Middagen följdes av biopremiär, såg "How to be single". Hade förväntat mig mer av en komedi, nog för att den var riktigt skön och rolig så hade den också en lite mer ledsam och ärlig sida. Men oavsett så rekommenderar jag alla att se den, inte bara för skrattens skull! Utan för att den gav ett fint budskap om att hitta sig själv!

Likes

Comments

Under gårdagen hängde jag med min kära mamma till Älvsjö för möbelmässa! Ååh vad det kliar i fingrarna! Här är mina favoriter;

Likes

Comments

Körde en dejt igår med mitt hjärta. Alltför sällan gör man dessa saker som ger så mycket. En middag, bio eller bara vara med varandra utan allt runtomkring. Så igår blev det en middag på lokala Kinarestaurangen här i Bålsta. Otroligt välbehövt och efterlängtat!

Likes

Comments

Eftermiddagen idag bjöd på en riktig makeover, från hemmafärgade svarta längder och en utväxt Påaa 15-20 Cm så blev det en fantastiskt fin och lyxig mahogny/lila brun färg på det hela!

Likes

Comments

Bästa nyheten idag! Can't wait🙌🏻 #oitnb #netflix

Likes

Comments

Denna lilla skönhet som står mig varmt om hjärtat blev i förra helgen köpt av Enköpings lasarett's konstförening! Blev så glad! Utställningen jag medverkar i just nu heter Ung Konst! Och är som en spinoff på en konstserie om 8 ungdomar, som jag medverkade i för ca 10 månader sen. Utställningen äger rum i Enköpings gamla tingshus, om ni har vägarna förbi. Till och med den 14 februari kan ni se utställningen!

*foton av mig, tavla: mosaik, penslar

Här är en liten Tjuvkik på en av de tavlor som är med i utställningen!

Likes

Comments

Härliga lediga söndag! Tillbringade första vakna timmarna i sängen framför X-files, kollar igenom från första början innan jag får se de nya avsnitten, därefter åkte jag hem till Anna (bilden nedan) och klippte in hennes frisyr mer;

Lite halvtaskigt ljus tyvärr, och ska man fota en bild när en bebis ska ha kul samtidigt får man vara snabb och ta det man får! Första gången vi klippte Anna kort såg det ut såhär;

Vi klippte av en hel del hår! Men sparade mer längder som nu fick åka, så härligt med nära och kära som låter en experimentera, testa och fixa för sin egen utvecklings skull👍🏻

Likes

Comments