Ett år sedan sist jag skrev här!
Ett år går fort. 52 veckor, 12 månader, 4 kvartal, 365 dagar.
Ett jordsnurr runt solen om man så vill.
På ett år har det hänt en del.
I november förra året kom jag på mig själv med att dagligen kika in på Hästnet. Längtan efter något eget att rida började överväldiga mig igen.
Fem provridningar under våren innan jag kände mig Hemma! Förälskelsen slog ner som en blixt.

Costello är en elvaårig halvblodsvalack efter Quite Easy- Argentinus.
Han är utbildad Msv dressyr men är inte särskilt tävlad.
Okomplicerad i hoppning, hoppar allt och är även en pärla på fältbanan.
Gjorde sin första hoppstart på VRF i augusti, och fick placering i 0,90 med Niklas Grönberg i sadeln.

En fantastiskt trevlig häst som är så klok. Enkel att lasta, jag kan rida ut själv, långa ritter, och är oftast en trygg kille men han kan dock ha en räv bakom örat om han är på det humöret. En väldigt rolig bästa vän, med andra ord!

/Hagstugans 


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Efter att 2016 i mångt och mycket varit ett på/av år för oss, så är vi nu inne i ett roligt flow.

Ghaston har nu ett tag hållt sig lugn och fin, (förutom att han gick omkull i hagen och gjorde sig illa för några veckor sedan, så Helmut fick kolla att han var hel), skorna sitter kvar och den trasiga hoven som vi kämpat med efter vårens bölder (han trampade sig illa i hagen, samt blev efter den bölden sömstucken av vik hovslagare) har blivit fin.

Vi har återigen kommit igång med hoppningen. Alltid lika jobbigt i mitt huvud när det varit uppehåll🙄. Ghaston blir väldigt glad på hinder och under förra träningen när vi hoppade högre på slutet så kom brallandet fram😊.
Glad häst som hoppar bättre med bättre bjudning på högre höjder.
Eller ja, högre för oss iallafall😂, avslutade med några språng på ca metern.
(Och ja, jag hade tänkt säga " sänk" först, men så tänkte jag, va f-n. Kan inte hålla på med fegeriet hela tiden för då kommer vi (jag) ju aldrig att utvecklas)

I dressyren går det stadigt framåt! Han är mycket starkare och orkar nu hålla den förvända galoppen i stadig form. Känns riktigt roligt!

Höstplanerna just nu är att åka och hoppa Pay and jump och senare lokal tävling Vilsta.

Innan dess tänkte vi åka och rida program på Nilsson Dressyrcenter.
Känns lite "peppar peppar ta i trä"- varje period vi förut satt upp mål, så har det kommit grus i maskineriet.

Som matten sa; "nu 17 2017 ska det bli vårt år💞".

🙏hagstugans

Likes

Comments

Efter en superbra vår, när vi sakta kommit igång efter hovbölden på vårvintern, red vi för några veckor sedan två tävlingar på raken. Så roligt, först dressyr i Gripens RF, inte riktigt nöjd med resultaten som inte motsvarade känslan. Men galoppsteg efter inridningshälsning var ju inte bra, och i sista mellangaloppen blev han stark och jag fick inte kontakt så vi kom ut vid fel bokstav... Annars jätteduktig och skötsam!

Helgen efter red vi titthindershoppning på Vårnäs. Superroligt, det var första gången jag själv fått rida ner i graven och ut på banan igen. Två felfria rundor

Veckan efter det gjorde G sig illa i hagen. Hovis hittade islags-skadan, och vi fick hovböld igen... Nu står han gipsad andra veckan, får som tur är vara ute i liten gräshage men utan kompis. Vi ska byta gips ikväll, och det kommer ta tid innan nya strålen hårdnar. Hovis fick ta bort en del. Läktid ca 2-4 v.
Stryka Åby, stryka Kiladalen och Nyköping. Trist när det kändes som om saker började lossna för oss, men huvudsaken G blir bra ❤️

Tacksam för fina vänner som gör att jag iallafall får göra en start med laget. Tack Fanny för att du lånar ut Vibbe!
Vitano ör en 14 årig holländare, och han var hingst till han fyllde 10. Efter Tangelo Van De Zuuthoeve - Kroongraaf och är utbildad upp till medelsvår dressyr.

Väldigt känslig, jättenyttigt att få sitta på🐴🙌
Red honom lite under förra sommaren och har nu ridit honom hela 3 gånger! Sist jag red var i tisdags på träning för Cilla.
Planen är ridning måndag kväll, och träning torsdag för Cilla igen. Sedan på lördag är det andra omgången för laget, denna gång i Nyköping.

Det är spännande!
Vår starka sida är just nu mellantraven! Galoppen, där 😩 byter han rena fina oplanerade sådana om jag råkar sitta snett, eller fipplar med hand, så det är ju minst sagt spännande... I traven gäller det att orka rida framåt för att hålla honom på plats. Han kräver rätt mycket ridning och vi har en del kvar där att kämpa med. Aj träningsvärk.

Jag hoppas att Ghaston snart är piggelin🙏, han äter gräs och är rätt nöjd med sin försommarvila nu när han inte längre känner av bölden. Skönt att ha bästa hovslagaren på honom, Emma har efter lite hovslagarstrul nu valt Rickard på equirehab!

Ha en fin söndag i soffan! ☔️☔️☔️☔️☔️☔️

Likes

Comments

Måndagen blev skön vilodag för Ghaston. Jag pysslade lite med hans grejor, smorde läder och plockade upp några av mina hästkassar. Hittade mitt fina hoppspö, vilket jag trott varit borta sen i höstas. Även ett par tunna regnbyxor och sporr-remmar på vift kom fram. Nu är bara ett par säkerhetsstigbyglar spårlöst försvunna😂
Pessoade 4x5 min exkl. uppvärmning och avskrittning i tisdags. Han är superlydig, lyssnar hela tiden koncentrerat på min röst, kul.
Jobbade mycket med övergångar trav/galopp på stort spår.

I onsdags eftermiddag lastade jag och åkte till vilsta för p&j. Jättefin bana, hoppade 70 och 80, och är jättenöjd. Särskilt i sista, då han hade jämnare flyt, han blev lite på och stark i första.
Särskilt glad är jag över bättre galopp och att vi hamnar bra på hinder och i rätt galopp efter hindret. Två felfria rundor😻

Nu är planen fortsätta hoppa 80 på träningstävling/ tävling april ut. Jobba på galoppen. Blir bra ta det lugnt och gå lagom fort fram för Ghastons skull🙌.

Igår gick vi fram till grannens gård och kikade lite på terränghindren! Ser så fram mot terrängkursen på Stall Nilslund i slutet av maj. Så nu måste vi smygträna lite. Grannen har två stockhinder och ett granrishinder på 50-60cm, det blir perfekt att öva på. Tack Klara med familj att jag får provhoppa där!

Imorgon blir det en sväng i skogen innan programdelar i padocken.
Avslutar med en bild på Viggo, alltid med❤️

Hästledig idag!
Sonen och jag sitter på tåget mot Stockholm för att träffa dottern❤️

Ta hand om er /hagstugans

Likes

Comments

I fredags åkte vi till Vikbolandet på P&J. Stannade till och väntade in Helena och Aron utanför Katrineholm, och sedan tog vi sällskap ner mot Norrköping.
Första tävlingsliknande tillfället i hoppning med Ghaston. Spännande,

Hemsk framhoppning. Hästar överallt. Pigga ponnies, unghästar på två ben. Hade anmält mig till 0,70 och 0,80 för jag ville få bra rundor med flyt utan att tänka på ev höjder.
Nånstans mitt i framhoppningen tänkte jag att " nåväl man jan alltid stryka sig från nästa" och "jag tycker nog dressyr är roligare".

Så går vi in. Speakerröster, läktare med publik, bana, hinder med infångare...

Ghaston vaknar, spänner till, accepterar och gillar läget! Och hoppning är ju sååå kul ✨

Helt okej runda😊

Kisspaus för Ghaston i en slänt, och sedan in och hoppa nästa. Då gick det faktiskt ändå bättre. Hann till och med både klappa honom på halsen samt andas😂
Vi vet att vi har bjudningen att jobba på, men det här var bästa hoppningen någonsin!

Igår red vi Påskritten 2016, ett arrangemang Linda och jag ordnat. I 3,5 timmar skrittade vi fram på mjuka, härliga skogsvägar. Gärdena var överfulla med tranor och svanar, och i dikena tittade små gula hästhovar upp.
Alla ekipage bidrog med en femtiolapp, som jag satt in på stiftelsen MimStoraDags konto. En fond för svårt sjuka barn, som gör en dag får leva sin största dröm. En av mina elever på skolan fick genom detta träffa Amy Diamond, så detta ligger mig extra varmt om hjärtat❤️

Denna söndag har vi haft programridning.
Nöjd, men dock försvann framåtkänslan....
Det var rätt blåsigt ute, och jag har inte ridit igenom hela programmet förut.
Har helt enkelt inte hunnit. (Vi måste ju vila oxå✨🙌.)

Trots det red vi ihop över 63% i lb2, som är programmet som Allsvenskan div 3 kommer gå i.

Imorgon blir det helvila, på tisdag pessoa och på onsdag åker vi till Eskilstuna på P&J.

Påsklov denna vecka. 🐣

I slutet av veckan ska jag ut och galoppträna på helt underbara vägar🙏

Ta hand om er🙏 /hagstugans

Likes

Comments

Efter att ha haft lervälling i hagarna så börjar det så sakteliga torka upp. Tranorna har kommit och tussilagon tittar blygt fram.
För ett år sedan gick jag med högerarmen i gips efter att slitit av ledband i tummen, efter en krock mot Ladys hals. Strax efter gipset försvann gick jag och väntade på en operation av en knöl i ett bröst, med all oro som det innebar.
Den här våren tänker jag njuta och uppleva varenda härlig vårförändring i naturen🙌

Härligt att vara nakenfis i hagen, en dag i förra veckan var det iallafall tillräckligt varmt för att få ta av sig kläderna. ☀️☀️

Idag är Ghastons tänder kollade, det såg bra ut🙌

Måndagar är vilodag, eller rättare sagt LEKDAG för E och Ghaston, han älskar att vara lös i padocken och leka tafatt!
Jag kör coreträning på actic på måndagar, så tacksamt att känna att orken ökar för varje gång. Ett pass på crosstrainern blev det också. Utöver det tillkommer ganska mycket vardagsmotion, eftersom jag har två springerspaniels som kräver sina promenader!

Stående planering i veckan är även onsdagarna, då jag pessoar Ghaston. Kör 4x5 min uppvärmd, dvs två gånger i varje varv. Pessoan vill jag vara lite försiktig med, låter honom träna övergångar och har honom på stor volt och utnyttjar långsidorna. Vardagsmotion även här, alltså😂 så småningom ska han få komma in på mindre volter och jobba sig starkare.

På fredag ska vi åka till Vikbolandet och hoppa, och på söndag blir det programridning på Holmen. Jag och en kamrat funderade på om Cecilia skulle ha tid med lite programridning innan Gripentävlingarna, och utifrån denna fundering och kontakt med C och Alf så har det nu blivit två programridningstillfällen🏇💥

Fina nya tröjor kom häromdagen😊

På lördag ordnar vi Påskritt, en tre timmars ljuvlig ritt på fantastiska vägar 🙌!

🐣🐣🐣🐣🐣🐣

Ca 8 ekipage blir vi, och vi har beslutat samla 50kr per deltagare. Under fikat bestämmer vi oss för till vad för bra vi ska skänka dem.
Mitt förslag kommer bli Min Stora Dag❤️

Må gott. Njut av livet. / hagstugans🙏

Likes

Comments

Så var det äntligen dags! Första tävlingen!

Kort dag på jobbet, (jag har världens bästa jobb, lärare på en Grundsärskola), och sedan hem och byta om för att åka upp till Ghaston.

Tankar i stallgången...;
Vad förstår en häst av våra rutiner och procedurer?
Schamponering.
Flätning av man och svans.
Olja på hovar.
Fina täcket på.

Någonstans i mitten av flätningen kände jag att Ghaston tänkte; "åhå! Jag ska iväg på annat än träning"😊

Spännande kändes det efter att sista veckan ha suttit på en laddad krut-tunna, fredagens uteritt resulterade i tre kastningar åt sidan och två brutna naglar.

Väl framme stod han snällt och åt hö i trailern i en timme utan att tröttna.

Lugn på framridningen, bra. Skulle jag ha spö för att väcka honom? Beslutade att strunta i det.

Ingen collecting ring, rätt in och köra. Låååång läktare och speglar på hela kortsidan.
Jättenöjd med hörnplaceringar, inget titt över huvud taget.

Aldrig någonsin har han fattat galopp i en travvolt, men så blev det.
Två gånger. Jag har tittat på film, det ser trevligt, stabilt ut, men oj vad vi måste jobba på framåtbjudningen😊

Nöjd efter vår första start.
Tacksam att få låna honom av Emma.

Vi landade på 55% och det är vi nöjda med. Vet vad vi ska jobba för, och Ghaston får den tid han behöver för att bygga ork och muskler.

Roligt.
Mersmak.

Nu i veckan väntar skogsridning och träning på Gimmersta för Mathilda.
P&j inplanerade,både nästgårds på Holmen samt ev vikbolandet el Eskilstuna under mars-april.

May the force be with you, typ.

Ta han om er ❤️

Likes

Comments

Var det tvunget?? 10cm nysnö har fallit under natten. Plusgrader, snögloppigt, lerigt, kladdigt... Adjektiven är många.
Ge oss vår!! Allt blir så mycket lättare då!!

Ghaston har träffat Helmut igen under förra veckan. G har fått behandling för snedhet i korset för en månad sedan, och nu var det återkoll.
Han har hållit sig rak, och jag märker skillnad när jag rider. Han har en annan stadighet och får mer skjut bakifrån än det var förut.
Misstänkte att det var något som inte stod rätt till eftersom han i hö varv tappade galoppen, liksom "snubblade ur" den.
Helmut nöjd, Ghaston nöjd. Alla nöjda❤️

Tror du på Hästviskare? Det gör nog inte alla, och de flesta avfärdar nog med en fnysning. "Hundar icke kunna tala". Fast hästar då. Ni vet Lady och Lufsen.

Jag är ju lite öppen för kommunikation på flera plan 😂, självklart skulle Ghaston oxå få vara med bland de andra hästarna som pratade denna kväll.
Anna Kristell heter hon, från Köping.
Ghaston berättade flera saker som absolut ingen kan "chansa rätt" på. Spännande - tycker jag i allafall🙌

I går var vi och red programdelar på Holmen. Nu blir det spännande att se om Ghaston fortfarande är Ghaston när vi åker på kvällstävling om en vecka!😁

Ikväll har han måndagsvila och jag har passat på att träna core på Actic. Supersvettigt pass, men ack så bra för fladdrig bål!
Jag har kört mellan 2-3 ggr i veckan sedan början på januari. Varvar core med spinning och gym. Längtar till vår och upptorkade skogsstigar så jag kan springa med jyckarna.

Förutom skogsridning, vila och pessoalongering förra veckan, så har vi varit och skuttat på Gimmersta. Bäbishinder som min man säger😃
Jag behöver hitta rytm efter flera månaders hoppvila, och Ghaston får inte ridas trött.

På lördag blir det denna veckas träning i form av hoppning för Niklas Grönberg på Holmen. Det ska bli kul😊

Ghaston är en Lady i Ghastonförpackning. Fast med en räv bakom örat!

Avslutningsvis, nu följer Famous Lady mig för alltid.🙏
Tack för mig, önskar en trevlig kväll!

Nu är det strax "Det okända"👍

Likes

Comments

Sedan ett halvår tillbaka har jag inte haft någon lust till skrivande. Jag fotar lika mycket som förut, men det här med att skriva har inte funnits motivation till.
Orsaken till detta är den stora förlusten av min vackra Famous Lady.
I augusti blev hon från den ena dagen till den andra väldigt halt, igen. 8 månader sedan förra tillfället.
Efter 3,5 månader och 9 veterinärbesök fick vi svar på en stor MR röntgen.
I slutet av oktober fick hon somna in, på samma plats där vi gifte oss i juli.

Att förlora en vän, familjemedlem, en kamrat och träningskamrat ännu en gång... Vår första häst Lightning, gick bort i akut tarmvred. Vår andra, Guydion, hade oopererbar kissing spines. Sorg kommer på något sätt tredubbelt tillbaka, och hösten har inte varit den bästa.

Idag har jag hittat tillbaka till glädjen med hästarna. Jag rider och donar med Ladys bästa vän, GHASTON, en tolvårig halvblodsvslack efter Nupilot-Lambert.
Han är så lik Lady till både utseende och sätt, att jag ibland får gåshud❤️
Tror säkert att han saknar henne lika mycket som vi gör.
Under senhösten och vintern har jag även hjälpt till med min tränares häst vilket skänkt stor glädje!

Första tävlingen för året, och för överhuvudtaget för mig och G, blir i Eskilstuna i mitten på mars.
Åker dit med tanken att genomföra ett program. Punkt. Någonstans måste man ju börja igen. Komma dit, få runt honom i ridhuset och inte glömma programmet. Det räcker gott första tävlingen någonsin med honom😊
Har faktiskt inga större ambitioner än det, är något blygsam och ödmjuk i dessa sammanhang. Men det är alltid roligt att ha något att träna för och se fram emot.

Likes

Comments

Fredagsglada hästar i sommarhagen, som allihopa ville ställa upp på fotografering!

Min fantastiske nyblivne man tyckte det var helt i sin ordning att innan vigsel traska upp och vandra genom sommarhagen, För att väl där försöka fota bland nyfikna hästar.

Min stallägare åkte ut och gjorde i ordning Lady innan vi kom. Hästarna måste ha undrat... kostymklädd son och svärson samt dotter i finkläder. Och matte med rosa godis i handen?

Ingen av de manliga ungdomarna har någon som helst hästvana, så en eloge till dem när flocken invaderade:)


Ghaston var den förste av flockmedlemmarna att gratulera.

Våra hästar går på bete nu, I en stor vacker ekhage. Lady rids och tränas för fullt. Dock har flocken tajtat ihop sig, På ont och gott. När vi åker på träning är Ghaston med, och det gnäggas och fjantas en del innan vi ens kommit till framridning.

Rider högstatushästarna på tur finns risk att Fröken Röd går genom första delen av staketet... Tur vi har dubbla stängsel. Otroliga ridvägar även här, vilket gör att vi kan vara ute i timmar! Jag är fortfarande livrädd att Lady ska få tillbaka sin skada hon hade i vintras, och rider därför så allsidigt jag bara kan. Lady har haft svårt att muskla sig efter våren, men det tror vi blir bättre nu med bytet av hovslagare. Det tar 1,5h att åka till Kvicksund för att sko, men med facit i handen så gör jag det mer än gärna!

En kväll för två veckor sedan red vi långtur hem till Hagstugan. Våra fantastiska coola Rödingar som går framöverallt och ingenstans! Det blev Cocacolapaus bland hundar och PelleKatt.


Nu har jag börjat hoppa lite smått. Jätteroligt att vara igång igen, även om jag tappat mycket under det sista året med skador. Jag har bara några procents böjlighet i tummens yttersta led, den är stel som en pinne. Ett litet kast åt höger med tummen en aning för mycket inåtböjd, blir ju inte så bra... Men när jag väl börjat hoppa så glömmer jag det som tur är:) Jag hoppar en gång i veckan för Grönberg, och dotter åker när hon har tid till Nilslund. Superkombo, tycker vi och är jättenöjda! Men men, återigen:.....våga rida på, bli lite kcickare och kämpa med höjden. Suck. Igen. Men det går kanske snabbare att komma tillbaka där jag varför ett år sedan. Kämpandes med 0,90-1,00....


Avslutningsvis, en otroligt vacker bild på flocken i sin sommarhage!

Likes

Comments