View tracker

Jag och killen gick ut på promenad igår, titta runt lite på bruksmuseumet och tog en tur upp på slagberget. Aldrig varit upp dit förut och tror inte det blir igen, tusan vad högt upp det var. Speciellt för mig som vissa gånger får svindel av att stå på en stol haha.

Fotona är inte redigerade och tagna med mobiltelefon.

Även att man har en pojkvän som aldrig vill vara "normal" på kort ;)

Likes

Comments

För mig är dagens samhälle fyllt med hat, kanske är det jag som väljer att se det mer än alla goda gärningar och härliga människor som finns där ute. Men vart man än vänder sig, speciellt på sociala medier på nätet, finns det. På nätet känner folk att det är helt okej att slänga ur sig vad som helt oavsett hur mycket det kan såra andra. Tex titta jag på en smink tutorial på Youtube som jag personligen kan finna roande och intressant. Man kan lära sig nya tricks och metoder som kan vara användbara, men när jag titta runt i kommentarerna var det generellt mest saker skrivna om hur ful denna tjej var. Vissa kommentarer rakt ut sagt hur äcklig hennes utseende var, hon hade för stora läppar, för sne näsa etc. En helt vanlig tjej.
Då tänker jag varför?, vad får man ut av att säga vad man tycker på ett sådant sätt än att bara acceptera människor för hur dem är?.
Varför måste vi ha en sådan inställning till saker som vi inte har något med att göra?
En tanke jag har är att säkert många av dem vill ha fred här i världen, men varför sprider de då själva hat?
Kan alla bara sluta vara sånna bitchar och hålla sina åsikter för sig själva. Att man har sina åsikter det säger jag inget om men att tala om det och trycka ner en annan människa får mig att tappa hoppet om mänskligheten lite. Det gör inte saken bättre!
Detta är bara ett exempel som jag sett, det förekommer varje dag. Flera gånger om dagen och nätmobbning bara ökar. Har ni tänkt på att det ni säger kan såra en människa så pass mycket att denne väljer att försvinna från denna värld? Hur skulle det kännas att ha det på erat samvete?
Håll era åsikter för er själva och minska nätmobbningen!
Jag kan skriva så oerhört mycket om detta för det finns så mycket att ta upp, men ha denna lilla text i åtanke. Det är inte bara era känslor som existerar!

Likes

Comments

Fått systemåterställt telefonen och skickat den på lagning så inte kunnat blogga, och ärligt har inte lusten funnits där. Det har varit mycket pluggande och lite stress, senast idag fick man tillbaka svar på matteprov och sen nationella i svenska. Nu sitter man i soffan hos killen och små sover i huvudet och är allmänt trött, så då blir det säkert några gaming videos av pewdiepie på tv:n. Ett bra sätt att varva ner på!
Bara lite random fakta om vad jag haft för mig sedan min sista visit här på bloggen så skulle jag färga håret rött istället för vitt. Tänkte skona håret då jag nästan fick klippa av mig halva men det vart 50 shades of purple istället. Just nu är det knappt lila med hintar av brun/blonda slingor. Sexigt värre du!
Neh, nu orkar inte mitt trötta huvud knappt skriva nå mer då det ändå bara tittar ut konstigt jams. Så lika bra att tacka för sig själv, hejs! xD

Likes

Comments

För några dagar sen när det var blodmåne så gick man ut på balkongen för att se detta, snyggare i verkliga livet för kvaliteten på mobilkameran är inte det bästa som finns. Orkade inte stanna uppe till fem på morgonen för se månen blodröd men jag nöjde mig med detta. Så vackert!

Likes

Comments

Ångest är något som kan vara jobbigt för både individen som har ångest men även dom runt om. Så den här veckan tänkte jag försöka ge tips som kan hjälpa mot ångestladdade situationer.
Först och främst så är det våra huvuden som ställer till det, det är där vi bygger upp problem som många gånger inte behöver byggas upp. Men en person med ångest bygger upp dom oavsett om problemet är orimligt eller inte. Även om det inte är något att oroa sig för.
Så här några tips jag fått höra ifrån en gammal kollega. Eftersom att det är våra hjärnor som ställer till det, förvirra den till att tänka på något annat. Ta en bit choklad, lukta på den. Hur luktar egentligen choklad? Slicka lite på den. Hur smakar choklad? Hur tillverkas den? Förvirra din hjärna med frågor för att koppla bort ångesten, jag vet att det kan vara lättare sagt än gjort men vissa metoder funkar inte på alla.
En annan metod är när ångesten kommer krypandes tänk på ett minne som fick dig glad. Se det framför dig, visualisera känslan du hade. Försök byt ut ångesten mot det där minnet. Är kanske svårt i början men efter några gånger så biter det nog bättre.
Själv så har jag mestadels tänkt på att andas, att lugna ner mig. När jag tänker efter nästan som att meditera fast ändå inte. Inget sitta som Buddha utan bara ta ett andetag och låt det rinna av.
Till er som har en person med ångest runt er så kan det vara svårt ibland att förstå hur jobbigt vissa helt vardagliga situationer kan vara. Ööh vadå jobbigt att åka buss? Vadå jobbigt att gå på pizzerian och ta en kebab?Ja det kan faktiskt vara jävligt jobbigt för vissa. Så en av dom viktigaste sakerna tycker jag är att båda parter får kämpa. Ni med ångest, kasta inte in handduken för att ni får ett baksteg och ni som tittar på, pusha inte på för mycket. Låt personen ta det i sin takt men uppmuntra positivt.
Hoppas att det kanske är någon som läser detta som får lite hjälp utav det och som jag sa alla metoder passar inte på alla.
Hej! :)

http://www.newsner.com/2014/12/ah-ryck-upp-dig-tank-om-vi-behandlade-alla-sjukdomar-som-vi-gor-med-psykisk-ohalsa-sa-har-skulle-det-se-ut/
Exempel på hur man inte ska vara ^

Likes

Comments

View tracker

Här kommer det ett onödigt inlägg, nu ska sjuklingen sova! hahaah det var viktigt information va? haha ledsen alla men känner mig lite övertrött. Har varit sjuk i två veckor nu och när den första förkylning börja gå över så vart man helt klart förkyld med en värre. Trotts det så är det bara att gå till plugget även om man måste dra sig fram med tänderna. Imorgon kommer resultaten om det första matte provet, fick matteboken dagen innan så det kommer bli oerhört intressant om det blir ett godkänt eller inte.
Varför jag skrev detta inlägg var för att jag kolla igenom mitt galleri på telefonen som mestadels innehåller memes och andra komiska bilder, såg denna (kan tillägga att den filmen "pan's labyrint" som den kommer ifrån är asbra!) och tänkte på hur jag kommer se ut efter dessa sjukliga veckor xD Men nu är det lika bra och skalla kudden så kanske man är någorlunda människa imorgonbitti, även fast jag inte fungerar förens halv fyra på eftermiddagen, godnatt!

Likes

Comments

Jag tänkte testa något nytt, veckans tips, även fast jag brukar kunna ge tips lite då och då så ska jag försöka ge tips varje söndag. Vi får se hur länge det håller i sig med tanke på att mitt minne är som en guldfisk och kan bli lite idétorka, men det märks.
Ska ge ett ärligt försök att variera mig lite i hopp att det kan passa dom flesta :)

Så den här söndagen tänkte jag tipsa om att kolla makeup tutorials på Youtube. Det kan hända även dom bästa att få idétorka när man står där med sminket, om man bara har en rastlös kväll för sig själv eller varför inte om du vill testa sminka dina kompisar någon fredag?
Det finns många bra videos på YT som kan hjälpa en göra något lite extra glamouröst, vardagligt, halloween sminkning, ge en "jaha-upplevelse" eller dylikt.
Det skadar aldrig att lära sig lite utav andra, vem har aldrig haft problem med smokey eyes tex?

Hoppas att någon fann det här intressant så kommer det mer nästa söndag. Hejs! :)

Likes

Comments

För någon vecka sedan så gick jag och killen ut på restaurang, han hade nyss fyllt år så vi fick mysa till det lite. Thaimat, seriöst det bästa som finns!
Men att få en seriös bild på killen är ju en annan sak, haha :*


Likes

Comments

Det har varit full fart sen sist jag skrev ett inlägg, för någon vecka sen så var jag och Jenni till furuvik och titta på Alice Cooper. Alice fucking cooper! Vilken upplevelse, min första konsert. När jag var yngre gav jag mig själv ett löfte att den första konsert jag skulle gå till var Marilyn Manson men Alice Cooper har även varit en del av min barndom så jag bröt det löftet till mig själv. Men jag ångrar det inte ett dugg, en dag kommer jag få se MM live med.
Sen så har jag varit hem till pappa min och hälsat på honom och min gamla hund Zeb, Zeb börjar på att bli så gammal och sjuk så det var på tiden! Sådan underbar hund.Jag minns när han var valp och hur han gick ifrån nästan barnslig till mogen extrapappa till Reppo, våran andra hund som gick bort för några år sedan. 
Gick även på trav en stund med Jenni, hon hade aldrig varit på trav så det fick det bli ändring på, jag har varit hemma hos zizzi och käkat middag med henne och familjen. 

Det har även varit det klassiska för mig och killen när ingen av oss har jobbat att vi plöjt igenom serier, i det här fallet tredje säsongen utav American horror story. Oerhört speciell serie! Men vi har även införskaffat nya spel till Wii:et så det har nötts lite där med. Wii Sports + Wii sport resort för hans del och Mario party 9 för mig. Jag har skrivit inlägg om Mario party 2 till Nintendo 64 tidigare som finns att läsa. Det skiljer sig lite men inte mycket, bara att nu jobbar man som team men ändå inte. 

Ja det har varit fullt upp, har garanterat gjort mer saker men minnet är bra men kort sägs det. Nu ska jag ta och göra mig iordning för denna dag, alla som läst får ha det bra!

Likes

Comments

För ett år sedan så var det jag som gick i tåget med högklackat som gav mig blåsor som gelébönor, för ett år sedan så var det jag som gick på balen i lång svart klänning med vit stor och fjunig bolero. Att ta på sig ett till par klackskor den dagen var en pina men helt klart värt det. Det var för ett år sedan, att det året redan gått.. Det är något som är svårt att förstå.
Efter tolv års tid i skola så ska vi på en dag hoppa in i dom vuxnas liv och börja jobba, göra något nytt och bryta våran vana att ligga med en skolbok över huvudet medan vi sover om natten. På en dag så förändras allt.Likes

Comments