Första advent var det dags för julmarknad i Årjäng. Jag sålde väldigt bra när jag stod där för två år sen och ville testa igen. Jag säljer ju inte för att bli rik på mina alster men blir ju att jag gör flera saker av varje och då blir det fort mycket saker och vill då gärna sälja så jag kan göra nya saker.

Det var mycket folk och försäljningen gick ganska bra så blev av med lite i alla fall. Skulle gärna stå på flera marknader men tror inte jag orkar mer nu framåt jul. Det är ju så mycket annat som ska göras och det krävs lite jobb att frakta alla saker och tar tid att stå i flera timmar för att sälja.

Men jag blev nöjd i alla fall efter helgen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den 25 och 26 november så var det dags för julmarknad i Brunskog. Det var första gången jag var där som utställare. det var regn och rusk i stort sett hela helgen men mycket folk och trevligt. Väl organiserad marknad.

Tyvärr var inte folk så köpsugna men de fick ju se vad jag gör och jag fick väldigt mycket positivt beröm vilket gladde mig. det var tur att det inte var så himla kallt under helgen men det var gott att komma in i värmen på kvällarna.

Likes

Comments

...till advent. Ja den är verkligen stor och har varit det en lång stund. Hade velat pynta redan i oktober. Det beror nog på att jag började pyssla lite advent/julsaker i höstas. Längtade efter att gjuta nåt enkelt igen men som ändå är vackert.

Här är två krukor, enkla och stilrena med ett vitt band. Fint med hyacinter och mossa i nu till jul.

Adventsljusstake i samma stuk som krukorna men mindre. Även de enkla och stilrena.

Likes

Comments

...ja just nu går det i julbockar i betong här hemma. Jag gjorde en form i latex och en stödform av gipsbindor och lyckades äntligen få till en fin form.

Ville dekorera dem också och började leta efter ullskinnsspill på nätet, hittade ett ställe och vips var det beställt. Sedan var det bara att börja dekorera med ull. De första bockarna fick ett band men köpte sen god jul sigill som blev så mycket finare och mer juligare.

Jag har redan sålt flera bockar och gör hela tiden nya för att bygga på lagret inför julmarknaden i Brunskog, Arvika.


Likes

Comments

Ja nu har jag hunnit börja måla med vintagefärgen på mina skyltar. Texten har jag skrivit ut på min cameo. Blir fint när jag använder två färger så texten syns väl. Testade att måla på vinflaskor också som ska vara ljusstake, kommer bli fint när stearinen rinner ner på flaskan i tjocka lager.

Verkligen älskar att måla med vintagefärgen och det finns så många fina färger. Börjar fundera på om jag ska måla någon möbel också framöver.

Nåja, det kommer fler bilder framåt på mina alster.

Likes

Comments

Nu är det längesen jag bloggat här och mycket har hänt och mycket har jag gjort men hinner liksom inte skriva allt eftersom tyvärr.
För några år sen så fick jag en silhouette cameo av min käre sambo. Det är en skärmaskin som kopplas till datorn och jag kan där skära ut i vinyl eller papper. Först så gjorde jag mest scrapbooking med den men har nu för ca 1 år sen börjat mer och mer med vinyl. Det är jättekul och går att göra så mycket fint.
Det har varit fullt upp en tid med privata saker som gjort att jag inte riktigt haft tid och energi över till pyssel men periodvis så grejar jag en del men det har mest blivit testsaker. Men så dimper nån ide ner och jag har börjar samla på mig lite saker som jag ska försöka sälja på marknader framöver. Just nu håller de på att bygga ut på mitt jobb och då finns lite gratis spillmaterial som jag gärna tar över till mitt pyssel. Ikväll har jag suttit och slipat lite trä som ska bli skyltar med vinyltexter på.
Lägger ut några bilder på det jag gjort men det är långt ifrån allt.

Likes

Comments


Under vintern började jag planera för nya alster jag skulle göra under sommaren. Sommaren sköter sig ju allt väldigt mycket lättare med betong eftersom man kan "söla" hur mycket som helst jämfört med vad man kan inomhus.
Jag har googlat och fått idéer och gjort saker till min egen grej. En del har blivit så uppskattade så jag har fått många beställningar. Lägger ut ett urval av det jag gjort som är nytt under sommaren. 
Den här tavlan var tänkt till enbart decoupage men när jag gick ut för att se om den härdat klart så fick jag se dessa spår i betongen och blev först arg och sa en svordom högt. Men när jag tänkte efter så blev den ju inte så tokig. Måste vara en katt som är intresserad av betong:)
 
Handdukskrukorna fick jag beställning på under sommaren och de är inte så kul att göra men blir ju fina. Det som är jobbigt med dom är att få in betongen i handduken men bara det är gjort så kan den bara hänga i väntan på att härda klart.
 
Nu de sista dagarna håller jag på med beställningar till julklappar och så blev jag nyfiken på en tomte jag sett, var bara tvungen att prova igår och hjälp vad kul den var att göra. Ingen blir ju lik den andre heller. Blir att köpa mer knästrumpor och göra fler. Här följer bilder på den.
 
 


Denna tomte fick en liggande luva:)

Likes

Comments

Efter att jag började gjuta i betong för drygt 1 år sen så har samlingen växt mig ur huset. Jag hade betongsaker överallt, fick till och med stå inomhus i källaren för att kunna gjuta då betong inte bränner under 10 grader. Jag var med på julmarknader och var tvungen att gjuta ett litet lager så jag hade nåt att sälja.
Jag köpte även alabastergips till en dyyyyyr form jag köpte för ha med och kunna sälja. Den är så fin och har sålt så jag tjänat ihop till formen plus lite till:)
Men det stora problemet var ju att få plats till allt. Jag funderade och funderade och funderade hur jag skulle kunna göra. Så en dag så råkade jag titta ner på ett litet rött hus vi har på tomten som varit ett tvätthus och så fick jag idéen, det kunde bli min verkstad och affär!!
Började planera och var även tvungen att få hjälp att lägga nytt golv då det gamla rasat. Och färgen på väggen, gul och sliten, så var bara att börja måla.


Blev lite skillnad med vit färg.


Sen blev det bjälkar i golvet som var tvunget att höjas rejält för att få det rakt. och sen plankor till golv.Det blev bra och sen in med ny arbetsbänk och in med hyllor och alla saker.Blev hur gulligt som helst, och praktiskt trots att det inte finns ström eller inlagt vatten.
Jag döpte det till lilla röda betongstugan då jag tyckte det passade väldigt bra till utseendet och ändamålet:)

Likes

Comments

...sist. Har haft en del att göra i mitt privatliv så har inte hunnit med att blogga så mycket men pysslat har jag däremot gjort. Det har blivit en form av mental avslappning från allt annat. Och mycket nya former har det blivit av olika ideer jag har sett både från nätet och av andra.
I födelsedagspresent fick jag en silhouette cameo av min sambo:) och den är guld värd även om scrappandet har legat lite på latsidan för mig.
Har pyntat den med vinyl i form av världskartan.


I betongens värld fastnade jag rejält och kommer inte ur den:)
I vintras blev det en del julmarknader och det blev att stå inne att gjuta för att få ihop lite sortiment åt kunderna. Det vill jag helst inte göra igen så i somras ploppade ideen upp att göra iordning en liten röd stuga vi har på tomten som varit ett tvätthus förr. Sagt och gjort. Skriver ett eget inlägg om det med bilder. Kommer också ett inlägg om nya alster i betong.

Så läs nästa om du vill se:)

Likes

Comments

Under sommaren så började jag äntligen gjuta i betong. Har sagt att jag ska prova detta länge men inte blivit av men så när pappa skulle gjuta plintar till vår veranda så bad jag honom ta med en säck finbetong. Sagt och gjort, nu kunde jag börja.
Startade med några rabarberblad och sen blev det mer och mer av olika slag. Måste ju experimentera lite med allt.
Här är några saker jag gjort.
 
Mer bilder kommer senare.

Likes

Comments