Jag ser det snöar längs tågfärden! 

Som man burit på packning de senaste tre månaderna mellan Växjö och Stockholm. Orkade inte bära på en påse med mina två vinterjackor också. De får tvättas i de större maskinerna hemma under jul. Äger inga tennisbollar. Så köper kanske en billigare vinterjacka och kör lager på lager plus mössa, halsduk och vantar. Vinterkängor är inköpta. Med tanke på resor jag vill göra nästa år borde jag inte köpa en jacka för två tusen. Men vi får se haha. Julen ska bli mysig, jag ser fram emot att träffa familjen, men jag gillar inte när det blir för mycket julfirande. En dag räcker sedan kan det få gå över till dagar av lugn och ro. Dagar med  "vanlig" god mat och mysa. 😂

Hur mycket jul föredrar du? 😉

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu sitter jag på tåget ifrån min älskling. Älskar känslan av att ha tillbringat en lördag tillsammans och fått vakna upp bredvid hans varma kropp. Känner mig friskare och har nu ny energi. Min killes rum hos sin mamma blev SÅ SNYGGT!

Nu blir det att jag stannar två eller tre veckor i skolan. Öva högskoleprov och kanske hälsa på min mormor och morfar.

Under kommande vecka förväntas att jag ska hålla ett informerande tal inom diabetes samt om starkare stater i historian plus få avklarat kapitel ett i matematiken. För att klara det måste jag sova tillräckligt och träna styrka och pulshöjande träning varannan dag. Promenader de andra dagarna. Ett schema lyser som bakgrundsbild och skärmsläckare för att få mig på banan igen. Känner mig motiverad för en ny vecka. 

Det var flera år sedan jag stod och pratade framför folk själv, så försöker värma upp numera. Även tänka på alla härliga människor jag mött under mitt serviceyrke och glömma alla dryga idioter. Att våga bemöta sin publik med ögonkontakt, ha ett intresseväckande och sjölvsäkert förhållningssätt.  Mitt mål är att  känna mig bekväm i att redovisa igen. Önskar hitta en jämvikt mellan att vara lugn och energisk. Min affirmation är: Jag är bäst på detta. Förberedelse - Tempo - Trygg - Gör bara.

Hoppas du har en motiverande affirmation att luta dig tillbaka på i tanken! 

Nästa inlägg ska handla om annat ön prestation och mål.

Ha nu en stark vecka! 

Varma höstkramar Likes

Comments

Äntligen framme i Stockholm. Känner mig fortfarande yr och varm till och från. Då är en filmkväll med kära syster perfekt.

Imorgon, om jag är friskare blir det teater som Ellinore ska spela i. Det ska bli jättekul, minns en föreställning för cika fyra år sedan som hon var med i. Hon har talang. Det var även längesen jag träffade Lenita och Jessica också, när jag och syrran firade vår 24-årsdag på "Tolv". Dubbel glädje åt att träffa de igen!

Efter teatern blir det att hjälpa min partner med hans bardomsrum. Det är nymålat och alla möbler ska lyftas tillbaka. Som flickvän är jag väldigt stolt över honom att han inte "bara" pluggar en kandidatutbildning i en ny stad, han ska även ta steget att flytta till eget. Alla behöver den perioden innan man flyttar ihop som par på riktigt. Vi har varit särbos i flera omgångar då jag studerat på annan ort, numera i en annan stad. Även lite då och då i mina olika lägenheter jag haft under åren. Nu hyr jag ut min nuvarande lägenhet. Vi har varit "sambos" (hos hans fina mamma) men det och alla andra varianter är bara ett smakprov på hur det egentligen är haha. Distans är inget nytt för oss, vi klarar allt vi tillåter oss att klara. Min kille var så fin som stöttat mig i allt mitt fixande, så det känns viktigt att hjälpa honom tillbaka.

Nu ska vi inte tänka söndag än på ett bra tag, men innan avresa ska jag ha ringt och sagt upp mig från mitt jobb jag gått ned i tjänst pga studier, men har känt länge att jag vill utvecklas ännu mer och måste släppa ett jobb jag är färdig med och inte mår bra av. Det blir en god brunch på söndag med syrran och Moa för att "fira".

Just nu ligger jag vaken och har sådär svårt att sova igen.. vill verkligen komma ur det här mönstret. Mot nya rutiner var det ja...

Må bäst! Ta hand om varandra!

Likes

Comments

​Hej alla fina och positiva människor! 

Nå hur gick det med mina rutiner?

Kan sammanfatta det såhär: Första veckan gick ju svinbra när det gäller att vara 100% seriös i det jag gör. Haha. Har ni märkt att charmen med livet är att vara mänsklig och absolut inte eftersträva perfektion? Åh vad jag älskar platsen jag befinner mig på just nu och jag är stolt över mitt mod att bryta mig loss från min förut destruktiva vardag på ett enformigt och ej gynnande servicejobb. Jag är klar där. Snart helt. Är så tacksam ett så impulsivt val av flytt kunde bli så enormt bra. Både lärare, all annan personal och elever är makalöst sköna! ❤️

Andra veckan: Sömrutinen sket sig nog tack vare mitt slarv av träning (har inte tränat pulshöjande träning på tre veckor). Men vad tusan, nya tag nästa vecka för att orka vara med på allting i plugget och i helhet! 👍 För man kan inte prestera utan tillräckligt ny energi til knopp och kropp, även om jag envisats med det. Den där studietekniken måste förbättras i kombination med träning. Kickstart och tempo är nyckeln! (/) 

NÄSTA vecka ska jag hålla mitt finslipade rutin-schema till fullo. Våga misslyckas men att hoppa upp igen, direkt! 

Det blir jag som ska hålla Qi Gong och lite yogaövningar för mina roomies varje kväll innan läggdags. Woho. Vill gärna hålla träningspass, cirkelfys och dansgrupper (tillsammans öva från youtube) efter jul också. Badminton, innebandy och fotboll måste checkas av också. Utnyttja sina tillgångar av idrottshallar bättre. 

Nu räcker det med mina tankar. Skriv gärna av dig om dina tankar kring dina rutiner och om hur du tar dig upp igen och börjar om.

Varma höstkramar 😁Likes

Comments

Den här veckan har varit en bra vecka eftersom jag har gått in för skolan betydligt mer. Större kontroll och struktur över ämnen jag läser och i det sociala på skolan. Sömnen har generellt blivit bättre. Har endast missat två lektioner och znoozat en gång. Det var värre innan. Det kan lätt bli så när det blir mörkare tider och främst när man bor så pass nära sin skola. Det är snarare den klassiska bekvämligheten och fel fokus som kan drabbba mig, aldrig lathet.

Alltså har det varit en otroligt rolig vecka med framsteg både studiemässigt och socialt vilket är underbart. En sväng till ett mysigt köpcenter blev av igår med två fina klasskompisar. Där åt vi buffé och kollade både i en djuraffär och en sportaffär. Jag hade ingen aning om att de handlade "veckans ros" present till mig. Komiskt. Idag under morgonfikat blev jag väldigt chockad att klassen hade valt mig. Men jag blev också superglad och stolt över mina extra inlagda växlar i min inställning och i mitt bemötande mot andra denna vecka.

Ikväll ska ett gäng från internaten åka och äta på Umami och unna oss några goda drinkar. Min bae hemma i Stockholm ska kolla på Sverige-Italien matchen med sina vänner ikväll. Det hoppas jag också blir en skön upplevelse.

Imorgon fyller min pappa år. Det blir troligen att jag skicka honom en presentbox och ett samtal. ❤️

Resten av helgen kommer bestå av träning, skriva ett informerande tal, träna matte och högskoleprov, läsa ut min engelska bok och kolla någon skön serie. Hänga med min roomie Anna också! 😁❣️

Ta hand om dig och ha en helskön helg!


Likes

Comments

Dagarna gick till en början inte alls fort, vilket var otroligt skönt. Att få spendera kvalitetstid med min partner, närmsta vänner och min kära syster var höjdpunkten i veckan.

Lovet började med att min kärlek mötte upp mig i T-centralen, vi köpte med oss godheter ifrån Max och tog en hemmakväll.

Det bästa med lovet är att jag fått träna på mitt lokalsinne då vi fått bo i min killes systers lägenhet några nätter. Vi har kollat in en ny serien vid namn stranger things. Det har blivit en av våra favoritserier när vi väl träffas under helger. Serien är både mystisk, spännande och rolig!

En fantastisk brunch kommer jag tänka på mycket under höstmörkret och studierna. Mina vänner och syster är guld. Järngänget.

Innan jobbångesten fikade jag och min älskling med hans mamma och mormor. Vi åt troligen de smarrigaste våfflorna i stan, ställets namn får jag återkomma till.

Ett annat mysigt minne är att S ville prova på yoga tillsammans en kväll. För att vara hans allra första gång så var han väldigt duktig, trots stelheten i kroppen. ;) Det häftiga med yoga är att man blir mjukare, starkare och mer flexibel för varje gång. Så det är bara att andas och ta det lugnt alla nybörjare! Resultaten kommer smygandes och glädjer en. :)

Nu är jag strax framme i skolan där jag studerar upp lite ämnen inför högskoleutbildning nästa höst. Från och med nu och fram till jul ska jag ge allt jag har för att klara av allt inom studier.

Utmaning. Närvaro. Nöje. Människor. Lugn. Egen tid. Kost. Sömn. Träning. Balans.

Önskar dig en vecka med mycket energi!

Likes

Comments