Hej!

Jag heter Lisen Karlström och är född 2003. Jag går på Stenbockskolan i Boxholm, Östergötland. Jag ska börja första året i högstadiet i höst, när jag gick på mellanstadiet så gick jag på en liten lantskola utanför Boxholm, Åsbo Skola. Jag har valt Tyska i B-språk. Mina favoritämnen i skolan är bild &engelska (har A i engelska). Jag har levt med hästar och bott på gård i hela mitt liv. Jag flyttade från Ullekalv Milleniumgård sommaren 2013 till där jag bor nu :) Så jag började Åsbo Skola i fyran, och slutade ju iår :) På våran gård har vi massor hästar, katter, höns, hundar och en kanin :) (Vi hade två kaniner men den andra har nyligen sprungit bort;( ) När det kommer till familj så har jag en stor familj som jag älskar massor, har även en stor släkt som jag också älskar massor <3 Dock så gick min pappa bort år 2008, han var chefsläkare på Gotahälsan ;(

Jag äger ju då haflingern Dawatea, hon är ett tyrolerhaflinger sto född 2010. Hon importerades från Österrike när hon var yngre. Jag fick henne i födelsedagspresent den 15/6-2014(jag fyller år den 20/6), då kom hon med sin första son Navicii och var dräktig med sin andra son Nolan. Hon är väldigt envis och egensinnad. Det går liksom inte att beskriva hur speciell hon är <3 Hon har ett hjärta av guld och är den knasigaste, busigaste, roligaste o gulligaste ponnyn som finns, hon har den lilla glimten i ögat liksom <3 Hon har haft föl år 2014 & år 2015, två hingstföl efter liz.Nachtmann, ena fölet står kvar hemma hos oss och är det som är född 2014, han heter Navicii (dock är han kastrerad nu). Och andra fölet som är född 2015 heter Nolan, han är såld till Värmland och har det superbra :) Så Dawatea går som fyraåring! Så hon är inte speciellt utbildad, men jag håller på att utbilda henne, jag ska börja hoppträna för Tord Westergren, första träningen är vecka 34 :) Sen så brukar jag dressyrträna för Lollo Åhman ibland :) Då brukar jag hoppa in för någon av mina systrar :) Jag rider för Boxholms ridklubb, jag är även med i ridklubbens ungdomssektion "Baccus" :) Inom hoppningen går det framåt! Innan har hon bara hoppat rakt igenom hindrerna, slarvat och hoppat som en ko rent ut sagt, men nu går det framåt! Hon hoppar fortfarande som en ko, men inte lika mycket liksom ;) Inom dressyren går det 1000x bättre just nu än det gjort innan. Hon har börjat tugga på bettet och mjukna, söka sig ner i form liksom. Dock har hon en tendens att trycka huvet mot bringan, så det tränar vi massor på! Vi har gått från att rida LC:1 på 56% till 60% på några månader, och det är väldigt snabb stor framgång. Innan har hon bara tagit tag i bettet och antingen sprungit iväg, dragit ner huvet eller bara spring amed huvet rakt fram. Hon är dock väldigt snubblig och markbunden, hon kan snubbla när hon går på lång tygel, vi har gått omkull också... Vi tränar varje dag på att göra så att hon inte blir lika markbunden. Hon är en av domhär riktigt starka haflingrarna, hon är RIKTIGT stark, hon har också väldigt svår att samla ihop sig. På haflinger riksutställningen 2016 blev hon rankad topp tre av alla ston åldern 4-10 utan föl, det var nio tävlande :) Hon blir också väldigt lätt psykiskt trött och får dåligt självförtroende när vi är iväg och tävlar, hon lyssnar inte på skänkel med sporrar och spö när vi hoppar Pay&Jumps, hon blockas liksom i huvudet och stänger av, därför har vi valt att bara hoppa 50 cm just nu, för att stärka hennes självförtroende :) Det har blivit lite bättre när vi har varit iväg på dressyrtävlingar och Pay&Rides, då har hon börjat gå fram för skänkeln :)

Hon är ju väldigt envis och har en attityd, hon är en sån som vägrar ta in bettet i munnen, hon slänger inte med huvudet eller nått, men hon pressar liksom ihop tänderna och vägrar ta in bettet, och jag har provat att ha tummen i mungipan utan resulat, men jag har fått olika tips som jag ska prova :)

Det var lite om mig & Dawatea (hon kallas btw Tea) :)

// Kram Lisen <3


Likes

Comments