Igårkväll, japp, då gav Antons andra fru upp! Hans älskade dator... den var nio år gammal och nu letar han efter nya delar som en restaurerare .... *djup suck*

Detta kunde väll väntat lite?! Behövde väl inte hända precis just nu?!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Livet med epilepsi

Vi är verkligen inte bästa vänner, men jag står ut med dig.

Jag hatar dig inte, för du är en del utav mig, men ibland vill jag se dig försvinna ut ur mitt liv för evigt.

Ibland är du min nemisis och det kan jag leva med, ibland.

Ofta vill jag skrika som Ronja Rövardotter och skita i allt med mediciner och läkar besök, men det kan jag inte. Jag vill inte att du ska få vinna.

Jag ger mig inte.

dagarna då jag få vara "Hanna, utan kramper" är guld. Då är jag lycklig. De andra dagarna, som egentligen är färre än de bra dagarna, tar ofta överhand och jag mår dåligt och orkar inte med att se vart dagarna tar vägen.

Jag känner dock, att du har gett mig så mycket som många kanske missat. Jag har fått lära mig att livet är inte en dans på rosor, det är en jävligt brant uppförsbacke med många hinder på vägen. Jag har också fått lära mig att tar jag inte hand om mig själv så går jag in i väggen, och då blir det mer stress och mer kramper.
Jag vet att livet ser knöligt ut, men faktiskt jag står ut. För ibland är det faktiskt det man behöver göra.

Kära epilepsi,
Du är en pain in the brain, men jag står ut...

Likes

Comments

Livet i allmänt

ÄNNTLIGEN är sommaren här, men det medför också andra saker för både mig som person med epilepsi och hundägare att tänka lite extra på!

Jag själv behöver få i mig extra mycket vätska på sommaren när det är varmt. Jag äter mediciner som är vätskedrivande och glömmer ofta att dricka! Jag blir också ofta väldigt varm på sommaren och det triggar ganska lätt anfall. Detta är något jag ofta glömmer.

Samma sak gäller för vår älskade polarhund, som just nu tror att hon är allt annat än en polarhund!!!
Sen värmen kom vill hon inget hellre än att vara ute! Balkongdörren står öppen nästan dygnet runt och hon ligger där ute i solen hela dagarna...

Därför har vi nu is hemma!! Både för min skull och för hennes skull! Jag älskar iskall dricka på sommaren, man känner sig definitivt mer avsvalkad när man druckit ett glas iskallt vatten! Och Jizza knaprat lite på några is bitar!

Så för att få i oss vätska dessa varma dagar så har vi nu massor med is hemma!

Likes

Comments

Ja, idag är jag inte stor. Ögonen är tyngre än normalt, jag har ont i varje millimeter på kroppen och jag är trött. Så jävla trött.
Igår kväll när vi skulle lägga oss började mitt huvud processen och tankarna gick från A till äppelträd. Och jag låg med spänningshuvudvärk och en mage som inte var helt okej.

Somnade runt fyra. Så idag ska jag sova. För det är det enda jag orkar göra. Ironiskt eller hur?

God natt.

Likes

Comments

Hur får vi vardagen att rulla egentligen, trotts att jag har olika funktionsnedsättningar? Och hur ser Anton på vår vardag?

Alltså står ni och tittar bredvid så märker ni nog inte alla de där små sakerna som vi har "behövt anpassa" i dags läget.
För att få vårat hushåll att rulla på i vardagslivet med hund, jobb och sysslor som behövs göras så har Anton idag ett ganska flexibelt jobb. Han jobbar med bl.a. Kundtjänst, men kan anpassa det oftast om det skulle behövas.

För de nätterna när jag inte har sovit, eller på morgonen när myoklonerna är som värst så får han ofta ta Jizza med sig till jobbet, så jag kan få sova igen det jag behöver. Krampar jag och han inte är hemma så kommer han hem.

Jag duschar heller aldrig när jag är själv hemma längre. För jag har en tendens att krampa i duschen pch måste jag duscha utan någon som är hemma, ja då får jag ringa när jag går in och när jag är klar så han vet att jag lever! Sen får man ju en extra anledning att duscha ihop 😉

Samma sak med att jag storhandlar aldrig själv. Jag är ganska ljuskänslig och stressar gärna upp mig extra mycket i en butik när jag ska hålla reda på en budget och en inköpslista samtidigt! (Suger på att multitaska kan man väl säga)
Därför handlar vi alltid ihop om vi behöver stor handla eller ja veckohandling överhuvudtaget kan man nog säga.

En annan sak som jag tror många kan tycka är lite överdrivet. Men jag använder aldrig spisen när jag är själv hemma. Då det har hänt att jag har krampat och glömt spisen på. Vi bor i hyresrätt och för just nu diskussionen om ifall vi kan få en spis med timer. Just för att jag ska kunna använda den hemma. Behöver jag använda den, så är det samma regler här som med duschen. Smsa/ring när jag ska börja och sedan när jag är klar. Jag vill faktiskt inte elda upp vår lägenhet!! 


Detta är exempel på saker som vi har i vårat liv för att underlätta för oss båda. Saker som "normala" personer gör utan att tänka två ggr! Det kanske låter som att jag lever jätte strikt. Men jag har slagit mig väldigt illa i tex duschen och därför finns det en sånn regel. Regler som jag har satt själv, tillsammans med Anton, och regler som jag haft sedan jag fick min diagnos. 

Finns en sak till vi absolut inte har hemma och jag menar absolut!!!! Inga STENBORD!!!!!!!!!!!

Likes

Comments

Livet med utmattningsdepression , Livet i allmänt

Var 5 svensk räknar man med idag har någon form utav sömnproblem. Sömnproblem kan vara allt ifrån att du lider utav insomningssvårigheter till att du är lättväckt och vaknar utav minsta lilla, eller att man lider utav insomnia.

I mitt fall så har jag en liten kombination utav saker. Innan jag skriver mer, jag är utredd, jag har inte insomnia. Detta är konstaterat!
Utan i mitt fall handlar det mest om en hyperaktiv hjärna och att jag är VÄLDIGT lättväckt! Jag har väldigt svårt att komma ner i djupsömnen och stanna där för oftast så börjar hjärnan snurra och jag vaknar upp och kan inte somna om.

Jag har oftast inga problem att just somna. Det är vad som kommer efteråt sen som är jobbigt. Min kurator tror att det är då den största delen utav min ångest kommer ut och jag därför ligger och snurrar hela natten. Antingen medvetet i vaket tillstånd, eller omedvetet i sovande tillstånd.
Detta är ju något som jag på senare tid blivit lite nyfiken på och funderat väldigt mycket på, och sedan inte kunnat somna!
För min hjärna slutar ALDRIG tänka.

Jag har prövat att skriva ner mina tankar, jag har prövat mindfullness, Anton har prövat att sova i bäddsoffan, jag har prövat lugnande te och jag har prövat sömntabletter. Vi prövad avslappnande te, yoga och att inte ha elektronik i sovrummet. Men inget biter på min hjärna.

Så nu är jag och stampar och funderar på vad nästa steg ska bli?

Det vi vet har hjälpt mot att jag går i sömnen är mitt kjedjetäcke och det sover jag med varje natt!

Så har ni liknande problem eller haft liknande problem får ni gärna komma med tips, på vad man kan göra!

Likes

Comments

Loppis

Tänkte vi skulle kika på vad vi shoppade på loppis senast?

Då hittade vi blandannat denna fina ljuslyktan från Jie som heter liljekonvalj, för 20kr ! Ett toppen fynd tyckte vi båda två!

Vi hittade även "en till" tysk vas till min samling! Ingen super speciell men jag tyckte den var så fin i färgerna!

Sen hittade vi även äggkoppar från bo fajans som vi letat efter ett tag!

Likes

Comments

Livet i allmänt

Så jag har ett tag varit på jakt efter nya träningskläder och sen fick jag mail om att Nike har gjort en plussize collection och jag kunde inte mer än jubla💪🏼💕🏋️

Så en recension kommer när kläderna har kommit, men ska vi kika på hur de ser ut?

Här är byxorna som jag beställde i 1x eller i storlek 50/52 beroende på vilken guide sidan går efter. De finns i denna svart/gråa och i glada färger med samma mönster!

Jag valde de svarta denna gången då mina andra två par träningsbyxor är ganska skrikiga utav sig!

En träningströja, för jag äger faktiskt ingen då jag oftast tränar hemma och tränar i byxor och bh, och insåg att jag gärna vill ha en tröja att använda när vi powerwalkar eller jag gör annan träning!
Även denna i storlek 1x men jag tror den kommer vara ganska "luftig" på mig. Så vi får se

Och sist men inte minst, behövde en ny tunnare "fleece" tröja att ha på promenader, när man vandrar eller hör lättare jobb ute!
Denna tog jag faktiskt i strl 2x och enbart för jag hatar att känna mig strypt..?

Så detta var allt ska bli kul att utvärdera kläderna och se hur de sitter! Då ja aldrig ägt ett par Nike klädesplagg mer än någon enstaka träningsbh så blir det super kul!


#nike #plussize #nikeplus #träningskläder #workout 

Likes

Comments

Livet i allmänt

Det blir alltid samma sak varje gång vid varje fällning.... hur jäkla mycket päls har hon?!
Det slutar också alltid med att vi har en jävla massa päls överallt och ca fyra Ica-påsar fyllda till bredden med päls. En hund som är skit sur, svett och irritation över varför vi inte började tidigare.

Men nu har vi tagit alla benen och svansen ...

Någon som vill ha lite ull? 😉


#fällning #hund #ullig #enjävlamassaull #ull #samojed #livmedhund 

Likes

Comments

Livet i allmänt, Hemma hos hantons

Ikväll lagade vi paj. Vilket är en standard rätt här hemma när vi "kylskåpsrensar". Vi går alltså igenom vad vi har i kylskåpet och frysen och lagar med vad vi har hemma. Det enda vi köpte till pajen var getosten som var billigt på Ica!

Så magen sa bara yum yum och det sa slurp!

Ska bli gott att få rester till lunch imorgon 😻

Likes

Comments