Livet i allmänt, Jizza

Helgen har fått vara en lugn helg. Precis vad jag behövt. Jag var helt slutkörd efter fredagens tur och retur till Lunds sjukhus och kompiskvällen att lördagen slutade halva dagen i sängen och på ett icke strålande humör.

Idag behövde jag få rensa tankarna lite och begav mig ut i skogen med Jizza och två kompisar! Anton behövde plugga och stannade hemma.
Vi satte sikte strax efter Rödeby och plockade lite svamp!

Andra saker vi gjort är slaggat på soffan, tittat på film, spelat brädspel och haft det lungt!

Jizza har käkat ben som en crazy person och suckat när det helt plötsligt tagit slut!

Dem hade allvarliga och djupa samtal om att det är "viktigt" att bli kliad på magen...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hemma hos hantons

Här kommer ett inlägg med lite små detalj bilder på våran älskade lägenhet på Saltö!
Vi börjar i vardagsrummet 🛋📺💡🕰🌵

Jag samlar på främst tyska keramikvaser (några svenska har smitit sig in också 😉). Samlingen är snart uppe i 20 stycken och jag är helt frälst 😻😻😻

En annan sak jag ÄLSKAR, som Anton avskyr är kaktusar i olika former...

Detta inkluderar även porslins kaktusar! Mina levande växande kaktusar är nu uppe i 7 stycken! Man kan aldrig ha för många kaktusar 🌵🌵🌵


Ett gemensamt intresse vi har är växter och samlarfigurer utav olika slag! Alla våra figurer var en del utav vårat bröllop förra året och när vi köpte vår bokhylla till vardagsrummet så var vitrinskåpen aldrig tänkta till glas! De var till våra gubbar 😊😊

Detta är bara en bråkdel utav alla vi har hemma. De finns i hela vår lägenhet, på många olika ställen och gör vårt hem till en del utav vårat!
Tex en utav våran stringhylla i vardagsrummet som är full med nörd böcker och mini samlarfigurer 😻🎉

Högst upp till höger ska några utav alla våra brädspel stå men vi hade spelkväll igår och de ligger just nu på bordet!

Vi går vidare till köket och tittar hur det ser ut där!

Ännu en stringhylla, tänker ni? Japp men faktum är att vi har tre! Och har köpt en till som väntar på uppsättning.

Ska berätta om en rolig sak! Ni ser kaffekvarnen ? (Längst upp till vänster i bild) Den har funnits i min släkt i fem generationer! Tycker att det är lite roligt att den finns kvar och att vi fortfarande använder den ibland!

En annan rolig grej är maletta sprejflaskan som jag hittade på en loppis för en femma! Tycker den är så cool !!!!

Sista stringhyllan sitter också i köket och förvarar många utav våra saker till köket! Polenta, te, kryddor, robotar...

Såhär ser vårat köksfönster ut och just nu har en utav våra tomatplantor fått flytta in och bo där. Den håller just nu på att ge oss massor med tomater! 🍅🍅🍅

Så ser det ut hemma hos oss! 🍓🥒🌵📺😻🎉

Likes

Comments

När jag mår dåligt blir jag lätt irriterad, jag vill helst vara för mig själv för jag tror att ingen gillar mig. Jag ifrågasätter ALLT, verkligen allt som jag vet personer tycker och tänker om mig, detta inkluderar även Anton. Jag kan driva han till vansinne genom att när jag istället sen blir så osäker på vad alla tycker, att jag då känner att jag måste överdriva med "kärlek" (ord kramar pussar) istället. Eftersom jag blir så ifrågasättande så orkar jag inte riktigt med folk. För tankarna i mitt huvud går från fyrtioelva till tvåmiljonertrehundratjugotusentrilljobersmiljoner istället.

Så därför när jag mår dåligt så orkar jag inte vara social och struntar ofta i vänner och familj.

Ja det kan låta elakt men här kommer det jag faktiskt ville skriva om! Trotts att jag känner så här varje gång så är mina vänner och min familj (familjen i mina ögon har vuxit ganska mycket de senaste åren) min bästa medicin! Jag blir så mycket piggare och får en boost för tillfället, som kan hålla i sig i flera flera dagar! Så för mig är det ganska viktigt att bli puschad att försöka att träffa personer och folk som jag bryr mig om.

Här har vi han som puschar mig till flest saker dagligen.

Min familj och framför allt mina vänner är super viktiga för mig. Jag är livrädd att såra dem, livrädd att förlora dem och dem är som min extra lilla familj. Livsviktiga❤️

Likes

Comments

Livet med epilepsi, Livet i allmänt

Idag klockan cirka halv tio begav vi oss, efter att vi överlämnat Jizza till Johannes för dagen, mot Lund och Universitetssjukhuset. Vi skulle starta vagusnerv stimulatorn och prata om operation för att byta batteriet.

Nu är den startad och kan säga så här att det är ju inte bekvämt i halsen precis, men man vänjer sig ju. Nu råkade Anna, min läkare chock starta den från 0-1,75 i strömstyrka och det kändes lite i halsen! Men det löste vi snabbt med att nollställa den och ta den upp till 0,75 och så blir det Lund om en vecka igen för att höja det sista!

Vi var överens iallafall. Den har hjälpt mig. Inte bara mot epilepsin utan även mot min depression. Så att batteriet behöver bytas nu var vi överens om!

Skönt att ha den på igen💪🏼

Likes

Comments

Livet med utmattningsdepression , Livet i allmänt

Vi börjar med en sak... tre bra saker som hänt idag

1: Jag plockade ÄNNTLIGEN upp tvätten från förra veckan

2: Jag gick en promenad med Jizza runt Björkis idag och vi träffade en samojed valp på tio veckor 😻😻

3: Det är bra att jag är sjukskriven ett tag det kanske kan underlätta stressen jag känt inombords...

Likes

Comments

Hanna syr, Livet i allmänt, Livet med utmattningsdepression

Jag blev beordrad att ha någon form utav terapi arbete nu när jag är sjukskriven. Så vad kan inte vara bättre då än att sy hela dagarna?
Jag behövde något som får mig att bearbeta mina känslor, som MÅSTE få ta tid och som gör mig lite piggare. Så att sy var helt perfekt. För syr jag slarvigt så går sömmarna upp i tvätten och jag måste stryka massor för att sömmarna ska bli bra!

Nu gör jag ett lapptäcke. Som när jag hade börjat sy så här insåg att varför gjorde jag inte korta vita remsor runt rutorna istället? Men detta blir nog bra det med tillslut!

Har även på senaste sytt två kjolar och två kuddfodral. Kjolarna måste jag sprätta upp sömmen längst ner på för att få den riktigt riktigt bra!
Ska lägga till att jag är väldigt väldigt kritisk mot mig själv ....

När kant sömmen går lite för fort så blir det så här och då får man göra om och göra rätt!

Så nu ska jag sy sy sy!

Likes

Comments

Livet med utmattningsdepression , Livet med epilepsi, Livet i allmänt

Jag vill börja med att säga att jag vill helst av allt bara få kunna jobba som alla andra. Men, men det går verkligen inte! Jag har en man som stöttar mig och pushar mig som tror på mig. Men endå så går inget min väg.
Det låter som att jag tycker otroligt synd om mig själv just nu och faktiskt så gör jag det också. För jag skulle vilja för en gångsskull ha lite glid i mitt liv... lite flyt... kunna ta den där semestern med mina tjej kompisar, kunna gå till ett vanligt 7-16 jobb!

Just nu. Just nu så orkar jag inte. Knappt att ta mig utanför dörren. Jag orkar inte med att höra folks kommentarer om hur jag borde göra för att "det ska bli bra". Just nu är jag trött.
Utmattad.

Likes

Comments

Livet med utmattningsdepression , Livet i allmänt, Livet med epilepsi

Jag har inte bloggat på ett bra tag, för att jag har helt enkelt inte orkat. Min energi har tagit helt slut.

Vi stängde ju av min vns (för er icke epilepsi personer så står det för vagus nerv stimulator) för att se vad den gjorde för skillnad. Nu har den varit avstängd i nästan fyra månader och anfallen har väll iprincip avlöst varandra!
Myokloner varannan dag iprincip, stora och jobbiga. Grand mal anfall varannan vecka. Frånvaroattacker som avlöst varandra.

Jag har blivit otroligt stressad utav detta. Att försöka någorlunda arbetsträna under tiden har varit en smula kaos. För det blir som en ond cirkel. Jag blir stressad och mår dåligt och kan inte sova och får fler anfall och blir stressad och kan inte vara på plats och mår dåligt..... så just nu längtar jag tills på fredag och vi ska starta upp den igen och livet kanske kan bli lite NORMALT igen. För just nu suger det och jag ser inte mycket positivt med livet längre.

Ja det är tungt. Faktiskt jävligt tungt. Jag har inte varit så här stressad inombords sen jag gick in i väggen 2010 och mådde riktigt pissigt.

Anfallen gör mig stressad och jag vill mer än vad jag orkar och fixar just nu och det gör mig stressad. För jag vill ju bara också kunna gå till jobbet som vem som helst! Jag vill ha arbetskamrater. En plats att gå till som inte är hemma. Något att göra som inte är hemma. Jag vill men det tar stopp. Stopp och så bryter jag ihop för att jag inte orkar. För att jag inte kan som alla andra.

Jag försöker att ha ett liv där mina anfall inte stressar mig. Men just nu, helt ärligt, så är det för mycket anfall för att jag ska kunna fungera som människa. Jag är orolig att ingenting skall fungera som normalt (ja alltså normalt för mig ...) igen.
Att det ska vara så här för evigt och att jag aldrig ska känna mig pigg igen.

Jag bloggar ärligt om mina känslor för det behövs. Det här är så det är utan något att fundera på!
Jag vet att jag kommer ta mig igenom detta också. Men just nu. Just nu är det väldigt väldigt jobbigt.


Likes

Comments

Livet i allmänt, Livet med epilepsi, Livet med utmattningsdepression

Ja, jag började med arbetspraktik på Samhall som har tagit all min energi och ork. Jag har ju även stängt av min vns i våras och haft många ökade anfall och blivit deppig på det.
Just nu är det bara mycket ångest... och tårar och prestationskrav (från mig själv, viktigt att tydlig göra att det är jag själv som ställer krav ingen annan)!

Så just nu blir det inlägg när jag orkar... för inget annat hinns med.

Likes

Comments

Livet i allmänt, Livet med utmattningsdepression

Tänkte att mitt i all den här jobbiga sörjan (det är lite för mycket ibland och nu har min bägare blivit för full) så ska vi prata om bra saker. Saker som faktiskt får mig att må bra, som lindrar min ångest, som får mig att se ljuset i tunneln. För även om det är tungt så behöver man bra saker i livet.

En utav dessa sakerna är att få pyssla med mina händer och vara kreativ på olika sätt. Måla tavlor, sy olika saker, skriva av mig är tre saker som får mig att må bättre.

Att sy är just nu det som får mig på bäst humör. Just nu syr jag ett överkast, två bebisfiltar, två bebis klänningar, tre kjolar och ett par pyjamas byxor. Japp jag har på börjat många projekt. Men jag behöver växla lite ibland mellan projekt och jag kan inte sy på en bebisfilt eller en bebis klänning när jag gråter över att jag inte kan få biologiska barn. Den kombinationen går tyvärr inte ihop sig. Då syr jag kjolar till mig själv, ett överkast till Anton och mig, eftersom vårat från Ikea för 100kr är gräsligt fult!

En annan sak som får mig på bättre humör är mina klänningar, kjolar och färglada klädesplagg! Jag älskar mönster och färg, det får mig att bli glad och känna mig fin! Många utav mina klänningar kommer från Lindy Bop och likaså mina kjolar. Sen har jag några riktiga GULDKORN som kommer från Modcloth. Jag älskar mina klänningar!

Något annat jag älskar i jobbiga situationer är att åka till blomsterlandet eller blomsterbutiker överlag. Det är något knäppt men jag känner mig alltid ovanligt lugn i blomsterbutiker. Jag kan gå där i timmar och bara titta!

En annan sak som på senaste tiden har fått mig att känna mig bättre i jobbiga perioder är att ta mina lurar och slå på en podcast eller min låtlista på spotify och gå ut på en långpromenad med Jizza. Då kan jag vara ensam, utan mina tankar, utan att behöva lyssna på vad de verkligen vill mig. För i ärlighetens namn så orkar jag verkligen inte med dem alltid. De finns inget stopp. Ingen off knapp!

Nu kan ni anteckna det i era mentala anteckningsböcker!

Likes

Comments