Livet med epilepsi, Livet med utmattningsdepression , Livet i allmänt

Jag är tillbaka!
Japp, jag behövde en bloggpaus... och så är livet!
I november byte vi batteri på min vagus nerv stimulator och sedan dess har livet varit inte helt lätt!
Först blev såret infekterat och klammrarna växte bokstavligen fast i såret. Så när de skulle tas bort gjorde det ganska ont.... 😭😩😰😭😩😰
Efteråt blev såret mer infekterat och jag hängde på vårdcentralen lite för att de skulle ha koll på läget!

När detta fixat till sig och jag vart frisk, blev jag dålig i min astma! Riktigt dålig... och fick hänga på vårdcentralen igen för att andas in extra astma mediciner!

När jag inte haft problem med op-sår eller astman har min epilepsi löpt bananas och jag har haft myokloner från världens alla hörn! Japp...

Idag var tredje dagen i rad och jag bröt ihop.... för just nu orkar jag inte mer!!!
Livet är lite för mycket just nu.... så jag är lite trött...

Stressen från förseningar med läkarintyg, stress med annat, stress över att folk säger att jag inte ska stressa.... alltså gaaaaah!!!
Jag vet att jag inte ska stressa, men just nu, JUST NU, är det för mycket och jag orkar inte...

Jag vill inte må skit, men just nu är det inte så mycket att se fram emot.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Livet i allmänt

Jag (lagom bitter för att jag blivit väckt utav hans snarkningar) : DU SNARKAR VÄND DIG OM!!!!!!!!!!!!!!!!

Han: zZz

Jag: sparkar på honom tills han vaknar

Han: jag sover inte så jag vet inte hur jag kan snarka....

Jag: du snarkar HÖGT!!! vänd dig om!

Fler som har diskussionen mitt i natten, yrvakna och egentligen bara vill sova? Eller det korta svaret, fler som känner igen sig? 😉

Likes

Comments

Livet i allmänt, Livet med utmattningsdepression , Livet med epilepsi

Många utav mina vänner förstår väldigt väl hur jag fungerar, att jag inte alltid orkar, att jag ibland behöver ställa in med kortaste varslen och att jag ibland kan vara på riktigt kasst humör efter en dålig natt. Men många förstår VERKLIGEN inte. Långt ifrån alla!
Ett liv med MÅNGA olika diagnoser är inte lätt. Hade jag bara haft min astma, som jag hade de första åren, hade mitt liv sätt totalt annorlunda ut idag. Men nu har jag inte det utan jag har 7 olika diagnoser. Vilket gör att livet blir ganska tungt i omgångar och då kan man behöva vänner som gått igenom liknande saker.

Anna S är en utav dessa! Vi lärde känna varandra under BTH tiden. Trotts att vi inte har samma diagnoser så är det endå väldigt likt vissa dagar med hur orken verkligen tryter!
Hon förstår på en annan nivå vad jag har gått igenom och vad som är tungt. Ibland är detta precis vad man behöver. Någon som gått igenom liknande saker.

Idag var en sånn dag. Jag behövde få prata av mig om all skit SOM epilepsin och utmattningen och att inte bli gravid innebär! Nu mår jag 120% bättre! Förutom att jag somnade två timmar efter att hon åkt hem 😉

Förstår ni vad jag menar? Eller tycker ni jag bara är helt crazy som känner så här...?

Selfie på toaletten efter att Anton väckt mig när han kom hem 😊😊

Likes

Comments

Livet i allmänt, Hannas fabulösa klänningar, Hantons resor

När vi gifte oss för lite mer än ett år sedan fick vi presentkort utav våra kompisar och deras föräldrar på live it. Vi bokade in oss på Clarion Grand hotell i Helsingborg för att besöka sci-fi mässan som skulle vara där i september!
Vi fick oss en glad överraskning när vi kom till rummet, så stort och fint! Skumpa och choklad fick vi också!

Sorry för otroligt sämsta bilderna! Men jag somnade två minuter efter att jag lagt mig på sängen 😴😅 #världensroligasteresesällskap

På kvällen klädde vi upp oss för att äta på Kitchen and Table. Vilket var det BÄSTA jag ätit på LÄNGE!! Så jäkla god mat!! Så är ni i Helsingborg, gå dit! Tips tips!!

Kvällens outfit bestod utav, hemmasyd kjol, blus och strumpbyxor!

Jag kände mig otroligt fancy och snygg i denna kombon💛🍌

På söndagen skulle vi på sci-fi mässa och då hade jag på mig denna kombon... De stora fönstrerna på hotellet var perfekta att fota outfits i!
mässan får dock ett eget inlägg..

Likes

Comments

Livet i allmänt, Jizza

Helgen har fått vara en lugn helg. Precis vad jag behövt. Jag var helt slutkörd efter fredagens tur och retur till Lunds sjukhus och kompiskvällen att lördagen slutade halva dagen i sängen och på ett icke strålande humör.

Idag behövde jag få rensa tankarna lite och begav mig ut i skogen med Jizza och två kompisar! Anton behövde plugga och stannade hemma.
Vi satte sikte strax efter Rödeby och plockade lite svamp!

Andra saker vi gjort är slaggat på soffan, tittat på film, spelat brädspel och haft det lungt!

Jizza har käkat ben som en crazy person och suckat när det helt plötsligt tagit slut!

Dem hade allvarliga och djupa samtal om att det är "viktigt" att bli kliad på magen...

Likes

Comments

Hemma hos hantons

Här kommer ett inlägg med lite små detalj bilder på våran älskade lägenhet på Saltö!
Vi börjar i vardagsrummet 🛋📺💡🕰🌵

Jag samlar på främst tyska keramikvaser (några svenska har smitit sig in också 😉). Samlingen är snart uppe i 20 stycken och jag är helt frälst 😻😻😻

En annan sak jag ÄLSKAR, som Anton avskyr är kaktusar i olika former...

Detta inkluderar även porslins kaktusar! Mina levande växande kaktusar är nu uppe i 7 stycken! Man kan aldrig ha för många kaktusar 🌵🌵🌵


Ett gemensamt intresse vi har är växter och samlarfigurer utav olika slag! Alla våra figurer var en del utav vårat bröllop förra året och när vi köpte vår bokhylla till vardagsrummet så var vitrinskåpen aldrig tänkta till glas! De var till våra gubbar 😊😊

Detta är bara en bråkdel utav alla vi har hemma. De finns i hela vår lägenhet, på många olika ställen och gör vårt hem till en del utav vårat!
Tex en utav våran stringhylla i vardagsrummet som är full med nörd böcker och mini samlarfigurer 😻🎉

Högst upp till höger ska några utav alla våra brädspel stå men vi hade spelkväll igår och de ligger just nu på bordet!

Vi går vidare till köket och tittar hur det ser ut där!

Ännu en stringhylla, tänker ni? Japp men faktum är att vi har tre! Och har köpt en till som väntar på uppsättning.

Ska berätta om en rolig sak! Ni ser kaffekvarnen ? (Längst upp till vänster i bild) Den har funnits i min släkt i fem generationer! Tycker att det är lite roligt att den finns kvar och att vi fortfarande använder den ibland!

En annan rolig grej är maletta sprejflaskan som jag hittade på en loppis för en femma! Tycker den är så cool !!!!

Sista stringhyllan sitter också i köket och förvarar många utav våra saker till köket! Polenta, te, kryddor, robotar...

Såhär ser vårat köksfönster ut och just nu har en utav våra tomatplantor fått flytta in och bo där. Den håller just nu på att ge oss massor med tomater! 🍅🍅🍅

Så ser det ut hemma hos oss! 🍓🥒🌵📺😻🎉

Likes

Comments

När jag mår dåligt blir jag lätt irriterad, jag vill helst vara för mig själv för jag tror att ingen gillar mig. Jag ifrågasätter ALLT, verkligen allt som jag vet personer tycker och tänker om mig, detta inkluderar även Anton. Jag kan driva han till vansinne genom att när jag istället sen blir så osäker på vad alla tycker, att jag då känner att jag måste överdriva med "kärlek" (ord kramar pussar) istället. Eftersom jag blir så ifrågasättande så orkar jag inte riktigt med folk. För tankarna i mitt huvud går från fyrtioelva till tvåmiljonertrehundratjugotusentrilljobersmiljoner istället.

Så därför när jag mår dåligt så orkar jag inte vara social och struntar ofta i vänner och familj.

Ja det kan låta elakt men här kommer det jag faktiskt ville skriva om! Trotts att jag känner så här varje gång så är mina vänner och min familj (familjen i mina ögon har vuxit ganska mycket de senaste åren) min bästa medicin! Jag blir så mycket piggare och får en boost för tillfället, som kan hålla i sig i flera flera dagar! Så för mig är det ganska viktigt att bli puschad att försöka att träffa personer och folk som jag bryr mig om.

Här har vi han som puschar mig till flest saker dagligen.

Min familj och framför allt mina vänner är super viktiga för mig. Jag är livrädd att såra dem, livrädd att förlora dem och dem är som min extra lilla familj. Livsviktiga❤️

Likes

Comments

Livet med epilepsi, Livet i allmänt

Idag klockan cirka halv tio begav vi oss, efter att vi överlämnat Jizza till Johannes för dagen, mot Lund och Universitetssjukhuset. Vi skulle starta vagusnerv stimulatorn och prata om operation för att byta batteriet.

Nu är den startad och kan säga så här att det är ju inte bekvämt i halsen precis, men man vänjer sig ju. Nu råkade Anna, min läkare chock starta den från 0-1,75 i strömstyrka och det kändes lite i halsen! Men det löste vi snabbt med att nollställa den och ta den upp till 0,75 och så blir det Lund om en vecka igen för att höja det sista!

Vi var överens iallafall. Den har hjälpt mig. Inte bara mot epilepsin utan även mot min depression. Så att batteriet behöver bytas nu var vi överens om!

Skönt att ha den på igen💪🏼

Likes

Comments

Livet med utmattningsdepression , Livet i allmänt

Vi börjar med en sak... tre bra saker som hänt idag

1: Jag plockade ÄNNTLIGEN upp tvätten från förra veckan

2: Jag gick en promenad med Jizza runt Björkis idag och vi träffade en samojed valp på tio veckor 😻😻

3: Det är bra att jag är sjukskriven ett tag det kanske kan underlätta stressen jag känt inombords...

Likes

Comments

Hanna syr, Livet i allmänt, Livet med utmattningsdepression

Jag blev beordrad att ha någon form utav terapi arbete nu när jag är sjukskriven. Så vad kan inte vara bättre då än att sy hela dagarna?
Jag behövde något som får mig att bearbeta mina känslor, som MÅSTE få ta tid och som gör mig lite piggare. Så att sy var helt perfekt. För syr jag slarvigt så går sömmarna upp i tvätten och jag måste stryka massor för att sömmarna ska bli bra!

Nu gör jag ett lapptäcke. Som när jag hade börjat sy så här insåg att varför gjorde jag inte korta vita remsor runt rutorna istället? Men detta blir nog bra det med tillslut!

Har även på senaste sytt två kjolar och två kuddfodral. Kjolarna måste jag sprätta upp sömmen längst ner på för att få den riktigt riktigt bra!
Ska lägga till att jag är väldigt väldigt kritisk mot mig själv ....

När kant sömmen går lite för fort så blir det så här och då får man göra om och göra rätt!

Så nu ska jag sy sy sy!

Likes

Comments