Header

Ja har egentligen bara slappat idag o så men när mamma kommer hem så är det tag att gå på äventyr med våra sötnosar där ute.

För 6 dagar sedan så fick vi hem våran 3 åriga unghäst ifrån Vallberg. Och vi har redan borstat lite på honom (han ville äta upp borsten haha) och lyft bena på honom för imon kommer hovslagaren och ska sko hans första skor. Och mamma har till och med stoppat in ett bett på honom(han trodde man kunde äta de också haha)

Det är faktiskt så att när mamma kommer hem så ska vi ta på Ninja (unghästen) ett träns,asså utan bett och en grimma över och ta med han o Mickelle (min D-ponny) ut i skogen o gå,och Michelle ska gå först så klart.

Är ganska späd faktiskt hihi,tror inte det kommer va så märkvärdigt förutom att man får säga till att det är jag som bestämmer så han inte springer över en

Jag tävlade föra helgen med Michelle,och rev sista hindret i grundomgången och visst det var inte så kul men det är inte som om det inte har hänt förut. Michelle kan va så jävla fin och duktig på träningen men på tävlingsbanan så blir hon helt tokig och stark och bara springer igenom banan,visst det blir bra tid men hon kan inte hoppa upp så bra då så hon river liksom.
Så det är inte så kul men aja nån dag kommer det bli bra och det där nollan kommer.
Nolla=noll fel
Ni får ha det så bra så hörs vi! Ha de


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I går fick vi hem "lilla" Ninja ifrån Vallberg/från uppfödaren. Jag har ju bytt våra lilla Camelia mot två unghästar. Min tränare Therese har hjälpt så mycket ned Camelia så hon fick den andra unghästen. Igår när vi åkte ditt för att skriva papper o lämna Camelia o hemma hästarna så fick vi först "droga"/ ge lugnade till Thereses 2 åriga häst och det funka inte så bra och vi stog nog där i typ 3 timmar för att få in hästen i transporten. Så vi bestämde oss för att ta lite hjälp av Ninja och sen om vi kunde få in båda samtidigt men där stod vi igen i typ 2-3. Och då gav vi upp med de också och försökte igen med bara Ninja.

Efter ett tag så fick vi på honom och tänkte att det skulle va lättare med 2 åringen om hennes kompis stod där inne i transporten. Men nej nej hon skulle minsann inte gå inte i den läskiga saken tyckte hon.
Då sa Therese att vi inte kan så här med Ninja hela natten utan åka hem med honom. När vi äntligen kom hem med Ninja så var han lite rädd för stallgången så vi fick putta honom in.

Haha Michelle var i skogen och våga inte komma ner för hon kunde inte sen om de var en älg eller en häst så jag fick nästan dra henne in i boxen, så hon kunde få se var det var för något (vi har lösdrift). Då var det lite lättare att få in Ninja.
Han var verkligen JÄTTE trött så vi skynda oss göra färdigt allt så vi kunde lämna dom ensamma.
Dom stod i sina boxar med galler i mellan så dom bara kunde nosa på varandra.

Idag så släppte vi ihop dom och det gick jätte bra faktiskt. Nu står dom och petar bara.
Idag tävlade jag 90 cm och rev sista hindret i grundomgången så blev inte så nöjd med min springa lilla Michelle idag tyvärr.

Aja imon händer nog massor när Ninja har lite mer energi! Och min lillebror Jonatan fyller 12 år.
Men hej då så ses vi :)

(Bilder på stallet finns ned,för att ni
ska förstå bättre)

8/9

(bi
ld3)

Likes

Comments

Heej!
Först vill ja bara säga glad påsk!
De har varit en hel go dag o rätt okej att träffa alla.
Först så var ja hos min mormor o morfar o vi firade inte bara påsk utan att morfar fyller 75 år! Och sen efter det så åkte ja o min bror Jonatan till pappa o träffade några där o åt mat o sånt.
Maten var jätte god,verkligen!
Men när vi var hos morfar så blev det ju till slut för mycket folk o ja började bli trött o kände mig matt o hade ingen energi för att först så la ja mig ganska sent kvällen innan, i sen så är ja rätt förkyld o har svårt att andas ibland för att ja hat så mycket slem i halsen.
Så de blev lite jobbigt med allt men allt blev bättre sen hehe
A nu ska ja snart sova ut lite för skolan börjar ju snart.
Så ha de ♡


  • 17 Readers

Likes

Comments

Usch vilken tråkig dag :(
O så ska man rida i detta fina vädret :D
Längtar vettdu.

Ja idag vakna man över två små pojkar smyger in i mitt rum för att döda en fucking fågel med typ luftgevär. Fågel är helt dum i huvudet, o så är helt seriös nu. Den sitter o bankar o hoppar in i min "brors" fönster (bajsar också på fönstret) så dom kunde inte sova haha
Aa stakars dom :(

Ska nog bah rida o se om nån vill hitta på nåt kanske
Aja ha de ♡

  • 19 Readers

Likes

Comments

Ja idag vakna man mitt i natten helt skakig för att man sov i ett fucking tält! Mådde också skit hela morgonen :( men hade de underbart med Lisa allafall ♡
Men man var ju lite förkyld innan så blev dubbelt så förkyld efter vi tältat!
Aja man får väl gå runt med papper i fickan ett tag hehe :)

Hade en as go dag med Lisa o Jennifer i stan! Fick köpt en bh,mascara o en foundation,hoppas de blir bra!
De står ju att foundation ska hålla 24 timmar så det ska ja testa snart! Ja testa också en ny mascara som ser rätt bra ut men låt se.
Jag köpte också en ganska neutral bh. Min tanke med de var att ja ska ha en bh som funkar under dom flesta tröjorna. Man fick ju den för rätt så bra pris också,99 kr

Så denna dagen är ja rätt nöjd med förutom att det regna så himla mycket när ja skulle hem så var skit blöt när ja satte mig i mammas bil o ville bara hem... Men så klart så ska vi åka o handla först,de var ju inte lite vi handla för så det tog ett tag där inne men allt är väl värt för påsken o så barnen eller hur?
Jaa de är påsk snart o idag åkte alla påsk käringar till Blåkulla hihi
Älskar påsk! Att äta godis så man får dåligt samvete om hur mycket man har ätit...o se dom lycklig så barnen, o så klart att träffa familjen!

Innan ja säger hej då så tänkte ja ge er ett tips om man vill minska på så ätandet. Du vet när man åker nån stans o så ser man ett fint ställe men just den där saken man är sugen på eller tänker "den var ju så långe sen ja åt"
Aja allafall så kan man be om kvittot på alla sånna saker o sätta up på en väg eller lägga i en låda (som ligger framme) så varje gång man ser dom så får man skuldkänslor o till slut så slutar man nästan, allafall minskar en del.

Aja ha de så får vi se när vi ses igen hehe ✩❁♡


  • 22 Readers

Likes

Comments

Ja idag sprang jag 6 km o ja klara mig inte före so läraren så de blir ingen glass ☹
Men ja klara de o som tur va så hade ja den bästa o sötaste vännen som ja sprang med o om vi väntade på varandra om nån var trött o pusha varandra till mål
Ja är ändå nöjd men lite bättre kunde ja väl gjort men de kan man väl alltid!
En jobbig men kul dag allafall ❣
Imon är de torsdag o ja ska väl bah åka hem efter skolan som kommer nog va rätt chill imon o rida Michelle o Camelia, sen ska ja nog gå ut o springa lite
Allt ja kan säga om den här dagen var att man blir taggad på att träna mer när man inser hur dålig kondis man har haha
Men ha de så ses vi

  • 21 Readers

Likes

Comments

Idag ska ja sova Lisa! Ja mitt i veckan så ska ja sova över hos en kompis, that how I roll ❣♕
Och imon ska ja springa 6 km för vi har fucking jogging dag, men ett + är att vi får sluta när vi har sprungit klart 😃✌️
Och om nån är snabbare än min SO lärare Robert så får alla i klassen glass!!♡
Så ja ska ge allt imon!!
Aja kommer ha en skit go kväll med Lisahh♡♡
Och ja hoppas ni får det också!
Ha de ❣♕♡
Likes

Comments

I morgon/söndag så ska jag tävla med min häst Michelle men det är bara en liten start för våran framtid så det är bara en tränings tävling som hästar kommer och tränar och förbereder hästen och dig själv på hur det är och  kommer känns på en riktig tävling.

Det första du måste göra är en lista på vad du ska ha med dig och behöver ha med dig på tävlingen och då måste du sätta dig ner och försöka tänka på vad du ska med dig, men stressa inte för då kommer du säkert glömma skriva just den där saken som var lite viktig och sen blir du arg på tävlingen för att du glömde den och man ska inte var arg när man sitter på en häst. Så stressa inte utan sätt dig ner lugnt och verkligen tänk på vad du ska ha med dig så att det inte blir fel. (Denna lista gör du dagen innan)

Den andra saken du måste göra är att putsa träns och sadel och stövlar..allt det där du vet, du måste tvätta benskydden och se till så att schabraket är rent och fint.

                                                               Hästen

Borsta hästen gör du innan ni ska åka till tävlingen men jag gillar ju att ha svansen lockig och vågig så dagen innan/ eller  två dagar innan om man vill ha den riktigt riktigt lockig så flätar man den, men jag har ett litet tips för att den ska va ganska lockig och fin, först delar man svansen i tre delar och flätar tre flätor av dom tre delarna, sen flätar man en stor fläta av dom här tre flätorna och är riktigt fin på tävlingen. Jag tycker att man ska ta ut flätorna när man kommit fram till tävlings platsen så att hästen inte smutsar ner den i transporten. Ta lite pälsglans i när du har tagigt ut flätorna. När tävlings dagen är så kan du ge dig och hästen två timmar att kanske knoppa och fixa lite.

                                                          Förbered dig själv

Dagen innan så kan du lägga fram kläderna som du ska ha på dig på tävlingen och sen kanske titta på din lista och kolla av så du inte har glömt förbereda något. Sen om du ska han någon speciell frisyr på dig och du bara har sätt den någonstans men vill ha den och har aldrig haft den så tycker jag att du ska prova frisyren först och inte komma upp på morgonen och försökt fixa den i en timma eller nåt och sen ser man att man ser helt dum ut..ååhh that feeling, Så prova helst den innan tävlings dagen.

Ja så här gör och gör inte inte jag när jag ska tävla, hoppas ni hitta något som ni inte visste, lycka till om ni har häst<3

Men ha det bra och va glad puss!

Likes

Comments