Sno hemmet

Contains affiliate links

Ett av Sveriges vackraste hem är bloggaren Josefin Dahlberg , hon har det sååå mysigt hemma. Därför har jag tänkt att vi ska försöka sno hennes hem idag, eller iallafall hennes Tv-rum.

Hennes tre huvudmöbler är soffan, skåp och hylla. Hyllan har jag hittat och finns här . Skåpet finns här , men hon har bytt knoppar på det. Soffan har jag hittat en liknande här . Nedan ser ni lite andra detaljer Josefin har hos sig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Personligt

För ungefär ett år sedan skrev jag en text där jag berättade att jag är deprimerad. Detta var på bloggen som jag hade tidigare. Iallafall, så skrev jag och berättade att jag inte mådde bra. Efter det har jag inte pratat så mycket om det, framförallt för att det är svår och skäms lite. Min depression har varit svår men lärorik. Jag kan inte säga att jag är frisk än, men jag börjar känna mig som mig själv igen.

Jag har testat två olika mediciner under året, varav en jag gick upp 20 kg av och den andra som funkar mer eller mindre klockrent. Jag har gått hos tre olika sorts terapisamtal , två var hos en psykologer och ett hos en kurator. Hos ena psykologen hade vi KBT och gjorde vardagsövningar osv. Detta var det som funkade bäst för mig när det var som värst. Sen hade jag samtalsterapi hos ena psykologen och kuratorn. Det jag föredrar är KBT hos psykologen och samtal hos en kurator, dock behövs dom oftast inte samtidigt.

Jag har alltid skämts över min depression. Jag tycker det är jobbigt att erkänna att man inte mår bra och kanske även behöver hjälp. Att svälja min skam och be om hjälp i våras har nog varit bland det tuffaste jag gjort. Jag har under perioder haft självskadebeteende och självmordstankar. Idag så har jag inga tankar på någon av dom, men jag kan fortfarande få känslan i kroppen som jag hade då. Jag skar mig för att det var enklaste sättet för att visa för omgivningen att jag inte mår bra, men jag rekommenderar inte att göra det finns bättre sätt.

Mina tre bästa tips för någon som går igenom något liknande:

Be om hjälp.
Känner du inte att du klarar vara ensam, be om hjälp. Gå till ungdomsmottagningen och be om att få prata en stund med kuratorn. När du hittat rätt person att ha samtalsterapi med så kommer det lyfta dig så. Du kanske måste pröva några innan du hittar rätt, men kämpa.

Självskadebeteende är inte lösningen på allt.
Jag vet att det gör ont inom dig och att du bara vill flytta på smärtan, men jag kan lova dig att det kommer bara göra saker värre. När du en gång känt att du kan flytta på smärtan en stund så kommer du bara vilja göra det mer.

Skäms inte.
Våga berätta att du inte mår bra, våga säga att du måste ta en paus. För det är inget att skämmas för, det är precis lika vanligt som att få mens eller att bryta armen. Skulle du skämmas att du inte kan jobba för att du brutit armen?

Likes

Comments

Vegansk skönhet

Contains affiliate links

Idag har jag samlat de 8 primers som jag vet är veganska. Ni verkade gilla när jag samlade mascaror och tänkte att primer är något som är svårt att hitta. Först måste vi reda ut, vad är en primer? Det finns oftast två olika sorters primers, en för bas och en för ögonskugga. Idag väljer jag att bara rikta mig in på basprimer. Det är som det låter, något som förbereder huden för smink och gör att det håller längre. Nästan precis som i målning. Primers:en står i prisordning, med det dyraste först och billigast sist.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Veckan hittills har varit toppen. Jag trivs supermycket på mitt jobb, eftersom jag inte hade börjat när jag skrev inlägget i måndags så valde jag att inte berätta vart jag får jobb. Vill fortfarande inte säga exakt vart pga policys osv. Men kan berätta att det är en restaurang.

Annars har jag hunnit handlat en blomma, som tyvärr katten åt upp när jag var på jobbet -.- Btw så är blomman ofarlig för henne om det är någon som oroade sig.

Jag har även hunnit i förskaffa två tröjor i skam tema. En t-shirt som det står "hooke" på, finns hör . Och en tjocktröja som det står "kosegruppa" på, finns här .

Utöver det har det inte hänt speciellt mycket, och veckan kommer fortsätta se lika dan ut.

Likes

Comments

Vegan livet, Veganska recept

Smulpaj är någonting som jag ätit mer eller mindre hela mitt liv, det är ett perfekt fika. Dessutom så kan du mixtra med din paj och göra den olika VARJE gång. Detta tycker jag är fantastiskt. Senast vi gjorde paj så gjorde i en så kallad "drottningpaj", innehållande hallon och blåbär.

För smuldegen behöver du:
3 dl vetemjöl
2 msk socker
100 gram mjölkfritt margarin

Sätt ugen på 225 grader. Gör smuldegen genom att blanda alla ingredienser och blanda tills det blir "smulor". Lägg valfri fyllning i en smörad pajform, ha ev. på lite socker och ev. lite potaismjöl. Strä sedan på smuldegen. Servera med oatly vaniljsås.

Likes

Comments

Vegan livet

Jag är lite smått besatt av poddar och lyssnar nästan konstant. Dessa fyra är mina favorit poddar, vilka poddar lyssnar du på mest?

Först ut har vi ON FLEEK med celina och styleelin. Det är kort och gott en podd om skönhetsbranschen.

Andra att presentera är Therese och Zäta, det är självaste Therese Lindgren och hennes kompis Therese som poddar.

Näst på tur, Mathilda och Andrea. Dessa tjejer har jag följt i snart 3 ÅR. Det är sjukt, men deras podd är så bra och rolig.

Josefin och vanja är sist men inte minst, dessa podd-dammer har en lite mer seriös men ändå "överpeppig" podd.

Likes

Comments

Veganska recept

Någonting som jag testade baka förra veckan var veganska scones. Det blev absolut lika gott som det var innan jag blev vegan. Receptet jag använde mig av var:

En portion:
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
salt
25 gram margarin
1 dl sojamjölk

Blanda ihop allt och lägg ut allt i en "klump" på plåten. Grädda på 250 grader i ca 10 minuter.

Likes

Comments

Personligt

Vad gjorde att du blev vegan?
Dels var det för att jag följer olika influenser som inspirerat mig, dels för jag inte är så förtjust i kött och dels ur miljö och djurperspektiv. Jag tycker inte att jag ska äta djur någon annan har dödat när jag själv inte kan döda djuret. Dock gör alla som dom vill, precis som jag, jag dömer ingen för deras val.

Vad är det bästa med att blogga?
Dom som läser och kommenterar, men även för att jag kan vara kreativ.

Varför började du blogga?
Har bloggat fram och tillbaka under olika perioder av mitt liv, och har alltid tyckt det varit roligt. Så nu när jag som äldre har lite mer tid så valde jag att börja igen och nu mera seriöst.

Hur lång är du?
Jag är 150cm kort ;)

Vart ser du dig om 10 år?
Jag hoppas att jag jobbar med någonting som jag själv trivs med, men även något flexibelt. Jag hoppas jag bor i hus, har barn och djur. Jag kanske även har utbildat mig till någonting jag är intresserad av.

Likes

Comments