Idag när jag kom hem väntade det ett paket på mig. En god vän som jag har hjälpt hade skickat en överraskning med lite godsaker.
I paketet låg där ett svart rökelsefat med ett pentagram på. Ljuvligt vackert!
En underbart söt blå skarabè.
En vacker staty föreställande den egyptiska gudinnan Bast. En gudinna jag har jobbat en hel del med.
Sist men inte minst så fick jag en skrivbok med pärmar i något form av gummimaterial. Det roliga med boken är att den har ett ansikte. Jag blev förälskad med en gång när jag såg den.
I helgen kommer jag att ta bilder och lägga in här på mina fantastiksa presenter.

Blessed be

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har alltid älskat böcker, slukade massor när jag var liten. Fortsatte att läsa när jag kom i tonåren och det har hållit i sig ända upp nu i vuxen ålder.

I tonåren längtade och suktade jag efter böcker inom det magiska men kunde inte hitta så många. Det ledde till att jag slukade alla som kom i min väg. Bra som dåliga.

Nu är jag i den fasta övertygelsen att det inte finns dåliga böcker. Du måte alltid närma dig en bok med kritiskt sinne. Står det något du börjar fundera över så sök vidare efter information.

Många verkar tycka att det finns bra och dåliga böcker och författare. Visst jag kan hålla med om att det finns kassa böcker med mycket faktafel i. Men läser man tillräckligt många böcker så kommer man själv att komma fram till var dessa felen finns. På det viset håller man sitt kritiska tänkande levande. Man tillåter sig aldrig att lita blint på det någon utger för att vara fakta.

När jag har haft elever så brukar jag smyga in ett fel här och där så dom får ifrågasätta mig och mitt kunnande. Jag vill inte att dom ska lita blint på att det jag säger är fakta. Jag vill att dom ska hålla sitt kritiska tänkande öppet. Låter det flummigt? Jag känner att jag mest svammlar nu. Nåja, detta var bara lite funderingar från mig.

Blessed be

Likes

Comments

Idag kändes det som hösten verkligen var i antågande igen. Inte för att vi har haft så mycket sommar att skryta med. Men hösten har ju sin charm den med.
Jag är nog egentligen en mer höstmänniska än vårmänniska. Hösten har alltid varit MIN årstid.
Man kan krypa upp i soffan med en bra bok och en mugg varm choklad utan dåligt samvete när det regnar småspik ute.

Blessed be

Likes

Comments

Fick ni se stjärnfallen igårkväll? En meteorsvärm fanns i vårt solsystem som gjorde så att stjärnfall syntes oftare än annars på vår himmel.

Magiskt och vackert, jag hade tur så det var stjärnklart ute och valde att lägga mig och titta upp mot himlen istället för att sitta inne och titta på tv.

Man blir ödmjuk när man ser stjärnorna på himlen falla, det får i alla fall mig att tänka på att jag är en sådan liten del av universum. Så obetydlig i det stora hela och samtidigt så betydelsefull i mitt eget universum. Den tanken tog jag med mig i meditationen under tiden jag såg stjärnorna vandra över himlen.

Blessed be

Likes

Comments

Just nu har bloggen fått ligga lite i träda, mycket händer för övrigt i livet och därför hinns det inte med att skivas så mycket.
Men hav förströstan, jag lovar att uppdatera snart.

Blessed be

Likes

Comments