Måste en häxa se ut på ett visst vis? Är det nödvändigt att ha vårtor på näsan, hatt på huvudet och krokig näsa för att bli kallad häxa?

Är det egentligen inte en fördom att man som häxa måste klä sig i svart, gärna ha svart eller rött hår och vara allmänt mystisk!? Kan inte den blonda, blåögda grannen likaväl vara en häxa?

Anledningen till att jag frågar är att jag satt och pratade med en vän idag (inte en häxa) och hon var av den åsikten att det syns om man är en häxa. Jag frågade henne då om hon ansåg jag var en häxa även om jag inte har en endaste liten vårta och ingen krokig näsa och de bekräftade hon eftersom jag har långt svart hår (färgat visserligen, är rödhårig egentligen), gröna ögon och såg allmänt "häxig" ut. Vad nu det betyder.

Jag funderade sen på om det är en vanlig uppfattning eller detta var något som fanns i hennes tankar. Kändes lite som att hon har sett för många tvprogram där häxan ofta är som ovan beskrivning.

Nåja, detta var bara lite funderingar jag ville sätta på pränt såhär på tisdagseftermiddagen.

Blessed be

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har det varit en riktigt lat sommardag. Jag har bara varit ute i naturen och njutit av det underbara vädret. Dessutom passade jag på att skörda lite mer växter. I min runda i skogen träffade jag både en igelkott, ett par harar och en hjortko med kalv, det är alltid en ynnest att få träffa dom vilda djuren.

Nästa vecka är det dags för jobb igen innan det blir semester igen.

Blessed be

Likes

Comments

Just nu ägnar jag mig mycket åt att skörda alla vilda växter jag vill spara till vintern. Älgört, rölleka, groblad, maskroser (både rot och blad), tistelrötter och diverse annat skördag för fullt.

Mycket hänger jag upp och torkar, annat gör jag vid med en gång. Flädern blommar för fullt just nu och jag saftar för fullt. Det finns inget underbarare än att kunna plocka upp flädersaft ur frysen när snön ligger tjock, det för tankarna till sommar med en gång.

Diverse kryddor och örter skördar jag även och fyser in för att kunna plocka fram till höstens mustiga grytor och soppor.

Ringblommorna skördar och torkar jag nu, tanken är att jag skall göra en hel massa ringblomssalva. Hur mycket jag än gör verkar den aldrig riktigt räcka till.

Bloggen har tyvärr fått stå tillbaka en hel del just nu, men det brukar vara så när det är sommar. Tiden spenderas mestadels utomhus. När hösten kommer har man mer tid att sitta inne och skriva igen.

Blessed be

Likes

Comments