Jag har suttit och läst om kelterna och deras mytologi, otroligt intressant. Jag läste lite extra om Beltane eftersom det är en högtid som är på gång nu.

Redan kelterna tände eldar för att hedra guden Bel, livets och dödens gud. Elden sågs som en rening och en ny början.

När eldarna hade brunnit ner använde kelterna askan som gödningsmedel på sina åkrar eftersom som man ansåg att livet spirade i askan av elden.

Beltane ansågs som starten på sommaren, precis som Samhain såg som starten på vintern. Elden dom tände skulle uppmuntra solen och övertala den att komma tillbaka efter den mörka årsiden.

Beltane är den högtid jag alltid har haft lättast att fira, lättast att förhålla mig till. Elden har alltid haft en särskild plats i mitt hjärta och jag finner ett lugn i elementet eld som det vanligen inte förknippas med.

Ända sen jag var barn har jag "lekt" med elden. Stearinljus var en ständig källa till fascination för min del, att få se ljuset brinna ner kunde hålla mig sysselsatt i timmar. Numera tänder jag gärna större brasor, fascinationen är lika stor idag som den var när jag var liten.

Även om eld fascinerar mig och drar mig till sig så har jag en häslosam respekt för den. Jag har sett vad den kan göra när den är på sitt mest nyckfulla humör.

Beltane kommer jag att fira med att dansa runt en stor brasa  och att bränna bort mina gamla sorger. Jag hoppas ni andra får en underbar Betltane, skriv gärna och berätta vad ni gör.

Blessed be

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

jag bloggade sist. Tiden har verkligen inte räckt till för mig.

Det jag har ägnat mig åt är att jobba, bra mycket mer än 100%. Jag har fått bli jourhem åt en kattunge som skulle flaskmatas var tredje timme och på det så har det varit mycket annat.

Jag hoppas innerligt att livet lugnar ner sig lite nu. Om inte annat så börjar kvällarna bli längre, det mörknar inte alls så tidigt längre utan man kan hinna göra lite utomhus när man kommer hem.

Jag har gått en hel del i skogen när jag har haft en ledig stund. Tycker alltid att skogen kan få mig att varva ner som inget annat lyckas med.

Nu är det dags för min kvällskaffedos och en bok om mytologi som har ropat på mig länge.

Blessed be

Likes

Comments

Denna helgen kommer jag helt att ägna åt det magiska. Känner att jag har försummat det så länge nu att jag behöver hitta tillbaka.

En promenad i skogen kommer det att bli. Ska försöka läsa lite i böcker jag har beställt hem och inte hunnit bläddra i och sist men inte minst kommer jag att utföra någon ritual bara för att öka energin och knyta samman med gudinnan igen.

Vad kommer er helg att bestå av?

Blessed be

Likes

Comments

Ja, mina vänner kommer vi att ses ikväll i Blåkulla? ;)

Naturligtvis ska jag dit, har åkt många år och kommer att göra det även iår om jag bara kan få tag på kattrackan.

Dags att olja kvasten, fånga katten och slänga upp kaffekitteln sen bär det iväg. Hoppas vi ses!

Blessed be

Likes

Comments

Ibland känns det som att fantasin tryter och alla mina inlägg går i samma stil. Vad skulle ni som läser bloggen vilja läsa om?

Kanske har ni något förslag som jag bara inte har tänkt på. Vill ni har mer bilder i bloggen kanske?

Ska bli spännande att höra vad ni önskar er.

Blessed be

Likes

Comments