Har åkt på en ny förkylning. Inte så farligt denna gången dock, lite snorig bara men har inte haft så mycket energi för bloggen.

Idag är det min födelsedag, åren går och inte blir man så mycket visare heller ;) Jag har haft en fantastisk dag, med många grattis och fina presenter. En fjäderpenna och bläck blev mycket uppskattat av mig, den ska användas till att skriva i min skuggornas bok.

Vädret här nere i skåne har varit ljuvligt idag, 20 grader varmt och man fick nästan en känsla av sommar. Jag gick en liten runda i skogen och passade på att ta av mig skor och strumpor. Mitt i sommaren vågar jag inte riktigt eftersom det vimlar av orm i skogen. Men nu kändes det ganska tryggt.

Blessed be

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

På min morgonpromenad hade jag sällskap av gladan idag. Hon flög över mig och ropade sitt karakteristiska läte hela tiden.

Gladan är en fågel som alltid fascinerat mig. Hon är vacker och mäktig där hon vilar på vinden. I flera år har hon följt mig på mina promenader. Kanske är det ett tecken att jag ska ta reda på mer om gladan ?!

Blessed be

Likes

Comments

Lagom till jag kom hem från min shoppingtur blev det mulet igen. Hade en tanke om att hålla en ritual för att hylla solen, nu blev det inte riktigt så.

Men det kommer fler dagar med solsken. I stället får jag städa lite i min bokhylla, jag är en riktig ekorre när det gäller att hamstra böcker. Vissa har jag inte alls svårt att sen skilja mig från. Medan andra får en särskild plats i mitt hjärta och dom behåller jag.

Vad gör ni med böcker ni inte längre vill eller har plats att behålla? Jag har haft en tanke på att man kunde skicka dom vidare till någon som vill läsa dom. Frågan är hur man skulle gå tillväga med det. Läste för ganska länge sedan om ett projekt som kallades vandringsboken, där man lämnar boken vidare när man själv inte behöver den mer. Skulle man få en bok man hemskt gärna vill behålla kunde man skicka en annan bok i dess ställe.

Detta tycker jag är en utmärkt idé. Ibland vill/behöver/kan man bara läsa en bok en gång och då kunde det ju vara på sin plats att skicka den till någon annan istället för att den ska samla damm i en hylla. Böcker är ju ganska dyrt många gånger och på detta viset kunde fler få nytta och nöje av böckerna.

Bara lite tankar jag fick nu på eftermiddagen.

Blessed be

Likes

Comments

Ett helt underbart väder är det här i skåne idag. Solen skiner från en klarblå himmel och termometern kryper upp mot 10 strecket. I veckan snöade det för fullt och idag är det riktig vår. 

Det känns i hela kroppen hur energin laddas tycker jag. Jag vill så mycket idag, vill ut i naturen, vill utföra ritualer för att hedra gudinnan och moder jord. Vi får se vad som faller mig in att göra. Det jag måste göra idag är att köra och handla lite. Efter det så kan jag göra vad som faller mig in.

Jag hoppas ni alla får en underbar söndag!

Blessed be

Likes

Comments

Mina favoriter har alltid varit Harry Potterfilmerna och Charmed-serien. Visst, jag vet att det inte är riktigt så det går till som i dessa filmer. Men på något vis tilltalar dessa filmerna mig.

Harry Potter såg jag fösta gången 2001 och jag tyckte det var så mysig på något vis, sådär skulle jag vilja att samhället såg ut. Att det fanns en skola där man kunde lära sig bli häxa och att det gick att använda magi  för att disken skulle bli ren i ett naft ;)

Förhäxadserien gick på tv3, men jag missade den och såg inte något avsnitt förran i säsong 2 och sen var jag fast.

Många serier och filmer överdriver ganska hårt och kan tillslut bli lite för mycket. Men det är ett fenomen som finns i dom flesta filmer och genrer.

Kom gärna med tips om ni har några på bra häxiga filmer och serier.

Blessed be

Likes

Comments

I detta inlägget ska jag skriva om trollstaven. Jag har faktiskt ingen trollstav, visst har jag tittat på och suktat efter vackra trollstavar man kan köpa sig ibland. Men det har aldrig känts "rätt", vad ska jag använda staven till?

I början när jag vandrade denna vägen ville jag ha alla attiraljer som hörde häxan till. Kitteln, trollstav, kniv och en massa flaskor med diverse innehåll. Men med åren har det blivit mer och mer onödigt med en massa prylar. Magin sitter i mig, inte i sakerna jag omger mig med.  

Ska jag i framtiden skaffa mig en trollstav ska det vara av en gren som talar till mig, inte något jag kan köpa mig. Sen vill jag påpeka att det finns säkert stavar man kan köpa som talar till en med.

Blessed be

Likes

Comments

När jag nu i dagarna städade efter min farfar som sorgligt nog gick bort julafton så hittade jag en mycket gammal besvärjelsebok gömd ute i stallet.

Det kändes som att hitta en gammal skatt även om den var sliten, medfaren och dammig. Det ska bli väldigt spännande att få ta del av innehållet. Att bara tänka sig att den legat där i många, många år. Jag misstänker att det är farfarsmor som lagt den där. Hon var häxa och klok gumma, det är efter henne jag ärvt min gåva.
En del böcker hon skrivit har jag redan fått ta del av, men denna har blivt gömd och glömd.

Jag har bläddrat lite grann i den och hittat besvärjelser för att stämma blod bland annat. Stilen är gammal så det är lite svårt att tyda den ibland. Till helgen ska jag försöka sätta mig ner i lugn och ro och försöka tyda den.

Blessed be


Likes

Comments

för era uppmuntrande kommentarer till mitt förra inlägg :) Känner mig bra mycket piggare idag. Solen skiner från en klarblå himmel här och min tanke är att jag ska gå ut i naturen och hämta kraft.

Blessed be

Likes

Comments

Idag har jag varit trött och seg hela dagen. Känns som att jag inte riktigt kommer igång, vill helst bara lägga mig ner och sova.

Såhär känner jag mig idag:Blessed be

Likes

Comments