Oj, nu blev det svårt. Det finns så många magiska platser ute i naturen. Det kan vara en trädstubbe, ett hav, en molnfri himmel eller varför inte stormfyllda skyar?Ett magiskt trädEtt magiskt nattsvart hav.En varg på en klippa.

Magi finns i allt i naturen, djur, växter, himmel och hav.

Blessed be

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vad är då luftelementet för mig? Det kan vara vinden som blåser i tvätten på tvättvindan. Blåsten i håret när man är ute och går. Vinden i trädtopparna, när det knarrar sådär mysigt i tallarna. Men det kan även vara en orkan som rör upp vattnet på havet, stormen som fäller träd som plockepinn i skogen, tromben som tar med allt i sin väg.
Samtidigt kan luftelementet vara fågeln som vilar på vinden. Just detta elementet har så många ansikten tycker jag. Många gånger låter jag en fjäder representera luft på mitt altare. Andra gånger låter jag en fågelstaty få stå värd för luftelementet.
Idag när jag var ute och gick med hunden bad jag luften om att rensa mitt huvud från huvudvärk. Det tog fart och började blåsa en del, inte några stormar, men rejäla luftpustar. Nu när jag är hemma igen så känner jag att huvudvärken är som bortblåst ;)

Blessed be

Likes

Comments

Här kan jag svara direkt att jag inte har någon favoritgud. Jag känner inte att jag har kontakt med någon specifik gud alls. Jag vet inte om det är jag som har haft svårt att knyta an till gudarna eller om dom väljer att inte komma till mig.
Så svaret blev enkelt, jag har ingen favoritgud.

Blessed be

Likes

Comments

Nu blev det svårt här. Hekate har jag ju alltid legat mig varmt om hjärtat, men jag vill inte kalla henne min favoritgudinna. I ärlighetens namn har jag nog ingen jag gillar mer än dom andra. Alla gudinnorna fyller olika funktioner i mitt liv.

Måste jag ändå säga någon säger jag Hekate eftersom hon kommer till mig när jag ber henne.

Blessed be

Likes

Comments

Havet har alltid haft en märklig dragning på mig. Jag både skyr det och dras till det. Särskilt stormiga hav, kanske har jag varit sjöman i mitt tidigare liv eftersom jag helst inte sätter min fot på en båt, men samtidigt är jag fascinerad av vågorna och stormarna.

Denna bilden på ett stormigt hav uppe på västkusten får visa vattenelementet som jag ser det.

Blessed be

Likes

Comments

Min athame var nog bland det första jag skaffade mig. Jag vet inte varför men det kändes viktigt att skaffa den. Numera kan jag inte påstå att jag använder den så ofta, den ligger mest som dekoration på altaret.En bild på min "pråliga" athame.

Blessed be

Likes

Comments

Nu vet jag inte om detta klassas som folklore. Men jag fick höra berättas för mig när jag var liten att på ett kärr precis utanför min morfar och mormors fönster, vilket nu är mitt hus och mitt fönster, fanns det något som kallades lyktgubbar.

Mörka kvällar kunde man plötsligt se hur en ljuslåga vandrade över kärret för att sen försvinna. En stund senare kunde de komma en annan låga. Detta kunde hålla på en hel kväll eller vara svart en hel kväll.

Förklaringen var att det var ett slags småknytt som kallades lyktgubbe. Hans uppgift var att förleda människor som försökte gena över kärret. När dom flöjde hans irrbloss lockade han ner dom i underjorden.

Detta är en historia som följer mig än idag. Jag kan sitta som fascinerad framför köksfönstret, särskilt under dimmiga mörka kvällar.

Blessed be

Likes

Comments

Då börjar vi med den första frågan i listan. Vilken är din häxbakgrund.

Jag kommer från en lång linje häxor och kloka gummor och gubbar på min fars sida. Detta var nånting jag inte visste förrän jag blev runt 20 år. Det har alltid talats väldigt tyst om det i familjen.

Jag kunde aldrig riktigt förstå varför jag älskade allt som hade med häxor, påsk och övernaturliga fenomen att göra. När jag var liten lekte jag alltid att jag åkte till blåkulla och festade. Jag matade småtomtarna ute på tomten med äpplen och bröd. Jag byggde hus till älvorna och vaktade mig för att komma för nära skogsrået.

När jag blev äldre blev mitt intresse starkare men på den tiden hade jag inget internet och böcker om trolldom och övernaturliga fenomen fanns i princip inte att få tag på.

Ändå fortsatte mitt intresse och jag sökte med ljus och lykta efter information. Jag hade turen att träffa en mycket kunnig kvinna och tog mig under sina vingar och lärde mig mycket av det jag kan idag.

Vid 20 års ålder fick jag plötsligt veta min bakgrund. Att jag kom från en lång linje häxor. Tyvärr hade delar av släkten svårt att acceptera detta och ville därför inte tala om det.

Numera har jag släktforskat och hittat häxor långt bak i leden. Men än idag är det inget jag talar om med släkten. Som ju tyvärr är väldigt konservativa och inte alls vill ha med detta att göra.

Det som var skönast när jag fick veta var att jag fick svar på frågan varför just jag kan se småknytten, var ifrån det brinnande intresset kommer. Jag önskar bara att jag hade fått träffa dessa kunniga kvinnor och män som har varit före mig och fått ta del av deras kunskap.

Det jag hoppas för framtiden är att det inte kommer att förnekas längre. Att det kommer att accepteras att jag är häxa.

Blessed be

Likes

Comments

Jag fick en utmaning att under 44 dagar berätta lite mer om mig och min tro. Jag lovar att göra mitt bästa. Här är listan på vad dagarna kommer att innehålla.


1.
Vilken är din häxbakgrund?

2. En myt eller berättelse från folklore.

3. Häxverktyg: athame.

4. Bild av naturen (vatten element).

5. En favorit gudinna.

6. En favorit Gud.

7. Luftelementetet.

8. Ett foto av en magisk plats utomhus.

9. Ett favorit mytologiskt djur.

10. Ditt soltecken.

11. Häxverktyg: oljor.

12. Bild av naturen (luft elementet).

13. Vilka är några av de häxböcker som påverkat dig?

14. En favorit hedniska semester du firat.

15. Tankar om livet efter detta?

16. Favorit häxwebbplats (er).

17. Bild av naturen (eld element).

18. Har du haft några övernaturliga upplevelser?

19. Eld element.

20. En bild av en tarot eller Oracle-kortet och dess innebörd.

21. En favorit doft.

22. Aktuell månfas.

23. En favorit ljus.

24. Din måntecken.

25. Vad tycker dina nära och kära om din häxväg? Vet de? Varför eller varför inte?

26. En  häxpodcast.

27. Bild av naturen (jord elementet).

28. En bild av en häxas jag-vill-det-nu!

29. Vatten elementet.

30. Häxverktyg: trollstav.

31. En favorit hednisk / häx film.

32. En hednisk / häxigt konstverk.

33. Älva som du väljer.

34. Runa som du väljer.

35. Något som jag tror att folk som inte vet mycket om hedendom / trolldom borde veta.

36. Blomman av ditt val, och dess magiska egenskaper.

37. En berömd hednisk / häxa!

38. Häxverktyg: kittel.

39. Något som inspirerar dig.

40. Din altaret, om du har en!

41. En ritual du har gjort.

42. En favorit naturande.

43. Ett magisk recept.

44. Häxans val!

Likes

Comments

På kort tid har mitt liv förändrats totalt, både stora och små förändringar. Jag gick från att ha varit egen företagare till att bli anställd. Från att ha levt ensam till att bli sambo.

Någonstans känns det som att jag har "växt upp" även om jag har har varit vuxen i flera år redan. Att bli anställd var en otrolig omställning. Nu går jag mot en ny fas, ett nytt jobb som jag har sökt. Får jag det så är ekonomin tryggad i åtminstone 2 år framöver. Får jag det inte får jag tänka i nya banor igen.

Nackdelen är att min tid blir mindre och mindre känns det som. Just för tillfället har jag två jobb och jobbar dessutom extra. Jag har en sambo som mer eller mindre är särbo just nu på grund att jobb på olika orter.

Min största längtan just nu är en en ledig helg, där jag får rå bara mig själv. Inte ta hänsyn till någon i hela världen. Det är vardagslyx för mig nu.

Känns som detta inlägget mest blir svammel men ändå känns det skönt att  ha fått ner de på pränt.

Blessed be

Likes

Comments