Jag tittade själv över min blogg för en stund sen och funderade på om ni kanske vill se mer bilder i bloggen?

Skicka gärna en kommentar med ja eller nej till mer bilder. Ni kan vara helt anonyma.

Blessed be

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Förkylningen håller i sig med full styrka. Jag ska väl inte klaga, det finns dom som har det mycket värre än jag. Men det känns ju alltid lite bättre när man får gnälla av sig ;)

Vad mer händer här? Ja, jag har gjort lingonsylt. Det finns inget godare än hemmagjord lingonsylt tycker jag. Nu hade jag turen att springa på några kilo bär och då blev det att ta fram stora grytan och koka lite sylt.

Hade jag haft tillgång till fler frukter och bär hade jag kokt mer sylt och marmelad. Äpple kommer jag att få stora kvantiteter av så lite äpplemos kommer det åtminstone att bli.

Idag ska jag sticka in till stan för att se om jag hittar lite garn till grytlappar. Jag ska virka ett par nya i våffelmönster hade jag tänkt. Det kommer såklart att bli en sväng in om den ockulta affären också, ett besök är ett måste varje gång jag är i staden.

Vad för ockulta affärer finns i era hemstäder? Kanske kan man få lite tips på ställen att besöka när man är på resande fot.

Blessed be

Likes

Comments

Jag har åkt på en riktig "bonnaförkylning" är snuvig, hostig och hes. Just nu väser jag mest och kan inte få fram något ljud alls. Till och med katten tittar lite undrande på mig.

Jag kurerar mig med honung i stora mängder och te. Jag som egentligen avskyr te dricker alltid de när jag är förkyld.

Vad händer annars då? Inte så mycket får jag väl erkänna, sommaren börjar gå mot sitt slut känns det som. Jag har lagat lingonsylt. Börjat ta upp alla mina grönsaker i trädgården. Egna morötter är guld värda kan jag säga. Löken är med helt underbar.

Örterna är redan skördade och hänger på tork. Helgen kommer att bjuda på lugn och vilsam stillhet. På måndag måste jag jobba dubbel dag så jag måste vara kurant då.

Jag hoppas ni bloggläsare känner er piggare och bättre än jag gör just nu.

Blessed be

Likes

Comments

Av olika orsaker blev helgens resa en besvikelse. Vad kan man lära sig av det? Att inte allting går som man vill bara för man vill de. Kanske kan man växa som person i och med att man tampas med besvikelser.

Just när det händer ser man inte att det kanske kan föra något positivt med sig. Men har man fått smälta besvikelsen så inser man att man kanske ska välja en annan väg och gå vidare.

Helgen var nyttig för mig åtminstone, jag fick se sidor hos personer jag aldrig har sett innan och det gör att jag kan fatta rationella beslut angående framtiden.

Jag vet att det låter väldigt kryptiskt, men med hänsyn till personerna det handlar om så väljer jag att inte berätta något ingående. Nog sagt om det.

Jag hoppas era helger blev produktiva åtminstone. Fullmånen lyste med all sin glans och spred sitt gyllene sken. Jag hyllade månen och framför allt Hekate, hon fick bli min inspirationskälla denna helg.

Blessed be

Likes

Comments

Ikväll kommer jag att sätta mig på ett tåg och resa bort över helgen. Jag har en ganska kluven inställning till just tågresor, å ena sidan tycker jag om att åka tåg men å andra sidan tycker jag inte om det.

Det jag tycker om är att jag slipper göra så mycket under tiden jag åker. Jag kan ägna tiden åt att läsa, studera människor, filosofera eller vad jag nu vill sysselsätta mig med. Det jag inte gillar är stressen mellan tågbyten, att leta upp sin plats och i vissa fall köra bort någon som sitter på min plats.

Resan kommer att ta nästan 4 timmar för att ta mig upp till stället jag ska till och en likadan resa hem på söndag. 8 timmar i restid en helg är galet mycket kan jag tycka. Framför allt när jag inte ska så långt heller. Men så är det och det är bara att gilla läget.

Nu vet ni vad min helg kommer att bestå av. Jag hoppas ni får en produktiv helg och glöm inte bort att imorgon är det fullmåne.

Blessed be

Likes

Comments

På ett forum jag brukar besöka har det varit en livlig debatt på hur gammal man ska vara innan man får lära sig om magi.

För min egen del så ser jag inget hinder för att lära sig tidigt. Vet man vad man vill så förstår jag inte varför en del anser att man måste vara 18 för att få lära sig om magi. 18 är ingen magisk gräns där man blir vuxen och helt plötsligt vet vad man vill. En som är 12 kan ha en lika stark övertygelse och mognad som en 18-åring anser jag.

Naturligtvis så anser jag inte att man ska lära sig saker man inte har mognad för. Men att påstå att en, som i fallet på forumet, som är 14 år inte har mognad nog att lära sig om magi tycker jag inte är rimligt. Själv var jag inte gammal när jag började läsa böcker om magi. Jag har alltid vetat vad jag är och vad jag vill lära mig.
Hade någon sagt åt mig vid 14-års ålder att jag var för ung hade jag bara blivit mer övertygad om att jag skulle lära mig.

Bara lite tankar från mig såhär på tisdagskvällen.

Blessed be

Likes

Comments

Vart försvinner tiden. Ibland har jag en önskan om att stanna tiden så jag hann med allt jag vill göra. Det känns som man aldrig har tid till allt viktigt.

Jobbet tar sin tid, familjen sin och magin kräver sin egen tid. Magin finns naturligtvis alltid med mig var jag än befinner mig.

Till helgen ska jag åka iväg på en resa med tåg. Då kommer jag att passa på att läsa ikapp en del böcker jag har liggande i hyllan. Det finns inget bättre än att läsa när man sitter på ett tåg tycker jag.

Helgen kommer att innehålla en massa aktivitet så då kommer inte böckerna att hinnas med tyvärr. Men som sagt resan dit och hem kommer att spenderas läsandes.

Hösten börjar ligga i luften, i alla fall här nere i skåne. Det har regnat som om himlen var öppen i flera dagar, luften kändes krispig idag. Lite höstig. Hösten är min favoritårstid. När löven gulnar, luften är sval, jorden börjar sluta sig och man får känna den där riktigt höstliga känslan.

Vad har ni läsare för favoritårstid? Jag skulle bli glad om ni ville dela med er.

Blessed be

Likes

Comments