Även idag var jag vaken redan vid 5-tiden. Dock valde jag att inte gå upp förrän vid halv åtta. När man jobbar väldigt tidigt i vanliga fall så vaknar man såklart tidigt på helgerna med.

Dom enda som gör mig sällskap på morgonen är mina kära katter. Till och med hunden väljer att sova vidare. I morse gick jag en promenad med en något motvillig hund. Vid den tiden är naturen magisk, daggen ligger kvar, fåglarna sjunger och alla vilda djur rör sig i skog och mark.

Jag kan verkligen rekommendera att ni åtminstone en gång går ut väldigt tidigt på promenad bara för att känna på det magiska i naturen. Man kan nästan förnimma älvorna som dansar på ängen och tomtar och troll som kilar i väg mellan träden. Som sagt, gör detta en gång i alla falla bara för att känna på atmosfären.

Blessed be

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag låter jag mest som en kraxande kråka. Har haft halsont i flera dagar och i morse vaknade jag upp utan röst. Jag har försökt mig på huskurer som citron och honung men än så länge har inget hjälpt.

Nu behöver jag väl i och för sig inte rösten idag ändå. Det kan bli en nyttig erfarenhet att jag inte kan använda min röst under en eller flera dagar. Just nu njuter jag av min morgon med kaffe, datorn och en kattunge i knäet. Kan dagen börja bättre?

Eftersom jag har jobbat väldigt mycket nu en period, med extremt tidiga dagar så har jag väldigt svårt att sova på morgonen även på helgen. Detta resulterar i att jag stiger upp tidigt medan resten av familjen sover vidare. På kvällen lägger jag mig först även då. Egentligen känner jag att jag mår mycket bättre av dessa tider rent kroppsligt än när jag satt uppe till både ett och två på natten. Numera är jag i säng vid halv elva  och sover som en liten gris redan vid elva. Men i gengäld är jag vaken senast sju på morgonen och är helt utvilad.

Att vara ensam uppe vid den tiden är magiskt, inga människor syns till endast djuren är vakna och fåglarna sjunger sin morgonsång. Som sagt rent magiskt känns det.

Blessed be

Likes

Comments

Som ni kanske märkt har jag inte bloggat på ganska länge nu. Tiden vill helt enkelt inte räcka till för mig. Jag har haft stora funderingar på att lägga ner bloggen helt och hållet. Men har inte bestämt mig än.

Det blir ju trist för er läsare att inte få läsa en uppdaterad blogg. Nu vill jag ställa frågan till er, vad tycker ni? Ska jag ta steget att lägga ner bloggen eller vill ni hellre att jag har den kvar men uppdaterar kanske inte lika ofta som jag gjorde förr?

Makten ligger helt i era händer ;-)

Blessed be

Likes

Comments

Ibland vill inte tiden räcka till riktigt och då går de många dagar utan att jag uppdaterar bloggen. Jag har jobbat som ett litet skållat troll nu denna veckan, därav inaktiviteten här.

Jag hoppas ni gillade formlerna jag lade in. Vill ni ha fler så är det bara att hojta till så lägger jag in fler. Jag är ganska restriktiv med hur mycket jag lägger ut här på ett såpass öppet forum som en blogg är. Många läser, dom flesta vet jag inte vilka är och kan därför inte bedömma om vad som är passande att publicera öppet.

Men är det någon särskild formel, eller en särskild ritual ni önskar er så skriv en liten kommentar så lovar jag att leta upp en passande ritual eller formel i min bok of shadows.

Blessed be

Likes

Comments

Detta är en lite rolig formel för att uppnå lycka och framgång.

1. Samla jord från dina egna fotspår.

2. Ta lika mycket patchouliblad som du har jord.

3. Bland samman.

4. Strö över färskmalen kanel.

5. Gå till din grind eller var nu din tomt börjar.

6. Gå mot din ytterdörr, strö blandningen fram till och över din tröskel. Detta drar till sig lycka, tur och framgång.

Likes

Comments

För att stoppa skvaller kan man göra en lite påse. Stoppa ner ringblommor, lagerblad och ett litet metallhänglås. Fokusera på att ingen ska kunna skvallra om dig och bär sedan påsen med dig.

Jag har själv testat denna med gott resultat.

Blessed be

Likes

Comments

Nu har jag två lediga dagar. Imorgon har jag ett fullspäckat schema, men på fredag ska jag gå igenom min ritual-bok och se vad för spännande innehåll den har.

Detta är en rejält tjock bok så jag har en hel del att läsa igenom. Jag har fått/ärvt boken så den innehåller både gamla och nyare ritualer. Hur som helst spännande är den definitivt.

Jag kommer kanske att lägga ut en del av ritualerna här på bloggen. Är det någon särskild ritual ni önskar läsa om?

Blessed be

Likes

Comments

Jag firade Beltane precis som alla andra år med en ritual för att släppa det gamla och låta det nya få plats i mitt liv.

Förra fullmånen skrev jag upp en lista med saker jag önskade släppa inför de nya året. Efter de letade jag upp saker som symboliserade det jag ville låta försvinna inför de nya. De kunde vara en tröja som hade tillhört någon jag inte önskar ha i mitt liv igen, eller ett foto av något jag inte önskade ha kvar.

Vid mörkermåne skrev jag en lista på vad jag önskar dra till mig inför det nya året. Likadant där så letade jag upp saker som fick symbolisera vad jag önskade mig. En stump grönt ljus och ett torkat klöver fick symbolisera pengar t.ex.

Efter det så förpackade jag sakerna jag ville bli av med i en låda med lite örter och samlade mitt bål av ris för att kunna bränna det gamla.Under tiden det gamla brann upp bad jag mina gudinnor, väktare och guider om hjälp att bli av med det gamla. När så det var uppbrunnet så lade jag det jag önskade mig på bålet och bad återigen väktare, gudinnor och guider om hjälp att uppnå det jag vill få.

Det var lite kort om hur jag firade min beltane.

Blessed be

Likes

Comments