Efter en massa kommentarer har jag kommit fram till att ni vill helst läsa om ritualer, örter och vardagsinlägg. Jag kommer att göra mitt bästa för att ni alla ska bli nöjda :)

I helgen ska jag försöka lägga in ett inlägg om en ritual jag brukar göra nu till valborg. För att släppa det gamla och välkomna de nya.

Blessed be

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ibland känns de som man får totalt black-out om vad man ska skriva om. Därför tänkte jag fråga er vad ni helst vill läsa om.

1. Mer vardagsinlägg, vad jag gör varje dag.

2. Mer om wicca i allmänhet.

3. Mer om ritualer.

4. Mer om örter och trädgård.

5. Mer om gudinnor, gudar och kraftdjur.

6. Något annat, nämligen?

Lämna era svar i en kommentar så ska jag se vad jag kan göra.

Blessed be

Likes

Comments

Som jag har utlovat tidigare kommer jag att lägga in lite bilder av min BOS idag. Eller rättare sagt mina BOS, jag har som sagt fler stycken.Detta är min lilla receptbok. Där skriver jag in alla recept jag får till mig.Såhär ser den ut inuti, bortse från min dåliga handstil ;)Min ringpärm, där allt som flyttas ofta förvaras. Även tidingsurklipp och liknande.Lite scrapbooking-känsla på vissa sidor.Medan andra sidor är matnyttiga tidningsurklipp, oftast laminerade för hållbarhetens skull.Min tredje bos, en färdigköpt bok där jag skriver in sådant jag vill spara.På insidan av pärmen.En random sida i boken.

Detta är mina BOS just nu. Det kommer säkert att komma fler, ändras och tilläggas.

Blessed be

Likes

Comments

En riktigt glad påsk och trevlig ostara på er. Helgen har bjudit på solsken och mycket utevistelse. Trädgården har fått sitt och projekt som har startats.

Bloggen har fått stå tillbaka för allt annat som har behövts göras. Tänkte bara göra ett snabbt inlägg och önska er alla en underbar påsk!

Blessed be

Likes

Comments

Ikväll har jag varit ute och vandrat i skogen och bara njutit av naturen. Det blir alltför sällan man tar sig tid och bara vandrar ut, utan ett tydligt mål.

Jag fick se ett rådjur bara ett par meter från mig. Jag vet inte vem som blev mest förvånad, jag eller rådjuret. Hon stod en stund och bara tittade på mig och jag gjorde likadant. Sen vände hon och gick sakta inåt skogen igen.

Flera andra djur smög runt och tittade lite nyfiket på mig. Ekorrar, fåglar, harar och diverse andra smådjur fick jag ögonen på.

Jag kan verkligen rekommendera er att gå ut och bara gå i skogen utan mål. Att inte känna någon stress, ha gärna mobiltelefonen med. Men låt den stå på ljudlös eller ännu hellre stäng den under tiden du vandrar.

Blessed be

Likes

Comments

Jag gillar verkligen huskurer. Att man kan ta något man redan har hemma och slippa äta en massa piller. Självklart ska man inte exprimentera om man inte är fullt frisk. Man ska heller inte exprimentera med giftiga växter, man kan faktiskt dö av växter.

Men jag talar just nu om lite harmlösa huskurer, vitpeppar mot illamående. Ingefära fungerar på samma sätt. Svart te mot mörka ringar under ögonen. Blåbär mot diarré. Det finns tusen och åter tusen olika huskurer, somliga fungerar andra fungerar inte på mig.

Nu är jag intresserad av vad ni bloggläsare har för huskurer? Kanske har ni någon riktigt bra jag kan skriva ner i min book of shadows.

Blessed be

Likes

Comments

Då var de dags för fullmåne igen. Jag brukar göra en "resa" varje fullmåne till en magisk plats. Så även denna är det tänkt.

Under mina resor har jag träffat på både det ena och det andra väsendet. Några trevliga, andra mindre trevliga. Charmen med mina resor är att jag aldrig riktigt vet vem eller vad jag ska träffa på.

Den första gången jag reste minns jag hur skrämd jag blev av alla sorters väsen jag fick träffa. Jag intalade mig länge att jag hade drömt alltsammans. Det finns säkert många som hävdar att jag verkligen har drömt allt, till dom kan jag bara säga att mina upplevelser är mina och inget jag kommer att gå i svaromål för.

Är någon av er blogg-läsare intresserade av att lära er mer om fullmåneresor kan jag rekommendera trådar på http://haxor.ifokus.se/ annars kan ni fråga mig så berättar jag mer.

Blessed be

Likes

Comments

Äntligen har mina små för kommit upp, jag försådde lite tomatplantor för någon vecka sedan och när har äntligen dom små plantorna tittat upp.

Nästa projekt är att så krasse i små bomullsrondeller så det blir som små pölar jag kan ha på mitt altare inför ostara. Kanske pryder jag det med en liten kyckling med.

Det är så mycket man vill så nu på våren, men tiden räcker inte riktigt till, mina örter kommer jag att så på friland när det blir lite varmare ute.

Salvia är såklart en given ört jag bara måste ha i min trädgård. Jag tror att det är den örten jag använder allra mest i mitt magiska arbete.

Blessed be

Likes

Comments

Hur väljer ni att göra er Book of shadows? Jag har sett många fina böcker, en del handskriva från generation till generation. Andra datautskrivna. Nu har jag börjat fundera över min egen. Som det är nu har jag 2 Book of shadows, en ringpärm där jag sätter in sådant jag vill spara och en bok där jag skriver ner saker.

Boken är en färdigköpt blank skrivbok med ett pentagram på utsidan. En klassisk book of shadows helt enkelt, inuti är den helt blank. Inga linjer, ingenting. Jag har själv valt att göra rankor, satt in små klistermärken och dekorerat den på olika sätt.

Pärmen däremot har jag både scrapbook blad i och plastfickor samt laminerade sidor. Det som är laminerat är oftast tidningsurklipp eller lappar jag inte vill ska försvinna. I plastfickorna finns det sådant jag gärna vill kunna plocka ut och använda.

Jag ska försöka ta lite bilder i helgen och lägga in här på bloggen så ni får ett hum om hur dom ser ut. Lite nyfiken är jag allt på hur ni göra era Books of shadows? Har ni handskrivna eller maskinskrivna t.ex?

Blessed be

Likes

Comments

Den sista lediga dagen innan jobbet drar igång på allvar har jag idag. Vad ska man då hitta på? Vädret är helt underbart så trädgården känns som ett alternativ.

Jag klippte några björkgrenar och satte i en vas igår, jag älskar björk på våren. Kom bara ihåg att fråga trädet om lov innan du klipper grenarna. Även trädet är ju ett levande väsen, dessutom kan det finnas naturandar som bor i trädet och då är det alltid bra att fråga om lov. När jag har klippt mina grenar så tackar jag naturligtvis trädet också.

Nu är det tid för middag här, jag tror jag ska äta en smörgås med groddar på. Jag älskar groddar nämligen.

Blessed be

Likes

Comments