Jag har fått in en del anmälningar redan nu. Först av allt vill jag säga att det ska bli jätteroligt att lära känna er :)

Ni som har anmält er får gärna skicka ett mail till min mailadress som finns i inlägget: distanskurs inom wicca. och berätta lite om er själva. Bara så jag får ett hum om vilka ni är och vad för kunskaper ni redan har.

Ni får gärna ge förslag på vad ni vill lära er mer om. Ni som har skrivit upp er kommer att få personliga brev från mig över mail, där jag berättar mer om vad kursen ni kan förvänta er av kursen och när den startar. Ni kommer även att få adressen till en sluten blogg där bara ni kan läsa.

Blessed be

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har fått många frågor när distanskursen ska starta. Jag har inget planerat startdatum ännu, först vill jag se hur många som är intresserade och eventuellt dela upp er i grupper så de inte blir för många på en gång.

Den kommer inte att börja förrän i november åtminstone. Kankse lagom till samhain. Vi får helt enkelt se när de passar bäst för oss alla.

Jag kommer att skapa en blogg endast för elverna där ni kan ställa frågor och få göra egna inlägg om ni vill.

Väl mött och blessed be

Likes

Comments

Sagt och gjort, efter en massa funderande och velande har jag bestämt mig för att erbjuda distanskurs inom wicca. Jag har ju i många inlägg pratat om att lära ut, att starta hemsidor, forum eller skola. Just nu känns de som ett lite för stort projekt.

Men en distanskurs  känns om ett bra alternativ. Jag kommer att gå tillväga så att ni som är intresserad av att lära er får helt enkelt höra av er. Ni kan höra av er här på bloggen eller till mailadressen:  mhr1221@hotmail.com 
så ska jag starta en blogg som enbart ni som vill vara med på kursen kommer att ha adress till.

Vad kommer då kursen att innehålla? 

Den kommer att ta upp lite av varje, från grunden och framåt. Ni kan även själva fråga efter specifika ämnen som eventuellt kan ingå i kursplanen. Jag kommer att utgå från boken wicca a year and a day. Men även lite örtkunskap kommer att ingå.

Hur lång blir kursen?

Även där kan de variera lite. Vill nån hoppa av efter ett tag är de helt okej. Men tumregeln är att så länge jag har något att lära ut och så länge ni vill lära er så håller vi på.

Vad händer om jag inte hinner med riktigt i kursen?

De fina med en distanskurs är att ingen behöver känna att den kommer efter. Alla får göra detta i sin egen takt.

Vad kommer det att kosta?

Detta är helt gratis och på frivillig basis. Vill du prova på och sen inte tycker de är något för dig så är det bara att sluta. Jag kommer inte att ta ut någon avgift eftersom jag anser att alla som vill har rätt att lära sig.

Har ni andra frågor eller vill anmäla er så är det bara att maila eller att skriva en kommentar här på bloggen.

Blessed be

Likes

Comments

Jag har funderat mycket på varför en del är så ovilliga att lära ut saker. Flera häxor, gudinnetroende och andra är direkt otrevliga mot dom som är nya på sin väg. Har sett på flera forum hur dom säger åt personer med frågor att googla, eller ta reda på saker själv.

Visst jag kan förstå att man blir trött på samma fråga om och om igen. Men varför inte för den sakens skull hålla en god ton? Detta ämne har jag tagit upp förr här i bloggen eftersom jag har väldigt svårt att förstå oviljan att någon annan ska få ta del av ens egen kunskap.

Naturligtvis har de flesta av oss fått kämpa för att komma dit vi är idag, men vi har alla haft hjälp på vägen kan jag säga till nästan 100 %. Mycket har jag själv tagit reda på och gjort misstag som jag kunnat dra lärdom av. Men jag har även fått hjälp av underbara och visa personer.

Nej, fram för att dom som vill ska kunna få fråga utan att bli avsnästa eller förlöjligade. Inga frågor är dumma frågor. Bättre att fråga en gång för mycket än en gång för lite.

En dröm jag har är att driva ett forum eller hemsida där personer som är nya på sin väg vågar fråga utan att få ovett av dom gamla.

Nog fräst från min sida :)

Blessed be

Likes

Comments

Idag gjorde jag äntligen slag i saken och lyssnade på cd-skivan jag köpte för ett par veckor sen.
Den heter: Möt din andlige guide - bygg ditt inre rum.

Cd:n  var 33 minuter lång och den som ledde meditationen var Kristina Wennergren. Nu till vad jag tyckte om skivan. För det första så skulle jag nog gjort detta när ingenting kunde störa mig, 4 leksugna kattungar är inte bästa sällskapet när man mediterar kan jag ju säga. Men frånsett de så var den bra tyckte jag.

Berättarrösten var behaglig och de hölls i ett lagom tempo, i alla fall för min del. Det bästa är nog att ligga ner, jag själv satt upp i en inte alltför bekväm stol men de gick ju de med.

Jag lyckades möta min guide i meditationen. Visserligen har jag redan mött honom i drömmar så de var kanske lättare för mig att möta honom här.

Jag kan tänka mig att har man aldrig gjort detta innan så känns de nog mest som om man fantiserar fritt. Dock kan jag varmt rekommendera skivan till er som vill prova på detta. Den var väl värd sitt pris på 169 kronor tyckte jag.

Lycka till i ert sökande efter er egen guide och blessed be

Likes

Comments