Idag har jag roat mig med att försöka se min egen aura. Gick relativt hyffsat om jag får säga det själv. Kunde inte se några färger men väl ett pulserande energifält runt om kroppen. Nu gäller det att ligga i hårdträning för att lära mig att se färgerna med. Väldigt spännande är det åtminstone. Blessed be

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Min aktivitet på bloggen har det blivit lite sisådär med. Jag får skylla på sommaren och att jag egentligen inte är någon skrivare.

Jag har lovat bot och bättring ett antal gånger och som ni märker blir det lite sådär med de. Så jag får väl ännu en gång lova bättring. Men som sagt vill ni läsa om något särskilt så är det bara att säga till så lovar jag att göra mitt bästa.


Mina ringblommor står i full blom nu och en salva kommer förmodligen att göras. Röllekan blommar och ett extrakt kommer att göras förhoppningsvis. Nåja, mer om detta senare.

Blessed be

Likes

Comments

De är helt otroligt varmt ute just nu. I helgen var de marknad, där jag stod och sålde. Visst tyckte jag att de var varmt, men inte kunde jag tänka mig att de faktiskt var 40 grader i skuggan. Puh, inte konstigt att man var varm.

Igårkväll och inatt har de åskat ett par omgångar men inte har de hjälpt det minsta tycker jag. 26 grader varmt ute och några grader extra inne. Fläkten går för fullt och alla fönster är öppna ändå känns det som att sitta i en bastu.

Men man ska inte klaga, de kunde vara värre. Eller, kanske inte.

Blessed be

Likes

Comments

Har nu äntligen kommit mig för att göra flädersaft. Har en massa buskar med äkta fläder på tomten som bara ropar på mig att dom vill bli saft.

De är väldigt enkelt att göra saften egentligen. Man klipper bara av ca 40 blomklasar. Jag brukar klippa av några fler men det spelar inte så stor roll.
Sen sköljer man dom i kallt vatten så man får dom någorlunda rena. Letar fram ett stort kärl som rymmer minst 8 liter. Jag använder en helt vanlig 10-liters spann, som inte används till något annat.

3 kg socker häller man i botten.
100 gram citronsyra, kan köpas i nästan alla matvarubutiker.
Lägg i dom sköljda blommorna.
Koka upp 6 liter vatten och häll över.

Efter det så får man röra runt lite grann med en träslev eller något annat bra redskap för att sockret ska lösa sig i vattnet annars bildas en kaka i botten av socker där inte vattnet orkar tränga ner.

Täck blandningen med ett lock och låt stå i 6 dagar. Dom första 2-3 i rumstemperatur och dom åtföljande i lite svalare temperatur.

Efter det är färdigt sila genom en saftsil och häll upp på flaskor. Nu är det bara att dricka och njuta.

Kom bara ihåg att det ska vara äkta fläder och inte druvfläder som också växer lite här och där. Det enklaste sättet att känna igen fläder på är att blomkorgarna ska vara helt platta på ovansidan. Medan druvflädern är kupiga på ovansidan.

Blessed be

Likes

Comments



Kom precis ut och hittade en liten present nedanför trappan. Vet inte om katten tyckte att jag förtjänaden en liten uppmuntran såhär på onsdagseftermiddagen eller om de var en fin pik att hon ville ha mat :)



Kan väl misstänka den här damen eller hennes mamma för att ha lämnat presenten åtminstone.

Likes

Comments



Bestämde mig för att lägga upp en bild på mitt älskade jättestora träd jag har i trädgården. Hur gammalt det är kan man bara spekulera i.

Det jag vet är att de är minst 60 år gammalt eftersom det fanns redan när huset byggdes. Jag skulle tippa på att de har en hel del år till på nacken. Underbart är det åtmintone.

Blessed be

Likes

Comments

Med tanke på att jag just nu har semester så hinner hjärnan gå på högvarv. Jag har haft lite funderingar på att lägga in en kategori i bloggen som ska heta besvärjelser. I den ska jag lägga ut lite enklare besvärjelser är det tänkt.

Min fundering ligger nog närmast i var gränsen skall gå. Naturligtvis kommer jag inte att lägga ut några besvärjelser i avsikt att skada någon. Men alla ord kan ju tolkas på olika sätt. Var går gränsen för harmlösa?

Nåja jag får fundera lite på de. Kom gärna med åsikter vad ni tycker är okej och inte okej. Jag har en ganska diger lunta med besvärjelser som jag vet fungerar utmärkt. Så en ständig källa har jag att ösa ur.

Blessed be

Likes

Comments

Ska man behålla alla sina böcker eller ska man rensa ut emellanåt? De är en fråga jag ställer mig just nu.

Min bokhylla svämmar över med böcker. Både inom esoteriska ämnen och andra. Frågan är nu om jag kanske skulle sälja av några av klenoderna. Många böcker är bara lästa en gång, om ens det. Men ändå har jag så svårt att sålla bort dom. De känns som jag försöker skiljas från gamla vänner.

Nåja, jag har ett par dagar på mig att bestämma mig. Tänkte nämligen sälja dem på en marknad annars.
Kanske kan någon annan känna att dom gjorde ett fynd om jag säljer, kanske är det just den boken personen har letat efter.
Jag minns själv hur lycklig jag blir när jag hittar en bok jag själv har letat efter.

Åtminstone ska jag göra en liten omorganisering i bokhyllan, magi för sig, örtböcker för sig och andra ämnen för sig. Kanske blir lättare att hitta då.

Blessed be.

Likes

Comments

Jag vet att jag lovade bot och bättring, men ack så fel jag hade. Bloggen hinns helt enkelt inte med alltid. Just nu är det den upptagnaste tiden på året.

Grödor som skall skötas och skördas. Ritualer som ska hinnas göras, vänner som skall hinnas träffas. Sen kan man lägga till lite annat smått och gott i den kompotten och man får en helt vanlig sommar.

Men till hösten kommer jag verkligen att försöka ta tag i detta. Är det något ämne ni gärna vill läsa som så tipsa mig gärna så skall jag göra mitt bästa.

Ha de fint i sommarvärmen och blessed be.

Likes

Comments