Då var de snart midsommar, mycket som skall hinnas med. Då menar jag inte att planera fester eller så, utan mycket ska hinnas plockas, skördas, torkas och besökas innan sommarn står i sin full prakt.

Just midsommar är kanske inte något jag firar så särskilt, men sommarsolståndet är. De inföll igår och är en mycket magisk tidpunkt. Vill man utöva spådomar så är de en ypperlig dag att få reda på vem ens tillkommande är.

Själv tänker jag utföra lite ritualer för fortsatt bra år. Vem min tillkomande är vet jag redan och behöver alltså inte spå för att hitta honom.

Midsommar kallas även Litha, man säger att slöjan mellan världarna är väldigt tunn just då. Vill man få se älvor är det ett bra tillfälle, även andra väsen kan visa sig runt litha.

Ska du bara göra en sak under Litha så rekomenderar jag att gå ut och plocka sju sorters blommor. Dels för att det är en gammal tradition, dels för att det är så rogivande att göra de.

Blessed be

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har en besvärjelse när jag inte kan hitta saker som har hjälpt mig många gånger. Var den kommer från eller vilken källan är vet jag tyvärr inte, men den fungerar och det är huvudsaken.

Ofta kan man leta sig galen efter en sak och i nästa sekund ligger den där man precis har letat. Så istället för att flänga omkring och vända upp och ner på huset så brukar jag använda denna lilla ramsa:

"Väktare över försvunna ting, lyss till mig och sök omkring.
 Genom eld och vatten, luft och jord,
 finn det jag söker och lyckan är gjord."

Som sagt vad för källa det är till denna lilla ramsa vet jag inte men jag kan starkt rekomendera den.

Blessed be

Likes

Comments

Jag kan konstatera att mygg verkligen älskar mig. Åtminstone älskar dom mitt blod, jag har så många myggbett att dom snart sitter på varandra. Kliar gör det med, jisses så de kliar.

De är ju tur att jag inte bor i norrland, där de är myggtätt. Jag hade ju sett ut som en vandrade bula då. Myggstift hjälper inte heller något vidare, myggljus har väldigt begränsad effekt. Så vad gör man egentligen, finns de några andra bra metoder för att slippa myggen?

De kommer att bli en lång sommar med mycket kli annars.

Blessed be

Likes

Comments

Äntligen, äntligen är det sommar. Eller ja de är varmt åtminstone och soligt. Lika mycket som jag längtar till hösten och mörker när den tiden kommer längtar jag nu efter ljus och värme.

Efter vad som känns som veckor av regn och rusk är det nu äntligen soligt och varmt. I flera dagar har solen lyst och nu när helgen kommer tänker jag göra det mesta av den. Jag tänker äta ute, sola, påta i trädgården och bara bli ett med jorden och vädret. Har köpt en massa plantor som vill ner i jorden.

Tänker tvätta en massa och hänga ut, tänk er bara doften av lakan som har hängt ute och torkat. Så ut i solen med er och ta till er av krafterna, för det tänker jag göra.

Blessed be

Likes

Comments

Tänkte bara berätta att jag var på Varbergs fästning och titta de förra för ett par helger sen. En helt otrolig plats, jag har aldrig varit inne på området innan utan bara gått förbi utanför.

Vilken otrolig upplevelse det är, jag var inte inne i något av husen eller i museet men jag gick runt på gården och längs vallarna. Energin som flödade där var så otrolig. Jag kände mig "hemma" direkt där.

Vilket arbete de har varit att bygga själva fästningen, nästan helt lodräta väggar som reser sig upp ur vallgraven och stenlagda gångar. Hålen i taken i porten där man kunde hälla ner kokande olja på inkräktare, skottgluggarna. Det var väl värt ett besök. Framöver tänker jag gå och titta på museet med. Dom har en hel del roliga saker man kan studera. Kanske gå en guidad tur också. Tänk att få gå ner i katakomberna under fästningen, hade inte det varit intressant.

Jag kan varmt rekomendera det till alla som vill "känna" historian i väggarna.

Blessed be

Likes

Comments