Tjoho! Övertalade min andra halva om att få honom att släpa runt på bommar så jag kunde få hoppa idag.

Sagt och gjort, åkte iväg till stallet för att göra iordning finlandsfärjan innan banpersonalen kom på plats. Givetvis så hade finlandsfärjan förvandlas till vildhäst och skulle inte fångas. Mer än 30 min tog det och jag hann precis placera henne på stallgången när personalen undrade om det inte var dags att bygga fram. Det blev ingen 45 min rykt för att hon skulle få en härlig massage av sina muskler och jag skulle bli uppvärmd i kroppen. Ner på ridbanan och rida fram medans banpersonalen jobbade. Då det började bli lite mörkt så tände jag belysningen, givetvis hade de två mittenlamporna på banan lagt av.

Min härliga hoppträning som jag hade sett fram emot så mycket blev några små studs i mörkret med en finlandsfärja som undrade vad vi sysslade med då hon knappt såg hindret framför hovarna. Givetvis hann även regnet med att infinna sig. Som tur är att jag nu vet vad jag ska syssla med i veckan då jag ska se om det går att få liv i lamporna eller om nya ska köpas in. Det känns skönt att kalendern fylls på så att det inte blir några luckor, tänk, hemska tanke, om det skulle vara så att jag hann med att tvätta eller köra ett varv med dammsugaren hemma... 😣

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I helgen hanns det med en hel massa saker och på ett sätt så känns det som att helgen har varat i några fler dagar samtidigt som det känns som att det var fredag för några timmar sen.

Igår var det stallfix på schemat. Som vanligt i ett stall så finns det alltid massor att göra och det är omöjligt att allt arbete blir klart men vi hann med en hel del och framför allt nästan allt som måste göras innan installningen. Idag har jag hämtat hö och fått hjälp att byta ut en av vattenkopparna som stod och droppade. Finlandsfärjan och dressyrpållen har varit på "långtur" på 1,5h. Bäst att sätta det inom parentes då jag vet att det är ett lugnt och kort pass om du är distansryttare. Finlandsfärjan gick riktigt trevligt och kunde för en gångs skull ligga bakom i galopp och vänta utan att vara tvungen att hänga i rumpan på dressyrpållen som ända sättet att orka bromsa upp sig på. Det är roligt när man märker dessa små framsteg.

Räcerhästen fick också en tur i skogen med en av pensionärerna i stallet. Allt framskred i sann räcerhästanda och pensionären kommer nog att ha träningsvärk imorgon i sina försök att hänga med i skritten.

Jag vill även påminna om mitt inlägg jag skrev tidigare idag om att skicka en hälsning till Nova. Än finns det lite tid till det så passa på att göra en liten tjej glad!

Likes

Comments

I trakterna runt Falun finns det en liten tjej som heter Nova. Den 22 september fyller hon 11 år. Nova har autism, adhd, inlärningsstörning ospecificerad samt glutenintolerans. Detta innebär att hon inte har så många vänner och hon känner sig ofta utanför och ensam. Hennes mamma Angel har gått ut och frågat om det inte finns några personer som skulle kunna tänka sig att skicka en hälsning till Nova så att hon får känna att hon inte är utanför.

Nova älskar hästar, hon rider på ridskola en dag/vecka, hundar, Japan, Starstable, Schleich och slime.

För den som vill göra en liten tjej glad och skicka en hälsning till Nova så ska den skickas till

Nova Edström
Kopparvägen 57D
79141 Falun

Nova har även två mindre systrar som ofta kommer i "kläm" pga Novas diagnoser så om man vill göra något ytterligare gott så skicka även en hälsning till dessa. Nim, 7 år, som gillar hästar och Pokémon och Neya 3 1/2 år som tycker om Pokémon, Pyjamashjältar och djur.

Inlägget är givetvis godkänt av Novas mamma


Bild från Pinterest

Likes

Comments

Godmorgon alla! Jag ska strax hoppa upp på min stålhäst för att cykla ut till mina riktiga hästar och servera gänget frukost. Vi har fortfarande hästarna på bete där de stödutfodras och det är så skönt att inte behöva vara i stallet kl 7 en lördag för att släppa ut. Jag hoppas på att markerna inte regnar bort så de kan gå på betet under åtminstone hela september.

I dag är det stallfix på schemat. Tråd från beten som inte används nu ska in och betena ska göras iordning för vintern. Vinterhagarna ska ses över och stallet ska ställas iordning ordentligt så att hästarna kan tas in när det blir aktuellt. Det ska även städas upp runt stallet. Detta avslutas sen med en stallfest och invigning av våra nya utemöbler. Utemöblerna lär nog däremot få invigas inomhus för att vi veka hästmänniskor inte ska frysa ihjäl ikväll. Någonstans mellan detta så ska också hästarna motioneras.

På tal om motion, finlandsfärjan gick så j#*la bra igår. Jag red ut och under hela framskrittningen på lång tygel så satt jag bara och korrigerade hennes kropp så att hon skulle vara rakriktad och kliva lika mycket med båda bak. Hon var så trevlig sen och bjöd på en riktigt härlig ridkänsla. Även galoppen gick att få lätt reglerbar genom sätet. Känns så härligt när man får känna detta och få känslan av att det finns mer. Det är bara att fortsätta stärka och lösgöra så kommer det andra på plats.

Ha en trevlig helg!

Likes

Comments

Runt EM var det som vanligt skriverier om hur vi behandlar våra stolta springare och vad som är ok att görs inom sporten och inte. För någon dag sedan dök denna artikel upp.

Denna gång har jag inte hört någon diskussion om detta är ok eller inte, utan här är vi nog alla ganska samstämmiga om att det inte är så. Detta trots att jag mer än en gång har sett personer dra på sina hästar med pisken på framridningen eller inne på banan på sånt sätt att det inte kan vara inom ramarna för vad som är ok. Vad är egentligen ok när det gäller spöanvänding på häst?

Hur som. Artikeln tar upp något som jag anser vara högaktuellt och något som kommer att vara högaktuellt fram till dess att vi faktiskt sätter oss ner och verkligen definierar vad vi accepterar och hur. Djurskyddet har lyft denna artikel, vilket är helt rätt, men det ger ingen bra reklam för hästsporten. Vill vi ha sponsorer, tvtid och få en acceptans för idrotten så kan vi inte ha artiklar om att vi plågar våra vänner på tävlingsbanorna. Vi har fullt upp ändå med att få den övriga allmänhetens godkännande. Senast igår var det på tv om att EM i Göteborg gick back 50 miljoner. Givetvis inget som är roligt men jag ser sällan nyhetsinslag om vad skadegörelsen efter ett fotbollsderby i Solna kostar och det är något som upprepas gång på gång... Kanske något som skulle tas upp efter varje match, om inte annat än för att göra det lite jämlikt. Några gräsytor mot en upp och nervänd stad. Som sagt, vi har inte råd med den negativa publiciteten, vi har tillräckligt med motvind av bara det faktum att det är mest kvinnor som håller på med hästar...

Vad tycker ni i frågan?

Bild från Expressen

Likes

Comments

Idag hade finlandsfärjan och dressyrpållen äran att få drogas ner till kollin medan tandis härjade runt med en slipmaskin inne i munnen på dem. Hästar är sjukt snälla djur, jag undrar vad som krävs för att få återfödas som en. Med mitt humör så skulle jag bli avlivad pga lynnesfel innan man ens hade hunnit lägga en sadel på min rygg. Jag utgår från att jag har några liv kvar innan jag har övat upp den snälla sida av mig...

Tillbaka till tänderna så var det inga problem hos dressyrpållen, brukar inte vara något särskilt heller. Bara några vassare områden att slipa till. Finlandsfärjan har haft omfattande problem med sina tänder och detta har varit något som jag har kämpat med i två år nu, i perioder med tandläkarbesök på månadsbasis. Nu slipper jag det! Äntligen verkar det som att det har blivit hyfsad ordning på allt och nästa besök bli i mars nästa år! Kan meddela att både jag, finlandsfärjan och min plånbok jublar över detta. Känns riktigt bra och även om inte finlandsfärjan har visat på några problem eller smärta så känns det ändå så skönt att det faktiskt är ok nu och jag behöver inte gå och fundera på hur hon egentligen mår.

För de som har tandläkarskräck och inte har sett denna gamla klassiker så slår jag ett slag för The dentist. Kan nog också funka klockrent om man har barn som är dåliga på att borsta tänderna 😜

Likes

Comments