Sjöis

Heter hästen jag red under min ridlägervecka. Ett sto på 6 år och 147 cm i mankhöjd. Hon är avblekbar skimmel och hur söt, go och mysig som helst. Lite trött i ridningen men det var förståligt med tanke på värmen som var under dom tre första dagarna. Anledningen till att det inte kom några inlägg under tiden jag var på sjöis är för att teckningen helt enkelt var för dålig. Har i alla fall tagit ca 170 bilder därifrån och dom borde komma upp i omgångar här. Känns för övrigt jättekonstigt att det bara var en och en halv vecka sedan jag var där, känns som en månad.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Icke Stallrelaterat, Allmänt

Är i Växjö med mamma och lillebror för stunden och hälsar på en barndomskompis och hennes familj. Dom bor i ett nybyggt område och har bland annat pool på baksidan, i kombination med det varma vädret det är nu kan jag inte ha det mycket bättre.

Dom har en liten mopsvalp på 9 veckor- hur söt?😍

Imorgon åker jag iväg på Sjöstjärnans Ridläger med en kompis, det är första gången jag ska dit men jag ser verkligen fram emot det!
Kommer antagligen komma lite bilder därifrån men hoppas inte på för mycket.

Likes

Comments

Icke Stallrelaterat

Passar på att sätta mig ute mellan regnskurarna för att snappa upp lite solljus, sommarlovet har verkligen varit en besvikelse hittills. Tror det har regnat i princip varje dag de senaste 2 veckorna😞

Likes

Comments

Simba

Hej igen! Tänker inte be om ursäkt för att det var länge sedan sist, utan snarare varna för att det kan dröja mellan inläggen. Förvänta er hellre det än att jag ska uppdatera flera gånger i veckan för det kommer inte hända, jag är ledsen. Snarare blir det någon gång i månaden kanske, om ens det. Ibland kan jag såklart också få något tokryck och uppdatera varje dag ett tag, särkilt om det har gått länge sedan sist, så håll utkik!

Till ämnet nu då. Jag har skaffat medryttarhäst!😄 Han heter Little Simba, men kallas till vardags för Simba och är 154 cm i mankhöjd. Skulle helst ha önskat en lite större häst då jag lätt känner mig lite lång annars. Han känns dock större när man väl sitter på honom så det fungerar bra.
Han är i övrigt jättepositiv och glad, arbetsvillig och hur snäll som helst i skogen. Lugn och fin, men ändå pigg och framåt. Har ridit honom i ungefär 2 månader nu så allt är fortfarande ganska nytt. Jag lär känna honom mer och mer och hittar fler knappar inom ridningen allt eftersom.
Det känns väldigt bra hittills och ägaren verkar positiv och säger att jag gärna får starta honom senare i framtiden. Lättare klasser såklart, kanske vara med i någon Pay and Ride/Jump och små klubbtävlingar i början.

Lägger upp bilder någon annan gång då klockan är alldeles för mycket och jag vill sova. 🙂

Likes

Comments

Stallet

Ridskolan jag rider på har ett system där man kan bli fodervärd på ridskolehästarna- antingen har man de på hel, eller halvfoder.

Helfoder går ut på att man har hästen på helgen, både lördag och söndag. Då får man rida, mocka och se till att den mår bra. Är man halvfodervärd har man hästen antingen på lördagar eller söndagar. När man har hästen på halvfoder kan en annan ryttare ha hästen på halvfoder den andra dagen.

Jag har Bissie varje lördag- alltså är jag halvfodervärd på honom. Jag har varit det i ca 2 månader nu men har helt enkelt inte orkat berätta det.

När man är fodervärd ingår det också att man måste ha en morgonjour & eftermiddagsjour tillsammans med en privatryttare. Morgonjouren är 7 på morgonen och då ska alla hästar ha täcken på sig (nu på vinterhalvåret när det är kallt), få lite hö och komma ut i hagen. Det är inte det roligaste att ha direkt, mamma får bokstavligt dra mig upp ur sängen och in i bilen. Eftrmiddagspasset är bättre. Då ska alla hästar in men de flesta kan springa in lösa till sina boxar så det är inte alls lika mycket jobb- jag föredrar lätt eftermiddafsjourerna.

Man får inte hoppa på helgerna men man får både rida ut i skogen och ha bommar på marken!

​Bissie efter juldressyren 

​Har ni något liknande system där ni rider?

Likes

Comments

Ridpass

Dressyr på Bissie och han gick som en klocka, gud vad jag älskar den där hästen!❤

Vi hade en vikarie då vår ridlärare var på kurs. Jobbade mycket med sits och hållning som jag för övrigt fick mycket beröm för. Jag hatar att låta skrytsam men jag vet att jag har en väldigt fin och naturlig sits. Många ridlärare samt tränare utifrån har påpekat det och även andra som rider i stallet har nämnt det. (Usch vad snobbigt det låter).

Jag har dock ett problem. Inte speciellt stort eller omfattande, mer lite småfix skulle man kunna säga. Jag håller mina händer lite för långt isär. Inte så jättemycket men tillräckligt mycket för att ridlärarna ska kunna påpeka det. Jag måste helt enkelt lära mig att hålla ihop dom mer vilket var exakt det jag fick träna på i tisdags!

Redan från början var ridläraren på med hur jag hade händerna och Bissie kändes stel och inte alls speciellt trevlig fast han hade gått en lektion innan. Eftersom jag inte heller är van vid att hålla ihop händerna såpass mycket blev jag frustrerad när jag inte kunde använda dom som jag är van vid att göra. Första halvtimmen blev alltså ganska kämpig och motstridig.

För att Bissie ska kännas riktigt bra i traven krävs det att jag har fått jobba honom i galopp först, annars är det verkligen svårt. Vi kom igång med galoppen senare än vanligt och det var också därför det kändes kämpigt i början. När vi väl hade börjat galoppera och jag kunde börja jobba honom på ett helt annat sätt i traven blev det mycket bättre.

Efter ett tag när jag kom på tekniken med händerna och slutade hetsa upp mig över att han körde upp huvudet kunde jag rida på ett helt annat sätt! Bissie började jobba med hela kroppen och jag verkligen kände hur hans bakben aktiverades! Han jobbade på jätteduktiga hela lektionen och var helt loss i båda varven när vi avslutade. 

Helt klart en av de bästa lektionerna jag har haft på honom, kan inte beskriva med ord hur bra det kändes, önskar verkligen att någon hade fotograferad eller filmat! Frågan är om han någonsin har varit så här lösgjord förut? 

Tänk att en sådan liten detalj, i mitt fall mina händer, kan göra en sådan stor skillnad!


​Bild tagen för någon vecka sedan. Bilden togs efter han hade bockat av mig, den busen😅💗

Likes

Comments

Tankar & Åsikter

Grällsta Ridcenter har säkert många hört talas om- vissa rekommenderar det medans det också finns så hemska saker berättat om det att man knappt vågar tro på det man hör. Det här är min recension om grällsta och den är inte så nöjd direkt..

Jag har två kompisar (dom är syskon) som hyr hästar från grällsta det här året, fram till i Maj/Juni ungefär.

Det började med att dom skulle få hyra hästar i ett år för att känna på hur det känns att ha egen häst och dom bestämde sig för grällsta. De hade skrivit ut papper på alla olika hästar och ponnys som finns där och läst in sig på vilka dom skulle vilja provrida. På papperen verkade alla hästar bra men det fanns några olika dom fastnade för.

Det var dax för provridning och när dom väl kom dit var ägaren otroligt otrevlig och dom fick inte prova de hästarna de ville. Storasystern (13 år) frågade snällt om hon kunde få provrida dom två hästarna hon hade läst på om och trodde hon skulle gilla men ägaren svarade bara att hon var för liten.. och då hade hon inte ens sätt henne rida.

Dom fick aldrig rida de hästarna dom ville testa utan blev först satta på Leo (tror han hette så) och han var så seg att mandra fick driva i varje steg, att sedan börja jobba honom var det inte tal om. När dom sa att dom inte gillade honom fick dom prova Mysan som var nästan lika seg. Tror dom fick prova 2-3 hästar innan dom bestämde sig och dom fick aldrig provrida de hästar dom ville utan grällsta gick iväg med alla hästar så dom blev i princip tvingade att välja någon av de ponnyer dom hade fått prova. 13 åringen ville egentligen ha en maxad c eller d ponny men slutade med att hon fick en b/c (ägarden visste knappt vad hästarna hette- än mindre hur stora dom var!) och lillasystern som är 10 fick en b ponny.

När det var dags att hämta hästarna var jag själv med och kunde konstatera att ägaren till stället var värre än dom hade beskrivit henne. Man blev riktigt rädd för henne, vågade knappt säga ett ord.

Familjen hade köpt transportskydd till hästarna men det ända ägaren sa när hon såg dom var "dom kommer inte passa." Och såg sur ut. Inte ett "åh vad bra att ni tänkte på skydd men jag tror tyvärr inte att dom kommer passa" utan bara så otroligt vresig- usch!

Hästarna lastades iallafall utan större problem och dom kom hem till familjen. Nu, lite mer än ett halvår senare har alla möjliga problem uppenbarat sig..

Den ena hästen har inte gått att lasta någon gång förutom på grällsta och den andra har också börjat krångla på senaste tiden.

13 åringens ponny bockar tydligen om någon rider före honom och det är riktigt ordentliga bocksprång- man har ingen chans att sitta kvar. Jag har själv sett dom och om ni har sett hur hästarna ser ut på rodeo kan ni tänka er en fet ponny göra exakt samma sak. Hittills har han bockat av 3 personer, varav den ena är 13 åringens lillasyster och har flygit av 2 gånger. 13 åringen flög av för några dagar sen. Den 3:e personen var en kompis till 13 åringen som skulle rida hästen under helgen när familjen var borta. Hon gjorde illa sig såpass mycket att hon knappt kunde rida på några veckor.

10 åringens häst är allmänt ouppfostrad och är som sagt otroligt svårt att lasta. Dom kan ibland stå i en halvtimme och försöka få in en häst.

Ponnysarna var även ganska överviktiga när dom fick hem dom, den ena var så fet att det nästan var fångvarning.

B-ponnyns schabrak hade antagligen inte blivit bytt på några år för när dom var och provrida hade han samma schabrak som när dom hämtade honom, dom hade även hittat bilder på honom flera år tillbaks i tiden där han hade det schabraket. Ni tänker väl att dom tog av och tvättade det ibland men jag är inte så säker på att grällsta gjorde det med tanke på att det är 4 nyanser ljusare där sadeln inte sitter..

Sigge som b-ponnyn kallas hade varit väldigt hård i munnen hela hösten och när familjen hade ut veterinären för att kolla på hästarna hade en hittat en jättevass tand långt inne i munnen på Sigge som hade skavt upp ett sår i munnen. Den andra ponnyn hade också en vass tand men den hade inte gjort ett sår än. Enligt veterinären hade den tanden varit där i flera år..

Jag skulle inte rekommendera att gå på läger där och allra minst att hyra hästar där ifrån! Hela familjen är besvikna och 10 åringen vill knappt rida hennes häst längre.

Det här är min åsikt och jag vet att vissa människor är jättenöjda men tyvärr verkar det som om de flesta är missnöjda om man googlar runt lite.

Har ni varit på grällsta eller hyrt hästar därifrån och hur upplevde ni stället?

Likes

Comments

Allmänt

​Missade min ridning på fredagen förra veckan då jag var ute och träffade några gamla kompisar (jag skulle aldrig​ skippa stallet för kompisar i vanliga fall men min gamla glass splittrades nu i somras och vi hade bestämt att vi tjejer skulle träffas igen) och då missade jag stallet. Ska rida igen den gången nu på torsdag så det blir ridning för mig nästan hela veckan. Enda dagen jag inte rider är på lördag haha.

Tänkte bara uppdatera lite snabbt då jag är hemma några timmar innan jag drar till stallet. Vi har haft två temadagar nu där vi slutade 2 i måndags och ca halv 1 idag. Imorgon och på torsdag har vi pepparkaksbygge och då slutar vi också 2 (tror jag). Verkligen skönt att ta det lugnt i skolan sista veckan- inga läxor eller prov!

Vi höres!


​Jag och söta Binette💓

Likes

Comments

Stallet

​Måndag: ​Ska ​rida lektion- troligen på Bissie! Dressyr

​Tisdag:​ Markarbete- hoppas på Bissie såklart!

​Onsdag: ​Hoppspecial på Bissie, lillebror fyller 10.

Torsdag: Ledig från stallet, får se vad vi hittar på. 

Fredag: ​Stallet och värdinneridning på Bissie! Dressyr.

​Helgen: ​Tror inte att jag ska ut till stallet något, ska antagligen städa hemma på lördag och bara ta det lugnt på söndagen men det kan ju komma att ändras.

Sen är det jullov- gud va skönt det ska bli att slippa skolan i några veckor! Ska vara mycket i stallet och rida så hoppas på att det blir fint väder och snö så kan man rida ut! Kommer även ha mer tid till bloggen då hoppas jag, jag vet att jag försummar den lite men har verkligen inte tid..

Likes

Comments

Bissie, Investeringar, Övriga tillställningar

Varje år har vi på ridskolan något som kallas Lucirkus och det äger rum runt lucia. Under lucirkusen är det massor av uppvisningar och i år var vi värdinnor med och hade en kadrilj! Jag red såklart på Bissie😉. Under träningarna vi har haft har det gått sådär- två av värdinnorna är väl inte lika rutinerade och dom har svårt att hänga med. Dock gick det faktiskt mycket bättre på själva uppvisningen än det har gått på någon träning! Så det var ju väldigt bra😊. Mamma tog lite bilder på mig och Bissie när vi kom ut från ridhuset men har bara en inlagd på datorn så kan ju visa upp den:


​Nu förstorade jag upp bilden ganska rejält så ber om ursäkt för att den är pixlig hehe. Lägg märke till Bissie träns och det snygga blingbling pannbandet! Min nyaste investering😏😍

Likes

Comments