Klubbtävling idag i strålande solsken. I våras när hon skulle hoppa på Parma så blev det ju ingenting då Parma inte mådde bra. Men idag gick det vägen och som dom hoppade. Både snabbt och högt. Hon är så himla glad över att det gick så bra och hoppas på att få tävla henne på nästa hopptävling också ☺

Idag gick även alla intäkter till Cancerfonden vilket känns himla bra ❤ Vet inte hur mycket pengar det blev än men caféet sålde slut på i princip allt som fanns och det var många startande så det blev nog en hel del.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Terminen har hunnit vara igång en månad redan (börjar redan i slutet på juli) och Emilia har bara fått rida dom nya hästarna. Dom är så fina men ganska så svårridna.
Fiona, Tom och Megan. Dom är ganska unga alla tre.
Det är väldigt kul att just hon får rida dom. Hon lär sig otroligt mycket varje lektion då dom inte är som ridskolehästar än. Och hon gör det så himla bra också! Så kul att se.

Det blir tre lektioner i veckan nu plus privatlektion var tredje vecka. Och sen lite klubbtävlingar på det. Men hon skulle nog kunna rida ännu mer. Önskan är ju en egen häst men det får vänta ett tag till.

Likes

Comments

Nu har Emilia hittat sin nya favorithäst både i dressyr och hoppning 😃 Dom är så fina tillsammans. Idag genomförde hon sin andra dressyrtävling på Giggles och fick fina 69%. Det bästa resultatet någonsin. Det ger resultat med privatlektionerna. Och hon har ju den bästa ridläraren också.

Hon har även blivit lärling på denna underbara häst, Parma. Hon är så snäll och fin ☺ Så nu blir det ännu några fler timmar i stallet men det gör ingenting. Vi har verkligen hittat det bästa stallet men underbara hästar och underbar personal ❤

Likes

Comments

Som vanligt tillbringade vi hela helgen i stallet. I lördags red hon först 2 lektioner och sedan var det luciaträning. Vi passade även på att klä granen inför söndagen när vi ändå var där 😃
I söndags var det så dags för luciatåget. Emilia och en av hennes kompisar hade bestämt sig för att vara tomtemor och tomtefar. Dom var så fina 😍
Nu laddar vi för ännu en hel helg i stallet. Jag ska stå i caféet ikväll, lektioner i morgon och hopptävling med två starter på söndag 😃🐴👍

Likes

Comments

Förra helgen var Emilia med på sin tredje dressyrtävling (klubbtävling) och den här gången red hon på Nike. Trots en grov miss så kom hon 3:a på 64,64%. Hon blev superglad 😃 Nu ska hon få börja rida lite privatlektioner i Torshälla så hon får slipa på dressyren lite extra. Hon är vekligen jättetaggad att fortsätta tävla.

Likes

Comments

Idag var Emilia med på sin första klubbtävling i Torshälla. Tyvärr vaknade hon med halsont i morse men hon skulle vara med ändå.  Det gick bra men nu ligger hon i soffan och mår lite sämre. Men hon kom hem med två nya rosetter 😃 vilket hon är stolt över.

Likes

Comments

Uppdaterar inte så ofta längre. Tiden bara springer iväg. Har nu ridit i Mellösa några månader och vi trivs såå bra. Emilia har haft turen att få rida Blå nästan varje gång och dom är så fina tillsammans. En pigg häst som lyssnar otroligt bra. Han kan bli lite het men då hon får stopp på honom så tycker hon bara det är kul. Ridningen i Torshälla fungerar också bra. Men snart är terminerna slut. Undra vad vi ska göra då? Kan ju inte vara utan ridningen så länge! Veckan innan skolan drar igång så ska hon i alla fall i väg på ridläger till Baståsen 😃 Hon var där förra sommaren också och tyckte det var jättekul.

Likes

Comments

I går var Emilia och red privatlektion i Torshälla. Hon övade på M2 inför sin första dressyrtävling på söndag. Programmet kunde hon redan efter att ha suttit hemma och läst så nu kunde hon koncentrera sig på att rida bra vägar och lära känna hästen. Bw är egentligen för stor att rida på men det fanns inget bättre alternativ. Men det gick bra 😃

Likes

Comments

Tiden springer verkligen iväg. Det har hänt en del på hästfronten också. Det var med sorg i hjärtat som vi sa upp Thommy från den 1 april. Efter mycket velande fram och tillbaka så tog Emilia beslutet att hon inte ville rida honom längre. Och jag förstår det. Jag skulle själv inte vilja rida en häst som man känner att man inte har kontroll på och sitter och är rädd hela tiden. Hur snäll han än är för övrigt. Han var lite för stark och pigg för henne. Så synd när allting annat funkar så himla bra. Bra stall, jättebra och snälla ägare och en till medryttartjej med mamma som är jättebra dom också. Men nu har det snart gått en månad och vi känner att det var rätt beslut även om vi saknar Thommy jättemycket!

Istället så har vi börjat rida i Torshälla på lördagar och i Mellösa på onsdagar. Det känns jättebra i båda grupperna och det känns som att Emilia utvecklas hela tiden nu. Hon vågar rida på mer och mer. På måndag ska vi även ta en privatlektion för att öva dressyrprogram. Har anmält henne till hennes första dressyrtävling i Torshälla den 1 maj. Hon kommer rida märke 2 då. Känns lagom att börja med. Hon kommer rida en häst (alltså en stor häst!) som hon aldrig ridit förut så det känns ju lite spännande. Kan ju gå hur som helst, men någon gång måste man börja och det fanns inte så många hästar att välja på. Det får gå som det går. Bara kul och spännande att få prova på tycker hon.

Här är nya favoriten i Mellösa, Dacke :) Här var det tillräckligt fint väder för att rida på utomhusbanan. Värre var det i morse när vi vaknade till en massa snö på marken! Men nu är den borta som tur är. Har ju börjat ställa fram möblerna och förbereda för varma dagar på altanen. Men det känns långt borta för tillfället.

Likes

Comments

För nästan exakt ett år sedan så bröt Emilia nyckelbenet på en ridlektion. Det var ren och skär otur. Hon galopperade på Emelie och plötsligt gör hon en tvär sväng in mot mitten, Emilia tappar balansen och ramlar av. Det såg inte alls farligt ut men jag märker nästan på en gång att allt inte står rätt till. Vi tar av västen och jag ser att det ser konstigt ut vid nyckelbenet. Vi sätter oss i bilen och kör direkt in till akuten. Hon gråter hela vägen in. När vi kommer fram är det tjockt med folk i väntrummet och jättelång kö. Men en äldre dam som sitter där kommer fram och vi får byta nummerlapp med henne (hon var nästa i tur). Hon märkte väl att det inte stod så bra till. Hade ju knappt borstat av Emilia heller så hon var ju jätteskitig :) Vi får komma in på ett rum direkt men sen blir det lite väntan. Dom gör ingenting åt nyckelbenet utan det får läka ihop som det ligger. Hungriga och trötta är vi när vi äntligen är klara lite mer än 3 timmar senare. Vi fick bra hjälp men det enda som jag inte riktigt förstår är att dom inte har några värktabletter att ge ut! Vi fick ett recept och blir hänvisade till apoteket på Ica Maxi (det enda som har öppet 21.30 på kvällen) Jag måste alltså ta mig dit (på andra sidan stan) med en dotter som har fruktansvärt ont och är supertrött. Hon kan knappt sitta i bilen fastspänd med bälte och jag tycke så fruktansvärt synd om henne just då. Men vi måste ju ha värktabletterna.

Till slut kommer vi hem i alla fall och jag fick palla upp kuddar i sängen så hon fick halvsitta när hon skulle sova. Det gick förvånansvärt bra! Läkaren ordinerade vila i några veckor och ingen ridning på 5-6 har jag för mig. Men redan veckan efter satt hon faktiskt på hästryggen. Dock på ridskolans snällaste häst med mig ledandes i grimskaft och endast lite skritt. Jag tyckte det var viktigt att hon fick komma tillbaka i stallet och upp på hästryggen rätt så snabbt. Och hon ville också. Vi skulle ju ändå dit och bjuda på tårta :) Hon var till och med lite stolt över att sitta på hästryggen igen. På det här sättet fick hon ju även komma igång väldigt lugnt med ridningen (vi fortsatte att åka dit varje vecka). Dom var bara 4 stycken i hennes ridgrupp så därför gick det bra att göra så. Vi kunde skritta lite innanför utan att vara i vägen. Sen tog det ett tag innan hon vågade galoppera igen men till slut så släppte det. Vi hade turen att kunna rida på ridskolan hela sommaren utan uppehåll.

Här är hon veckan efter på Paulin. Hon fick rida med en hand som en cowboy för att inte av misstag råka ta i med armen.

Likes

Comments